Apoll Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Έχω ακόμα μία απορία, όσοι αναφέρετε πως προγραμματίζετε χωρίς να έχετε πτυχίο, τι ακριβώς προγραμματιζετε; Όχι με απαρχαιωμένες γλώσσες, και τεχνολογίες, που διδάσκουν στα Πανεπηστίμια Aυτή την περίοδο, γράφω κυρίως services που επιδρούν με OCR scanners, διάφορους αισθητήρες, κάμερες που ελέγχουν και επιδρούν στη ροή τρένων, φορτηγών και φορτιου στα νέα λιμάνια που αγοράζει η εταιρία στην Βόρεια Ευρώπη. Και συντήρηση του υπάρχωντος λογισμικού και EDI services. Σε .ΝΕΤ κυρίως. Πέρισυ είχα δύο 6μηνα συμβόλαια σε διαφορετικές εταιρίες, μιας και δεν υπήρχαν μόνιμες θέσεις τριγύρω. Στην μία έγραφα για Biz Talk, στην άλλη απλά μετατρεπα το λογισμικό που πωλούσαν σε ένα νέο πελάτη τους στα Εμιράτα. Και ακόμα πιο πριν, έγραφα λογισμικό και services για μηχανήματα εξόρυξης άνθρακα, πλάστιγκες φορτώσεων και γεφυρών ζυγίσματος. Σε .ΝΕΤ. Αλλά και με Altium γιατί χρειαζόταν embedded software. Ναι όλα αυτά με απολυτήριο ΤΕΛ του 1994....
Aztec Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Εγω παίδες έχω ένα ταπεινό πτυχίο πληροφορικής απο ΑΕΙ ( συνοδευόμενο απο συνεχή σεμινάρια και πιστοποιήσεις ). Μεταπτυχιακό δεν έκανα και μάλλον δεν θα κάνω σύντομα. Προτίμησα να πάρω αυτοκίνητο. Εργάζομαι ανελλιπώς εδω και έξι χρόνια ως μηχανικός λογισμικού.
-nick- Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Apoll την παλευει το .NET? Δεν εχω ασχοληθει αλλα εχω ακουσει τα χειροτερα.
Apoll Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Apoll την παλευει το .NET? Δεν εχω ασχοληθει αλλα εχω ακουσει τα χειροτερα. Λες ανέκδοτο ή κάνεις trolling;
-nick- Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Λες ανέκδοτο ή κάνεις trolling; Τιποτα απο τα 2 ....
xri_ni Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 O τυπας στο Φροντιστηριο ειναι στον κοσμο του. Πλεον οι περισσοτεροι ζητανε αποφοιτους Λυκειου και ΙΕΚ.Με πτυχιο ΑΕΙ/TEI εισαι overqualified.Καλα που να τους πεις οτι εχεις και Master!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Εποπ; Ο ΕΠΟΠ ειναι πιο χαμηλα απο ΣΜΥ. Ο φιλος προφανως ειναι αξιωματικος απο ΣΣΕ
Haldol Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 O τυπας στο Φροντιστηριο ειναι στον κοσμο του. Πλεον οι περισσοτεροι ζητανε αποφοιτους Λυκειου και ΙΕΚ.Με πτυχιο ΑΕΙ/TEI εισαι overqualified.Καλα που να τους πεις οτι εχεις και Master! Δεν είσαι υποχρεωμένος να αναφέρεις όλα αυτά ενώ δε θέλεις. Θέλει απόφοιτο λυκείου; Πήγαινε με το απολυτήριο, δε χρειάζεται να αναφέρεις στο CV σου τα 7 MSc και τα 2 PhD.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 O τυπας στο Φροντιστηριο ειναι στον κοσμο του. Πλεον οι περισσοτεροι ζητανε αποφοιτους Λυκειου και ΙΕΚ.Με πτυχιο ΑΕΙ/TEI εισαι overqualified.Καλα που να τους πεις οτι εχεις και Master! Υπερβολες... Ναι μεν το πτυχιο ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν σε κατοχυρωνει, αλλα οχι και οτι οι πιο πολλοι ζητανε ανειδικευτους... Περα απτο οτι υπαρχουν 100δες επαγγελματα που δεν γινεται να προσλαβουν ανειδικευτο (αρχης γενομενης απο ιατρικα και οικονομικα), συμβαινει ακριβως το αντιθετο απο αυτο που λες ακομα και σε θεσεις που δε χρειαζονται εξειδικευση λογω υπερβολικης προσφορας. Αναμεσα στις παραλογες απαιτησεις των εργοδοτων θα δεις να ζητανε πτυχιουχους + 2ετη πειρα ας πουμε, ακομα και για θεσεις που δεν χρειαζονται ειδικευση. Εγω εφαγα πορτα απο δουλεια στο παρελθον (της οποιας πληρουσα a priori ενα 80-90% των απαιτησεων και οι υπολοιπες παιζονταν) με τη δικαιολογια οτι αργησα να παρω πτυχιο, ΑΡΑ (συμπερασμα εργοδοτη νο1) δεν διαβαζα, ΑΡΑ (συμπερασμα εργοδοτη νο2) δεν ειμαι και ιδιαιτερα εργατικος/τυπικος στις υποχρεωσεις μου. Ασχετα αν μαζι με τις σπουδες, δουλευα, εκανα φανταρικο και μοιραια αυξηθηκε κατα τι ο χρονος σπουδων, αυτα δεν ηταν ικανα να τον πεισουν. Προφανως βεβαια δεν ηταν αυτος ο λογος που εφαγα το ακυρο, αλλα θελω να σου πω μεχρι που φτανει το μυαλο τους πλεον... Οποτε μη το ψαχνεις. Και πτυχιο θα σου ζητησουν, και στην ωρα του θα σου ζητησουν να το χεις παρει, και πειρα θα απαιτησουν να εχεις απο 22 χρονων και αν δεν τα εχεις στα @@ τους γιατι θα βρεθει αλλος να τα εχει ολα αυτα και να προτιθεται να δουλεψει ανασφαλιστος για 400 ευρω!
insomniaK Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Ό,τι και κάποιος που έχει. (παίζει να μην κατάλαβα ακριβώς την απορία σου όμως) Αυτή είναι μία απάντηση που δεν απαντάει το ερώτημα μου. Σε αντίθεση με την επόμενη: Όχι με απαρχαιωμένες γλώσσες, και τεχνολογίες, που διδάσκουν στα Πανεπηστίμια Aυτή την περίοδο, γράφω κυρίως services που επιδρούν με OCR scanners, διάφορους αισθητήρες, κάμερες που ελέγχουν και επιδρούν στη ροή τρένων, φορτηγών και φορτιου στα νέα λιμάνια που αγοράζει η εταιρία στην Βόρεια Ευρώπη. Και συντήρηση του υπάρχωντος λογισμικού και EDI services. Σε .ΝΕΤ κυρίως. Πέρισυ είχα δύο 6μηνα συμβόλαια σε διαφορετικές εταιρίες, μιας και δεν υπήρχαν μόνιμες θέσεις τριγύρω. Στην μία έγραφα για Biz Talk, στην άλλη απλά μετατρεπα το λογισμικό που πωλούσαν σε ένα νέο πελάτη τους στα Εμιράτα. Και ακόμα πιο πριν, έγραφα λογισμικό και services για μηχανήματα εξόρυξης άνθρακα, πλάστιγκες φορτώσεων και γεφυρών ζυγίσματος. Σε .ΝΕΤ. Αλλά και με Altium γιατί χρειαζόταν embedded software. Ναι όλα αυτά με απολυτήριο ΤΕΛ του 1994.... Βασικά, που δεν μπορώ να καταλάβω ποιος αναπτύσσει τους αλγόριθμους. Δηλαδή, έρχομαι γω σαν πελάτης και λέω κύριε Παπαδόπουλε, το φυσικό μου σύστημα περιγράφεται με αυτές τις 17 εξισώσεις σε 6 διαστάσεις, μπορείς να μου φτιάξεις ένα πρόγραμμα που να υπολογίζει τη χ μεταβλητή; Εκεί που ο δικός μου εγκέφαλος κολλάει είναι πως χωρίς γνώσεις μαθηματικών και φυσικής είναι δυνατή η υλοποίηση. Η απορία μου είναι ειλικρινής.
gtroza Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Η απορία μου είναι ειλικρινής. η απορία σου είναι αφελής! .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα