Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω μια απορία και θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας, προκειμένου να μου πείτε την γνώμη σας. Όσο και να έψαξα στο internet δεν βρήκα σαφή απάντηση για το θέμα μου.

Έχω ένα laptop το οποίο κατά 99% λειτουργεί πάνω στο γραφείο μου. Για αυτόν τον λόγο έχω αφαιρέσει την μπαταρία του, προκειμένου να μην την φθείρω. Το laptop είναι λοιπόν στο ρεύμα και μάλιστα πάνω σε ups, ώστε να μην έχω προβλήματα με διακοπές ρεύματος.

Η απορία μου είναι η εξής: Μπορώ όσο είναι ανοιχτό το laptop, να τοποθετήσω την μπαταρία και να το τραβήξω από το ρεύμα προκειμένου να το μετακινήσω κάπου αλλού και να μην χρειαστεί να το κλείσω πρώτα; Όπως και το ανάποδο, δηλαδή να έχω το laptop μου με μπαταρία και όταν το βάλω στο ρεύμα να του αφαιρέσω την μπαταρία, χωρίς να το κλείσω.

Το ότι γίνεται αυτό που λέω το ξέρω, καθώς έχω δει να το κάνουν. Η απορία μου βασικά είναι αν αυτές οι ενέργειες μπορούν να βλάψουν το laptop ή την μπαταρία του.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Ναι μπορείς. Το χω κάνει πολλές φορές με αρκετά laptop/netbook.

Δεν είδα κάποιο πρόβλημα μετά απ αυτές τις ενέργειες.

Δημοσ.

Λοιπον φιλε μου επειδη την εχω ψαξει και εγω με το θεμα της μπαταριας κατεληξα μετα απο γνωμη τεχνικου στο εξης.

Να ξεκινησω με το ερωτημα σου αν θα εχει προβλημα το laptop σου, σου απαντω ΟΧΙ, αλλα η μπαταρια.. ΝΑΙ)

Κατα ΄ρχην εχει να κανει με το πως θελεις να δουλευεις το laptop, εγω π.χ το laptop το δουλευω περισσοτερο σαν σταθερο παρα σαν φορητο (πλην πολυ ελαχιστον περιπτωσεων) και εχω μπαταρια και ρευμα μαζι (η φορτιση διακοπτετε αυτοματα οταν φορτιστη πληρως),ετσι μ αυτον τον τροπο λειτουργει σαν ups (αφου δεν εχω)το ολο συστημα.

Πριν λιγες μερες εγινε δυο φορες διακοπη ρευματος και δεν ειχα κανενα προβλημα-το ιδιο θα ισχυει και για σενα αφου εχεις ups.

Τωρα, ανα διαστηματα βγαζω το ρευμα και αποφορτιζω την μπαταρια μου,και μολις μου βγαλει την σχετικη ειδοποιηση στην οθονη για την μπαταρια ξανα βαζω το ρευμα και την φορτιζω παλι.

Τωρα εσυ φιλε μου λες οτι την μπαταρια την εχεις βγαλμενη και για να μην κλεισεις το laptop την βαζεις στο laptop, και μεταφερεις το laptop σε αλλο σημειο.. οποτε η μπαταρια εχει χασει ενα μερος απο την ενεργεια της (μενοντας αδρανης) το μονο σιγουρο, δηλαδη με λιγα λογια εχεις ενα π.χ 60-70% ενεργεια της μπαταριας και χρησιμοποιωντας για λιγο την κατεβαζεις στο 30-40% (αν καταλαβα καλα και εδω ειναι η διαφωνια μου) ΑΝ ΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ.. ετσι σιγουρα θα πεσει η αποδοση της κατα πολυ

Η μπαταρια για μενα πρεπει να αποφορτιζετε οπως ειπα και πιο πανω (οχι εντελως-μολις βγαλει την σχετικη ειδοποιηση στην οθονη μας,και μετα βαζεις το ρευμα και την ξαναφορτιζεις παλι).

Με λιγα λογια φιλε μου οταν χρησιμοποιεις την μπαταρια σου για οποιονδηποτε λογο να την αφηνεις να αδειαζει και την φορτιζεις πληρως οπως ειπα και πριν

Δημοσ.

[...]

Τωρα εσυ φιλε μου λες οτι την μπαταρια την εχεις βγαλμενη και για να μην κλεισεις το laptop την βαζεις στο laptop, και μεταφερεις το laptop σε αλλο σημειο.. οποτε η μπαταρια εχει χασει ενα μερος απο την ενεργεια της (μενοντας αδρανης) το μονο σιγουρο, δηλαδη με λιγα λογια εχεις ενα π.χ 60-70% ενεργεια της μπαταριας και χρησιμοποιωντας για λιγο την κατεβαζεις στο 30-40% (αν καταλαβα καλα και εδω ειναι η διαφωνια μου) ΑΝ ΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ.. ετσι σιγουρα θα χρειαστεις καινουργια μπαταρια σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα

Η μπαταρια για μενα πρεπει να αποφορτιζετε οπως ειπα και πιο πανω (οχι εντελως-μολις βγαλει την σχετικη ειδοποιηση στην οθονη μας,και μετα βαζεις το ρευμα και την ξαναφορτιζεις παλι).

Με λιγα λογια φιλε μου οταν χρησιμοποιεις την μπαταρια σου για οποιονδηποτε λογο να την αφηνεις να αδιαζει και την φορτιζεις οπως ειπα και πριν

Εγώ κι η μπαταρία μου διαφωνούμε :)

Το netbook (ένα acer 11άρι) το χω 2.5 χρόνια, το χρησιμοποιώ 3-4 φορές τη βδομάδα ~2-8 ώρες κάθε φορά και συμπεριφέρομαι στη μπαταρία μ αυτόν τον τρόπο αρκετά συχνά (όχι πάντα γιατί πολλές φορές βαριέμαι τη διαδικασία). Η αυτονομία του αρχικά ήταν ~5 ώρες με τη χρήση που κάνω, τώρα είναι ~4. Νομίζω πως είναι αρκετά καλά βάσει της ηλικίας της.

Την αφαιρώ απ το netbook όταν είναι @100%. Όταν την ξαναχρησιμοποιώ, δεν έχω δει ποτέ να ναι κάτω από ~90%.

Γενικά για μπαταρίες φορητών/κινητών, έχω την εντύπωση πως έχουν παραμείνει στην επιφάνεια απόψεις για τις μπαταρίες που ίσχυαν πριν μια 5ετία και βγάλε.

Δημοσ.

Λοιπον φιλε μου επειδη την εχω ψαξει και εγω με το θεμα της μπαταριας κατεληξα μετα απο γνωμη τεχνικου στο εξης.

Να ξεκινησω με το ερωτημα σου αν θα εχει προβλημα το laptop σου, σου απαντω ΟΧΙ, αλλα η μπαταρια.. ΝΑΙ)

Κατα ΄ρχην εχει να κανει με το πως θελεις να δουλευεις το laptop, εγω π.χ το laptop το δουλευω περισσοτερο σαν σταθερο παρα σαν φορητο (πλην πολυ ελαχιστον περιπτωσεων) και εχω μπαταρια και ρευμα μαζι (η φορτιση διακοπτετε αυτοματα οταν φορτιστη πληρως),ετσι μ αυτον τον τροπο λειτουργει σαν ups (αφου δεν εχω)το ολο συστημα.

Πριν λιγες μερες εγινε δυο φορες διακοπη ρευματος και δεν ειχα κανενα προβλημα-το ιδιο θα ισχυει και για σενα αφου εχεις ups.

Τωρα, ανα διαστηματα βγαζω το ρευμα και αποφορτιζω την μπαταρια μου,και μολις μου βγαλει την σχετικη ειδοποιηση στην οθονη για την μπαταρια ξανα βαζω το ρευμα και την φορτιζω παλι.

Τωρα εσυ φιλε μου λες οτι την μπαταρια την εχεις βγαλμενη και για να μην κλεισεις το laptop την βαζεις στο laptop, και μεταφερεις το laptop σε αλλο σημειο.. οποτε η μπαταρια εχει χασει ενα μερος απο την ενεργεια της (μενοντας αδρανης) το μονο σιγουρο, δηλαδη με λιγα λογια εχεις ενα π.χ 60-70% ενεργεια της μπαταριας και χρησιμοποιωντας για λιγο την κατεβαζεις στο 30-40% (αν καταλαβα καλα και εδω ειναι η διαφωνια μου) ΑΝ ΚΑΝΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.. ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ.. ετσι σιγουρα θα χρειαστεις καινουργια μπαταρια σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα

Με λιγα λογια φιλε μου οταν χρησιμοποιεις την μπαταρια σου για οποιονδηποτε λογο να την αφηνεις να αδειαζει και την φορτιζεις πληρως οπως ειπα και πριν

Μου φαίνεται ότι δεν κατάλαβες το ερώτημα του OP: Ρωτάει αν μπορεί να συνδέσει τη μπαταρία όταν το laptop λειτουργεί. Όλα αυτά που γράφεις έχουν να κάνουν με τη φόρτιση κι αν είναι καλή ή όχι ή πλήρης κλπ. - άσχετα με το θέμα.

@kosegdit: χωρίς να μπορώ να αμφισβητήσω τον antonl, από ψυχολογικής πλευράς δε θα το έκανα. Δε μου πάει να συνδέω - αποσυνδέω εξαρτήματα που δίνουν/παίρνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος με τη συσκευή να δουλεύει.

Δημοσ.

[...]

@kosegdit: χωρίς να μπορώ να αμφισβητήσω τον antonl, από ψυχολογικής πλευράς δε θα το έκανα. Δε μου πάει να συνδέω - αποσυνδέω εξαρτήματα που δίνουν/παίρνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος με τη συσκευή να δουλεύει.

Το καταλαβαίνω. Κι εγώ «πάγωσα» όταν είδα φίλο να κάνει αυτό το πράμα στο laptop μου απροειδοποίητα την πρώτη φορά. Ε, μετά πήρα το κολάι :)

Δημοσ.

Εγώ κι η μπαταρία μου διαφωνούμε :)

Το netbook (ένα acer 11άρι) το χω 2.5 χρόνια, το χρησιμοποιώ 3-4 φορές τη βδομάδα ~2-8 ώρες κάθε φορά και συμπεριφέρομαι στη μπαταρία μ αυτόν τον τρόπο αρκετά συχνά (όχι πάντα γιατί πολλές φορές βαριέμαι τη διαδικασία). Η αυτονομία του αρχικά ήταν ~5 ώρες με τη χρήση που κάνω, τώρα είναι ~4. Νομίζω πως είναι αρκετά καλά βάσει της ηλικίας της.

Την αφαιρώ απ το netbook όταν είναι @100%. Όταν την ξαναχρησιμοποιώ, δεν έχω δει ποτέ να ναι κάτω από ~90%.

Γενικά για μπαταρίες φορητών/κινητών, έχω την εντύπωση πως έχουν παραμείνει στην επιφάνεια απόψεις για τις μπαταρίες που ίσχυαν πριν μια 5ετία και βγάλε.

Σεβαστη η διαφωνια σου φιλε μου :) ο καθενας ξερει για το μηχανημα του καλυτερα.

Το αν δεν εχεις δει κατω απο 90% την μπαταρια σου, αυτο εχει να κανει λογικα, με τον χρονο που αφηνεις εξω απ το laptop σου την μπαταρια...η διαφωνια μου με τον φιλο που ρωταει για μενα ειναι στο βγαλε-βαλε χωρις να αποφορτιζει, και να φορτιζει οπως αναφερω και στα πιο πανω λεγομενα μου.

Τωρα οσο για την 5ετια που λες, ακομα και ετσι να ειναι(δεν διαφωνω οτι η τεχνολογια προχωρα με γοργα βηματα).. σιγουρα δεν κανω κακο στην μπαταρια μου μ αυτο τον τροπο που την λειτουργω.. ειπαμε ο καθενας ξερει για το μηχανημα του καλυτερα :)

Μου φαίνεται ότι δεν κατάλαβες το ερώτημα του OP: Ρωτάει αν μπορεί να συνδέσει τη μπαταρία όταν το laptop λειτουργεί. Όλα αυτά που γράφεις έχουν να κάνουν με τη φόρτιση κι αν είναι καλή ή όχι ή πλήρης κλπ. - άσχετα με το θέμα.

Μαλλον φιλε μου εσυ δεν καταλαβες τι ρωταει.. και φυσικα μπορει να συνδεει και να αποσυνδεει την μπαταρια του οσες φορες θελει, εμενα η διαφωνια μου ειναι.. ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ και οτι μ αυτον τον τροπο θα βλαψει την μπαταρια του

Ισως να αναλυσα το θεμα με περισσοτερα λογια απ αυτα που χρειαστηκε.. δεν νομιζω οτι ειναι κακο αυτο.. απλα πλατειαζω το θεμα, :)

Δημοσ.

Απόσο βλέπω οι απόψεις διίστανται. Δυστυχώς όπως το περίμενα.

Η αλήθεια είναι πάντως πως αυτή η συμπεριφορά στην μπαταρία, φαντάζει τόσο βολική όσο και βίαιη. Βλέπω ότι οι περισσότεροι από εσάς συμφωνείτε σε αυτό.

Συμπέρασμα μου είναι να μην το κάνω λοιπόν, και σε αυτές τις ελάχιστες περιπτώσεις να μπαίνω στον κόπο να κλείσω πρώτα το laptop μου.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Αν βρεθεί φυσικά και κάποιος άλλος που θέλει να μοιραστεί την γνώμη του, με χαρά να τον ακούσω

Δημοσ.

Απόσο βλέπω οι απόψεις διίστανται. Δυστυχώς όπως το περίμενα.

Η αλήθεια είναι πάντως πως αυτή η συμπεριφορά στην μπαταρία, φαντάζει τόσο βολική όσο και βίαιη. Βλέπω ότι οι περισσότεροι από εσάς συμφωνείτε σε αυτό.

Συμπέρασμα μου είναι να μην το κάνω λοιπόν, και σε αυτές τις ελάχιστες περιπτώσεις να μπαίνω στον κόπο να κλείσω πρώτα το laptop μου.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Αν βρεθεί φυσικά και κάποιος άλλος που θέλει να μοιραστεί την γνώμη του, με χαρά να τον ακούσω

Δε νομίζω να βρεις κάποια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό που κάνεις. Προσωπικά το έχω κάνει κάποιες φορές χωρίς να παρατηρήσω κάποιο πρόβλημα. Αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να τον κλείνεις και να τον μεταφέρεις εκεί που θέλεις (με τη λειτουργία της αδρανοποίησης για να μη χάνεις ότι έκανες).

Δημοσ.

Δε νομίζω να βρεις κάποια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό που κάνεις. Προσωπικά το έχω κάνει κάποιες φορές χωρίς να παρατηρήσω κάποιο πρόβλημα. Αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να τον κλείνεις και να τον μεταφέρεις εκεί που θέλεις (με τη λειτουργία της αδρανοποίησης για να μη χάνεις ότι έκανες).

Σωστοοοοοος............

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...