Προς το περιεχόμενο

Ερευνητές χρησιμοποιούν το DNA ως επανεγγράψιμο αποθηκευτικό μέσο

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Stanford ανακάλυψαν μια μέθοδο επανεγγραφής, αποθήκευσης και κωδικοποίησης πληροφορίας μέσα σε κυψέλες DNA. Χρησιμοποιήθηκαν φυσικά ένζυμα για την επανεγγραφή δεδομένων, τα οποία μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμπρός και προς τα πίσω, δημιουργώντας έτσι ένα προγραμματιζόμενο δυαδικό σύστημα. Στη μελέτη τους, ο τρόπος με τον οποίο ξεχωρίζει η πληροφορία και απεικονίζεται το bit στις δύο πιθανές τιμές του 0 και 1, αναπαρίσταται από την κατεύθυνση προς την οποία καθοδηγείται το DNA.Η ομάδα επιστημόνων αναφέρει ότι μια τέτοια μέθοδος θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα ισχυρή στη μελέτη καταπολέμησης ασθενειών όπως ο καρκίνος, σε έρευνες αντιγήρανσης, ή ακόμη και σε μελέτες του φυσικού περιβάλλοντος. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν πόσες φορές διαιρείται ένα κύτταρο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να σταματήσουν τη διαδικασία αυτή, πριν το κύτταρο γίνει καρκινογόνο.

Η νέα τεχνική ονομάζεται RAD (Recombinase Addressable Data) και έχει χρησιμοποιηθεί για την τροποποίηση “κομματιών” του DNA χρησιμοποιώντας μικροοργανισμούς , έτσι ώστε να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο οι μονοκύτταροι οργανισμοί φθορίζουν από το υπεριώδες φως. Οι μικροοργανισμοί μεταβάλλουν το χρώμα τους σε κόκκινο ή πράσινο ανάλογα με την κατεύθυνση του DNA. Η ομάδα έχει δοκιμάσει επίσης το RAD σε μεμονωμένους μικροοργανισμούς οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί πάνω από 100 φορές, καταφέρνοντας σταματήσουν τη διαδικασία.

Επόμενος στόχος για τους ερευνητές μέσα στην επόμενη δεκαετία είναι η επέκταση της τεχνολογίας για τον προγραμματισμό και αποθήκευση γενετικής πληροφορίας σε επίπεδο byte.

Link.png Site: tgdaily.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά λέω εγώ πως οι επιστήμονες έχουν διεστραμμένα μυαλά.

Δηλαδή αντί για στικάκι USB θα κουβαλάμε μια μύξα ή κανένα αυτί ; ..... ^_^

.

.

Δάκρυσα :D

Καλο αλλα θα περιμενουμε παρα πολυ για τις εφαρμογες του,οπως αλλωστε για καθε ειδους τετοιας τεχνολογιας. Μου ερχεται στο μυαλο το animus απο assassin's creed :P

Η φραση " Τα γραψα στα @@ μου " ..... τώρα δικαιώνεται ... :)

Ρε μαν έχω γεμίσει από hd ταινίες ..... δώσε ένα χεράκι.

ΚΛΑΙΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ .............. χαχαχααααα

Η φραση "Τα γραψα στα @@ μου τώρα δικαιώνεται"... :)

Αποστολή από SGS2 με τη χρήση Insomnia App

επικά σχόλια!!! :D

για αυτιά, @@, χέρια δε ξέρω, αλλά 900ΤΒ (ακόμα και typo να είναι πάλι είναι πολλά και για gb) σε 1 γραμμάριο e-coli, (παραφράζοντας τον bill gates) πιστεύω φτάνουν για όλους :P

http://www.insomnia.gr/topic/390962-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1/

Το ποιο σημαντικό είναι ότι η έρευνα μπορεί να συμβάλει συστηματικά στην καταπολέμηση του καρκίνου......

Sent from my GT-I9000 using Insomnia

χαχαχα ε το θέμα τα χρειάζεται κάποια comments...

"Δε χωράει τίποτα άλλο, μισό πάω τουαλέτα να αδειάσω λίγο χώρο"

"Κοίτα αυτόν τον χοντρό εκεί κάτω ρε φίλε.. Πόσα petabytes λες να είναι η κοιλιά του;"

"Κοπελιά, είσαι να ανταλλάξουμε κανα δεδομένο;"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...