Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μένα η μονη ουσιαστική λύση είναι ο δυτικός κόσμος να προσφέρει τεχνολογία,πόρους στις φτωχές χώρες ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν.

Ο δυτικός κόσμος ξεκίνησε με το να εκμεταλλεύεται τους πόρους και τους ανθρώπους των φτωχών χωρών και δεν έχει σταματήσει έκτοτε. Αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής, είναι να τους είχαν αφήσει ήσυχους να εξελιχθούν μόνοι τους, στον δικό τους χρόνο και με τον δικό τους τρόπο. Ο δυτικός, είτε πήγε με σκοπό να βοηθήσει, είτε να εκμεταλλευτεί, κακό έκανε. Εφόσον το κακό έχει γίνει, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να προσφέρει, πρώτα ηθική και μετά γνώση, για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα. Το να τους δίνουν έτοιμη τροφή, το μόνο που κάνουν είναι να διαιωνίζουν το πρόβλημα. Βέβαια.. αυτός είναι και ο σκοπός τους.

• Απαντ. 508
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Firewalker, Για πες μας τι γινεται στα στεκια? Τι γινεται στο στεκι μεταναστων στα εξαρχεια πχ?

Αυτο με τη νομικη ακυρο εντελως.

Απλα προβληματισου γιατι πχ στα εξαρχεια που ναι φουλ στους μεταναστες ειναι ενταγμενοι στην περιοχη και δεν υπαρχει προβλημα, ενω μισο χιλιομετρο πιο κατω γινεται χαμος.

Αν δεν ξέρεις τι γίνεται στα στέκια και στις καταλήψεις, πως στα Εξάρχεια δεν υπάρχει πρόβλημα, και αυτό με την Νομική είναι εντελώς άκυρο... Τι να πω...

Ότι και να πω, χαμένο θα πάει.

Πολλά παιδιά (κυρίως αριστερών και δεξιών πεποιθήσεων. Οι μεν υπέρ και οι δε κατά των λαθρομεταναστών) είναι τόσο εξαρτημένα από που θεωρούν σωστό (ή τους λένε πως είναι σωστό), από τα θέλω τους, που δεν βλέπουν τον φασιστικό τρόπο που συμπεριφέρονται.

Δημοσ.

Ο Δυτικός κόσμος φταίει που δε μπορούμε η μάλλον ουδέποτε θέλαμε να ελέγξουμε τα σύνορά μας??

Αλλά ξέχασα...ποιος θα κουνάει αύριο σημαίες σε προεκλογικές περιόδους αν όχι κάποιος μετανάστης...Ποιός θα ψαχνει για ψήφους ή θα παίρνει μίζες νομιμοποιώντας τον κάθε Ιάκωβο τον κάθε Ανατόλι και τον κάθε Αλεξέι..

Δημοσ.

Ο δυτικός κόσμος ξεκίνησε με το να εκμεταλλεύεται τους πόρους και τους ανθρώπους των φτωχών χωρών και δεν έχει σταματήσει έκτοτε. Αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής, είναι να τους είχαν αφήσει ήσυχους να εξελιχθούν μόνοι τους, στον δικό τους χρόνο και με τον δικό τους τρόπο. Ο δυτικός, είτε πήγε με σκοπό να βοηθήσει, είτε να εκμεταλλευτεί, κακό έκανε. Εφόσον το κακό έχει γίνει, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να προσφέρει, πρώτα ηθική και μετά γνώση, για να μην χειροτερέψουν τα πράγματα. Το να τους δίνουν έτοιμη τροφή, το μόνο που κάνουν είναι να διαιωνίζουν το πρόβλημα. Βέβαια.. αυτός είναι και ο σκοπός τους.

Και για ποιό ακριβώς λόγο δεν εξελίθχηκαν αυτοί, ώστε να επιβληθούν αυτοί στο δυτικό πολιτισμό και να παραπονιέται ο δυτικός πολιτισμός ότι τον εκμεταλλεύονται; Α ναι.

Y292D.jpg

~

Προκαλείς. Ναι αυτό που λές έχει γίνει, αλλά μη βγάζεις από τη μύγα ξύγκι. Δε φταίει ο δυτικός πολιτισμός αν κάποιοι δεν έχουν βασικές ανθρώπινες αρχές και σφάζονται μεταξύ τους..

Δημοσ.

geo, οι πιο πολλοι μεταναστες που χουν ερθει στην ελλαδα θελουν να την κανουν για αλλες χωρες κυριως προς βορρα

Capten,Nihilist και λοιποι : Καπτεν, οι "αμπελοφιλοσοφιες" που σου γραψα ειναι για να σου δειξω οτι εκ των πραγματων δεν μπορεις σαν ελλαδα να αντιμετωπισεις ενα παγκοσμιο προβλημα. Στην καλυτερη μπορεις να περιορισεις την εισοδο απο τα συνορα αλλα δυσκολα. Εδω ρε παιδια στην σουηδια και εχουν ενα σωρο λαθρο,προσφυγες πολεμου,αλλους που ζητουν πολιτικο ασυλο κ τρεχα γυρευε.

Ως ελλαδα το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να τους ενταξεις οσο γινεται στο κοινωνικο συνολο και να βαλεις ενα κατω οριο στην εξαθλιωση τους. Συσσιτα,σχολεια μεταναστων,κλπ. Βεβαια αυτο προυποθετει να μην εχεις μπετοβλακες ελληναραδες ρατσιστοβλαχους. Εδω ρε σεις τοσα χροναι υπαρχουν στεκια μεταναστων οπου γινονται καποιες τετοιες πρωτοβουλιες και καθε 3 και λιγο δεχονται επιθεσεις απο σιστες...

Αυτο που γινεται ομως ειναι να εκμεταλλευομαστε τους φτωχους σε καθε επιπεδο (ακομα και στους βαλκανιους γειτονες , βλεπε βουλγαρια και ρουμανια που χρονια ηταν ο σεξοτουρισμος του ελληναρα)

Για το προβλημα της λαθρομεταναστευσης λοιπον χρειαζεται οργανωμενο σχεδιο απο ευρωπη. Και απο ενα σημειο κ μετα οπως ανεφερα παμε σε πολυ πιο πολυπλοκες καταστασεις (υπερπλυθησμος + ποροι της γης μειωνονται).

Το θεμα ειναι οτι δεν την κανουν για τον Βορρα διοτι εαν εκει τους δουν οτι ειναι λαθρο θα τους ξαποστειλουν.

Ελατε στα Πατησια.

Οταν νυχτωνει ειναι πολυ ομορφα.

Τα υπολοιπα τα ακουω βερεσε.

Ασε! 5 Ελληνες ειναι εκει ή 4 συνολο;

ρατσιστες δεν ειναι παντως...

Εγω παλι οσους ξερω στα Πατησια ειναι full ρατσισμος. δεν ξερω, μπορει να επεσα στις περιπτωσεις.

Διότι διαφορετικά θα δούμε λύσεις στυλ νεοναζιστικής κουλτούρας pou θα κυριαρχήσουν στην Ευρώπη.

Μην ξεχνάς ότι στη Σουηδία και όχι μονο τα ποσοστά δημοτικότητας των ακροδεξιων αυξανονται όλο και πιο πολύ.Γιατί άραγε?

Ωραια, και; Δεν μας νοιαζει το τι κομμα θα βγει, μας νοιαζει το να γινει κατι. Ειτε το κομμα ειναι αριστερο ειτε μεσαίο ειτε δεξιο αμα κανει κατι δεν θα εχει διαφορα.

Κλασσικο αυτο, σε καιρους κρισης η συγχρονη ιστορια εχει δειξει ανοδο του νεοναζισμου με συνηθη καταληξη των εμφυλιο ....

Αυτο που λες για τις φτωχες χωρες εχει ηδη ξεκινησει αλλα και παλι στα πλαισια του καπιταλισμου. Και δεν ξερω κατα ποσο αποτελει λυση απο τη στιγμη που ετσι δυτικοποιειται ο τριτος κοσμος με συνεπεια τις αυξημενες αναγκες σε ηλεκτροδοτηση (τερασια σπαταλη πορων λοιπον).

Στο σημειο που ειμαστε μονο καποια τεχνολογικα paradigm shifts ισως μας σωσουν, για καποια λυση του ενεργειακου + της τροφης. Που και να γινουν αυτα ,χρειαζεται και κοινωνικοοικονομικη αλλαγη. Ακομα και στην τωρινη κατασταση της γης οι ποροι μας και ο πλουτους φτανει και με το παραπανω να καλυψουμε τις βασικες αναγκες οχι μονο 7 δις ανθρωπων αλλα και πολυ παραπανω. Θα ζησουμε δυσκολες και ενδιαφερουσες εποχες,αυτο εινια το μονο σιγουρο. Οποιος δεν βλεπει το θεμα λιγο σφαιρικα και κοιταει μονο το τομαρι του ειναι αξιος της μοιρας του για μενα.

Firewalker, Για πες μας τι γινεται στα στεκια? Τι γινεται στο στεκι μεταναστων στα εξαρχεια πχ?

Αυτο με τη νομικη ακυρο εντελως.

Απλα προβληματισου γιατι πχ στα εξαρχεια που ναι φουλ στους μεταναστες ειναι ενταγμενοι στην περιοχη και δεν υπαρχει προβλημα, ενω μισο χιλιομετρο πιο κατω γινεται χαμος.

Η μονη λυση ειναι να κλονοποιησουμε τα σπιτια, το φαΐ, την ενεργεια και τα χρηματα κατι το οποιο θελει καιρο ακομα για να γινει.

Και στη Σουηδια ομως μονο οικονομικο προβλημα δεν υπαρχει. Εδω να φανταστείτε οτι αυτοκτονούσαν διοτι τα ειχαν ολα και μου λετε οτι δεν μπορουν να απορροφήσουν καποιους μεταναστες; Και οταν ειχα παει πριν κανα μηνα εκει για δουλεια μια χαρα ηταν, το πολυ να ειδα 2-3 εξω απο κανα κτηριο να ζητανε δουλεια, οχι σαν εδω!

ουτε εγω ειμαι ρατσιστης.

Ειμαι ομως μειονοτητα εδω σαν Ελληνας,και εχω βιωσει το ρατσισμο απεναντι μου πολλες φορες απο ανθρωπους που βρισκονται εδω παρανομα.

Ειναι λοιπον ρατσιστες οι λαθρομεταναστες,ειδικα οταν ειναι πλειοψηφια?

Ναι ειναι.

Ειναι οι μουσουλμανοι ρατσιστες?

Ναι ειναι οι χειροτεροι.

Μπορει η κοπελα μου-σου-του να ερθει το βραδυ (και οχι μονο το βραδυ)σπιτι μου-σου-του χωρις να κινδυνεψει?

Χωρις να την βρισουνε η να της δειξουνε τη μαλαπερδα τους?

Μπορω εγω το βραδυ να κοιμηθω απο τον απιστευτο πανικο που υπαρχει?

Μπορει να περασει ενα 24ωρο χωρις καποια εγκληματικη ενεργεια καποιου (αδερφου μεταναστη)κατα καποιου (Ελληνα φασιστα)?

Μπορει να περασει ενας μηνας χωρις να αλλαξουμε κλειδαρια στην κεντρικη εισοδο επειδη εχουν προσπαθησει να την σπασουν?

Πες μου και αλλα για το ποσο ρατσιστης ειμαι.

Και για ποιό ακριβώς λόγο δεν εξελίθχηκαν αυτοί, ώστε να επιβληθούν αυτοί στο δυτικό πολιτισμό και να παραπονιέται ο δυτικός πολιτισμός ότι τον εκμεταλλεύονται; Α ναι.

Y292D.jpg

Προκαλείς. Ναι αυτό που λές έχει γίνει, αλλά μη βγάζεις από τη μύγα ξύγκι. Δε φταίει ο δυτικός πολιτισμός αν κάποιοι δεν έχουν βασικές ανθρώπινες αρχές και σφάζονται μεταξύ τους..

Μακράν τα καλυτερα ποστ!

Δημοσ.

Εγω παλι οσους ξερω στα Πατησια ειναι full ρατσισμος. δεν ξερω, μπορει να επεσα στις περιπτωσεις.

Δεν νομίζω να είναι ρατσιστές. Άνθρωποι με προβλήματα είναι. Σε αυτά έρχονται και "κουμπώνουν" και τα προβλήματα που προκαλούνται από τον ανεξέλεγκτο αριθμό λαθρομεταναστών. Και όπως ξαναείπα. Τα προβλήματα τείνουν να λύνονται μόνα τους (με τον άσχημο τρόπο) όταν δεν εφαρμόζει κάποιος τον ενδεδειγμένο τρόπο λύσης.

Γενικά στην Ελλάδα δεν είμαστε ρατσιστές.

Δημοσ.

Και για ποιό ακριβώς λόγο δεν εξελίθχηκαν αυτοί, ώστε να επιβληθούν αυτοί στο δυτικό πολιτισμό και να παραπονιέται ο δυτικός πολιτισμός ότι τον εκμεταλλεύονται;

Πολλοί οι λόγοι της διαφοράς στην εξέλιξη, δεν είναι του παρόντος και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία κιόλας. Σημασία έχουν τα δεδομένα.

Πώς προκαλώ; Ο δυτικός πολιτισμός φταίει γιατί ανακατεύεται. Ίσως να μιλάμε για διαφορετικές καταστάσεις.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι ρατσιστές. Άνθρωποι με προβλήματα είναι. Σε αυτά έρχονται και "κουμπώνουν" και τα προβλήματα που προκαλούνται από τον ανεξέλεγκτο αριθμό λαθρομεταναστών. Και όπως ξαναείπα. Τα προβλήματα τείνουν να λύνονται μόνα τους (με τον άσχημο τρόπο) όταν δεν εφαρμόζει κάποιος τον ενδεδειγμένο τρόπο λύσης.

Γενικά στην Ελλάδα δεν είμαστε ρατσιστές.

Συμφωνω απολυτως αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν εχουν ρατσιστικες αντιλήψεις με αυτα που εχω ακουσει (δικαιολογημένα παντα). Γενικα εκει η κατασταση ειναι αστα να πανε!

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτως αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν εχουν ρατσιστικες αντιλήψεις με αυτα που εχω ακουσει (δικαιολογημένα παντα). Γενικα εκει η κατασταση ειναι αστα να πανε!

Είναι απόλυτα λογικό να μη θέλει τους ξένους κάποιος που καθημερινά έχει προβλήματα μαζί τους.

Αυτο δεν ειναι ρατσισμός. Είναι φυσιολογική αντίδραση.

Το ίδιο θα αισθανόταν και κάποιος που έχει έναν πολύ ενοχλητικό γείτονα.

Δημοσ.

Πολλοί οι λόγοι της διαφοράς στην εξέλιξη, δεν είναι του παρόντος και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία κιόλας. Σημασία έχουν τα δεδομένα.

Πώς προκαλώ; Ο δυτικός πολιτισμός φταίει γιατί ανακατεύεται. Ίσως να μιλάμε για διαφορετικές καταστάσεις.

Προκαλείς όταν λές ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι η αιτία που δεν εξελίχθηκαν αυτοί οι λαοί. Το τεντώνεις τρελά. Δεν έχει να κάνει φίλε μου. Και η απόδειξη είναι η ίδια η ιστορία. Όπως σφάζονταν μεταξύ τους πριν πάει ο δυτικός πολιτισμός, να τους "σταματήσει την εξέλιξη (πάνω στην ξέφρενη πορεία που είχε πάρει) και να τους εμεταλλευτεί", έτσι σφάζονται και μετά απ'αυτό. Άρα είναι ανεξάρτητο της δυτικής εκμετάλλευσης. Μάλλον θα'χει να κάνει με την κουλτούρα τους. Δε νομίζεις;

Δημοσ.

Είναι απόλυτα λογικό να μη θέλει τους ξένους κάποιος που καθημερινά έχει προβλήματα μαζί τους.

Αυτο δεν ειναι ρατσισμός. Είναι φυσιολογική αντίδραση.

Το ίδιο θα αισθανόταν και κάποιος που έχει έναν πολύ ενοχλητικό γείτονα.

Το ξερω, αυτο λεω. Απλα λεω οτι αυτο που μας φαινεται σε εμας λογικο σε αλλους φαινεται σαν ρατσισμος.

Προκαλείς όταν λές ότι ο δυτικός πολιτισμός είναι η αιτία που δεν εξελίχθηκαν αυτοί οι λαοί. Το τεντώνεις τρελά. Δεν έχει να κάνει φίλε μου. Και η απόδειξη είναι η ίδια η ιστορία. Όπως σφάζονταν μεταξύ τους πριν πάει ο δυτικός πολιτισμός, να τους "σταματήσει την εξέλιξη (πάνω στην ξέφρενη πορεία που είχε πάρει) και να τους εμεταλλευτεί", έτσι σφάζονται και μετά απ'αυτό. Άρα είναι ανεξάρτητο της δυτικής εκμετάλλευσης. Μάλλον θα'χει να κάνει με την κουλτούρα τους. Δε νομίζεις;

Ακριβως, αυτο. Εκεινοι απο μονοι τους δεν θα ηταν καλυτερα.

Δημοσ.

Οπ. Δεν είπα ότι φταίει ο δυτικός που δεν εξελίχθηκαν, απεναντίας είπα πως έπρεπε να τους αφήσουν ήσυχους. Είπα ότι φταίει που πήγε και ανακατεύτηκε, ανεξαρτήτως πρόθεσης.

Δημοσ.
Το ξερω, αυτο λεω. Απλα λεω οτι αυτο που μας φαινεται σε εμας λογικο σε αλλους φαινεται σαν ρατσισμος.

Καλά το να βαφτίζουμε ρατσιστή κάποιον με το που θα πει οτιδήποτε αρνητικό για έναν ξένο, είναι μια γνωστή κακή συνήθεια η οποία έχει άλλες πτυχές.

Ουδέποτε υπήρξαμε φυλετικά ρατσιστές στην Ελλάδα.Και είμαι κάθετος, απόλυτος σε αυτο. Υπήρξαμε όμως και είμαστε ακόμα, κοινωνικά ρατσιστές.

Δημοσ.

Καλά το να βαφτίζουμε ρατσιστή κάποιον με το που θα πει οτιδήποτε αρνητικό για έναν ξένο, είναι μια γνωστή κακή συνήθεια η οποία έχει άλλες πτυχές.

Ουδέποτε υπήρξαμε φυλετικά ρατσιστές στην Ελλάδα.Και είμαι κάθετος, απόλυτος σε αυτο. Υπήρξαμε όμως και είμαστε ακόμα, κοινωνικά ρατσιστές.

Καλα, κοινωνικα ρατσιστες ήμασταν εξ αρχης αλλα τεσπα, δικιο εχεις.

Δημοσ.

Οπ. Δεν είπα ότι φταίει ο δυτικός που δεν εξελίχθηκαν, απεναντίας είπα πως έπρεπε να τους αφήσουν ήσυχους. Είπα ότι φταίει που πήγε και ανακατεύτηκε, ανεξαρτήτως πρόθεσης.

Ακριβώς αυτό είπες. Ότι φταίει ο δυτικός που δεν εξελίχθηκαν. Και συγκεκριμένα το πες με την εξής φράση:

"Αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εξαρχής, είναι να τους είχαν αφήσει ήσυχους να εξελιχθούν μόνοι τους".

Δηλαδή δεν τους άφησε να εξελιχθούν.

Πανάγο δεν έχει να κάνει. Αυτό πιστεύω εγώ.

Κοσούτιε, έκανες διπλό κλίκ στο "κοινωνικά" γιατί βαριόσουνα να το επιλέξεις κανονικά ε; Έλα πές την αλήθεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...