dimitris2006 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεοράσεων, Sony και Samsung ξεκίνησαν μια νέα τιμολογιακή πολιτική ορίζοντας κατώτατη τιμή λιανικής πώλησης τηλεοράσεων στα καταστήματα. Ο κύριος λόγος είναι το ήδη περιορισμένο ποσοστό κέρδους τους από την πώληση τηλεοράσεων, το οποίο συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο όταν τα καταστήματα πουλάνε διάφορα μοντέλα τους σε χαμηλές τιμές.Το γεγονός της χαμηλής κερδοφορίας στην πώληση τηλεοράσεων έχει ήδη ωθήσει τις δύο αυτές εταιρείες στη μείωση, ή ακόμη και στη διακοπή παραγωγής ορισμένων μοντέλων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νέα πολιτική της Sony και της Samsung έχει ξεκινήσει περίπου εδώ και ένα μήνα, αν και δεν υπάρχει κάποια αναφορά σχετικά με το πως θα αντιμετωπίζονται οι λιανέμποροι που δε σκοπεύουν να ακολουθήσουν τις νέες οδηγίες των δύο αυτών εταιρειών. Πολύ πιθανό πάντως να μειωθεί ή και να διακοπή η τροφοδοσία των καταστημάτων αυτών με νεότερα μοντέλα τηλεοράσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια η τιμές των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας έχουν μειωθεί σημαντικά, σε ποσοστό περίπου 15%. Μέχρι σήμερα οι καταναλωτές μπορούσαν να αγοράσουν τηλεοράσεις από τις δύο αυτές εταιρείες σε αρκετά μειωμένες τιμές, με τα μοντέλα 40-42” να κυμαίνονται από 500-650€. Υπενθυμίζεται ότι και άλλες εταιρείες θέτουν αυστηρούς περιορισμούς στις ελάχιστες τιμές λιανικής πώλησης, όπως για παράδειγμα η Apple στα προϊόντα της αλλά και η ίδια η Sony σε μοντέλα video καμερών και κονσολών. Site: Wall Street Journal
Errik Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δεν είναι λίγο παράνομο αυτό? Ειδικά από την στιγμή που λέμε για τις δύο μεγαλύτερες ανταγωνιστικές εταιρείες?
giorgos147 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Από τη στιγμή που τα καταστήματα τις προμηθεύονται στην χ τιμή, το κέρδος τον καταστημάτων δεν είναι το (ποσό πώλησης-χ); Ή εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι με το εμπόριο; Το θέμα τιμολόγησης, δεν είναι μόνο του καταστήματος; Ίσα-ίσα, που αν πουλάνε περισσότερα κομμάτια, λόγω περιορισμένης τιμής, το κατάστημα θα έχει μικρότερο κέρδος [αν και αυτό, σχετικό είναι (μικρότερο κέρδος ανά τηλεόραση εννοώ)], αλλά η εταιρία μεγαλύτερο λόγω περισσότερης ζήτησης. Όχι; Επίσης, αυτό δε πρέπει να περάσει από κάποιον έλεγχο από τον αρμόδιο φορέα ξερωγώ;
jimex Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δεν νομίζω να κάναν κάποια από κοινού συμφωνία για να είναι παράνομο. Ωστόσο πρακτικά το πλαφόν που θα επιβάλουν στους πωλητές θα είναι στα ίδια επίπεδα
sarpan Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δεν νομίζω να κάναν κάποια από κοινού συμφωνία για να είναι παράνομο. Ωστόσο πρακτικά το πλαφόν που θα επιβάλουν στους πωλητές θα είναι στα ίδια επίπεδα Εγω θα ελεγα να βαλουν πλαφον για την ανωτερη τιμη.Οχι ο καθενας να πουλαει οσο να ναι.Το κατωτερο τους πειραξε.Ενδιαφερον για τον καταναλωτη
axaxouxas Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Οταν ο ενας πουλαει μια τηλεοραση 1000 ευρω και ο αλλος το ιδιο μοντελο, το πουλαει 850, η και 800, τοτε κανει γενικοτερη ζημια στην αγορα, βγαζοντας εκτος λιανεμπορους απο το παιχνιδι και τελικα ζημιωνει και την εταιρια παραγωγης, οσον αφορα την σταθεροτητα της και το στησιμο της σαν επιχειρηση γενικοτερα, ζημιωνοντας και την εικονα της..... Συν τοις αλλοις της στερει ετσι, την δυνατοτητα να πωλει και η ιδια, μεσω δικου της δικτυου καταστηματων, τα προιοντα της στις τιμες που οριζει η ιδια.
Jkouparas Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 ´´Ελευθερη αγορά´´ Οταν ξεφυγε η αγορα ,με τα μεγαλα πολυκαταστηματα να βλεπουν να μειωνονται οι πωλησεις και τα κερδη τους τοτε σπευουν να βαλουν κανονες. Κατωτατη τιμη και ελευθερη αγορα? Ας μαζεψουν τα μοντελα τους , ας βγαλουν οντως οικολογικα προιοντα και χαμηλης καταναλωσης . Η τεχνολογια υπαρχει αλλα συνεχιζουν το μαρκετινγκ ...... Τωρα τα εβαλαν με αυτους οι οποιοι ¨χαλανε ¨ την πιατσα οπως και στην Ελλαδα. 1000+ ηλεκτρονικα καταστηματα τα οποια μας ανοιξαν τα ματια και αγωνιζονται καθε μερα να τα βγαλουν περα με τα ¨θηριά¨ . Ας βαλουν κατωτατη τιμη ,οι καταναλωτες θα αντιδρασουν αναλογα. Θα βαλουμε κατωτατη καταναλωση ....τηλεοραση ανα 10 χρονια. Ουστ
Apoll Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Laser τηλεοράσεις εδώ και τώρα, σε τιμές αμερικής.....................
21century Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Οι τιμές συμβαδίζουν με το κέρδος και τις εμπορικές συμφωνίες...
abc Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Αν το έκαναν όλοι αυτό, ούτε να βαρέσεις διάλυση δεν θα μπορείς σαν μαγαζί. Έστω για να εξοφλήσεις κάποιες υποχρεώσεις μήπως και σωθείς στο τέλος.... Ελεύθερη αγορά my ass!
grnrg Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Οταν το κανει η apple απο την (ανα)γεννηση της ειναι καλο γιατι κραταει τιμες και τα μεταχειρισμενα της δεν χανουν αξια μεσα σε ενα 6μηνο. Οταν πανε να το κανουν οι αλλοι, ειναι -φυσικα- απαραδεκτο ετσι?
Manos Petrucci Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Οι ίδιες στρατηγικές παντού... Όπως και με τη βενζίνη: Αντί να βάλουν πλαφόν ανώτερης τιμής στα διυλιστήρια, βάζουν στα βενζινάδικα. Και τώρα τούτοι οι 2, βάζουν πλαφόν κατώτερης λιανικής τιμής γιατί έχει πέσει το κέρδος των εταιριών λέει... ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ είναι αυτές; Τι σχέση έχει η τιμή που θα αγοράσει ένα προϊόν ο καταναλωτής, με την τιμή που πρώτα θα το αγοράσει το κατάστημα από τον προμηθευτή;; Αν θα θέλανε να βάλουν κάπου πλαφόν θα ήταν στη χονδρική τιμή, στην τιμή που είναι ανάμεσα από τον προμηθευτή και το κατάστημα, κι όχι στην τιμή που είναι ανάμεσα από το κατάστημα και τον καταναλωτή. Ιδιωτικός έλεγχος της «Ελεύθερης Αγοράς». Κάπως πρέπει οι καταναλωτές έστω της Ευρώπης να οργανωθούν και να μποϊκοτάρουν για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, εταιρίες που κάνουν @@ιές...!!
o_kakos_o_lykos Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Easy παιδια...Αλλο η ελευθερη αγορα και αλλο το τι γινεται στην αγορα. Εγω, η Χ εταιρια, που δινω στα καταστηματα πολυμιξερ (λεμε τωρα) προφανως και δεν πληρωνομαι με μετρητα. Αν λοιπον ερθει ο καταστηματαρχης και μου πει οτι με την τιμη που συμφωνησαμε ο κοσμος δεν αγοραζει και γιαυτο πρεπει να πουλησει το εμπορευμα 20-30-40% χαμηλοτερα, βγαλε και ενα 10% το κερδος του, εμενα μου μενει το 50% απο την αρχικη τιμη. Βγαλε τους μισθους των κινεζων/ινδων ή οπου αλλου φτιαχνονται, των τεχνικων και τα μπονους των χρυσων παιδιων, τι μενει για κερδος στην εταιρια??? Ως σκεψη ειναι σωστη, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!! Αυτοι πλημυρισαν την αγορα με χιλιαδες αχρηστα μοντελα, αυτοι αναγκασαν τον κοσμο να αγοραζει με υποθετικο χρημα...αυτοι ας πληρωσουν και το τιμημα του οτι ο κοσμος πια δεν αγοραζει την καθε λαλακια που εχει κατι χρωματα παραπανω ή κατι pixel περισσοτερα απο το προηγουμενο μοντελο.
kostas_dr Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Ποιος είπε ότι υπάρχει "ελεύθερη" αγορά; Οι διάφορες εταιρείες μπορεί , αποκλειστικά και μόνο όταν τους συμφέρει, να λένε ότι υπάρχει, αλλά για τους καταναλωτές δεν ισχύει. Ή δεν ισχύει όταν συμφέρει εμάς. Κοινώς, μονά ζυγά δικά τους! Πρώτη φορά είναι; Υ.Γ. Ισχύει για όλες τις εταιρείες και όχι μόνο για τις δύο που αναφέρονται στο άρθρο. Ακόμα και γι' αυτές που βγάζουν υποτίθεται πιο "ποιοτικά" προϊόντα χωρίς τα παραπάνω χρώματα και τα λοιπά μπιχλιμπίδια όπως αναφέρθηκε.
doutsos13 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 συγγνώμη αλλά δικαίωμα να ορίσει κατώτατη τιμή δεν έχει μόνο το κράτος ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα