JoHnaKiaS4627 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 παιδια θα ηθελα να μου προτινεται τετραπυρηνους AMD επεξεργαστες....... σχετικα οικονομικους & αρκετα δυνατους..... αν μπορειτε ν μου τους συγρινεται μ αυτους της Intel για ν κτλβαινω και τ γινεται...... Ευχαριστω!!!
nikos1982 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 παιδια θα ηθελα να μου προτινεται τετραπυρηνους AMD επεξεργαστες....... σχετικα οικονομικους & αρκετα δυνατους..... αν μπορειτε ν μου τους συγρινεται μ αυτους της Intel για ν κτλβαινω και τ γινεται...... Ευχαριστω!!! αμα θελεις όντως οικονομικο και δυνατο cpu πας σε amd.δεν μπορεις να συγκρινεις πχ τον 965 που ειναι στα 100 κατι ευρο με εναν ιντελ 2400 που εχει 150+
blacksuede Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 πρόσφατα πέρασα από dual core 4800 σε μπουλντοζάκι fx6100 που βρήκα από αγγελία εδώ, αν εχεις απορίες πες μου...
Phoenix4 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Καταρχήν , έχεις ήδη μητρική ; Δηλαδή έχεις μητρική που να έχει socket AM3 Καταρχήν , έχεις ήδη μητρική ; Δηλαδή έχεις μητρική που να έχει socket AM3 και έτσι θα σε βολεύει να βάλεις κανά FX μέσα ή θα πάρεις και μήτρική ; Προσωπική μου άποψη είναι να πάρεις APU , καθώς ενώ είναι δυνατοί είναι ταυτόχρονα και οικονομικοί και έχουν ωραία/αθορυβη ψύχτρα από την μάνα τους. Άμα έχεις ήδη μητρική με ΑΜ3/ΑΜ3+ socket τότε πάρε κάποιον FX , όπως είπε και ο από πάνω κανά FX6100 , γενικά ότι υπάρχει από FX ανάλογα το τι αντέχει η τσέπη σου. Άμα δεν έχεις αγοράσει μητρική και σκοπεύεις να πάρεις τότε πάνε προς APU μεριά , π.χ. http://www.skroutz.gr/s/349777/AMD-A8-X4-3850.html?keyphrase=3850 Είχα αυτόν παλιά , 4-core στα 2.9Ghz και τον έκανα overclock στα 4.7Ghz χωρίς να ανεβεί σοβαρά η θερμοκρασία (μόνο +3 πήγε σε σχέση με πριν) , η ψύχτρα δεν ανέβασε καν θόρυβο. Πήγαινε πολύ καλά τον είχα δοκιμάσει και σε Crysis2 με DX11 ενεργοποιημένο όλα τα γραφικά στο μέγιστο (εκτός από τις σκιές , τις είχα δύο επίπεδα πιο κάτω για να πηγαίνει ομαλά. Δεν μου άρεσαν ούτωσι αλλώς , ήταν υπερβολικά υπερβολικές) γύρω στα 35 FPS έβγαζα. Κάρτα γραφικών μία AMD 6870. Βέβαια έχει βγει και νέος επεξεργαστής λιγάκι ανώτερος από αυτόν (βγήκε μετά από όταν πήρα εγώ τον 3850) και είναι αυτός http://www.skroutz.gr/s/416649/AMD-A8-3870K.html?keyphrase=3870k , οι τιμές είναι παρόμοιες και απλά είναι 0.1 παραπάνω (από 2.9 στα 3.0) και λένε πως κάνει πιο εύκολα overclock , πιο σωστά. Δεν τον έχω δοκιμάσει πρακτικά τον 3870Κ αλλά λογικά θα είναι καλύτερος από 3850 , ελάχιστα αλλά καλύτερος. Άμα θες να βάλεις APU πρέπει να πάρεις και την ανάλογη μητρική με socket FM1 , η καλύτερη http://www.skroutz.gr/s/350970/Gigabyte-GA-A75-UD4H.html Όμως να ξέρεις , αυτή είναι η 1η γενιά τον APU , η 2ερη γενιά (που ήδη βγήκε για laptop/ultrabook) θα βγει σύντομα και για σταθερούς υπολογιστές και οι νέοι επεξεργαστές ΔΕΝ θα παίζουν στις παλιές μητρικές με FM1 socket , θα θέλουν νέες μητρικές με socket FM2. Άμα δεν βιάζεσαι καλό θα ήταν να περιμένεις άμα δεν σε νοιάζει και τόσο και θες τώρα τον υπολογιστή πάρε τον APU.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 παιδια θα ηθελα να μου προτινεται τετραπυρηνους AMD επεξεργαστες....... Το θέμα είναι πόσα δίνεις και τι χρήση θα κάνεις (και από τι αποτελείται το υπόλοιπο pc). Αν δεν αναφερθούν αυτά, όλες οι προτάσεις είναι ασκήσεις επί χάρτου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα