Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!

Εχω αναλαβει να φτιαξω μια ιστοσελιδα. Εχω φτιαξει την τελικη μορφη της κεντρικης σελιδας σε κωδικα, αλλα απο την εταιρεια τελικα θελουν να εχει cms ωστε να επεξεργαζονται δυναμικα τα περιεχομενα. Μπορω με το joomla να δημιουργησω ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια μορφη της σελιδας, αν προσαρμοσω το template αναλογα; Εχω αρκετες γνωσεις πανω σε css, html. Επισης, η σελιδα περιεχει jquery.

Επισης, μου προτεινετε να χρησιμοποιησω joomla ή να φτιαξω δικο μου cms; Και κατα ποσο ειναι εφικτο και ευκολο αυτο;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Το να φτιάξεις το δικό σου cms ίσως είναι η καλύτερη λύση εφόσον έχεις τις ανάλογες γνώσεις κι εφόσον υπάρχει και ο ανάλογος χρόνος και χρήμα.

Αν θέλεις όμως να φτιάξεις ένα απλό site γρήγορα τότε κοίτα σε κάτι έτοιμο (Wordpress, Joomla, Drupla) Εννοείται ότι όποιο cms και να επιλέξεις μπορείς να του αλλάξεις την εμφάνιση και να την φέρεις στα μέτρα σου.

Δημοσ.

Σ'ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.

Η αληθεια ειναι οτι χρονος δεν υπαρχει πολυς, λογω του οτι κανω πρακτικη στην εν λογω εταιρεια και σε 2 μηνες θα φυγω.

Το να κανω δικο μου cms με φοβιζει γιατι το εψαξα λιγο και αγχωθηκα. Θελει αρκετες γνωσεις και διαβασμα και φοβαμαι μηπως το ξεκινησω και δε μπορεσω να το τελειωσω.

Απο την αλλη, δεν ξερω αν το joomla μπορει να με καλυψει σχεδιαστικα αλλα και να καλυψει τις αναγκες οι οποιες θα προκυψουν.

Δημοσ.

Το Joomla και τα υπόλοιπα cms είναι εργαλεία, αν έχεις τις ανάλογες γνώσεις (php, css, html, javascript) μπορείς να τα φέρεις στα μέτρα σου.

Δημοσ.

Να κάνεις το δικό σου CMS για να μάθεις κιόλας!

Έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα το κάνεις και τώρα σου δόθηκε και η ευκαιρία.

Κάθε αρχή και δύσκολη!

Και όπου κολλήσεις εμείς είμαστε εδώ :rolleyes:

Δημοσ.

Επίσης, υπάρχουν και τα Drupal και WordPress που μπορείς να κοιτάξεις.

Γενικά πάντως, αν υπάρχει πίεση χρόνου, το να φτιάξεις δικό σου CMS είναι αρκετά χρονοβόρο -- φυσικά έτσι θα μάθεις καλύτερα αλλά...

φιλικά,

Δημοσ.

Έτσι από περιέργεια, όλοι εσείς που προτείνετε τη δημιουργία custom cms, το έχετε κάνει? Μπορεί να γίνει τόσο εύκολα από ένα και μόνο άτομο και σε τί χρόνο?

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι δεν λένε να ξαναγράψει ένα joomla π.χ. αλλά κάποιες «απλές» φόρμες όπου θα μπορούν να εισάγουν κείμενο και/ή εικόνες που θα μπαίνουν σε συγκεκριμένα div στην σελίδα, αν το έκαμνες offline θα ήταν απλά copy/paste δηλαδή.

Δημοσ.

Καλημερα!

Εχω αναλαβει να φτιαξω μια ιστοσελιδα. Εχω φτιαξει την τελικη μορφη της κεντρικης σελιδας σε κωδικα, αλλα απο την εταιρεια τελικα θελουν να εχει cms ωστε να επεξεργαζονται δυναμικα τα περιεχομενα. Μπορω με το joomla να δημιουργησω ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια μορφη της σελιδας, αν προσαρμοσω το template αναλογα; Εχω αρκετες γνωσεις πανω σε css, html. Επισης, η σελιδα περιεχει jquery.

Επισης, μου προτεινετε να χρησιμοποιησω joomla ή να φτιαξω δικο μου cms; Και κατα ποσο ειναι εφικτο και ευκολο αυτο;

Ευχαριστω.

αν ξέρεις html/css και το template system του joomla , μπορείς να το φτιάξεις σε joomla ακριβώς όπως είναι το design

Δημοσ.

Σε οσα sites με cms tutorials εψαξα, εχουν πολυ εξελιγμενους τροπους για να φτιαξεις ενα cms.

Εγω σκεφτομουν σαν αυτο που ανεφερε ο theELF παραπανω... οτι θα αλλαζω συγκεκριμενα divs, φωτογραφιες κλπ. Ετσι οπως το σκεφτομαι, μου φαινεται ευκολο αλλα δεν ξερω στην πραξη τι δυσκολιες θα συναντησω.

Προς pOLoS: Εχεις στο νου σου καποιο tutorial; Γενικα το joomla δεν το συμπαθησα απ'την αρχη, μου φαινεται πολυ δυσχρηστο! Μπορει να φταιει το οτι δεν εχω μπει στο νοημα καλα! :)

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας!

Δημοσ.

Για μένα δοκίμασε το wordpress κατα 99% θα σε καλύψει και απλά προσαρμόζεις το θέμα σου και αλλάζεις λίγο τον κώδικα ωστε να χρησιμοποιεί τα functions του wordpress.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...