Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα με την οθόνη του επιτραπέζιου υπολογιστή και θα ήθελα γνώμες σχετικά με τη φύση του προβλήματος. Όπως ανέφερα και στο θέμα έχω μια οθόνη LG FLATRON L1718S (ένα χρόνο περίπου) και πριν από ένα μήνα άρχισε να εμφανίζει μια αχνή κάθετη ρίγα στην άκρη της οθόνης. Αυτό το έκανε όταν την άνοιγα ή όταν την ενεργοποιούσα από την αναμονή. Όταν ανοιγόκλεινα την οθόνη το πρόβλημα σταματούσε να υπάρχει. Τώρα όμως όταν ανοίγω η οθόνη μπαίνει ξαφνικά σε αναμονή και δεν μπορώ να την ανοίξω, ενώ ο υπολογιστής συνεχίζει να δουλεύει κανονικά. Όταν πάλι κάνω επανεκκίνηση τον υπολογιστή, η οθόνη είτε παραμένει σε αναμονή και δεν μπορώ να την ενεργοποιήσω είτε εμφανίζει ένα λογότυπο. Όταν πάω να την ενεργοποιήσω εμφανίζει για λίγο την επιφάνεια εργασίας και μετά ξαναεπιστρέφει στο λογότυπο. Αυτό το κάνει αρκετές φορές και μετά καταφέρνω να ανοίξω την οθόνη. Μπορώ να κάνω κάτι για να λυθεί το πρόβλημα ή ήρθε ο καιρός να πάρω καινούρια;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Θέλεις να μου πεις πως ενώ είναι ακόμα σε εγγύηση (1 χρόνο μόνο λες πως την έχεις) προτιμάς να της βάλεις χέρι παρά να σου την επισκευάσουν όπως δικαιούσαι; confused.png

Εκτός αν παίζει κάτι άλλο που δεν αναφέρεις & δεν έχεις εγγύηση...

Δημοσ.

Έχεις παρατηρήσει την ίδια συμπεριφορά αν την συνδέσεις σε άλλο Η/Υ; Τι λειτουργικό χρησιμοποιείς;

Δημοσ.

Στο laptop πήγα να την συνδέσω αλλά πάλι το λογότυπο έβγαζε. Τώρα όσο αφορά τον υπολογιστή έχω Windows XP

Δημοσ.

Η κάθετη ρίγα στην άκρη της οθόνης με πάει σε προβληματικό κύκλωμα οριζόντιου χρονισμού.

Το μόνιμο ενοχλητικό sleep mode το έχω ξανασυναντήσει στις flatron & με έχει μπερδέψει αρκετά, αλλά η πρόχειρη λύση που έχω βρει είναι το σβήσιμο του Η/Υ & αποσύνδεση του monitor. Αλλά εσύ λες πως στιγμιαία εμφανίζει το desktop & μετά το logo... puzzled..fear.png

(ποιο logo εμφανίζει; μήπως είναι μήνυμα που ειδοποιεί πως δεν υπάρχει σήμα στην οθόνη; )

Δημοσ.

Η ρίγα δεν μου δημιουργεί και μεγάλο πρόβλημα. Απλά το λογότυπο που βγάζει είναι " FLATRON TM freedom of mind" και ενω εμφανίζεται ενεργοποιημένη δεν κάνει τίποτα άλλο.

Δημοσ.

Πριν 2 χρόνια αντιμετώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Σου προτείνω να την ανοίξεις προσεκτικά και να εξετάσεις τους πυκνωτές του κυκλώματος τροφοδοσίας. Πιθανότατα θα δεις πως κάποιος είναι φουσκομένος. Πήγαινε την πλακέτα σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών και ζήτα να σου τον αντικαταστήσουν...

Δημοσ.

Πιστεύεις δηλαδή ότι μπορεί να διορθωθεί; Ή μήπως θα μου βγει το παλτό όσο μια καινούρια;

Δημοσ.

Πριν 2 χρόνια αντιμετώπισα το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Σου προτείνω να την ανοίξεις προσεκτικά και να εξετάσεις τους πυκνωτές του κυκλώματος τροφοδοσίας. Πιθανότατα θα δεις πως κάποιος είναι φουσκομένος. Πήγαινε την πλακέτα σε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών και ζήτα να σου τον αντικαταστήσουν...

Σου είπαν ποιο ήταν το πρόβλημα; Όντως φουσκωμένος πυκνωτής στο κύκλωμα τροφοδοσίας ή έτσι πιστεύεις (πιθανόν κάπου αλλού μάλλον); Δύσκολο μου πάει στην τροφοδοσία. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Πιστεύεις δηλαδή ότι μπορεί να διορθωθεί; Ή μήπως θα μου βγει το παλτό όσο μια καινούρια;

Αν όντως κάνεις τον κόπο & την ανοίξεις & εντοπίσεις το προβληματικό στοιχείο/α, μπορείς να την επιδιορθώσεις σχετικά ανέξοδα αν πιάνει το χέρι σου. Τώρα έξω μπορεί & να σε εξυπηρετήσουν φθηνά ή & να σου πιάσουν το κ*λο...

Δημοσ.

Σου είπαν ποιο ήταν το πρόβλημα; Όντως φουσκωμένος πυκνωτής στο κύκλωμα τροφοδοσίας ή έτσι πιστεύεις (πιθανόν κάπου αλλού μάλλον); Δύσκολο μου πάει στην τροφοδοσία. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα παιδιά... Απλώς λέω την εμπειρία μου... Στο ίδιο πρόβλημα λοιπόν, άνοιξα την οθόνη, αφαίρεσα την πλακέτα και την πήγα σε έναν ηλεκτρονικό να μου αλλάξει εκείνο τον συγκεκριμένο φουσκομένο πυκνωτή. Το παιδί μάλιστα μου έκανε την δουλειά δωρεάν καθώς του πήρε μόνο 5 λεπτά και το κόστος ήταν αστείο...

Δεν χάνεις να το τσεκάρεις εαν δεν έχεις την εγγύηση....

Δημοσ.

Έγινε παιδιά, θα κοιτάξω να την διορθώσω. Ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες. Καλό απόγευμα :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...