Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Lucifer says:

Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά του "δεν έχουμε λεφτά για κρέας γιατί δε θα έχουμε να πληρώσουμε για ενοίκιο/ρεύμα/τηλέφωνο/νερό" με το "δεν έχω να φάω και δεν έχω σπίτι" σε terms πείνας.

geo:

Βεβαιως και την αντιλαμβανομαι την διαφορα μιας και το εχω ζησει σου λεω.

Το <<πεινασει>> το ειπα μεταφορικα. Οταν δεν ειχαμε σπιτι και ζουσαμε ολοι στο σπιτι παππουδων στριμωγμένα και δεν ειχαμε καλα καλα ουτε για να φαμε λεφτα .

geo

τοτε "απαλευτος" εισαι εσυ που νομιζεις οτι ολοι ειμαστε βουτυρομπεμπεδες σαν εσας

geo :

Επαναλαμβάνω, οταν δεν γνωριζεις για την ζωη καποιου μην κανεις εικασιες.

Παραιτουμαι.

• Απαντ. 508
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχει καταστεί πασιφανές πιστεύω, ότι - ίσως λόγω της προσωπικής μου απάνθρωπης και φασιστικής ιδεολογίας... - τοποθετούμαι εξ αρχής αρνητικά και εναντίον όλων όσων μπαίνουν στη χώρα παράνομα.

Έστω όμως ότι δεν είμαι τέτοιο κάθαρμα αλλά, αντιθέτως, είμαι ...φιλάνθρωπος, αντιφασίστας, προοδευτικός μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, ή, όπως κάμποσοι - ευτυχώς όχι πολλοί - εδώ μέσα, ιδεολόγος υποστηρικτής του:

«εγώ ορίζω τι είναι αδίκημα, αν πρέπει να τιμωρείται και στ' αρχίδια μου οι νόμοι, των οποίων όμως την κάλυψη επιζητώ και απαιτώ όταν καίγεται ο δικός μου κώλος, αλλά τώρα δε μιλάμε για 'μένα, μιλάμε για τους άλλους»

Σ' αυτό το υποθετικό σενάριο:

- δεν έχω πρόβλημα με την παράνομη είσοδο του οποιουδήποτε στη χώρα,

- τον βοηθώ αν και όσο μπορώ,

- και αντιμετωπίζω ως φασίστες, όσους αντιτίθενται σε αυτή την πρακτική...

...μέχρι τη στιγμή που, είτε επειδή δε μπόρεσα να τον βοηθήσω, είτε επειδή η βοήθεια που του προσέφερα δεν αξιολογήθηκε από αυτόν αρκετή, ή αυτή ακριβώς που ήθελε...

...wait for it...

...αποφασίζει όντως να εγκληματήσει - είτε ειδικά εις βάρος μου, είτε εις βάρος άλλου συμπολίτη μου - προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει (ή που ...«έχει ανάγκη», επειδή ...«οι καταστάσεις τον οδήγησαν εκεί»).

Τότε είναι που κάθε υποθετικό σενάριο είναι σα να μη γράφτηκε ποτέ και...

...αρχίζουν να πέφτουν κεφάλια.

Που να πάρει, ό,τι ...σενάριο και να γράψω, πάντα στο τέλος αποδεικνύεται ότι ο «φασίστας» μέσα μου δεν είχε πεθάνει, απλώς είχε πάρει έναν υπνάκο...

Δημοσ.

Lucifer says:

geo:

geo

geo :

Παραιτουμαι.

sorry αλλα εαν δεν εισαι βουτυρομπεμπες ή εαν δεν εχεις εναν μπαμπα να σου στελνει καθε μηνα λεφτα τοτε πως γινεται να εισαι ανεργος και να εχεις pc, internet κτλ.? αυτο σημαινει οτι απο καπου περνεις χρηματα και ειμαι 1000% σιγουρος οτι εαν καποιος απο την οικογενεια σου δεν ειχε ισχυρο εισόδημα δεν θα μπορουσε εσυ τωρα, ως ανεργος, να καθεσαι στο pc και να <<Σερφαρεις>> στο ιντερνετ.

και για να ξερεις μιλαω με γεγονοτα, οχι με εικασιες.

Δημοσ.

geo και nick επειδή διάβασα απ την αρχή τι έχετε γράψει.

Nick στη σελίδα 22 και στο ποστ 220 όπως επίσης και στο 222 έχεις βγάλει λανθασμένο συμπέρασμα το οποίο δε πηγάζει όπως το βλέπω εγω από αυτά που λέει ο geo.

Ο geo απ την άλλη έχει γράψει απ την αρχη πως δε δεχεται τους ΛΑΘΡΟμετανάστες.

Αυτό για να μη "τσακωνεστε" (με εισαγωγικά :mrgreen: ) τζάμπα.

Ομως γράφει αυτό:

Και ναι, αν πείναγα 5 μερες δεν θα ληστευα ποτε διοτι δεν ευθύνεται ο μπακαλης της γειτονιας για την κατασταση μου. Το μονο που θα εκανα θα ηταν μονο εαν τα παιδια μου πεινουσαν οπου και παλι δεν θα ληστευα οποιον να'ναι αλλα μονο πολιτικους που ουσιαστικα με εκλεψαν.

Eδώ φίλε geo τα πράγματα δεν ειναι έτσι.

Να είσαι σίγουρος πως ο άνθρωπος που πραγματικά πεινάει, μπορεί να κάνει ακραία πράγματα. Και εντάξει. Η αξιοπρέπεια ισως να μένει όταν είσαι μόνος.

Αν έχεις παιδί και πεινάει???

Προσωπικά θα όρμαγα στον πρωτο που θα του ζήταγα ψωμί για το παιδί μου και δε θα μου έδινε ένα κομμάτι απ το καρβέλι που κρατούσε.

Το πρόβλημα δεν είμαστε εμεις. Ούτε οι λαθρομετανάστες. Ανθρωποι είμαστε και οι 2.

Το πρόβλημα είναι αυτοί που τους αφήνουν να περνάνε στη χώρα ελεύθερα, να δημιουργούν γκέτο στο κέντρο κτλ κτλ κτλ...

Δημοσ.
Το πρόβλημα δεν είμαστε εμεις. Ούτε οι λαθρομετανάστες. Ανθρωποι είμαστε και οι 2.

Το πρόβλημα είναι αυτοί που τους αφήνουν να περνάνε στη χώρα ελεύθερα, να δημιουργούν γκέτο στο κέντρο κτλ κτλ κτλ...

Ακριβως αλλα αμα ηθελαν (οι λαθρο) δεν θα μπορουσαν να ειχαν βγαλει απο την αρχη καρτα εισοδου;

Οσο για αυτο που ειπες περι ληστείας ειπα οτι θα ληστευα απο αυτους που τους αξιζει να σαπισουν χωρις τιποτα αλλα μονο και μονο για τα παιδια μου. Αμα ηταν για μενα θα εκανα τα παντα προκειμενου να βρω μια δουλεια.

Δημοσ.

Πίστεψέ με, δεν ειναι καθόλου εύκολο για έναν Αφγανό ή έναν Πακιστανό να βγάλει "καρτα εισόδου".

Δεν γίνονται τυχαία λαθρομετανάστες.

Και το μεγαλύτερο ποσοστό των λαθρομεταναστών, που πνίγονται στις βάρκες κτλ κτλ, δεν ειναι εγκληματίες αλλά οικογένειες με παιδιά που έδωσαν πολλές χιλιάδες ευρώ το κεφάλι ώστε να φύγουν απ τη χώρα τους.

Δημοσ.

Πίστεψέ με, δεν ειναι καθόλου εύκολο για έναν Αφγανό ή έναν Πακιστανό να βγάλει "καρτα εισόδου".

Και το μεγαλύτερο ποσοστό των λαθρομεταναστών, που πνίγονται στις βάρκες κτλ κτλ, δεν ειναι εγκληματίες αλλά οικογένειες με παιδιά που έδωσαν πολλές χιλιάδες ευρώ το κεφάλι ώστε να φύγουν απ τη χώρα τους.

O geo ειπε ακριβως το αντιθετο, οτι αυτη ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα. Μια χαρα τον καταλαβα.

560305_10150766418267431_376190847430_9551890_315642922_n.jpg

Τα λεει ολα.

Δημοσ.

Τι σχέση έχει τώρα μια αμερικάνικη αφίσα; Οι Έλληνες δηλαδή είμαστε κάτι σαν τους απογόνους των κουάκερων στην Βιρτζίνια που διώξαμε τους ιθαγενείς απ' την ίδια τους την χώρα;;;

Στην δική μας περίπτωση μάλλον το αντίστροφο γίνεται.

Δημοσ.

Ωραια, αν ειναι ετσι τοτε που βρήκαν ολα αυτα τα χιλιαρικα που χρειάζονταν; Με αυτα παλι θα μπορουσαν αντι να τα δινουν εκει να τα δωσουν καπου << αλλού >> ωστε να βγαλουν καρτα.

Τι σχέση έχει τώρα μια αμερικάνικη αφίσα; Οι Έλληνες δηλαδή είμαστε κάτι σαν τους απογόνους των κουάκερων στην Βιρτζίνια που διώξαμε τους ιθαγενείς απ' την ίδια τους την χώρα;;;

Στην δική μας περίπτωση μάλλον το αντίστροφο γίνεται.

Ακριβως. Δεν γινεται απο τους 11εκ. (δηλωμενους) κατοικους τα 6εκ. (+++) να ειναι απο τις τριγύρω χωρες. Δεν θα επρεπε να λεγομαστε Ελλαδα αλλα Ελλαδισταν.

Δημοσ.

Δανεικά, δουλειά μιας ζωής, πλούσιες οικογένειες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω αντίξοων πολιτικών συνθηκών. Το θέμα δεν ειναι να βρεις τα λεφτά, αλλά το λόγο που αναγκάζεσαι να φύγεις έτσι και να πάρεις μαζί σου οικογένεια και παιδιά σε μια βάρκα για μια άγνωστη χώρα.

Δεν ειναι τυχαίο που οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από χώρες με ακραίες κοινωνικές συνθήκες.

Ξέρεις πόσοι Ελληνες κατά το παρελθόν πήγαν παράνομα σε άλλες χώρες?

Κάπου είχα διαβάσει ένα βιβλίο που αφορά την Ελληνική μετανάστευση. Θα το βρω και θα στο στείλω. :mrgreen:

Δημοσ.

Αλλο ηθελα να δειξω.Θα απαντησω και σε αυτο που λες. Καταρχην το θεμα της μεταναστευσης ειναι παγκοσμιοι...

Οι αποικοι λοιπον ηταν οχι μονο ... λαθρομεταναστες αλλα εντελως με την επιβολη της δυναμης (γκανια vs τοξα) πηρανε στην κυριαρχια τους ολοκληρες εκτασεις γης,βιασανε και λεηλατησανε Βορεια και Νοτια Αμερικη. Τωρα βεβαια αν παει να περασει κανες καημενος τα συνορα στο μεξικο τη γαμησε.

Ας ερθουμε στα της ευρωπης και της ελλαδας... Οι κυριες αιτιες της μεταναστευσης απο αφρικη και ασια ειναι ... πεινα,εξαθλιωση και πολεμοι. Ο δυτικος κοσμος στο συνολο του ευθυνεται για αυτο με τις πολιτικες που ακολουθει, με την οχι απλα ανιση,αλλα εξοργιστικα ανιση κατανομη του πλουτου και των μεσων παραγωγης, με τους ιμπεριαλιστικους πολεμους (Αφγανισταν,Ιρακ και εχουμε ακομα) (ως χωρα του ΝΑΤΟ εχουμε κ εμεις ευθυνη ναι). Προφανως υπαρχουν και αλλες παραμετροι, ο υπερπλυθησμος(στο οποιο ευθυνεται και η αυστηρη μουσουλμανικη θρησκεια με την απαγορευση της αντισυλληψης οπως ευστοχα αναφερθηκε - μεχρι και η δυτικη καθολικη εκλησσια ηταν κατα της αντισυλληψης ακομα και για προστασια απο το aids στην αφρικη, φανταστειτε, δεν ξερω ποια εναι η τωρινη θεση) κλπ. Να τα βλεπουμε σφαιρικα.

Δημοσ.

Ρε σεις είστε σοβαροί; Επέστρεψαν πάλι τα συσσίτια που η ελλάδα είχε να ανταμώσει από τον 2ΠΠ. Τότε ήταν εξαιτίας στρατιωτικού πολέμου, και της επερχόμενης φτώχειας. Τώρα ο πόλεμος είναι καθαρά οικονομικός. Θεωρώ ένα τους πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι πληρώνουν φόρους και γενικά προσφέρουν στο κράτος με σκοπό να προσφέρει το κράτος στους πολίτες. Όμως δεν θα θεωρήσω ποτέ ίσο κάποιον με μας(τους νομοταγείς), κάποιον που έρχεται δεν σέβεται, και πάει να το παίξει έξυπνος κλέβοντας το κράτος είτε αυτός είναι πολιτικός, έλληνας, είτε πακιστανός είτε αυτοαποκαλούμενος άπατρις.

Δεν χωράνε πλέον άτομα. Τέτοια πολυπολιτισμικότητα να μου λείπει. Όποιος θέλει να είναι στην Ελλάδα(κι όχι μόνο στην ελλάδα), οφείλει να την σεβαστεί. Άνθρωποι αυτοί, άνθρωποι εμείς, αλλά εμείς προσφέρουμε τόσα χρόνια σε αυτό το κωλοκράτος και δεν θα έρθει ο κάθε τυχόντας να συνεναίσει στο έργο των πολιτικών. Αυτά είναι τα αυτονόητα και γαμώ τα καντήλια όλα να πούμε, αποκαλείτε όποιον επιθυμεί αυτά τα αυτονόητα φασίστα και ναζί και μετά αναρωτιόμαστε γιατί 450.000 ψήφισαν αυτό το κόμμα(ονόματα δεν λέμε).

Η αριστερά πέθανε, ο αναρχισμός την παλεύει με το ζόρι, ο αναρχοφασισμός του Indymedia γίνεται όλο και φασιστικός. Κοντεύει να ξεπεράσει και τους εγέρθητους. Το κέντρο ποτέ δεν ήταν ενεργό. Η δεξιά ξέφτισε στις τελευταίες εκλογές και τώρα ανεβαίνει η άκρα δεξιά που φτάνει σε σημεία ναζισμού επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ. Γίδιααααα

Δημοσ.

Αλλο ηθελα να δειξω.Θα απαντησω και σε αυτο που λες. Καταρχην το θεμα της μεταναστευσης ειναι παγκοσμιοι...

Οι αποικοι λοιπον ηταν οχι μονο ... λαθρομεταναστες αλλα εντελως με την επιβολη της δυναμης (γκανια vs τοξα) πηρανε στην κυριαρχια τους ολοκληρες εκτασεις γης,βιασανε και λεηλατησανε Βορεια και Νοτια Αμερικη. Τωρα βεβαια αν παει να περασει κανες καημενος τα συνορα στο μεξικο τη γαμησε.

Ας ερθουμε στα της ευρωπης και της ελλαδας... Οι κυριες αιτιες της μεταναστευσης απο αφρικη και ασια ειναι ... πεινα,εξαθλιωση και πολεμοι. Ο δυτικος κοσμος στο συνολο του ευθυνεται για αυτο με τις πολιτικες που ακολουθει, με την οχι απλα ανιση,αλλα εξοργιστικα ανιση κατανομη του πλουτου και των μεσων παραγωγης, με τους ιμπεριαλιστικους πολεμους (Αφγανισταν,Ιρακ και εχουμε ακομα) (ως χωρα του ΝΑΤΟ εχουμε κ εμεις ευθυνη ναι). Προφανως υπαρχουν και αλλες παραμετροι, ο υπερπλυθησμος(στο οποιο ευθυνεται και η αυστηρη μουσουλμανικη θρησκεια με την απαγορευση της αντισυλληψης οπως ευστοχα αναφερθηκε - μεχρι και η δυτικη καθολικη εκλησσια ηταν κατα της αντισυλληψης ακομα και για προστασια απο το aids στην αφρικη, φανταστειτε, δεν ξερω ποια εναι η τωρινη θεση) κλπ. Να τα βλεπουμε σφαιρικα.

Ωραια. Πες οτι οι λαθρο ειναι δικαιολογημενοι και οτι εχει ερθει η ωρα για καποιον να την κανει σε μια αλλη χωρα. Δεν μπορει να δει οτι στην Ελλαδα εχουμε πηξει, εδω καλα-καλα ουτε εμεις να επιβιωσουμε δεν μπορουμε, θα επιβιώσει ο λαθρο; Μια μερα ενας γνωστος μου ρωτησε εναν λαθρο που ειχε να σκαλιζει τον κηπο του: Γιατι ηρθες στην Ελλαδα και δεν πηγες σε καποια αλλη χωρα; και του λεει: Γιατι εχει ωραια παραλιες. Δηλαδη αυτος ο τυπος θελει να επιβιωσει να ζησει σε καλυτερες συνθηκες ή ηρθε εδω μαζι με αλλους 6εκ. για να χαζευει τις παραλιες μας;

Δημοσ.

Έλα ρε νίκο τώρα. Κανείς δεν αμφισβητεί αυτά που λες. Ξέρουμε ότι για περισσότερα πρόβληματα του σύγχρονου κόσμου ευθύνεται ο δυτικός κόσμος. Ξέρουμε ότι οι μετανάστες έρχονται εδώ εξαιτίας του οικονομικού εξαθλιωτικού ελέγχου στον τρίτο κόσμο από τις μεγάλες δυνάμεις αλλά ειλικρινά θες και η ελλάδα να εισέλθει σε τέτοια κατάσταση; Τι προσπαθείς να αποδείξεις; Μιλάμε για την ελλάδα. Τις άλλες χώρες γάμα τες. Διαφορετικές οικονομίες, διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικά χούγια. Αν πραγματικά είσαι υπέρ της ισότητας δεν πρέπει να υποστηρίζεις αυτό που γίνεται τώρα στο μπουρδελιστάν. Σκέψου το λίγο.

Δημοσ.

Πάντως χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα, κάποιοι λέτε, ότι αν οι λαθρομετανάστες κάνουν ένα έγκλημα, δικαιολογούνται. Γιατί είναι εξαθλιωμένοι, έτσι έμαθαν εκεί που ήταν κλπ. Ναι μεν αλλά: Θα ήταν καθαρτικό για τη γνώμη σας να δουλεύατε με κάμποσους, να τους γνωρίσετε λίγο καλύτερα. Μετά θα είχατε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Όχι ότι θα είχατε ξεκάθαρη γενικά. Αλλά σίγουρα πιο ξεκάθαρη. Γιατί καλά είναι όταν γνωρίζουμε κάποιον σε μια καφετέρια, σε ένα ταβερνάκι, που όλα είναι καλά, μιλάμε, γελάμε, όλα καλά μας πάνε. Εκεί όλοι είναι χαρούμενοι. Αλλά έτσι δεν τον γνωρίζεις καλά τον άλλο. Για δούλεψε μαζί του, να δείς όταν θα χρειαστεί να πάρει μια απόφαση, τι απόφαση θα πάρει, αν θα είναι εντάξει μαζί σου κλπ. Εκεί που ζορίζουν τα πράγματα βλέπεις λίγο καλύτερα. Γιατί στο χαλαρό, όλοι καλοσυνάτοι και απλόχεροι είμαστε. Και δε λέω να το δοκιμάσετε μια και δυο φορές. Εννοώ κάμποσες φορές.

Ναι, εξακολουθεί να ισχύει το "ότι αν οι λαθρομετανάστες κάνουν ένα έγκλημα, δικαιολογούνται, γιατί είναι εξαθλιωμένοι, έτσι έμαθαν εκεί που ήταν κλπ.".

Αλλά πιο είναι το θέμα. Όταν έχεις δυο γεγονότα πρέπει να ξέρεις που να δώσεις περισσότερο βάρος. Γιατί πολλές φορές παρασυρόμαστε. π.χ. "Ο ουρανός είναι καθαρός, αλλά έχει και μερικά σύννεφα" (σαν να καταλήγεις ότι μπορεί και να βρέξει). Ή "Ο ουρανός έχει μερικά σύννεφα, αλλά είναι καθαρός". Είναι εύκολο να πεις μ***κία.Γι'αυτό λοιπόν τι κάνεις; Ψάχνεις καλύτερα ένα θέμα. Από όλες τις πλευρές. Και όχι μόνο απ'το σπιτάκι σου. Και συγκεκριμένα στην περίπτωση των λαθρομεταναστών που είπα, όχι, όταν έχεις πιεί ένα καφέ με ένα άνθρωπο και σου φαίνεται κούλ δεν τον έχεις γνωρίσει.

Δεν ήθελα να ακουστούν ρατσιστικά αυτά που θα πώ, έτσι ακούγονται δυστυχώς, θεωρώ ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε λίγο καλύτερα εστιασμένη κρίση. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ρατσιστής, αλλά θέλω να κρίνω με τη δική μου λογική και τα συμπεράσματά μου να μην παρασύρονται από στερεότυπα, ούτε της μιας πλευράς ούτε της άλλης.

edit: Να γράψω και το συμπέρασμα γιατί ίσως να μην είναι ξεκάθαρο:

Σύμφωνα με τα παραπάνω, όσοι λέτε ότι "αν οι λαθρομετανάστες κάνουν ένα έγκλημα, δικαιολογούνται, γιατί είναι εξαθλιωμένοι, έτσι έμαθαν εκεί που ήταν κλπ.", είναι γιατί δεν έχετε δουλέψει κατά πάσα πιθανότητα με ούτε ένα γ****μένο λαθρομετανάστη και τα λέτε με μεγάλη ευκολία. Γιατί αν είχατε δει μια χούφτα τέτοιους, θα το λέγατε ανάποδα διατυπωμένο "μπορεί να είναι εξαθλιωμένοι, μπορεί έτσι να έμαθαν εκεί που ήταν κλπ. αλλά τι να το κάνω (ότι δικαιολογούνται), αφού το αποτέλεσμα είναι ότι εγκληματούν". Καλά το εγκληματούν είναι γενίκευση, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Καλός είναι ο ανθρωπισμός, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς να είσαι και με τον εαυτό σου ανθρωπιστής.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...