Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής.

Έχω ένα pc με δίσκο SATA 120GB και σκέφτομαι να πάρω SSD 60GB. Αυτό που θέλω είναι να κάνω αντίγραφο του πρώτου δίσκου στο δεύτερο.

Ο HDD έχει

partition 1: 15GB για win7

partition 2: 15GB για ubuntu

partition 3: 90GB για data

Στον καινούριο SSD θέλω

partition 3: 30GB για data

(δεν θυμάμαι το ακριβώς μέγεθος των partition αλλά σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα μεγέθη).

Πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο;

Και μία ακόμη ερώτηση. Θέλω να έχω το /home partition του ubuntu να μπορεί να διαβάζεται από τα windows7. Ποιο filesystem να χρησιμοποιήσω ΕΚΤΟΣ από NTFS?

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι το εξής.

Έχω ένα pc με δίσκο SATA 120GB και σκέφτομαι να πάρω SSD 60GB. Αυτό που θέλω είναι να κάνω αντίγραφο του πρώτου δίσκου στο δεύτερο.

Ο HDD έχει

partition 3: 90GB για data

Στον καινούριο SSD θέλω

partition 3: 30GB για data

(δεν θυμάμαι το ακριβώς μέγεθος των partition αλλά σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα μεγέθη).

Πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο;

Και μία ακόμη ερώτηση. Θέλω να έχω το /home partition του ubuntu να μπορεί να διαβάζεται από τα windows7. Ποιο filesystem να χρησιμοποιήσω ΕΚΤΟΣ από NTFS?

Είσαι σίγουρος ότι έχεις partition win7 με μόνο 15GB? Τα hardware requirements των seven ζητούν τουλάχιστον 16GB exclamation.png

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι έχεις partition win7 με μόνο 15GB? Τα hardware requirements των seven ζητούν τουλάχιστον 16GB exclamation.png

Είναι μεταξύ 15-20GB αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Πάντως έχει γύρω στα 5-6GB free. ΜΠορώ να ποστάρω το απόγεμα το ακριβές μέγεθος αλλά βασικά δεν είναι αυτό που με απασχολεί.

Δημοσ.

Είναι μεταξύ 15-20GB αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Πάντως έχει γύρω στα 5-6GB free. ΜΠορώ να ποστάρω το απόγεμα το ακριβές μέγεθος αλλά βασικά δεν είναι αυτό που με απασχολεί.

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να σε απασχολεί γιατί στα 60GB πας να στριμώξεις 2 λειτουργικά + χώρο για data. Μην ξεχνάς ότι για την καλή υγεία ενός ssd είναι απαραίτητο να εχεις μεγάλο ποσοστό χώρου ελεύθερο.

Όσον αφορά τη μεταφορά, θα σου πρότεινα το acronis backup & recovery. Έχοντας δοκιμάσει πολλά, θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα. Ίσως μετά τη μεταφορά να χρειαστεί να "φτιάξεις" το boot loader.

Δημοσ.

φαντάζομαι το acronis backup & recovery είναι bootable cd σωστά? Και μάλλον πρέπει να το βρω από τον 'θείο'?

Για τον ελεύθερο χώρο όντως με απασχολεί γιατί έχω διαβάσει ότι οι SSD καλό είναι να έχουν 75% πληρότητα(καλά τα λέω?).

στo win είναι ~ 15GB απο 20GB

στo ubuntu είναι ~ 10GB απο 20GB

και στα data (όταν λέω data εννοώ αρχεία που χρησιμοποιώ συχνά ή που τα χρειάζομαι, τα υπόλοιπα θα είναι external hdd) ~ 5-15GB από 20GB

Οπότε σύνολο θα έχω 30-40GB απο 60GB (νομίζω είναι ανεκτό)

Δημοσ.

φαντάζομαι το acronis backup & recovery είναι bootable cd σωστά? Και μάλλον πρέπει να το βρω από τον 'θείο'?

Για τον ελεύθερο χώρο όντως με απασχολεί γιατί έχω διαβάσει ότι οι SSD καλό είναι να έχουν 75% πληρότητα(καλά τα λέω?).

στo win είναι ~ 15GB απο 20GB

στo ubuntu είναι ~ 10GB απο 20GB

και στα data (όταν λέω data εννοώ αρχεία που χρησιμοποιώ συχνά ή που τα χρειάζομαι, τα υπόλοιπα θα είναι external hdd) ~ 5-15GB από 20GB

Οπότε σύνολο θα έχω 30-40GB απο 60GB (νομίζω είναι ανεκτό)

Αν δεν κάνω λάθος, το hirens έχει μία έκδοση του acronis που νομίζω θα σου κάνει μια χαρά (αυτή χρησιμοποίησα κι εγώ για να μεταφέρω την εγκατάσταση του παλιού hdd στο laptop μου). Δοκίμασέ τη για να δεις αν διαβάζει τα ext3/4 partitions του linux.

Θα σου πρότεινα - εμφατικά - να πας σε 120GB ssd. Καλύτερα να αναβάλλεις για λίγο τη μεταφορά αν υπάρχει θέμα χρημάτων.

Δημοσ.

χμμ... Θα το σκεφτώ. Αν δεν πάω για 120GB τότε το πολύ πολύ να αφήσω όλα τα data σε εξωτερικό και να είμαι οκ.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το hirens παλιά είχε κάποια παράνομα,πλέων όλα(εκτός από τα miniwindows) είναι νόμιμες ελεύθερες εκδόσεις.

@Dklearhos αν έχεις και άλλο δίσκο στο Η/Υ σου και η seagate και η WD έχουν στην σελίδα τους μια ελεύθερη έκδοση του acronis που όμως θα πρέπει αν έχει έναν δίσκο τους συνδεδεμένο για να τα τρέξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...