Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους,

για μια εργασία πρέπει να στήσω έναν web server. πιο συγκεκριμένα ο καθηγητής έχει την απαίτηση να του δώσουμε ένα link πίσω από το οποίο με την βοήθεια μιας no-ip υπηρεσίας θα συνδέεται με την δυναμική ip του pc μας και θα έχει πρόσβαση στο αρχείο index.html το οποίο απλά θα εμφανίζει στον browser του ένα τυχαίο κείμενο.

για αυτή τη δουλειά έχω εγκαταστήσει Apache 2.2.22 και PHP 5.4.3 και έχω κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις έτσι ώστε να μπορεί το Apache να κάνει χρήση του PHP (το αναγνωρίζει στο apache monitor). τέλος δοκίμασα να δω αν δουλεύει πηγαίνοντας στο localhost μέσω του Chrome όπου και είδα το επιθυμητό αποτέλεσμα. από εκεί και πέρα άνοιξα (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω) την πόρτα 80 στο modem μου Thomson TG585 v8 για να μπορεί να συνδεθεί κάποιος στο pc μου και να έχει πρόσβαση στον web server μου. το θέμα είναι ότι δοκίμασα να συνδεθώ στον webserver μου γράφοντας στο chrome την ip μου και δυστυχώς δεν πέτυχε... άρα πριν προχωρήσω στο τελικό στάδιο (no-ip) θα πρέπει να σιγουρευτώ ότι δίνοντας σε κάποιον την public dynamic ip του pc μου θα μπορεί να συνδεθεί στον webserver μου. τι να δοκιμάσω?

...χρησιμοποιώ Windows 7 Enterprise x64 χωρίς firewall ή anti-virus και έχω απενεργοποιήσει τελείως το firewall του modem...

Δημοσ.

πολύ πιθανόν να είναι κλειδωμένη η 80 από τον πάροχο

δοκίμασε να βάλεις άλλη πόρτα στο router που να στέλνει στην 80 που ακουει o apache ή αν δεν το υποστηρίζει το router σου άλλαξε και τον apache στην ίδια

Δημοσ.

πολύ πιθανόν να είναι κλειδωμένη η 80 από τον πάροχο

δοκίμασε να βάλεις άλλη πόρτα στο router που να στέλνει στην 80 που ακουει o apache ή αν δεν το υποστηρίζει το router σου άλλαξε και τον apache στην ίδια

δεν νομίζω να είναι κλειδωμένη από τον πάροχο γιατί από ότι καταλαβαίνω το TeamViewer χρησιμοποιεί την 80 γιατί κάθε φορά που πάω να ξεκινήσω το Apache ενώ τρέχει το TeamViewer δεν ξεκινάει επιτυχώς μέχρι να κλείσω το τελευταίο. όπως και να έχει θα δοκιμάσω να αλλάξω την πόρτα του Apache.

edit:

άνοιξα την 19 στο modem και ρύθμισα το Apache καταλλήλως αλλά και πάλι τίποτα. μου βγάζει το ακόλουθο σφάλμα:

This web page is not available

The web page at http://188.4.71.226:19/ might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

Error 312 (net::ERR_UNSAFE_PORT): Unknown error.

edit #2:

ακολούθησα τις οδηγίες που βρήκα εδώ και τώρα ο Chrome μου βγάζει το κλασσικό:

Oops! Google Chrome could not connect to 188.4.71.226:19

edit #3:

όταν κάνω port forward στο modem μου, βάζω την θύρα που θέλω και την εσωτερική (όχι την public) ip του υπολογιστή μου σωστά?

ακολούθησα τις οδηγίες σε αυτό το βίντεο για port forward αλλά και πάλι τα ίδια. έπειτα χρησιμοποίησα αυτό το site για να δω αν είχε ανοίξει η πόρτα αλλά σύμφωνα με αυτό η πόρτα 19 είναι ακόμα κλειστή όπως και η 80....

Δημοσ.

από εκεί και πέρα άνοιξα (τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω) την πόρτα 80 στο modem μου Thomson TG585 v8 για να μπορεί να συνδεθεί κάποιος στο pc μου και να έχει πρόσβαση στον web server μου. το θέμα είναι ότι δοκίμασα να συνδεθώ στον webserver μου γράφοντας στο chrome την ip μου και δυστυχώς δεν πέτυχε...

Καταρχήν σωστά έλεγξες να δεις αν βλέπεις αποτέλεσμα καλώντας την ip που έχεις στο internet.

Οταν λες τώρα άνοιξα την πόρτα 80 στο ρουτερ τι ακριβώς εννοείς;

Γενικότερα αυτό που πρέπει να γίνει είναι η διαδικασία του port-foreward.

Με αυτό θα πεις στο ρούτερ σου:

-> Οταν θα σου έρχετε κατι στην porta ΤΑΔΕ

θα το προωθείς στην ip (του ιδιωτικού πια δικτύου, εσωτερικά του σπιτιού)

ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ και πόρτα ΤΑΔΕ2.

Συνεπώς η πόρτα που θα σε καλούν οι απ έξω, η πόρτα στην οποία θα κάνουν την αίτηση πάνω στην internet-ική IP του ρουτερ σου μπορεί να είναι διαφορετική απο την πόρτα που ο apache θα "ακούει" πανω στο pc σου.

Αρα λοιπον.

1) Πρέπει να βάλεις το pc σου να παίρνει μια συγκεκριμένη IP στο εσωτερικό δίκτυο σου

*) Δεν ξέρω μήπως πρέπει να ρυθμήσεις και τον apache με αυτή την IP ή αν ακούει ο apache σε όλα τα interfaces του PC που είναι στημένος οπότε είσαι ΟΚ.

2) Να δεις πώς γίνεται το port-foreward στο ρουτερ σου. (Δες εδώ)

Δημοσ.

Καταρχήν σωστά έλεγξες να δεις αν βλέπεις αποτέλεσμα καλώντας την ip που έχεις στο internet.

Οταν λες τώρα άνοιξα την πόρτα 80 στο ρουτερ τι ακριβώς εννοείς;

Γενικότερα αυτό που πρέπει να γίνει είναι η διαδικασία του port-foreward.

Με αυτό θα πεις στο ρούτερ σου:

-> Οταν θα σου έρχετε κατι στην porta ΤΑΔΕ

θα το προωθείς στην ip (του ιδιωτικού πια δικτύου, εσωτερικά του σπιτιού)

ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ.ΧΧΧ και πόρτα ΤΑΔΕ2.

Συνεπώς η πόρτα που θα σε καλούν οι απ έξω, η πόρτα στην οποία θα κάνουν την αίτηση πάνω στην internet-ική IP του ρουτερ σου μπορεί να είναι διαφορετική απο την πόρτα που ο apache θα "ακούει" πανω στο pc σου.

Αρα λοιπον.

1) Πρέπει να βάλεις το pc σου να παίρνει μια συγκεκριμένη IP στο εσωτερικό δίκτυο σου

*) Δεν ξέρω μήπως πρέπει να ρυθμήσεις και τον apache με αυτή την IP ή αν ακούει ο apache σε όλα τα interfaces του PC που είναι στημένος οπότε είσαι ΟΚ.

2) Να δεις πώς γίνεται το port-foreward στο ρουτερ σου. (Δες εδώ)

σε πρόλαβα παραπάνω! :lol: αν θες διάβασε το edit #3 το οποίο ξεκίνησα να γράφω πριν δω ότι έχεις απαντήσει.

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις την εξωτερική port (αυτή που θα βάζει ο άλλος στο url) να είναι κάποια μεγάλη πχ 8090.

και μετα δοκίμασε στον chrome XXX.XXX.XXX.XXX:8090

Την εσωτερική αστην ως έχει, εκτός αν είναι 19. Αν έβαλες τον apache να ακούει στην 19 βαλτον καλύτερα πίσω στην 80. Μπορεί να μην παιζει κανένα ρόλο αυτό αλλα μου έχουν πει να μην παίζω με τα μικρά ports.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε να βάλεις την εξωτερική port (αυτή που θα βάζει ο άλλος στο url) να είναι κάποια μεγάλη πχ 8090.

και μετα δοκίμασε στον chrome XXX.XXX.XXX.XXX:8090

Την εσωτερική αστην ως έχει, εκτός αν είναι 19. Αν έβαλες τον apache να ακούει στην 19 βαλτον καλύτερα πίσω στην 80. Μπορεί να μην παιζει κανένα ρόλο αυτό αλλα μου έχουν πει να μην παίζω με τα μικρά ports.

δεν καταλαβαίνω ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην εσωτερική και την εξωτερική port...

δοκίμασα και άλλαξα την port του Apache στην 8090 και την έκανα και forward αλλά πάλι τα ίδια...

edit: επειδή μάλλον φταίει το ότι δεν μπορώ να ανοίξω επιτυχώς μια πόρτα θα ζητήσω από κάποιον mod να μεταφέρει το παρόν topic στο forum Δίκτυα & Ασφάλεια

Επεξ/σία από katsikoula
Δημοσ.

εχουμε και λεμε.

α.αν εχεις οτενετ κλεισε την αυξημενη ασφαλεια.

β.η εξωτερικη Port για σενα θα ειναι και εσωτερικη για να μην τακανεις δυσκολα.αν βαλεις πχ στον apαche την 4444 τοτε αυτην θα κανεις Port forward οπως επισης οταν ανοιγεις το Web browser Θα γραψεις την public ip σου και μετα ανω κατω τελεια 4444.μονο αν ειναι η 80 δεν χρειαζεται να βαλεις :80.

επισης αν ανοιξεις πχ την 4444 μετα πηγαινε στο www.canyouseeme.org και δες αν ειναι ανοιχτη.αν τρεχει ο apache Θα πρεπει να στην βγαλει ανοιχτη.αν δεν θες να την δοκιμασεις με τον apache βαλε αυτην την πορτα στο mtorrent και δες με το μτορρεντ ανοιχτο αν στην δειχνει ανοιχτη.αν στην δειξει τοτε οκ.αν οχι τοτε κλεισε

firewall στο Pc και σιγουρα το Firewall στο ρουτερ.αν δεν πετυχει τοτε θα σου πω ενα τροπο απο ενα αλλο θεμα να ανοιξεις ολα τα Ports στο Thomson για μια ip.

επισης απο το δικο σου pc μην προσπαθησεις να γραψεις την public και να μπεις στον ρουτερ διοτι μπορει να μην πετυχει η να μην παιξει σωστα.δωσε την Ip σε καποιον φιλο να μπει η αν θες να κανεις δοκιμη απο εσενα υποχρεωτικα τοτε βαλε proxy στον Internet explorer και μετα χτυπα την Public ip.

αν δεν καταλαβες κατι πεστο μου να στο εξηγησω.

Δημοσ.

εχουμε και λεμε.

α.αν εχεις οτενετ κλεισε την αυξημενη ασφαλεια.

β.η εξωτερικη Port για σενα θα ειναι και εσωτερικη για να μην τακανεις δυσκολα.αν βαλεις πχ στον apαche την 4444 τοτε αυτην θα κανεις Port forward οπως επισης οταν ανοιγεις το Web browser Θα γραψεις την public ip σου και μετα ανω κατω τελεια 4444.μονο αν ειναι η 80 δεν χρειαζεται να βαλεις :80.

επισης αν ανοιξεις πχ την 4444 μετα πηγαινε στο www.canyouseeme.org και δες αν ειναι ανοιχτη.αν τρεχει ο apache Θα πρεπει να στην βγαλει ανοιχτη.αν δεν θες να την δοκιμασεις με τον apache βαλε αυτην την πορτα στο mtorrent και δες με το μτορρεντ ανοιχτο αν στην δειχνει ανοιχτη.αν στην δειξει τοτε οκ.αν οχι τοτε κλεισε

firewall στο Pc και σιγουρα το Firewall στο ρουτερ.αν δεν πετυχει τοτε θα σου πω ενα τροπο απο ενα αλλο θεμα να ανοιξεις ολα τα Ports στο Thomson για μια ip.

επισης απο το δικο σου pc μην προσπαθησεις να γραψεις την public και να μπεις στον ρουτερ διοτι μπορει να μην πετυχει η να μην παιξει σωστα.δωσε την Ip σε καποιον φιλο να μπει η αν θες να κανεις δοκιμη απο εσενα υποχρεωτικα τοτε βαλε proxy στον Internet explorer και μετα χτυπα την Public ip.

αν δεν καταλαβες κατι πεστο μου να στο εξηγησω.

κατ' αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!! είχα απελπιστεί λιγάκι...

λοιπόν, ο isp μου είναι η forthnet και έχω το Thomson TG585 v8 της forthnet στο οποίο έχω απενεργοποιήσει ότι ίχνος firewall βρήκα.

όλα αυτά με τις πόρτες τα είχε δοκιμάσει ακριβώς όπως τα γράφεις και το site που μου έδωσες μου έλεγε πως η πόρτα δεν είναι ανοιχτή. επίσης δοκίμασα και έδωσα την public ip μου σε 2 φίλους αλλά δεν καταφέρανε να συνδεθούν. όλα αυτά χωρίς firewall στο pc.

μάλλον θα πρέπει να μου πεις τον άλλον τρόπο....

edit: να ρωτήσω, το μtorrent δουλεύει κανονικά στην 38196. άρα αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη θύρα είναι ανοιχτή. αν κλείσω τελείως το μtorrent και ρυθμίσω το Apache να παίζει στην ίδια θύρα λες να δουλέψει? βέβαια αυτό είναι προσωρινή λύση γιατί θέλω να τα τρέχω και τα 2 μαζί...

Δημοσ.

κατ' αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!! είχα απελπιστεί λιγάκι...

λοιπόν, ο isp μου είναι η forthnet και έχω το Thomson TG585 v8 της forthnet στο οποίο έχω απενεργοποιήσει ότι ίχνος firewall βρήκα.

όλα αυτά με τις πόρτες τα είχε δοκιμάσει ακριβώς όπως τα γράφεις και το site που μου έδωσες μου έλεγε πως η πόρτα δεν είναι ανοιχτή. επίσης δοκίμασα και έδωσα την public ip μου σε 2 φίλους αλλά δεν καταφέρανε να συνδεθούν. όλα αυτά χωρίς firewall στο pc.

μάλλον θα πρέπει να μου πεις τον άλλον τρόπο....

edit: να ρωτήσω, το μtorrent δουλεύει κανονικά στην 38196. άρα αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη θύρα είναι ανοιχτή. αν κλείσω τελείως το μtorrent και ρυθμίσω το Apache να παίζει στην ίδια θύρα λες να δουλέψει? βέβαια αυτό είναι προσωρινή λύση γιατί θέλω να τα τρέχω και τα 2 μαζί...

ωραια η Forthnet δεν κοβει Ports.β.το 38196 αν το εχδεις κανει Port forward οταν εχεις ανοιχτο το Utorrent Και πας στο whatismyip.com θα πρεπει να σου βγαλει οτι ειναι ανοιχτη.δοκιμασε αυτο.αν παιζει οκ τοτε κλεισε το Utorrent και δωσε αυτο το Port στον apache.μετα δοκιμασε να δωσεις σε κανα φιλο την Public να μπει με :38196 στο τελος και δες και εσυ οταν τρεχει ο apache αν η port ειναι ανοιχτη.επισης το firewall κλειστο τελειως στο Thomson.αν δεν πετυχει και ετσι μετα βλεπω να αλλαζεις firmware στο ρουτερ και να κανεις την εντολη απο cli.

Δημοσ.

ωραια η Forthnet δεν κοβει Ports.β.το 38196 αν το εχδεις κανει Port forward οταν εχεις ανοιχτο το Utorrent Και πας στο whatismyip.com θα πρεπει να σου βγαλει οτι ειναι ανοιχτη.δοκιμασε αυτο.αν παιζει οκ τοτε κλεισε το Utorrent και δωσε αυτο το Port στον apache.μετα δοκιμασε να δωσεις σε κανα φιλο την Public να μπει με :38196 στο τελος και δες και εσυ οταν τρεχει ο apache αν η port ειναι ανοιχτη.επισης το firewall κλειστο τελειως στο Thomson.αν δεν πετυχει και ετσι μετα βλεπω να αλλαζεις firmware στο ρουτερ και να κανεις την εντολη απο cli.

Success: I can see your service on ******** on port (38196)

Your ISP is not blocking port 38196

ωραία! θα δοκιμάσω αύριο το βράδυ να δώσω αυτή την πόρτα στο Apache και θα ενημερώσω.

Δημοσ.

οκ αψογα.απλα ο φιλος σου θα δωσει Publicip:38196

px 194.219.227.3:38196

και το mtorrent κλειστο βεβαια.και ριξε ενα REboot Πιο πριν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...