ennoeitai Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Σαφώς:-P (που το κατάλαβες θηρίο? ) χαχαχα αφού είναι υπογραμμισμένο και το κενό μετά τη λέξη.
-nick- Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Ποιοι σφαζονταν ? Η αμερικη ηταν μια τεραστια πλουσια εκταση με ελαχιστο πληθυσμο σε σχεση με το μεγεθος της και υπερβολικα πολλους πορους. gordon, εννοειται οτι ρατσιστης δεν εινια μονο ο ελληνας αλλα και ο αλβανος πχ. Αλλα το να παρουσιαζεις μια τετοια διαστρεβλωμενη εικονα και να τσουβαλιαζεις δεν το δικαιολογει τιποτα. Εγω το ξαναναφερα, οτι στα δυτικα προαστια εδω και πολλα χρονια υπαρχουν πολλοι πακιστανοι,ιρακινοι και προσφατα και αρκετοι αφρικανοι. Δεν εχει δημιουργηθει ποτε προβλημα στην περιοχη. Ειναι θεμα συνθηκων διαβιωσης καθαρα. Αν δεν ξέρεις τι γίνεται στα στέκια και στις καταλήψεις, πως στα Εξάρχεια δεν υπάρχει πρόβλημα, και αυτό με την Νομική είναι εντελώς άκυρο... Τι να πω... Ότι και να πω, χαμένο θα πάει. Πολλά παιδιά (κυρίως αριστερών και δεξιών πεποιθήσεων. Οι μεν υπέρ και οι δε κατά των λαθρομεταναστών) είναι τόσο εξαρτημένα από που θεωρούν σωστό (ή τους λένε πως είναι σωστό), από τα θέλω τους, που δεν βλέπουν τον φασιστικό τρόπο που συμπεριφέρονται. Ε πες μας ρε μαστορα τι γινεται. Πετας και την καραμελα για φασιστικη συμπεριφορα, ναι φερομαι πολυ φασιστικα . Χωρις βεβαια να μπορεις να το δικαιολογησεις Γενικά στην Ελλάδα δεν είμαστε ρατσιστές. Υπαρχει τοπικ με ανεκδοτα ξερεις.
deesnider Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Στην καλυτερη μπορεις να περιορισεις την εισοδο απο τα συνορα αλλα δυσκολα Ναι φυσικά... διότι, αν ήταν εύκολο να την περιορίσουμε - που είναι πρακτικά, απλώς αποφασιστικότητα χρειάζεται - και το κάναμε, εσύ και οι ομοϊδεάτες σου, δε θα χτυπιόσασταν πάλι, ενάντια στο ...φασιστικό κράτος που κλείνει τα σύνορα με φράχτες (ταλαιπωρώντας τους δύστυχους που προσπαθούν να μπουν) ή που βάζει μια περίπολο ανά «χ» μέτρα, η οποία δεν αφήνει να περάσει κουνούπι (και «ψεκάζει» με «εντομοκτόνο», όποιο «κουνούπι» αγνοήσει την προειδοποίηση...) ...Συσσιτα,σχολεια μεταναστων,κλπ. Βεβαια αυτο προυποθετει να μην εχεις μπετοβλακες ελληναραδες ρατσιστοβλαχους... Προϋποθέτει επίσης, αυτοί που κάνουν ανάλογες προτάσεις, να επιβαρύνονται και το κόστος της εφαρμογής τους, αφού οι ...«μπετόβλακες, ελληναράδες, ρατσιστόβλαχοι» δε μπορούν - και, στην τελική, δε γουστάρουν, πράγμα που είναι απόλυτο δικαίωμά τους - να επιβαρυνθούν το κόστος σίτισης, στέγασης, εκπαίδευσης, περίθαλψης κ.τ.λ. αυτών που έχουν εισβάλλει στη χώρα τους με το έτσι θέλω... φιλοξενουν λαθρομεταναστες τοσο σπιτια τους οσο και σε στεκια κ καταληψεις Το να επιτρέπει ο καταληψίας σε κάποιον την πρόσβαση και τη διαμονή στο χώρο που έχει καταλάβει, δε λέγεται φιλοξενία. Φιλοξενία είναι το να τα κάνει όλα αυτά στο δικό του χώρο... ...και, μάντεψε: ο υπό κατάληψη χώρος, δεν ανήκει στον καταληψία!
panagos Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Ακριβώς αυτό είπες. Ότι φταίει ο δυτικός που δεν εξελίχθηκαν. Και συγκεκριμένα το πες με την εξής φράση: "Αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής' date=' είναι να τους είχαν αφήσει ήσυχους να εξελιχθούν μόνοι τους". Δηλαδή δεν τους άφησε να εξελιχθούν. Πανάγο δεν έχει να κάνει. Αυτό πιστεύω εγώ.[/quote'] Να εξελιχθούν μόνοι τους, χωρίς την οποιαδήποτε επιρροή απο τη δύση. Επιρροή δεν σημαινει παύση εξέλιξης. Sent from my iPhone using Insomnia
ennoeitai Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Ποιοι σφαζονταν ? Η αμερικη ηταν μια τεραστια πλουσια εκταση με ελαχιστο πληθυσμο σε σχεση με το μεγεθος της και υπερβολικα πολλους πορους. Η περίπτωση της Αμερικής είναι τελείως διαφορετική. Εκεί απλά ήταν 1.000 κακομοίρηδες άνθρωποι που πήγαν και τους πάτησαν. Είχαν ένα άλφα πολιτισμό, όχι ότι έχω ακούσει για καμιά ανακάλυψη κλπ. αλλά τους σέβομαι. Η περίπτωση των χωρών της ανατολής και των χωρών της αφρικής, είναι διαφορετική. Γιατί σ'αυτή την περίπτωση, μιλάμε για εκατομμύρια εκατομμυρίων, που σφάζονται-κρεμιούνται-κλπ. για ψύλλου πήδημα. Οι οποίοι είναι πραγματικά βάρβαροι. Και δε μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά για το πώς αντιμετωπίζουν οι εκεί κοινωνίες κάποια πράγματα. Και μη με βάλεις να αρχίσω να ανεβάζω φωτογραφίες. Και όχι αυτό δεν το σέβομαι. Και να μη φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι η κακή η δύση πήγε και σταμάτησε τον πολιτισμό τους που κάλπαζε. Κάπου να βάζουμε κι ένα όριο. Εννοείται δε διαφωνώ ότι ο δυτικός πολιτισμός πήγε και τους εκμεταλλεύτηκε. Αλλά αντίθετα με τους ινδιάνους δε μου φαίνονται και τόσο αθώοι. Λόγω της "κουλτούρας" τους. edit: και μια και το θυμήθηκα, σαν επιχείρημα που ταιριάζει για το πόσο βάρβαροι είναι, θέλει κανείς μια και είπαμε αφρική, να πούμε για το aids; Και ότι ξέρουν τι γίνεται (ας πεί κανείς ότι δεν ξέρουν να γελάω 40 χρόνια), και παρ'όλα αυτά πάνε και γ****νται συνέχεια σαν τα κουνέλια από 'δώ κι από κεί και χαρίζουν απλόχερα το θάνατο στους συνανθρώπους τους; Θέλετε να πούμε για το ότι δεν έχουν ούτε νερό να πιούν και παρ'όλα αυτά, πάνε και κάνουνε και 15 παιδιά; Τα παιδιά σου ρε μαλάκα τα σκέφτηκες που θα πεθάνουν απ'την πείνα, ή δε σε νοιάζει; Γι'αυτό είναι βάρβαροι. Θέλετε να πούμε για τις τιμωρίες τους; Που βάζουνε τον ομοφυλόφιλο του χωριού να σιγοκαίγουνται τα ποδαράκια του σε μια φωτιά με μεγάλες φούντες κι άμα κουνήσει από 'κεί που είναι τον κοπανάνε; Θέλει κανείς απόδειξη γι'αυτά που λέω; Ευτυχώς στην Ελλάδα που τόσοι κατηγορείτε ώς απολίτιστη, δε γίνονται αυτά. Μπορεί να γίνονται άλλα, αλλά όποιος έχει μυαλό μπορεί να κρίνει.
firewalker Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Ε πες μας ρε μαστορα τι γινεται. Πετας και την καραμελα για φασιστικη συμπεριφορα, ναι φερομαι πολυ φασιστικα . Χωρις βεβαια να μπορεις να το δικαιολογησεις Υπαρχει τοπικ με ανεκδοτα ξερεις. Δεν χρειάζεται, ξεβρακώνεσαι μόνος σου. Να σου φέρουμε και μια Ελληνική/Πακιστανική/Αλβανική σημαία να σκουπιστείς μετά. Μέχρι και θάνατοι/εκπόρνευση/βιασμοί λαθρομεταναστών έχουν γίνει στα στέκια σας και τις καταλήψεις σας. Φέρεσαι τόσο φασιστικά που ούτε ένα "X" (το κεφαλαίο όχι τυχαία) επίπεδο δεν μπορείς να κρατήσεις σε μια δημόσια συζήτηση. Όποιος τολμήσει και εκφέρει διαφορετική άποψη πρέπει να τον εκμηδενίσουμε/μειώσουμε/στείλουμε σε νήμα με ανέκδοτα. Έτσι, γιατί το λέει ο Μπάμπης ο σουγιάς στο στέκι.
ennoeitai Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Αμφιβάλω αν υπάρχουν έστω και 10 που έχουν αναλάβει προσωπικά την φροντίδα (όχι τυχαία η επιλογή της λέξης "φροντίδας") λαθρομεταναστών. Όσα για τα στέκια και τα μέρη κατάληψης ξέρουμε τι γίνεται... Μέχρι και θάνατοι/εκπόρνευση/βιασμοί μεταναστών έχουν γίνει στα στέκια σας και τις καταλήψεις σας. αααααααααχαχαχαχαχα τι;
-nick- Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δεν χρειάζεται, ξεβρακώνεσαι μόνος σου. Να σου φέρουμε και μια Ελληνική/Πακιστανική/Αλβανική σημαία να σκουπιστείς μετά. Μέχρι και θάνατοι/εκπόρνευση/βιασμοί λαθρομεταναστών έχουν γίνει στα στέκια σας και τις καταλήψεις σας. Φέρεσαι τόσο φασιστικά που ούτε ένα "X" (το κεφαλαίο όχι τυχαία) επίπεδο δεν μπορείς να κρατήσεις σε μια δημόσια συζήτηση. Όποιος τολμήσει και εκφέρει διαφορετική άποψη πρέπει να τον εκμηδενίσουμε/μειώσουμε/στείλουμε σε νήμα με ανέκδοτα. Έτσι, γιατί το λέει ο Μπάμπης ο σουγιάς στο στέκι. Αν λες για τοσο σοβαρα πραγματα φερε στοιχεια, ετσι γενικα και αοριστα τι να σου πω? Λοιπον, θα μας πεις τι γινεται, εχεις στοιχεια για αυτα που λες ή απλα χτυπας το πληκτρολογιο??? Μαλιστα,εγω δεν κραταω επιπεδο στη συζητηση...και επιεδη δεν κραταω επιπεδο ειμαι φασιστας.Λαμπρα! Απο οτι θα δεις σε αυτο το νημα εχω συνομιλησει με διαφορους που εκφερουν διαφορετικη αποψη και το στηριζουν με στοιχειωδη επιχειρηματα και απανταω... Οπως με τον capten,τον ennoeitai,τον Nihilist για παραδειγμα. Οπως λες την αποψη σου οτι οι ελληνες γενικα δεν εινια ρατσιστες, ετσι χιουμοριστικα σου απανταω και εγω οτι το θεωρω ανεκδοτο.Αυτο με κανει φασιστα που δεν "δεχομαι την αντιθετη αποψη" ? Δεν σου απαγορευει κανεις να εχεις οτι αποψη θες αλλα οτι λεει ο καθενας κρινεται οποτε μην αρχιζεις τα υστερικα περι 'φασιστα' ακομα και αν εκλαβεις σαρκασμο ως απαντηση. Περιμενω λοιπον να συνταξεις μια απαντηση με στοιχειωδη επιχειρηματα και αιτολογησεις εδω ειμαστε. Πες μας και σε ποσα/ποια στεκια και καταληψεις εχεις παει και εχεις σχηματισει αποψη .... @ ennoeitai για το AIDS το ξερεις οτι η καθολικη εκλησσια εδω και πολλα χρονια ηταν αδιαλλεκτη και αντιθετο στο να χρησιμοποιειται προφυλακτικο και μεθοδοι αντισυλληψης πχ? Νοτια αμερικη ειδικα υπαρχουν Αζτεκοι και Μαγιας , αρκετα σημαντικοι πολιτισμοι θα ελεγα. Για το οτι σφαζονταν μεταξυ τους σε καποιες περιοχες της αφρικης και της ασιας, τι μου το αναφερεις, λες και στην ευρωπη δεν εχουν γινει γαμησε τα αιματοχυσιες. Μου λες για το AIDS υστερα απο το προσφατο σκηνικο που γινε εδω με της εξαθλιωμενες ηρωινομανεις και τους οικογενειαρχες που πηγαινανε χωρις προφυλακη?Για τους ομοφυλοφιλους που και δω τρωνε απο χλευασμο εως και ξυλο ? Δεν σου λεω οτι ειναι το ιδιο ουτε δικαιολογω τετοιες συμπεριφορες αλλα τις προσδιδω στην ανθρωπινη μαλακια και οχι σε φυλετικα χαρακτηριστικα.
kalantas Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Οχι φιλαρακι δεν απαντας σε ολους. Δεν σχολιασες τπτ σχετικα με το οτι οι ανθρωποι απο τις λεγομενες τριτοκοσμικες χωρες ειναι υπερβολικα πολλοι σε σχεση με εμας, αμετανοητοι στην πλειοψηφια τους ως προς τον τροπο ζωης που ακολουθουν στις χωρες που τους ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ και συνεχιζουν να αυξανονται ταχυτατα... Δεν σχολιασες το οτι πολλοι απο αυτους προερχονται απο χωρες που βλεπουν τον θανατο στην καθημερινοτητα τους επειδη η ζωη εχει μικρη αξια για αυτους. Δεν σχολιασες το οτι ειναι στην συντριπτικη τους πλειοψηφια αντρες και οτι ακομα και αν ολα τα υπολοιπα προβληματα δεν υπηρχαν, αυτο απο μονο του θα δημιουργουσε κοινωνικα προβληματα. ΔΕΝ θα σχολιασεις το οτι ξερω απο πρωτο χερι το γεγονος οτι στα υπο "καταληψη" μερη γινεται συχνοτατα διακινηση χορτου, που αν και προσωπικα δε διαφωνω, δε παυει αυτη τη στιγμη να ειναι παρανομο και να μαζευουν το παρανομο χρημα ολοι αυτοι και στην καλυτερη περιπτωση να τομστελνουν στις πατριδες τους,μστη χειροτερη να χρηματοδοτουν σφαγες σε καποιο αλλο μερος της γης. Ουτε θα σχολιασεις οτι μεσα στο χωρο υπαρχουν "αρχηγοι", αλλα και ατομα που μπορεις ανετα να τους χαρακτιρισεις πρακτορες. Αν δεν τους εχεις δει μαλλον δεν εχεις τα ματια σου αρκετα ανοιχτα. Δε σχολιαζεις το οτι εισαι εξω απο το χορο και πιθανοτατα μενεις( το πατρικο σου) σε καποια απο τις λεγομενες καλες περιοχες. Γιατι και εγω ειμαι εξω απο το χορο και τη δικια μου δουλια ποτε δε θα μου τη φαει ενας κακομοιρος λαθρο, αλλα δε παυω να σκεφτομαι και τους συμπολιτες μου. Δε θα σχολιασεις το οτι εισαι λογικα ακομα στην περιοδο που θεωρεις;ι φοιτητης και θα δεις οτι οπως ολοι μας που ειχαμε τετοια μυαλλα τοτε τα αλλαξαμε στην συνεχεια. Δε θα σχολιασεις το οτι στα ελληνικα πανεπιστημια και στα μμε επικρατει ενας ιδιοτυπος αριστερος φασισμος, οπου οι ακροαριστερες αποψεις ειναι κοινωνικα αποδεκτες ενω οι ακροδεξιες κατακριταιες Δε θα σχολιασεις το οτι σχολιαζεις κατα την προσφιλη τακτικη των ανθρωπων του χωρου μονο αυτα που μπορεις να αντικρουσεις Και αλλα πολλα που βαριεμαι να γραφω αλλα θα τα γραψω αν σχολιασεις τα παραπανω.μεπιχειρημςτα υπαρχουν
-nick- Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Αρχικα δνε ειμαι υποχρεωμενος να απανταω στο καθε τι. Παντως η πλακα ειναι οτι 1) Πολλα απο αυτα που λες δεν σχολιασα δεν ερωτηθηκαν ωστε να τα σχολιασω. Δηλαδη ρε μαγκα πώς να σχολιασω αυτα που λες αν δεν εχουν αναφερθει ? 2)Ηδη πολλα απο αυτα που λες τα σχολιασα,μηπως δεν διαβασες τις απαντησεις μου?Για τον μεγαλο αριθμο και το προβλημα να εχεις τοσο μεγαλο αριθμο εξαθλιωμενων αναφερθηκα Δυτικα προαστια μενω και το ανεφερα πολλακιες οτι εχω εμπειρια απο περιοχες που δεν θεωρουνται και τοσο καλες, Ιλιον,αγ. αναργυροι,περιστερι,αιγαλεω κλπ. Σου ανεφερα οτι στην περιοχη μου υπαρχουν παρα πολλοι μεταναστες εδω και πολλα χρονια (αλβανοι,πακιστανοι,ιρακινοι παρα πολλα χρονια) Σε ποια καταληψη εχεις δει διακινηση χορτου? Συνηθως τετοιες κινησεις κραζονται απο τους αναρχικους και αυτους που εχουν οργανωσει την καταληψη,προσωπικα παντως δεν το θεωρω μεμπτο. Στο οτι το χρημα παει για χρηματοδοτηση σφαγων, τι να σχολιασω, το χρημα παει για τα προς το ζην εδω νομιζω κυριως. Αν και ενα μερος παει στις πατριδες και στις οικογενειες τους που το μεμπτο? Αρχηγοι και ιεραρχιες δημιουργουνται σε διαφορους χωρους ειναι αληθεια, υπαρχουν ομως και στεκια και καταληψεις που δεν υπαρχουν τετοια φαινομενα ουτε "πρακτορες" Γενικα αρχιζετε τις αοριστιλογιες μιληστε συγκεκριμενα ο αλλος λεει για βιασμους και θανατους και εκπορνυεση σε στεκια χωρις στοιχεια χωρις τιποτα και δεν εχει πατησει ουτε απ'εξω ποτε
Cossutius. Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Νομίζω έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα. Ισως θα πρεπε να κάνουμε κουβέντα ως προς τη λύση του προβλήματος. Εχουν ηδη προταθεί από τα παιδιά κάποια πράγματα. Τι νομίζετε οι υπόλοιποι?
N3k21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Προσωπικά τείνω προς την άποψη των Nihilist, deesnider, firewalker και ennoeitai... Κακά τα ψέμματα: Μια χώρα όπως η Ελλάδα του σήμερα είναι αδύνατον να συντηρήσει ένα τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι -έστω και από ανάγκη- παρασιτούν εις βάρος μιας ήδη προβληματικής κοινωνίας. Θεωρώ πάντως πως η νομιμοποίηση κάποιου αριθμού λαθρομετεναστών, με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει η απαραίτητη μέριμνα ώστε να αφομοιωθούν ομαλά στην ελληνική κοινωνία, δεν θα έκανε εν τέλει κακό. Άλλωστε είναι δύσκολο να απελάσεις δια της βίας τόσους ανθρώπους. Ειδικά όταν δεν έχουν χαρτιά, όταν δεν ξέρεις ποιοί είναι και που βρίσκονται. Τώρα το πως θα κριθεί το ποιός θα νομιμοποιηθεί και ποιός όχι είναι άλλο θέμα...Υποθέτω πως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν θεσμοί, όπως σχολεία που θα δίδασκαν ελληνικά και βασικές επαγγελματικές δεξιότητες στους λαθρομετανάστες. Μετά θα γίνονταν εξετάσεις και όσοι γούσταραν και μπορούσαν ας έδιναν. Οι υπόλοιποι πούλο...Φαντάζομαι πως αν κάποιος πραγματικά ψηνόταν να μείνει στη χώρα και να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή θα έμπαινε σε μια τέτοια διαδικασία, οι εγκληματίες και οι μαφιόζοι χλωμό... Μετά, θα έπρεπε να αυξηθεί η αστυνόμευση και η φύλαξη των συνόρων. Προσωπικά είμαι υπέρ του "τείχους" στον Έβρο και, γιατί όχι, σε άλλες ακριτικές περιοχές. Νάρκες πάντως δε γουστάρω. Άλλο το ένα, αλλό τ' άλλο... Μιλώντας για στυνόμευση, πιστεύω πως η κοινωνία πρέπει να απαιτήσει επίσης την ουσιαστική αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας. Περισσότερες περιπολίες σε "ζόρικες" περιοχές, καλύτερη οργάνωση και εξοπλισμός ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος για τους ίδιους τους αστυνομικούς αλλά πάνω απ' όλα, καλύτερη εκπαίδευση και ουσιαστική Παιδεία σ' αυτούς τους ανθρώπους!
ennoeitai Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 @ ennoeitai για το AIDS το ξερεις οτι η καθολικη εκλησσια εδω και πολλα χρονια ηταν αδιαλλεκτη και αντιθετο στο να χρησιμοποιειται προφυλακτικο και μεθοδοι αντισυλληψης πχ? Νοτια αμερικη ειδικα υπαρχουν Αζτεκοι και Μαγιας , αρκετα σημαντικοι πολιτισμοι θα ελεγα. Για το οτι σφαζονταν μεταξυ τους σε καποιες περιοχες της αφρικης και της ασιας, τι μου το αναφερεις, λες και στην ευρωπη δεν εχουν γινει γαμησε τα αιματοχυσιες. Μου λες για το AIDS υστερα απο το προσφατο σκηνικο που γινε εδω με της εξαθλιωμενες ηρωινομανεις και τους οικογενειαρχες που πηγαινανε χωρις προφυλακη?Για τους ομοφυλοφιλους που και δω τρωνε απο χλευασμο εως και ξυλο ? Δεν σου λεω οτι ειναι το ιδιο ουτε δικαιολογω τετοιες συμπεριφορες αλλα τις προσδιδω στην ανθρωπινη μαλακια και οχι σε φυλετικα χαρακτηριστικα. Πρώτον, βεβαίως και όλα αυτά υπάρχουν παντού. Αλλά σε τι ένταση και σε τι έκταση; Άλλο ο χλευασμός κι άλλο το να σε καίνε αργά αργά. Στην κυριολεξία. Δεύτερον, συμφωνώ μαζί σου κι εγώ τις προσδίδω στην ανθρώπινη μαλακία και όχι στα φυλετικά χαρακτηριστικά. Αλλά ο κάθε πολιτισμός έχει και τις συνήθειές του, καλές και κακές. Δεν μπορείς να διαφωνήσεις. Ε αυτές τις συνήθειες λέω. Δε λέω ότι είναι απ'το dna τους. Α και δε σου πα ότι "σφαζονταν μεταξυ τους σε καποιες περιοχες της αφρικης και της ασιας". Σου λέω ότι σφαζονταί. Και όχι δυο κωλοπάρεα. Το χωριό παρόν. Νομίζω έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα. Ισως θα πρεπε να κάνουμε κουβέντα ως προς τη λύση του προβλήματος. Εχουν ηδη προταθεί από τα παιδιά κάποια πράγματα. Τι νομίζετε οι υπόλοιποι? Πρώτον, να αποφασίσουμε μέχρι πόσους νόμιμους μπορούμε να "σηκώσουμε" σαν χώρα. Από 'κεί και πέρα. Εγώ το φαντάζομαι κάπως σαν τον προθάλαμο της τράπεζας. Αυτό είναι η Ελλάδα. Μπαίνουν στον προθάλαμο με σκοπό να μπούν στην τράπεζα (στις χώρες της Ευρώπης). Αλλά η άλλη πόρτα δεν ανοίγει κι έτσι εγκλωβίζονται εδώ μέσα όλο και περισσότεροι. Όχι πως είναι χειρότερος απ'τη χώρα τους ο προθάλαμος. Τώρα. Το να πιεστεί η τράπεζα (Γερμανία, Γαλλία κλπ.) να τους αφήσει να μπούν μέσα νόμιμα, αποκλείεται, δεν υπάρχει καμία περίπτωση, όσο και να τους πιέσουμε. Άρα το λογικό μου φαίνεται να ανοίξουμε την άλλη πόρτα για να βγούν, αυτή που μπήκαν. Δηλαδή; Την Τουρκία. Κύριοι, από εσάς πέρασαν οι περισσότεροι, εσείς δεν κάνατε σωστούς ελέγχους, θα τους δεχτείτε πίσω τώρα. Μιλάμε πάντα για την πλειοψηφία. Το πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί τέτοιου είδους πίεση από την κυβέρνηση, είναι ένα ζήτημα (το αν θα ήθελε επίσης ένα άλλο, αλλά πάντα υποθετικά μιλάμε). Αλλά νομίζω προς τα'κεί θα έπρεπε να ρίξουμε το βλέμμα μας. Ίσως θα μπορούσε με κάποιους τρόπους να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία, ότι οι περισσότεροι έρχονται από Τουρκία. Αφού γίνεται, πρέπει να υπάρχει και κάποιος τρόπος να αποδειχθεί. Αν μπορούσαμε να ασκήσουμε αυτού του είδους την πίεση και η Τουρκία κώλωνε έστω και λίγο, πράγμα δύσκολο, μετά απ'αυτό, ταξιδιωτικά έγγραφα, λεωφορείο και βουρ για Τουρκία. Οι αλβανοί, που επίσης υπάρχουν σε μεγάλες μάζες, πάλι ταξιδιωτικά έγγραφα και λεωφορείο για Αλβανία. Με τους μαύρους κάτι αντίστοιχο με καράβι. Προς τα πίσω, γιατί το να γίνει διακανονισμός με ευρωπαϊκές χώρες ξεχάστε το. Μετά βέβαια θα κλάψει πολύς κόσμος. Γιατί ποιός θα σου χτίσει το σπίτι; Ποιός θα σου μαζέψει τις ελιές; (ποιός θα σου πουλήσει σιντί; χαχα) Άμα αρχίσει ο Έλληνας να δουλεύει σαν εργάτης, θα ξεπεράσει τα κόμπλεξ της η Ελληνίδα, που θα ήθελε να ζεί στην Αμερική μες στη χλίδα;;;; Ή ο πατέρας αν ο γιός του δεν περνούσε στο πανεπιστήμιο και γινόταν εργάτης; Αυτά θα ήταν τα δύσκολα θέματα. Δεν πειράζει καλό θα μας έκανε. Ένα ένα. Όχι ότι και το σημαντικότερό μου πρόβλημα είναι οι μετανάστες βέβαια. Αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι σε κάποιες περιοχές, που έχουν πρόβλημα. Και αυτοί και οι μετανάστες. Λίγη αποσυμφόρηση θα ήταν καλή. Έστω να βρούμε κάποιους τρόπους να μειωθεί η εξαθλίωση. Και γι'αυτούς και για μας. Κυρίως η δική τους, διότι όντως οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλα προβλήματα. (όχι ότι κι εμείς δεν έχουμε, λογω κρίσης). Όσους μπορούμε να βοηθήσουμε, να τους βοηθήσουμε και να τους εντάξουμε. Οι υπόλοιποι να βγούν απ'την Ελλάδα. Αυτό μου φαίνεται λογικό. Αλλά το να πεί κάποιος ότι δεν υπάρχει πάνω όριο, αυτό σίγουρα δεν είναι λογικό.
deesnider Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Δημοσ. 26 Μαΐου 2012 Ένας φασίστας συνοψίζει: Την πόρτα του σπιτιού σου, δε την αφήνεις ανοιχτή, προκειμένου να μπαίνει όποιος θέλει, τον ξέρεις ή όχι, τον κάλεσες ή όχι. (Τα σύνορα της χώρας σου όμως, θέλεις να είναι ανοιχτά, προκειμένου να μπαίνει όποιος θέλει.) Ενώ έχεις κλειστή την πόρτα του σπιτιού σου, κάποιος άγνωστος σ' εσένα, την παραβιάζει και μπαίνει. Καλείς την αστυνομία/τον πετάς έξω/πλακώνεσαι στο ξύλο. Πάντως, δε τον αφήνεις στην ησυχία του, ούτε τον καλοδέχεσαι, αναγνωρίζοντάς του το δικαίωμα να μείνει πλέον στο σπίτι σου, να ... αφομοιωθεί με την οικογένειά σου, να βρει μια δουλειά για να έχει κάποιο εισόδημα, να τρώει/πίνει/κοιμάται χωρίς να συμβάλει στα έξοδα του σπιτιού ή, αν δε βρει δουλειά, να ...κλέβει κάνα ψιλό από 'σένα, ενώ εσύ τον αντιμετωπίζεις με πλήρη ανεκτικότητα. (Από τη χώρα σου όμως, απαιτείς να μην κινητοποιήσει τους νόμιμους μηχανισμούς της, απέναντι σ' αυτόν που παραβίασε τα σύνορά της, αλλά να τον αντιμετωπίσει με κατανόηση, να νομιμοποιήσει την παραμονή του, να δαπανήσει για να του προσφέρει «ανθρώπινες» συνθήκες διαβίωσης και, σε περίπτωση που αυτός παρανομήσει για ...δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν όταν εισέβαλε) να μεριμνήσει για καλύτερες συνθήκες κράτησης και, φυσικά, σε καμία περίπτωση, να μη τον απελάσει. Απαιτείς δηλαδή από τη χώρα σου, να κάνει ακριβώς ό,τι δεν κάνεις εσύ στο σπίτι σου.) Έχεις πέντε καλεσμένους ένα απόγευμα στο σπίτι σου και, ενώ τα λέτε, μπουκάρουν απ' το παράθυρο δύο τυχαίοι, παντελώς άγνωστοι σ' εσένα και την οικογένειά σου. Δεν τους αντιμετωπίζεις φιλικά, δεν πιάνεις την κουβέντα μαζί τους, δε συστήνεις τους φίλους σου σ' αυτούς, δε βάζεις άλλα δυο σερβίτσια στο τραπέζι...όχι! Τους διώχνεις. (Η χώρα σου όμως, έχεις την αξίωση να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο εκείνους που εισήλθαν νομότυπα, μ' εκείνους που εισήλθαν παραβιάζοντας τα σύνορα της. Διότι, μόνο «η χώρα» οφείλει να είναι ανεκτική απέναντι στους εισβολείς στο έδαφός της, όχι εσύ απέναντι στους εισβολείς στο σπίτι σου.) Με δυο λόγια: Αρκεί να μη μπαίνει στο δικό μας κώλο... (Πόσο «ανθρωπάκια» είναι τελικώς μερικοί-μερικοί...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις