Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

shock.png

Έχεις κανένα ζωντανό ασθενή;

Ζωντανοι,αλλα λοβοτομημενοι.

Σου λεω ησυχασανε ολοι. Σαν κομοδινο καθονται, με ηρεμα ματακια,γαληνιοι.

Επιστημη,μεγαλη υποθεση.

Δημοσ.

εμποριο παλαιου σιδηρου και μεταλλων a.k.a. παλιατζης!! πλεον δεν εχει τπτ.μαλακιες. ελευθερος επαγγελματιας σου λεει μετα!!! χαχαχαχα!!

Δημοσ.

Έχω έναν γνωστό ο οποίος λειτουργεί φροντιστήριο, ο τυπας λοιπόν λέει στα παιδιά: Μόνο από τα ΑΕΙ θα βρείτε δουλειά, όσα περισσότερα μόρια βγάλετε τόσο καλύτερη η ζωή σας στο μέλλον!! Ποσά μόρια βγάλατε τι σπουδασατε λοιπόν κ τι δουλειά κάνετε?'

καλό το παραμύθι του τυπά...btw είναι επι πτυχίο φοιτητής και παλεύω να τελιώσω την σχολή μου...

• Moderators
Δημοσ.

Πριν 12 χρονια έβγαλα 13500 μορια. Περασα αρχικα Διοίκηση Επιχειρήσεων και μετά με το 10% Λογιστικη. ΤΕΙ.

Δεν παρακολούθησα καμιά από τις δύο σχολές γιατί δεν μου άρεσαν (ήμουν material της θεωρητικής αλλά μαλακωδως πήγα τεχνολογικη). Δεν το μετάνιωσα ποτε (οτι δεν πηγα στις συγκεκριμένες σχολες, το οτι δεν πήγα θεωρητική το μετάνιωσα πολλες φορές).

Είχα αρκετα χρονια ενα κατάστημα το οποίο έκλεισα ένεκα των συνθηκών το 2011 και μετα απο ένα διαλειμμα στην elite και δυο μικρά διαλειμματα ανεργιας, εργαζομαι πλεον ως υπεύθυνος ενός απο τα καταστήματά μιας εταιρειας και παράλληλα ως μεταφραστής (περισσότερο σαν χόμπι) σε μια άλλη.

Εξακολουθώ να προτιμώ την εργασια ως καθαρα πωλητής αλλα δεν εχω πολλες επιλογες. Ένεκα των συνθηκών.

Δημοσ.

19.300 μόρια με 0 διάβασμα. Τελείωσα τμήμα αστροφυσικής του Φυσικού Αθήνας και πήρα master στο Βέλγιο και PhD στο Αμέρικα. Δουλεύω στο CERN.

υ.γ. όταν λέμε 0 διάβασμα εννοούμε τίποτα μα τίποτα!

σε ποιο πανεπιστημειο πηρες το μαστερ και σε ποιο το PhD και τι θεμα ειχε το PhD σου;

Πάντως, το να δουλέψεις στη nasa, cern etc, δεν είναι θέμα ευφυΐας.

για την esa θες τουλαχιστον 3 χρονια προυπηρεσια αλλιως δεν χρειαζεται καν να μπεις στον κοπο να κανεις αιτηση. εχουν ομως trainings

Δημοσ.

Έχω έναν γνωστό ο οποίος λειτουργεί φροντιστήριο, ο τυπας λοιπόν λέει στα παιδιά: Μόνο από τα ΑΕΙ θα βρείτε δουλειά, όσα περισσότερα μόρια βγάλετε τόσο καλύτερη η ζωή σας στο μέλλον!! Ποσά μόρια βγάλατε τι σπουδασατε λοιπόν κ τι δουλειά κάνετε?'

Εν μέρει είναι αλήθεια όσα σου λέει αν και πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά. Σίγουρα δεν είναι απαραίτητο κάποιος να έχει βγάλει ΤΑ πανεπιστήμια για να έχει και καλή δουλειά και καλό εισόδημα αλλά και να μπορεί να σταθεί σαν ανθρωπος αλλά σίγουρα βοηθάει.

Το ΑΕΙ/ΤΕΙ και αυτό εξαρτάτι. Η εταιρεία μου δουλεύω παλαιότερα δεν απασχολούσε απόφοιτους ΤΕΙ (παραλίγο να γράψω μηχανικούς ΤΕΙ ... τζιζ) αν και τωρα έχει αρχίσει και το ξανασκέφτεται. Σίγουρα το ΑΕΙ αν όλα τα άλλα είναι ίδια είναι προσόν (δηλαδή μιλάμε για δύο καλούς σε ΤΕΙ/ΑΕΙ πιάσουμε τον άριστο από τα ΤΕΙ και τον συγκρίνουμε με κανέναν απίθανό από τα ΑΕΙ).

Τα μόρια δεν έχουν μεγάλη σημασία, σημασία έχει να μπεις σε καλή σχολή που να σου αρέσει. Ποιό πολύ σημασία έχει σε συγκεκριμένες περιτπωσεις πως/πότε θα βγείς όχι πως/πότε θα μπεις.

On topic

πριν 17 χρόνια,

Ποσά μόρια βγάλατε: 5995/6400

τι σπουδασατε: μηχ.μηχανικός

τι δουλειά κάνετε: μηχ.μηχανικός

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όμως δουλειά του είναι να σας βάλει σε ένα ΑΕΙ και να γράψετε όσο καλύτερα γίνεται οπότε καλά κάνει και σας παπαριάζει.

Έλα τώρα, δουλευόμαστε?

Από που κι ως που είναι δουλειά του να βάλει τους μαθητές του σε ΑΕΙ χωρίς να τους ρωτήσει? Πολύ αμφιβάλλω αν το κάνουν αυτό στα φροντιστήρια. Συνηθίζουν να θεωρούν δεδομένο τη δική τους γνώμη ως αντίστοιχη με τους μαθητές.

Να σου πω έναν από τους κύριους λόγους που το κάνουν τόσο επίμονα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το σύστημα των πανελληνίων είναι ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΦΩΝ, καθώς έξτρα το γεγονός ότι τα περισσότερα σχολεία δεν διδάσκουν σοβαρά. Άρα ας τους επιβάλλουν την κατεύθυνση "ΑΕΙ", που συνεπάγεται στατιστικά περισσότερες ώρες φροντιστήρια για τα μαθήματα, ίσον περισσότερα έσοδα στο "βοηθητικό κέντρο".

Είτε αυτό είτε είναι άτομα ανεύθυνα με προβληματική κρίση που παραμένουν πιστοί στις συμβουλές του '90.

Αλλά δεν τελειώνει εδώ γιατί υπάρχουν και αρνητικά στην όλη εικόνα.

Πρώτον και σοβαρό, εξακολουθούν να πιέζουν με την ίδια προστακτική πρόταση: "διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και το ένα πτυχίο δεν αρκεί". Πέρα του ότι στη πραγματικότητα είναι αναληθές αφού πάρα πολλοί από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει, ακούσει, δει, διαβάσει πάμπολλες περιπτώσεις όπου ενδεικτικά όσο μεγαλύτερη η ακαδημαϊκή επιτυχία, τόσο μικρότερο το εισόδημα. Άρα WTF??

Δεύτερον, όποιος δεν περάσει σε (καλή) σχολή αυτομάτως υποβαθμίζεται κοινωνικώς. Μήπως τούτο πρέπει να μας πει κάτι για την παιδεία που έχει ο ελληνικός λαός?

Κάποιος πρέπει να πει στα παιδιά ότι δεν υπάρχει ούτε πελαργός, ούτε Άη Βασίλης. Αργά ή γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωπα με δύσκολες καταστάσεις. Είναι συνετό να ζήσουν την εμπειρία νωρίς.

ΥΓ. Και μην μου πει κάποιος πτυχιολάγνος για τον Έλληνα που κατέκτησε το facebook αλλά να αναρωτηθεί πρώτα γιατί δεν είχε συνειδητοποιήσει τις τρύπες που είχε η είδηση.

Δημοσ.

Έλα τώρα, δουλευόμαστε?

Από που κι ως που είναι δουλειά του να βάλει τους μαθητές του σε ΑΕΙ χωρίς να τους ρωτήσει? Πολύ αμφιβάλλω αν το κάνουν αυτό στα φροντιστήρια. Συνηθίζουν να θεωρούν δεδομένο τη δική τους γνώμη ως αντίστοιχη με τους μαθητές.

Υπάρχουν άτομα που πάνε φροντιστήριο για να περάσουν ΤΕΙ; Σοβαρά τώρα; Δεν ξέρω...έχω και 15 χρόνια που τελείωσα. Δεν τα υποβαθμίζω σε καμία περίπτωση αλλά ποτέ δεν ήταν δύσκολο να μπεις έστω σε κάποιο ΤΕΙ.

Δημοσ.

Πλακα κανεις ρε ζακ ? Υπαρχουν ατομα που πανε φροντιστηριο μεχρι και για να περασουν απλα την ταξη... Εχει γινει τρεντ βλεπεις... Εγω ξερω παιδια που βγαλανε 17000 μορια χωρις καθολου φροντιστηριο... Μονο απο το μαθημα του σχολειου + ενισχυτικη διδασκαλια (πώς λεγεται? εξτρα ωρες σαν δωρεαν φροντιστηριο του σχολειου)

Εγω παντως και στο λυκειο απο το μαθημα των περισσοτερων καθηγητων δεν ειχα παραπονο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...