arxangelos Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 και τι επαγγελματικη αποκατασταση θα εχεις σαν ιατρος? 900ευρο με 12 χρονια σπουδες το λιγοτερο...μονο καλος γαμπρος εισαι(για το πολυτεχνιο ουτε συζητηση...)
Finn Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δικιο εχεις αλλα δυστυχως αυτπο δεν μπορει να αλλαξει. Αν θελεις εστω και μια ευκαιρια να αποκτησεις μια δουλεια θα πρεπει να εχει καποιο <<κωλοχαρτο>> Δεν αντιλέγω. Να το χεις.Αλλά η λογική "έχω το χαρτί - ξέρω καλά το αντικείμενο" δεν ισχύει για κανένα λόγο. Έχω φίλο χωρίς proficiency και οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι σ άλλο επίπεδο.Κάθε καλοκαίρι show με τους άγγλους τουρίστες.
geowizard Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δεν αντιλέγω. Να το χεις.Αλλά η λογική "έχω το χαρτί - ξέρω καλά το αντικείμενο" δεν ισχύει για κανένα λόγο. Έχω φίλο χωρίς proficiency και οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι σ άλλο επίπεδο.Κάθε καλοκαίρι show με τους άγγλους τουρίστες. Σαφως δικιο εχεις.
alex_000 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Για εμένα το πτυχία δεν είναι κάτι το τυπικό. Είναι κάτι το ουσιαστικό, γιατί μέχρι να το πάρω, διάβασα και έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα στα οικονομικά. Αν δεν πάρεις πτυχίο πως θα σε εμπιστευτεί ο άλλος; Και εγώ αν μου ερχόταν ένας που ξέρει τα οικονομικά στην πιάτσα δε θα τον εμπιστευόμουν. Μπορεί η ύλη στο πανεπιστήμιο να είναι και άσχετη με αυτό που σπουδάζω. Δεν έχασα όμως που έμαθα. Όποιος βλέπει αυτό που κάνει σαν αγγαρεία, τότε παντού θα βλέπει τυπικές διαδικασίες. Δεν επιασες το νοημα. Το πτυχίο πρεπει να είναι τυπικό προσόν γιατι οι γνώσεις σου δεν γίνεται να περιορίζονται στις γνώσεις που σου προσφέρει ενα πτυχίο. (= παπαγαλία συγκεκριμένων θεμάτων, ηλίθιες εξετάσεις χωρίς κριτική σκέψη, φύσικός χωρίς πειράματα, μηχανολόγος χωρίς δουλειά πάνω σε μηχανές και οικονομολόγος "θεωρητικός" χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση) Αν αποτύχεις να φύγεις απο την μάζα και να κάνεις κατι παραπάνω απο το πτυχίο τότε για εσένα το πτυχίο σου θα είναι το κυριο προσόν σου και καθώς είσαι copy paste με χιλιάδες άλλους οδηγείς εσύ ο ίδιος το πτυχίο να είναι ενα "κωλόχαρτο" που δεν σημαίνει τιποτα. Επίσης πουθενα δεν είπα οτι το πτυχίο δεν ειναι απαραίτητο η οτι καποιος μπορεί είναι οικονομολόγος χωρίς πτυχίο. Ο μόνος κλάδος που ξέρω να γράφει στα @@ του τα πτυχία τελείως είναι η πληροφορική (προγραμματιστές, system administrators κτλ) Το πανεπιστήμιο είναι μια σπίθα που πρέπει να σας βάλει φωτιά. Στα ελληνικά πανεπιστήμια όμως βρέχει καταρακτωδώς..
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Βασικά με την είσοδο σου σε μια σχολη απλά θα έχεις ένα χαρτί και μια ελπίδα στο στάδιο της φοίτησης σου να ωριμάσεις καλύτερα. Αν περίμενα να ωριμάσω από ελληνικό πανεπιστήμιο, καλύτερα να πήγαινα σε μοναστήρι. Δικιο εχεις αλλα δυστυχως αυτπο δεν μπορει να αλλαξει. Αν θελεις εστω και μια ευκαιρια να αποκτησεις μια δουλεια στην Ελλάδα θα πρεπει να εχει καποιο <<κωλοχαρτο>> fixed Είχα τις προάλλες μια συζήτηση με τη μάνα μου σχετικά με κάλυψη μιας θέσης εργασίας και μου λέει για ένα γνωστό "μα έχει lower και ECDL". Για την γνώση των αγγλικών δε το συζητάω.Για το ECDL δε...ακόμη ψάχνει πως συνδέεσαι σ ένα ασύρματο δίκτυο Αυτή είναι η Ελλάδα.Των πιστοποιητικών και του κωλόχαρτου. Καλό είναι να ξεχωρίσουμε βέβαια ότι το ECDL δεν απευθύνεται σε δίκτυα αλλά κατά βάση στα office, outlook, explorer και πως να κρύβεις το πορνογραφικό υλικό.
Apoll Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Έχω φίλο χωρίς proficiency και οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι σ άλλο επίπεδο.Κάθε καλοκαίρι show με τους άγγλους τουρίστες. Όταν ήρθα Αγγλία δεν είχα κάποια αναγνώρηση των Αγγλικών μου, μιας και με το σχολείο χρειαζόταν να εργάζωμαι τα απογεύματα. Παρόλα αυτά δεν είχα ποτέ πρόβλημα επικοινωνίας μιας όλα τα βιβλία προγραμματισμού & χόμπυ στα Αγγλικά. Όπως επίσης και τα ΜΜΟ που αργότερα. 10 χρόνια αργότερα και με άλλες τέσσερις γλώσσες (λόγο εργασίας-περιβάλλοντος) που χρειάστηκα να μάθω, ακόμα δεν έχω κάποιο 'χαρτί', παρόλα αυτά επικοινωνώ άνετα. Ιδίως με Δανέζικα που είναι και το HQ της εταιρίας.
arxangelos Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 πιστεύεις ότι η Αγγλια ή η Γερμανία προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση στον χώρο τον υπολογιστών? (σκέφτομαι να ξεκινήσω εντατικά μια ξένη γλώσσα γι αυτό ρωτάω)
Finn Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Όταν ήρθα Αγγλία δεν είχα κάποια αναγνώρηση των Αγγλικών μου, μιας και με το σχολείο χρειαζόταν να εργάζωμαι τα απογεύματα. Παρόλα αυτά δεν είχα ποτέ πρόβλημα επικοινωνίας μιας όλα τα βιβλία προγραμματισμού & χόμπυ στα Αγγλικά. Όπως επίσης και τα ΜΜΟ που αργότερα. 10 χρόνια αργότερα και με άλλες τέσσερις γλώσσες (λόγο εργασίας-περιβάλλοντος) που χρειάστηκα να μάθω, ακόμα δεν έχω κάποιο 'χαρτί', παρόλα αυτά επικοινωνώ άνετα. Ιδίως με Δανέζικα που είναι και το HQ της εταιρίας. Αυτό ακριβώς! Αν το χεις δε χρειάζεται χαρτούρα για να αποδείξεις κάτι.Μόνο στο δημόσιο μετράνε αυτά. Πήγα πρόπερσι για εξετάσεις πιστοποίησης στα σέρβικα (c1)κι όταν με ρώτησαν σε ποιο σχολείο έμαθα εγώ τους είπα σε κανένα.Ταξίδια στα βαλκάνια και απο τουρίστες το καλοκαίρι.Αλλά δεν έμεινα στα "άη λοβ γιου,γιου λοβ άη" crap που μαθαίνουν οι κυνηγοι για να ρίξουν τουρίστριες.Το γούσταρα το θέμα και επεκτάθηκα σε όσες περισσότερες σλάβικες γλώσσες μπορούσα.
nash-gf Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Τελειωσα περσι εσπερινο ΕΠΑΛ ως ψυκτικος, στις Πανελληνιες εβγαλα 242 μορια και δεν περασα εκει που ηθελα (ΤΕΙ Μηχανολογιας). Παραλληλα ομως δουλευω απο τα 15 ως βοηθος υδραυλικου, οποτε πηγα και τωρα ειμαι σε ΙΕΚ Θερμουδραυλικων (κυριως για να παρω το χαρτι).
black_widow Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Σπούδασα στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Η σχολή ήταν για τον ... μη βρίσω , το επίπεδο τραγικό . Ενδεκτικά να αναφέρω ότι δεν είχαμε μάθημα σχετικό με business plans , έχω ρίξει αρκετό διάβασμα μόνη μου με ξένη βιβλιογραφία ( χάσαμε έναν καλό θείο όμως και είναι πανάκριβα τα περισσότερα βιβλία γαμώτο ). Δουλεύω σε θέση data entry με δευτερεύοντα καθήκοντα βοηθητικές εργασίες γραφείου. Μου έκαναν τεστ στο τυφλό ( απαραίτητη προυπόθεση για να πάρω τη θέση ) , μέτρησε η καλή γνώση Office στο οποίο συνεχίζω να επιμορφώνομαι για ένα δικό μου project που ετοιμάζω ( ναι έχω ECDL αλλά η εξέταση είναι της πλάκας , πολλοί αυτοί που το έχουν πάρει όντας παντελώς άσχετοι ) και κυρίως το ότι έχω ασχοληθεί με Wordpress ( IT background ο διευθυντής ). Άλλοι θέλουν να με ρίξουν προς το προγραμματισμό άλλοι προς online marketing . Θα ξεκινήσω courses στο πρώτο , ελπίζω να βρω επιτέλους κάτι να μη βαριέμαι. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιοι ήταν σίγουροι στα 18 τους για το τι θέλουν να ακολουθήσουν και είναι ακόμα σταθεροί στην πρώτη απόφαση τους , όπως μία φίλη μου δικηγόρος. Άλλος με έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού ;
koslibpro Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 και τι επαγγελματικη αποκατασταση θα εχεις σαν ιατρος?900ευρο με 12 χρονια σπουδες το λιγοτερο...μονο καλος γαμπρος εισαι(για το πολυτεχνιο ουτε συζητηση...) Προσωπικα δεν με ενδιαφερει η ιατρικη και μαλλον ουτε και το πολυτεχνειο. Ομως ρε παιδια,πως στηριζετε την αποψη οτι δεν χρειαζονται πτυχια,αρκει να ξερεις? Αν ειναι ετσι,κι εγω επαγγελματιας ειμαι.
antonl Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Το «δε χρειάζεται πτυχίο» δε μπορεί να ναι απόλυτο. Και στις 2 δουλείες μου, το ζητήσαν. Στην 1η (web-development σε εταιρία με 7-8 άτομα) είχε σαν προϋπόθεση πτυχίο ΑΕΙ ή αντίστοιχο. Στη 2η (πολυεθνική του χώρου) το ίδιο. Δε λέω πως αν δεν είχα το χαρτί θα μουν καμένος αλλά σίγουρα δε θα χα τη δυνατότητα να προσληφθώ σε καμία απ τις 2. Δε λέω πως το χαρτί αποδείκνυε ντε και καλά κάτι αλλά ήταν προαπαιτούμενο. Αυτά πριν την κρίση. Δεν ξέρω τι παίζει σήμερα αλλά δεν ξέρουμε ούτε ποια θα είναι η κατάσταση κι όταν τελειώσει κάποιος που δίνει φέτος πανελλαδικές.
arxangelos Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 ήταν αναγκαστικά από ΑΕΙ δηλαδή αν.ήσουν από ΤΕΙ δεν θα παίρναν??
antonl Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Αναγκαστικά. Δεν υπήρχε κανείς υπάλληλος στο αντικείμενο που να χει κάτι λιγότερο. edit: Δεν τα λέω αυτά για να ευλογήσω το γένια μου. Απλά το «χέσ τα χαρτιά, το θέμα είναι να ξέρεις» δεν ισχύει παντού και πάντα και ένα χαρτί δεν ξέρεις στο μέλλον που θα σου χρησιμεύσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα