Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Πριν λίγο καιρό χάλασε ενας MyBook που ειχα και εβγαλα από μέσα τον σκληρό δίσκο και τον έβαλα σε μία γωνία. Το πρόβλημα είναι ότι μόλις πάρει ρεύμα, γυρνάει για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά σταματαει σαν να μην δέχεται ρεύμα πλέον.

 

Είχα στείλει email σε μια εταιρεια Data Recovery αλλά δεν έλαβα ποτέ απάντηση και πλέον, επειδή τα δεδομένα που έχω μεσα είναι αρκετά σημαντικά, ήρθε η ώρα να ασχοληθώ με την επισκευή του.

 

Δεν τίθεται θέμα data loss, αλλά θέλω να σιγουρευτώ για το τι μπορεί να φταίει. Φυσιολογικά μια αντικατάσταση της πλακέτας δεν θα θέλει?

Δημοσ.

Τα έγραψες "λίγο περίεργα", αλλά υποθέτω ότι εννοείς πως αφού συνέδεσες τον δίσκο εσωτερικά σε σταθερό πισί δεν τον βλέπεις στο BIOS;

 

Eάν ναι, η "μεταμόσχευση πλακέτας" ίσως και να βοηθήσει (αν όμως το πρόβλημά του είναι με το μοτέρ του, όχι). Data δεν θα χάσεις εάν το αποπειραθείς (όπως μάλλον ξέρεις, αν κατάλαβα καλά). Το θέμα είναι η εύρεση σωστ'ης πλακέτας. Εξαρτάται κι από το μοντέλο του δίσκου, αλλά σε γενικές γραμμές το ΠΛΗΡΕΣ μοντέλο (πχ WD400JB-EA00FS) αρκεί για να είναι συμβατή η πλακέτα (δεν αρκεί μόνο το "WD400JB" δηλαδή).

 

Παρ' ολ' αυτά, γνώμη μου, μιας και μιλάς για "σημαντικά" αρχεία (μόνο ο ίδιος ξέρεις πόσο), το ΚΑΛΥΤΕΡΟ που έχεις να κάνεις είναι να πας σε εταιρία ανάκτησης (η οποία άλλωστε, σε περίπτωση που όντως είναι θέμα μοτέρ, είναι η μόνη που θα μπορέσει να σ' εξυπηρετήσει). Δοθέντος βέβαια ότι μπορείς ν' ανταπεξέρθεις το κόστος (το οποίο αντιστοιχεί περίπου με...ένα χαράτσι της ΔΕΗ.......). ΑΝ κρίνεις ότι είναι τόσο σημαντικά, και αν μπορείς, προτείνω είτε Datalabs Αθήνα, είτε Northwind Θεσ/νίκη. Αμφότερες έχουσες καλό όνομα. Γκουγκλ φορ τηλέφωνα... 

Δημοσ.

στην datalabs ειχα στειλει mail νομιζω και δεν απαντησε..

ναι δεν τον βλεπει στο Bios αφου σταματα να γυρναει πρωτου περασουν 2-3 δευτερολεπτα.

 

αυτες οι εταιρειες αν χρειαζεται αλλαγη πλακετας μπορουν να το αναλαβουν για να μην ψαχνω εγω? <_<

Δημοσ.

Γενικά οι εταιρίες ανάκτησης παρέχουν εσχάτως διάγνωση/πρόγνωση & εκτίμηση πιθανού κόστους δωρτεάν. Με όποια κι επικοινωνήσεις, κοίτα να το διευκρινήσεις (πχ η παλαιότερη, νομίζω, του χώρου Tic-Tac, ακόμα τα χρεώνει τα προηγούμενα). Πριν καν συμφωνήσετε λοιπόν για περαίωση της ανάκτησης, θα έχουν βγάλει συμπέρασμα τί του φταίει του σκληρού.

 

Και θα έλεγα ξαναδοκίμασε με Datalabs (πάρε τηλ. κι ανάφερέ τους και για το αναπάντητο μέιλ αν θες).

 

Εναλλακτικά υπάρχουν και η Αnakstisis, η Oktabit - και γενικά χρησιμοποίησε Γκούγκλε να βρεις κι άλλες, αν θες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...