apostatis Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 καλησπερα αλλαξα σκληρο δισκο στο macbook pro επειδη χαλασε αλλα δεν τον βλεπει καθολου οταν παω να κανω εγκατασταση τα lion πρεπει να κανω καποια ριθμιση καποια διαμορφωση για να τον δει? πως μπαινω στο EFI(BIOS)? ευχαριστω
atheatos Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 καλησπερα αλλαξα σκληρο δισκο στο macbook pro επειδη χαλασε αλλα δεν τον βλεπει καθολου οταν παω να κανω εγκατασταση τα lion πρεπει να κανω καποια ριθμιση καποια διαμορφωση για να τον δει? πως μπαινω στο EFI(BIOS)? ευχαριστω Toν έκανες Format : Mac OS Extended (Journaled) με το disk utility?
apostatis Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 πως να το κανω μιας και οταν ανοιγω το disc utility αφου εχω βαλει το cd για την εγκατασταση δεν βλεπει τον σκληρο για να τον φορμαρω?
atheatos Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 πως να το κανω μιας και οταν ανοιγω το disc utility αφου εχω βαλει το cd για την εγκατασταση δεν βλεπει τον σκληρο για να τον φορμαρω? To disk utility το ανοίγεις από το installation dvd(του lion?) και δεν βλέπει τον σκληρό? Μήπως το πρόβλημα είναι κάπου στο hardware?Κάποιο καλώδιο ίσως?
ozelot Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 πως να το κανω μιας και οταν ανοιγω το disc utility αφου εχω βαλει το cd για την εγκατασταση δεν βλεπει τον σκληρο για να τον φορμαρω? Ποιό DVD βάζεις, αφού το Installer του Lion είναι σε μορφή download μέσω του Mac App Store ;. Σε κάθε περίπτωση δες εδώ πως μπορείς να κάνεις erase (φορμάρισμα) στον δίσκο. Κατόπιν θα πρέπει να κατεβάσεις το Lion και να το εγκαταστήσεις σύμφωνα με τον οδηγό. Και κάτι ακόμη, έχεις πάρει κάποιο backup με το Time Machine ;. Αν ναι, μετά το φορμάρισμα μπορείς να κάνεις restore.
apostatis Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 τα lion τα εχω σε dvd αλλα δεν μπορω να κανω erase μιας και στο disk utility βλεπω μονο τα παρακατω http://img151.imageshack.us/img151/2416/25052012218.jpg οπου mac os x base system 1.5gb δεν ξερω τι ειναι
georgeadams Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Για κάποιο λόγο το MacBook δεν βλέπει το σκληρό δίσκο. Μήπως δεν τον έχεις κουμπώσει σωστά; Μήπως δεν είναι συμβατός (αν και αυτό είναι μάλλον απίθανο);
ozelot Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Να ρωτήσω κάτι ;. Έχεις αγοράσει από το Mac App Store το Lion και το εγκατέστησες στον παλιό δίσκο ;.
apostatis Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 και με dvd leopard που δοκιμασα παλι δεν τον εβλεπε
ozelot Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Κοίτα, για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε θα πρέπει να αξιολογήσεις τις απόψεις μας και τις ερωτήσεις μας. Όπως αυτή του georgeadams ότι ο δίσκος μπορεί να μην έχει κουμπώσει σωστά, οπότε ότι και να κάνεις δεν υπάρχει περίπτωση να τον αναγνωρίσει το σύστημα. Ή την ερώτηση μου Να ρωτήσω κάτι ;. Έχεις αγοράσει από το Mac App Store το Lion και το εγκατέστησες στον παλιό δίσκο ;. Φιλικά
akatsim Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Πριν βαλεις τον καινουργιο, τον δοκιμασες αν τον βλεπει πχ με usb? Βαλε τον παλιο, βαλε τον καινουργιο σε usb, αν τον βλεπει εισαι οκ και καντου και ενα φορματ σε Mac OS Extended (Journaled) και ξαναβαλτον. Αν δεν τον δει ουτε απο usb εχει προβλημα ο δισκος σου. Επισης εκει που σου λεει disk1 πατα επανω στο δισκο και δες αν κανει erase η στο partition και καντον 1 partition μπας και...
apostatis Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 ο δισκος δουλευει κανονικα τον δοκιμασα σε αλλο pc τα λιον τα εχω κατεβασει δεν υπαρχει τροπος να διαμορφωθει για Mac μεσα απο windows 7? Πριν βαλεις τον καινουργιο, τον δοκιμασες αν τον βλεπει πχ με usb? Βαλε τον παλιο, βαλε τον καινουργιο σε usb, αν τον βλεπει εισαι οκ και καντου και ενα φορματ σε Mac OS Extended (Journaled) και ξαναβαλτον. Αν δεν τον δει ουτε απο usb εχει προβλημα ο δισκος σου. Επισης εκει που σου λεει disk1 πατα επανω στο δισκο και δες αν κανει erase η στο partition και καντον 1 partition μπας και... δεν κανει erase στο disk 1
akatsim Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Το Macdrive θα στον φορμαρει στα windows, κατεβασε και βαλτο demo μηπως στο κανει. http://www.mediafour.com/products/macdrive Δεν εχεις κατι σε usb να τον συνδεσεις σε mac os και να τον φορμαρεις απο εκει?
apostatis Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 οχι δεν εχω καποια θηκη εννοεις? θα τον εβλεπε σαν usb και οχι σαν sata που ειναι? τον φορμαρισα στα windows 7 με το MACDRIVE σε hfs+ αλλα και παλι δεν τον βλεπει οταν ομως συνδεσα ενα εξωτερικο που εχω με usb τον ειδε κανονικα οποτε τι να κανω να δοκιμασω σε μια θηκη usb να συνδεσω αυτον που δεν βλεπει μηπως και τον δει και αν δεν τον δει σημαινει οτι εχει θεμα η καλωδιοταινια? τον εξωτερικο που βλεπει οταν παταω στο ονομα που εχω δωσει στο δισκο δειχνει ntfs με απενεργοποιημενη την επιλογη για φορματ ενω οταν τσεκαρω απο πανω στο 1ΤΒ WD My book media δειχνει φορματ MS-DOS(FAT) με ενεργοποιημενη την επιλογη φορματ λετε αν τον εκανε FAT στα windows να τον εβλεπε μετα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα