Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Θα ηθελα να ξερω εαν υπαρχει τροπος να αποκρυψω κυριως τον δευτερο σκληρο μου δισκο ( απο το να εμφανίζεται στο <<Ο υπολογιστης μου>>) καθως και καποιους φακελους *. Εφτιαξα ηδη εναν δευτερο account απ το user accounts του control panel,οχι guest user απλα εναν standard account. Υπαρχει καμια ιδεα πως θα επιτυχω -εαν γινεται- την..αποκρυψη;

*στον standard account ,οχι σε μενα τον ιδιο ,αν ηταν δυσνοητο κατι :P

Δημοσ.

Αν το να τους κανεις κρυφους δεν βολευει, μπορεις παντα να αλλαξεις τα δικαιωματα τους και να πεις πχ οτι ο Μητσος ΜΟΝΟ θα εχει πληρη δικαιωματα και οι υπολοιποι τιποτα, οποτε οταν θα γινεται διπλο κλικ στο φακελο θα λεει απλα "αρνηση προσβασης".

Για ολο το σκληρο θα δεις αν γινεται με καποιο group policy. Δεν ειμαι σε windows τωρα για να δωσω παραδειγμα, αλλα το gpedit.msc καπου εχει κατι τετοιο.

Δημοσ.

ω... :( εχω τα home premium οποτε δεν εχω gpedit .... :( (απ οτι εψαξα λιγο στο google καθ οτι μου βγαζε οτι το gpedit.msc δεν βρεθηκε οταν το βαζα στο run...)

πως κανω αυτο με τους φακελους; οποιος ξερει πλιζ...ευχαριστω πολυ πολυ για το ενδιαφετον σου!

:-)

Δημοσ.

Διαλεξε το φακελο που θες να κλειδωσεις

δεξι κλικ - security - advanced

change permissions και uncheck το Inherit permissions

Μετα στην αρχικη σελιδα του security κανεις edit και πλεον μπορεις να κανονισεις πληρως ποιος εχει προσβαση

Δημοσ.

Διαλεξε το φακελο που θες να κλειδωσεις

δεξι κλικ - security - advanced

change permissions και uncheck το Inherit permissions

Μετα στην αρχικη σελιδα του security κανεις edit και πλεον μπορεις να κανονισεις πληρως ποιος εχει προσβαση

ευχαριστω πολυ πολυ πολυ !!!!

πως μπορω να τον κανω τωρα να μην μπορει να εγκαταστησει προγραμματα;; παρα μονο να μπορει να κατεβαζει pdf, εικονες κλπ;

kitty_cat_thank_you_card-p137362840368057616bfo0b_400.jpg

Δημοσ.
Απλα τον κανεις (το λογαριασμο του) guest :P

θα ειναι το ιδιο ως

προς τα δικαιωματα με εναν standard account?εαν ναι πως τον κανω;(απο στανταρ σε γκεστ).επειδη δε θελω να <<τιμωρησω>> οποιον καθεται στο pc μου..απλα θελω να μπορει ν κανει πχ download ενα εγγραφο ή μπ3 να σερφαρει ν παιξει με τα games μου αλλα οχι να βαλει ο,τι προγραμμα του καπνισει στο πισι μου!!!

Στάλθηκε απ' το κινητό μου μέσω του Insomnia App...

Δημοσ.

Όχι guest, Θα τον κάνεις κανονικό user, αλλά όχι administrator.

Τα home δεν τα γνωρίζω, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να μην έχουν group policy. Για κάνε run-> mmc και από κει κάνε add/remove snap-in το local policy. Μετά εχεί θα έχει όλα τα settings. Μόνο που δεν είναι για αρχάριους, τράβα ένα backup πιο πρίν.

Δημοσ.

θενξ δημητρη.. θα το δοκιμασω αυριο.μεχρι στιγμης με το τροπο του bspus καταφερα να μη μπορει να μπει στον δευτερο μου δισκο .φαινεται ο δισκος αλλα βγαζει δεν εχετε προσβαση.θα το δοκιμασω αυριο αυτο π ειπες.τωρα που το σκεφτηκα ξανα πιο συνοπτικα θελω :παει να βαλει προγραμμα ή παταει.exe ?βγαινει μηνυμα π λεει "δεν μπορειτε να κανετε εγκατασταση " κατι τετοιο!

Στάλθηκε απ' το κινητό μου μέσω του Insomnia App...

Δημοσ.

group policy νομιζω οτι οντως τα home δεν εχουν, εκτος αν αλλαξε κατι στα 7.

Ακομα και αυτο που προτεινα νομιζω οτι στα XP home δεν γινοταν, ηθελε pro. Στα 7 γινεται.

Αλλα για τους περιορισμου που θελεις Πανο, αναγκαστικα απλος χρηστης. Αν αυτος που εχεις τωρα ειναι ο βασικος σου, αστον οπως ειναι και φτιαξε εναν καινουριο, η ακομα καλυτερα, ενεργοποιησε τον guest account.

Στο user accounts κανε manage another account και θα σου βγαλει την επιλογη

Δημοσ.

Επίσης είναι λίγο γενικό το να μην κατεβάζει/εγκαθιστά προγράμματα. Τα προγράμματα δε χρειάζεται να γίνουν εγκατάσταση πάντα πχ. Δηλαδή κάποιες μπούρδες δεν τις γλυτώνεις

Δημοσ.

ευχαριστω! περιεργαζοντας διαφορα, παραρητησα οτι πλεον ο χρηστης που χρησιμοποιει τον standard account οταν παει να βαλει ενα .exe να εγκαταστησει (δοκιμασα ενα τυχαιο προγραμμα) του ζηταει τον admin password για να συνεχισει ! Επισης με τον τροπο που ειπε ο Βspus δεν ειναι προσπελάσιμα τα αρχεια μου στον δευτερο δισκο D απο τον στανταρτ ακαουντ ... Τωρα ιδωμεν, ναι βεβαια και δεν γλυτωνω καποια πραγματα ... Απλα τωρα ο υπολογιστης μου δεν ειναι ξεφραγο αμπελι σε οποιον κατσει να τον χρησιμοποιήσει !!! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...