Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231201335

«Οι πρόσφυγες δεν έχουν επιλογή. Ας τους βοηθήσουμε» λέει ο ΓΓ του ΟΗΕ

συμφωνώ απόλυτα με τον ΟΗΕ. ένας τρόπος που μπορεί να βοηθήσει άμεσα η ελλάδα είναι να τους βγάλει διαβατήρια για όλη την ευρώπη.

Επίσης τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου με το "διαβατήρια για όλητην Ευρώπη"?

Υπάρχουν πχ και "Διαβατήρια για μισή Ευρώπη, 1/4 Αμερική, ολίγη Αφρική και όσες χώρες αρχίζουν από φωνήεν"?

ααα. και μια ερώτηση για όσους ξέρουν:

Άντε και κάποιος έχει διαβατήριο όχι από την Ελλάδα αλλά από τον Θεό τον ίδιο. Αυτό γιατί σημαίνει ότι η άλλη χώρα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να του επιστρέψει την είσοδο?

• Απαντ. 508
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί εμεις έτσι κάνουμε, ακόμα και σ' αυτούς που δεν έχουν καν διαβατηριο.

Υ.Γ.

Η Ωκεανία θεωρείται Ήπειρος, αλλά το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος είναι η Αυστραλία.

Πάντως μέγεθος Ηπείρου έχει, σε αντιδιαστολή με την χώρα μας.

Δημοσ.

Επίσης τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου με το "διαβατήρια για όλητην Ευρώπη"?

Υπάρχουν πχ και "Διαβατήρια για μισή Ευρώπη, 1/4 Αμερική, ολίγη Αφρική και όσες χώρες αρχίζουν από φωνήεν"?

ααα. και μια ερώτηση για όσους ξέρουν:

Άντε και κάποιος έχει διαβατήριο όχι από την Ελλάδα αλλά από τον Θεό τον ίδιο. Αυτό γιατί σημαίνει ότι η άλλη χώρα ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να του επιστρέψει την είσοδο?

Από τον Θεό δεν ξέρω αλλά με διαβατήριο από την Ελλάδα σύμφωνα με την sengen μπαίνει όπου θέλει. Η ερώτηση είναι σε πόσο χρονικό διαστημα θα ακυρώσουν την μονομερώς την sengen τα άλλα κράτη της ΕΕ από την στιγμή που εμείς θα αρχίσουμε να μοιραζουμε διαβατήρια σαν κουφέτα.

Δημοσ.

συμφωνώ απόλυτα με τον ΟΗΕ. ένας τρόπος που μπορεί να βοηθήσει άμεσα η ελλάδα είναι να τους βγάλει διαβατήρια για όλη την ευρώπη.

Μεγαλύτερη μπαρούφα δεν έχω ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου.

Φαντάσου δέκα εκατομύρια λαθρέποικους να τριγυρνάνε στην Ομόνοια...

Τόσοι (τουλάχιστον :P) ακόμα θα σκάσουν μύτη άμα μάθουν ότι "ανοίγουμε τις πόρτες για την Ευρώπη".

Συνέλθετε guyz,πλζ...και έπεσε και μια θετική κι όλας,δε μας σώζει ούτε reboot πια.

Δημοσ.

Από τον Θεό δεν ξέρω αλλά με διαβατήριο από την Ελλάδα σύμφωνα με την sengen μπαίνει όπου θέλει. Η ερώτηση είναι σε πόσο χρονικό διαστημα θα ακυρώσουν την μονομερώς την sengen τα άλλα κράτη της ΕΕ από την στιγμή που εμείς θα αρχίσουμε να μοιραζουμε διαβατήρια σαν κουφέτα.

Καλά αυτό είναι όταν ο άλλος έχει σεβσμό προς την αξιοπιστία του διαβατηρίου. Γιατί αν δεν μας αρέσει το Δουβλίνο ΙΙ,ΙΙΙ,ΙV,V και δε ξέρω και γω τι με την ίδια λογική και του άλλου δε του αρέσει η Sengen και πολύ απλά τρως πόρτα.

ΟΚ νομικός δεν είμαι αλλά όπως το φαντάζομαι sengen-ξε-sengen αν μια χώρα δε θέλει να μπει κάποιος στο έδαφός της (και υπάρχει σημείο ελέγχου δε μιλάμε για σύνορα Γαλλίας-Βελγίου) δεν αφήνει να μπει. Και εξηγούμε

Αν η Ελλάδα αρχίζει και μοιράζει διαβατήρια στον οποιοδήποτε για τον οποιοδήποτε λόγο περιμένεις πραγματικά πχ η Ιταλία να μην απαγορέυσει την είσοδο προφασιζόμενη το οτιδήποτε?

Επίσης ρωτάω πραγματικά κάποιον να μου εξηγήσει όταν λέει πχ κάποιος "να δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα" τι ακριβώς εννοεί. Υπάρχει κάποιο άλλο ταξιδιωτικό έγγαφο εκτός από το διαβατήριο?

Εγώ προτείνω να τα στέλνουμε τα διαβατήρια κατευθείαν σε Πακιστάν, Μπαγκλατνές, Γκάνα, Νιγηρία και όπου αλλού.

Έτσι τους βοηθάμε περισσότερο και γλιτώνουν και την ταλαιπωρία να μπουν στην Ελλάδα.

Δημοσ.

^ρε τρανς, και πως θα πάνε εκει? πετώντας? μόνο κολύμπι και βάδην ξέρουν.

Μεγαλύτερη μπαρούφα δεν έχω ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου.

Φαντάσου δέκα εκατομύρια λαθρέποικους να τριγυρνάνε στην Ομόνοια...

Τόσοι (τουλάχιστον :P) ακόμα θα σκάσουν μύτη άμα μάθουν ότι "ανοίγουμε τις πόρτες για την Ευρώπη".

Συνέλθετε guyz,πλζ...και έπεσε και μια θετική κι όλας,δε μας σώζει ούτε reboot πια.

ρε σπανάκι,τόσο σου κόβει? λίγο πιο περα δεν πάει το εσωτερικό του κρανίου σου?

Δημοσ.

Είσαι θεός λέμε....

Ξέχασες ρε το κλείσιμο των συνόρων Ιταλίας-Γαλλίας πριν κανα χρόνο;

Κι οι Ιταλοί την ίδια ιδέα με σένα είχαν (και τα @@ βεβαίως-βεβαίως,εν αντιθέσει με τους δικούς μας),αλλά πέσαν σε ρόζο.

Άμα πάρει τηλ ο πάκης τους άλλους πάκηδες ότι η Ελλάδα μοιράζει άδειες εξόδου,σε πόσο καιρό:

α)κλειδώνουν τα σύνορα προς τα έξω

και

β)γεμίζει η Ελλάδα από απεγνωσμένους που θα περιμένουνε το άνοιγμα της μπάρας;

Δημοσ.

Σχετικά με τους μετανάστες.

Με κάποιον που είναι στην χώρα έχει χαρτιά, έχει ΑΦΜ, δουλευει και πληρωνει φόρους δεν εχω κανενα προβλημα. Οταν ειναι εδω χωρίς χαρτιά, δουλευει και αμοιβεται με "μαυρα", δεν πληρωνει φόρους, δεν ξέρουμε τα πραγματικα του στοιχεια και ετσι δεν ειναι υπολογος για τίποτα και εν τέλη το κράτος θα πληρώσει γι αυτόν χιλιάδες ευρω σε περίπτωση που αρρωστήσει τότε σόρρυ πείτε με ρατσιστή αλλα θέλω να ξεπατωθεί να φύγει με οποιονδήποτε τρόπο.

Το πρόβλημα ξεκινάει απο την δομική λειτουργία του Ελληνικού κράτους, δηλαδή το Ελληνικό κρατος εχει νομικές και δομικές παραλήψεις και κενα περισσότερα απο τις τρύπες στην γραβιέρα, πράγμα που ενας μετανάστης αντιλαμβάνεται την πρώτη εβδομαδα που θα πατήσει πόδι Ελλάδα. Κοινός σε ενα ξέφραγο αμπέλι είναι πολύ δυσκολο να μην μπει κάποιος να κλέψει σταφύλλια. Μερίδιο ευθύνης έχουμε και εμείς γιατι όταν στις αρχές της δεκαετίας του 90 βρέθηκε φτηνό εργατικό δυναμικό τότε το εκμεταλευτίκαμε εντελώς λάθος. Θα παραθέσω ενα παράδειγμα αντιμετώπισης του φαινομένου από την Νορβηγία. Εκεί είχαν πρόβλημα με τους Πολωνούς οικοδόμους που μπηκαν στην χωρα μαζικά ψάχνοντας για δουλειά. Το κράτος παρενέβει άμεσα και νομοθέτησε πως ο μετανάστης θα έπρεπε να αμοίβεται με το ίδιο ακριβως ημερομισθιο, όπως και ο Νορβηγός εργάτης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα κανένας να μην προτιμά τους Πολωνούς (δεν ήξεραν την γλώσσα, δεν ήξεραν την δουλειά κτλ) οπότε και αυτοί σιγα σιγά έφυγαν ενώ όσοι έμειναν και τα κατάφεραν ζουν αξιοπρεπεστατα.

Άρα υπάρχουν δύο προβλήματα ενα αμεσο που ειναι ο τεραστιος και συνεχως αυξανόμενος αριθμός μεταναστών και ενα εμμεσο που εχει να κανει με το Ελληνικό κράτος. Το ενα για να λυθεί προαπαιτεί και λύση του άλλου αρα ειναι εξαιρετικα απίθανο να οδηγηθούμε σε γρηγορη και ικανοποιητική λύση.

Δημοσ.

Είσαι θεός λέμε....

Ξέχασες ρε το κλείσιμο των συνόρων Ιταλίας-Γαλλίας πριν κανα χρόνο;

Κι οι Ιταλοί την ίδια ιδέα με σένα είχαν (και τα @@ βεβαίως-βεβαίως,εν αντιθέσει με τους δικούς μας),αλλά πέσαν σε ρόζο.

Άμα πάρει τηλ ο πάκης τους άλλους πάκηδες ότι η Ελλάδα μοιράζει άδειες εξόδου,σε πόσο καιρό:

α)κλειδώνουν τα σύνορα προς τα έξω

και

β)γεμίζει η Ελλάδα από απεγνωσμένους που θα περιμένουνε το άνοιγμα της μπάρας;

έχει μπερδέψει τις μπαρες ρε πάκη.

Δημοσ.

^ρε τρανς, και πως θα πάνε εκει? πετώντας? μόνο κολύμπι και βάδην ξέρουν.

Αν αληθεύουν τα ποσά που ακούγονται ότι πληρόνονται σε λαθρέμπορους, με τα ίδια λεφτά πας 1η θέση Μπαγκλαντές-UK και ημιδιατροφή στο Four seasons !!!

Δημοσ.

έχει μπερδέψει τις μπαρες ρε πάκη.

Εγώ τουλάχιστον έχω να αντιπροτείνω κάποιο συλλογισμό.

Εσύ δεν μπορείς.Ακόμα.

Αν αληθεύουν τα ποσά που ακούγονται ότι πληρόνονται σε λαθρέμπορους, με τα ίδια λεφτά πας 1η θέση Μπαγκλαντές-UK και ημιδιατροφή στο Four seasons !!!

Λάθος.Τα ποσά που διαμοίβονται φτάνουν για επένδυση εφ´ όρου ζωής,σύμφωνα πάντα με τα μεγέθη του βιοτικού τους επιπέδου...

Δημοσ.

Εγώ τουλάχιστον έχω να αντιπροτείνω κάποιο συλλογισμό.

Εσύ δεν μπορείς.Ακόμα.

Λάθος.Τα ποσά που διαμοίβονται φτάνουν για επένδυση εφ´ όρου ζωής,σύμφωνα πάντα με τα μεγέθη του βιοτικού τους επιπέδου...

Γιατι δεν καθονται εκει τοτε να κανουν επενδυση ζωης?

Δημοσ.

Γιατι δεν καθονται εκει τοτε να κανουν επενδυση ζωης?

Γιατί ρε Νικολή η λαθρεποίκηση δεν είναι για να ζήσει μια-δυο γενιές φτωχοδιάβολων,πρόκειται για επιβίωση εθνοτικων οντοτήτων.

Ας πούμε,στο Μπάγκλα,σε καμα πενηνταριά χρόνια η θάλασσα θα απαλλοτριώσει το 40% των εδαφών τους και με το ρυθμό που αναπτύσσονται (σύμφωνα με τις θρησκευτικές τους δοξασίες πάντα) θα ψοφήσουν σαν κατσαρίδες αν συνεχίσουν να μένουν εκεί.

Και μετά,εκεί δεν είναι Ολλανδία να παλεύουν κάθε χρόνο με τα στοιχειά της φύσης,κρατώντας τη θάλασσα όξω...

Άσε που δεν παίζει κοινωνικοπολιτικοοικονομική αναβάθμιση εκεί,γιατί μετά,μιας και ξυπνάνε κι οι Κινέζοι,ποιός θα φτιάχνει φθηνά nike;

Σκέψου αυτό:Κάνουν δεκάδες χιλιάδες χιλιομέτρων και περνάνε από συνθρησκευόμενα αδερφά κράτη,χρηματοδοτούμενοι από τέτοια οικονομικά δεδομένα που θα μπορούσαν να ζήσουν όλη τους τη ζωή εκεί σαν κροίσοι.Αλλά θα ζητήσουν και παροχές άμα χορτάσουν,θα θέλουν και σχολεία,νοσοκομεία,κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους,δημοκρατικους θεσμούς.....

Και ποιός θα τους τα κάνει;

Οπότε εκμεταλευόμενοι τη μαστούρα που τους εμπνέει η θρησεία τους,τους ξαποστέλνουν στους "άπιστους" να τους αλώσουν,αλαφρώνοντας τα εδάφη τους...

Κάνε τις αναγωγές σου για τον πλούτο των υπεδαφών της Αφρικής και σκέψου λίγο τις δικές μας ερρινύες και την καταβαράθρωση του βιωτικού μας επιπέδου που επιφέρει η άμμετρη λαθρεποίκηση.

Προλαβαίνοντάς σε,εγώ δεν πήγα να μαζέψω διαμάντα εκεί.lol

Δημοσ.

Σιγά ρε παιδιά, μην έχουν τα ποσά που λέγεται, πως δίνουν.

Εμείς εν καιρό ειρήνης και με δουλειά, δεν μας περισσεύουν 2.5 χιλιάρικα, έχουν αυτοί που στις χώρες τους είναι άνεργοι και βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση;

Επίσης, ο τίτλος είναι λάθος.

«Λαθρομεταναστευτικό» είναι το θέμα μας..

Ωχ! ωχ! συγνώμη, ξέχασα, δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι.

Αντίθετα, υπάρχουν τσιγγάνοι (γύφτοι μεταξύ μας..) τους οποίους οι υπερασπιστές των ΠακιστανοΑφγανοΜπαγκλαντεσιανών κλπ κλπ γράφουν στα @@ τους δεκαετίες τώρα, και δεν νοιάζονται για τα πιτσιρίκια τους που είναι ξυπόλητα και τα τρώνε τα ποντίκια.

Δεν είναι και πολύ «διεθνιστικό» το να υπερασπίζεσαι τους γύφτους, ε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...