upgrade2 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Να ρωτήσω, όταν αγοράζουμε ένα μεταχειρισμένο επεξεργαστή και τη ψύχτρα μαζί του, τότε πρέπει να βάλουμε εκ νέου θερμομονωτικό(?) υλικό; Υπάρχει στη ψύχτρα ή στο cpu ξεραμένο παλιό τέτοιο υλικό κι αν ναι, πως το βγάζουμε; Επίσης, πως βάσουμε το καινούργιο υλικό; έχω ακούσει δύο εκδοχες: 1) μία μικρή ποσότητα (μέγεθος ρυζιού) στο κέντρο του CPU και 2) βάζουμε λίγο και το απλώνουμε με το δάχτυλο τυλιγμένο σε μεμβράνη (της κουζίνας) τέλος υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ελέγχει αν το μεταχειρισμένο cpu που αγοράσαμε είναι οκ? ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά και πάλι για τη βοήθεια σας
terry308 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Να ρωτήσω, όταν αγοράζουμε ένα μεταχειρισμένο επεξεργαστή και τη ψύχτρα μαζί του, τότε πρέπει να βάλουμε εκ νέου θερμομονωτικό(?) υλικό; (Καλό θα ήταν) ((Θερμοαγώγιμη πάστα)) Υπάρχει στη ψύχτρα ή στο cpu ξεραμένο παλιό τέτοιο υλικό κι αν ναι, πως το βγάζουμε; (Με προσεκτικές κινήσεις και απαλό χαρτί ) Επίσης, πως βάσουμε το καινούργιο υλικό; έχω ακούσει δύο εκδοχες: 1) μία μικρή ποσότητα (μέγεθος ρυζιού) στο κέντρο του CPU και 2) βάζουμε λίγο και το απλώνουμε με το δάχτυλο τυλιγμένο σε μεμβράνη (της κουζίνας) (Έχει αποδειχθεί σε test ότι η μικρή ποσότητα αλλά και οι 2 παράλληλες γραμμές προσφέρουν χαμηλότερη θερμοκρασία) // Βάζεις τη πάστα και περιστρέφεις τη ψήκτρα για να απλωθεί (η πάστα) τέλος υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ελέγχει αν το μεταχειρισμένο cpu που αγοράσαμε είναι οκ? (Προσωπικά δεν γνωρίζω) ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά και πάλι για τη βοήθεια σας
petranthe Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Επίσης, πως βάσουμε το καινούργιο υλικό; έχω ακούσει δύο εκδοχες: 1) μία μικρή ποσότητα (μέγεθος ρυζιού) στο κέντρο του CPU και 2) βάζουμε λίγο και το απλώνουμε με το δάχτυλο τυλιγμένο σε μεμβράνη (της κουζίνας) Θα βάλεις 2 γραμμές λεπτής στρώσης σε σχήμα Χ . Θα το πατήσεις ελαφρά με ενα πλαστικό μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα στο CPU. Ειδικα από εμπειρία στο λέω απέφυγε το απλωμα της παστας τυλιγμένο με μεμβράνη. Δες εδώ για περισσότερα τέλος υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ελέγχει αν το μεταχειρισμένο cpu που αγοράσαμε είναι οκ? Κατέβασε το prime 95 και το realtemp αφού μπείς στα windows τρέξε το prime για κανα 20 λεπτο τουλάχιστον. Ε νοείται ότι δε θα πειράξεις τάσεις μεσα απο bios. Αστο δηλαδή στο stock .Έχοντας ανοιχτό το realtemp θα βλέπεις τις θερμοκρασίες. Αν ο υπολογιστής δε σβήσει ή αν δεν έχεις υπερβολικές θερμοκρασίες τότε λογικά είσαι καλά . Αναλόγως και ποια mobo εχεις υπαρχουν και tools από εκεί. Ποιος επεξεργαστής είναι ; Γραψε λίγο το συστημα ολο ...
upgrade2 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το PC έχει τον e2140 (στα 1066 από το εργοστάσιο) σε μητρική asrock 2 core 1066 η οποία πέρνει μέχρι e6850 (κι αυτόν θέλω να βρω αλλά όχι υπερχρονισμένο). Η ψήκτρα είναι μία foxconn που υποστηρίζει και τον e6850. Μνήμη είναι 4 GB DDR2 στα 533mhz που όταν αναβαθμίσω το CPU θα την ανεβάσω στα 667 mhz για να παραμείνει το 1:1. Κάρτα γραφικών η 8800GT 512ΜΒ
bost7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Ρε φιλε στο βιντεακι που βαλες, γιατι ο τυπος πιεζει τοσο πολυ το γυαλι (και φανταζομαι αναλογη πιεση και δυναμη δεχεται και ο επεξεργαστης? Εγω ειχα διαβασει με πολυ πολυ προσεκτικες κινησεις γιατι γινεται λαθος με το παραμικρο.
antonl Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δεν πιέζει «τόσο» πολύ. Εξάλλου όταν κουμπώσει η ψύκτρα, αντίστοιχη δύναμη θα της ασκεί.
tolis_01 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Ρε φιλε στο βιντεακι που βαλες, γιατι ο τυπος πιεζει τοσο πολυ το γυαλι (και φανταζομαι αναλογη πιεση και δυναμη δεχεται και ο επεξεργαστης? Socket 775 έχεις, που να δεις πόσο δύναμη θα βάλεις για να κουμπώσει η κωλοψύκτρα
STRS1992 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Πολύ έξυπνο, καλογυρισμένο και διδακτικό βίντεο. Μου έλυσε πολλές απορίες. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα