sarantatessera Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Έχω καταθέσει τα χαρτιά μου στο ΙΚΑ για το επίδομα ανεργίας εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Δεν έχω πάρει απάντηση αν έχει εγκριθεί ή όχι. Δεν θα έπρεπε να μου είχαν απαντήσει ήδη ή επειδή έχει η κατάσταση ως έχει (με τις εκλογές κλπ), τα καθυστερούν κι αυτά; Σύμφωνα με τα μέχρι πρότινος δεδομένα (δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει) δικαιούμουν 6 μήνες επίδομα ανεργίας. Έτσι όπως πάει, όμως, στο τέλος πρώτα θα βρούμε δουλειά και μετά θα απαντήσουν αν εγκρίνεται ή όχι. Λέτε να πάω να ρωτήσω στο ΙΚΑ;
cyber_katsarida Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 συγνώμη αλλά τι σχέση έχει το ΙΚΑ; στον ΟΑΕΔ θα πας. 1
sarantatessera Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 συγνώμη αλλά τι σχέση έχει το ΙΚΑ; στον ΟΑΕΔ θα πας. Είμαι από επαρχία και δεν υπάρχουν γραφεία ΟΑΕΔ, τα χαρτιά τα καταθέτουμε στο ΙΚΑ.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 συγνώμη αλλά τι σχέση έχει το ΙΚΑ; στον ΟΑΕΔ θα πας. Ναι ρε συ, καλά σου λέει! Το ΙΚΑ είναι άσχετο, από τον ΟΑΕΔ παίρνεις το επίδομα και εκεί πρέπει να κάνεις τα χαρτιά σου. Αν είναι όλα εντάξει, το παίρνεις σε 40 μέρες περίπου. Έχεις χάσει αρκετό χρόνο και υπάρχει μια προθεσμία από τη στιγμή που απολύεσαι. Δε θυμάμαι ιδιαίτερα, αλλά έχω μια υποψία ότι μπορεί να είναι 2 μήνες. Μη χάνεις χρόνο!
cyber_katsarida Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 πρώτη φορά το ακούω αυτό με το ΙΚΑ. προτείνω να μαζέψεις τα δικαιολογητικά και να πας στο κοντινότερο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ. ξέχασε το ΙΚΑ. Στον ΟΑΕΔ θα βγάλεις άκρη γρήγορα. 2 μήνες είναι πολύ. έχεις βγάλει κάρτα ανεργίας υποθέτω. υπάρχει προθεσμία αλλά δε ξέρω πόσο είναι. νομίζω πάνω από 2 μήνες αλλά μπορεί να έχει αλλάξει.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Οπωσδήποτε αρχικά ένα τηλεφώνημα στο κοντινότερο ΟΑΕΔ...και επειδή πολύ πιθανό είναι να μην σε εξυπηρετήσουν, τότε οπωσδήποτε μια βόλτα απο κοντά.
sarantatessera Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ. Σήμερα είχα σκοπό να επισκεφτώ τον ΟΑΕΔ, αλλά είδα ότι είχε μπει το πρώτο 360άρι, οπότε πάλι καλά. Έκανα τα χαρτιά μου κάπου στις 5-6 Απρίλη και μου έβαλαν λεφτά στις 25 Μαΐου. Γιατί με καθυστερήσαν τόσο πολύ; Θα μπορούσα να είχα πάρει άλλο ένα επίδομα τόσο καιρό. Το επόμενο τώρα θα μπει ένα μήνα αφού μπήκε το πρώτο - 25 Ιουνίου;
DrLo Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Γιατί με καθυστερήσαν τόσο πολύ; Εσύ γιατί λες ? Πάλι καλά να λες που τα πήρες. Δεν υπήρχε που δεν υπήρχε μηχ/ση, τώρα δεν υπάρχουν και λεφτά.
sarantatessera Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Εσύ γιατί λες ? Πάλι καλά να λες που τα πήρες. Δεν υπήρχε που δεν υπήρχε μηχ/ση, τώρα δεν υπάρχουν και λεφτά. Σωστό κι αυτό...
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ. Σήμερα είχα σκοπό να επισκεφτώ τον ΟΑΕΔ, αλλά είδα ότι είχε μπει το πρώτο 360άρι, οπότε πάλι καλά. Έκανα τα χαρτιά μου κάπου στις 5-6 Απρίλη και μου έβαλαν λεφτά στις 25 Μαΐου. Γιατί με καθυστερήσαν τόσο πολύ; Θα μπορούσα να είχα πάρει άλλο ένα επίδομα τόσο καιρό. Το επόμενο τώρα θα μπει ένα μήνα αφού μπήκε το πρώτο - 25 Ιουνίου; Δε σε καθυστέρησαν ούτε μια μέρα. Τόσο ακριβώς κάνει το επίδομα για να βγει επισήμως. Θα μπορούσαν να στο είχαν πει από την πρώτη μέρα που έκανες τα χαρτιά σου. Δεν ξέρω γιατί δεν στο είπαν, μπορεί στο ΙΚΑ να μην είναι τόσο ενημερωμένοι. Εμένα για να καταλάβεις το έγραφε πάνω στο χαρτί που πήρα την πρώτη μέρα. Το επόμενο θα μπει στις 5-6 Ιουνίου, αλλά πρέπει και κάθε τόσο να πηγαίνεις να το "ζητάς". Κάποτε έπρεπε κάθε μήνα. Νομίζω πως αυτό πλέον άλλαξε και μπορείς ανά 3 ( ; ). Ψάξε το για να είσαι βέβαιος. Θα έπρεπε πάντως να στα έχουν πει αυτά. Αν είχες γράψει σωστά από την αρχή ότι έχουν 1,5 μήνα που δε σου έβαλαν το επίδομα και όχι 2 μήνες, θα σε είχα ενημερώσει σωστά. Με τις υπερβολές δεν κερδίζεις τίποτα.
sarantatessera Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δε σε καθυστέρησαν ούτε μια μέρα. Τόσο ακριβώς κάνει το επίδομα για να βγει επισήμως. Θα μπορούσαν να στο είχαν πει από την πρώτη μέρα που έκανες τα χαρτιά σου. Δεν ξέρω γιατί δεν στο είπαν, μπορεί στο ΙΚΑ να μην είναι τόσο ενημερωμένοι. Εμένα για να καταλάβεις το έγραφε πάνω στο χαρτί που πήρα την πρώτη μέρα. Το επόμενο θα μπει στις 5-6 Ιουνίου, αλλά πρέπει και κάθε τόσο να πηγαίνεις να το "ζητάς". Κάποτε έπρεπε κάθε μήνα. Νομίζω πως αυτό πλέον άλλαξε και μπορείς ανά 3 ( ; ). Ψάξε το για να είσαι βέβαιος. Θα έπρεπε πάντως να στα έχουν πει αυτά. Αν είχες γράψει σωστά από την αρχή ότι έχουν 1,5 μήνα που δε σου έβαλαν το επίδομα και όχι 2 μήνες, θα σε είχα ενημερώσει σωστά. Με τις υπερβολές δεν κερδίζεις τίποτα. Μάλιστα, σ' ευχαριστώ. Δεν ήξερα πώς δουλεύει το σύστημα. Αλήθεια, γιατί θα μπει τόσο γρήγορα το επόμενο και όχι μετά από ένα μήνα; Και πώς το ζητάς; Είμαι από επαρχία και δεν υπάρχουν γραφεία ΟΑΕΔ (είναι ολόκληρο ταξίδι για να πάω σ' αυτά), αυτές τις δουλειές τις κάνουμε από το ΙΚΑ - ίσως επειδή είναι μόνο ένας υπάλληλος που κάνει αυτές τις δουλειές, να είναι υπάλληλος ΟΑΕΔ και να στεγάζεται στα γραφεία του ΙΚΑ, αλλά κι αυτός δεν ήξερε να μου απαντήσει πότε ακριβώς θα μπει το επίδομα. (Στην αρχή είπα για σχεδόν δύο μήνες που δεν έχει μπει το επίδομα, αλλά έχεις δίκιο ήταν ενάμισης μήνας, θα μπορούσα να το είχα γράψει).
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Μάλιστα, σ' ευχαριστώ. Δεν ήξερα πώς δουλεύει το σύστημα. Παρακαλώ. Αλήθεια, γιατί θα μπει τόσο γρήγορα το επόμενο και όχι μετά από ένα μήνα; Και πώς το ζητάς; Είμαι από επαρχία και δεν υπάρχουν γραφεία ΟΑΕΔ (είναι ολόκληρο ταξίδι για να πάω σ' αυτά), αυτές τις δουλειές τις κάνουμε από το ΙΚΑ - ίσως επειδή είναι μόνο ένας υπάλληλος που κάνει αυτές τις δουλειές, να είναι υπάλληλος ΟΑΕΔ και να στεγάζεται στα γραφεία του ΙΚΑ, αλλά κι αυτός δεν ήξερε να μου απαντήσει πότε ακριβώς θα μπει το επίδομα. Κατ' αρχάς, στο ταμείο ανεργίας βγήκες τη μέρα που έκανες τα χαρτιά σου, οπότε το πρώτο επίδομα καθυστερεί λίγο μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες (ε, δεν ξέρω τι είναι: χαρτιά; επαλήθευση στοιχείων; αναμονή μήπως και βρεις στο μεταξύ δουλειά και δε χρειαστεί να στο δώσουν; Δεν ξέρω) και το δεύτερο μπαίνει στην ώρα του, δηλαδή από τη στιγμή που έκανες τα χαρτιά σου 5 Απριλίου, το πρώτο καθυστέρησε και δεν ήρθε 5 Μαΐου, ενώ το επόμενο έρχεται στην ώρα του, δηλαδή 5 Ιουνίου. Επειδή το σύστημα έχει αλλάξει (εδώ και 4-5 μήνες νομίζω), δεν γνωρίζω να σου απαντήσω τι ακριβώς συμβαίνει τώρα. Ας πει κάποιος που ξέρει ή ψάξε το στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
sarantatessera Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Παρακαλώ. Κατ' αρχάς, στο ταμείο ανεργίας βγήκες τη μέρα που έκανες τα χαρτιά σου, οπότε το πρώτο επίδομα καθυστερεί λίγο μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες (ε, δεν ξέρω τι είναι: χαρτιά; επαλήθευση στοιχείων; αναμονή μήπως και βρεις στο μεταξύ δουλειά και δε χρειαστεί να στο δώσουν; Δεν ξέρω) και το δεύτερο μπαίνει στην ώρα του, δηλαδή από τη στιγμή που έκανες τα χαρτιά σου 5 Απριλίου, το πρώτο καθυστέρησε και δεν ήρθε 5 Μαΐου, ενώ το επόμενο έρχεται στην ώρα του, δηλαδή 5 Ιουνίου. Επειδή το σύστημα έχει αλλάξει (εδώ και 4-5 μήνες νομίζω), δεν γνωρίζω να σου απαντήσω τι ακριβώς συμβαίνει τώρα. Ας πει κάποιος που ξέρει ή ψάξε το στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Σ' ευχαριστώ πολύ και πάλι.
Lam13 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2016 Ρε παιδιά μπήκα στο ταμείο 1 ιουλιου μου έβαλαν 270ευρω και μέχρι σήμερα που πήγα να θεωρήσω το βιβλιάριο δεν ειχαν μπει αλλά λεφτά.θα οαω να ρωτησω αυτές τις μέρες αλλά έστειλα μηπως γνωρίζει κάποιος.απο 320 δεν ξεκινάει το επίδομα??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα