Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Thanks Toufas για τα λινκς. :mrgreen:

Αυτό ακριβως. Το θέμα ειναι να εφαρμοστεί τελικά ο νόμος.

Η Ελλάδα, όταν χρειάστηκε (αν τους χρειάστηκε γιατι κατ εμέ δεν τους ειχε ποτέ ανάγκη) εργατικά χέρια, ήρθαν και με το παραπάνω.

Πλέον είμαστε πολλοί σε μια μικρή αγορά.

Κάποιοι έχουν εγκλωβιστεί εδώ. Πεινάνε.

Δουλειά δεν υπαρχει.

Η λύση ειναι η κλεψιά, η πορνεία, τα ναρκωτικά ή οι παράνομες εργασίες.

Δε πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση?

alexhs gk δε ρίχνουμε ευθύνες στους λαθρομετανάστες.

Αυτοί βρηκαν πορτα ανοιχτή και μπήκαν.

Η ευθύνη ειναι καθαρά θέμα αυτών που φροντίζουν για την εφαρμογή του νόμου.

Και αυτοί δεν είμαι ούτε εγώ ουτε εσύ(προφανως)

Όπως έχω ξαναπεί, η πολιτεία προσέφερε παράνομα μια επιλογή σε διάφορους ανθρώπους.

Να βάλουν στη δούλεψή τους ένας λαθρομετανάστη και να του δίνουν ένα κομμάτι ψωμί.

Και το αναφέρω ως "επιλογή" επειδή ποτέ κανεις δε κυνήγησε αυτούς που προσλάμβαναν παράνομα τέτοιους ανθρώπους.

• Απαντ. 508
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμ να πω και γω την γνώμη. Αν και γουστάρω αναρχίες, κομμουνισμούς και γενικά τέτοιες ελευθεριακές φάσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτά δεν χωράνε. Αφού ο ανθρωπισμός που προβάλλουν οι προαναφερθείσες έννοιες που ανέφερα έχει καταντήσει αγαπώμόνοτουςμετανάστεςειδικάλαθραίουςαφούκιαυτοίάνθρωποιείναιαλλάοιγηγενείςδενείναισμός. Οτιδήποτε πλέον πάει ενάντια σε μετανάστη ή υπέρ της πατρίδος(υγιής πατριωτισμός όχι εθνικισμός) θεωρείσαι αυτόματα ακροδεξιός, φασίστας, εθνικιστής, ναζί, νεοναζί, χρυσαυγίτης. Το θέμα πρέπει να το δούμε ωφελιμιστικά. Ειδικά για την αθήνα που η κατάσταση από όσο ξέρω είναι γκετοποίηση, πρέπει να αποφασίσεις ή 3 εκατομμύρια έλληνες ή 3 εκατομμύρια λαθρομετανάτες. Το θέμα έχει φτάσει στα άκρα γι'αυτό χρειάζεται κάτι άμεσο και ακραίο ή κάτι σε βάθος χρόνου και όχι ακραίο. Πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν έχει χρόνο. Πάντως στο πρόβλημα αυτό δεν είναι λύση το άνοιγμα των συνόρων αλλά ούτε και οι νάρκες στον έβρο.

Edit: Σαφώς δεν φταίνε οι λαθρομετανάστες για την κατάντια σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο περιγράφεται αλλά κυρίως σε φοροδιαφυγές που όλοι λίγο πολύ κάναμε, σε λάθος επιλογές στις εκλογές πχ, στο αραλίκι που είχε καλλιεργηθεί. Έχω φίλους ρώσσους που είναι 10 χρόνια στην ελλάδα. Τότε οι έλληνες αβέρτα έπαιρναν δάνεια ενώ οι "ξένοι" εργάζονται και έκαναν οικονομία. Τώρα τσίμπα μαλάκα έλληνα τις επιλογές και κατηγόρησε τον "ξένο" που σκέφτηκε καλύτερα.

Επίσης απέλαση σε όποιον δεν σέβεται την χώρα είτε είναι ντόπιος είτε ξένος. Βαρύς ο όρος απέλαση αλλά όποιος δεν γουστάρει ελλάδα προτείνω με συνδρομή της ευρωπαικής ένωσης και της ελλάδας να οργανώνονται ταξίδια χωρίς επιστροφή σε χώρες που επιθυμούν οι ενάντιαστομπορντέλοελλάντααλλάδενφεύγωμετηνκαμία.

Δημοσ.

Liverpool φαντάζομαι δεν κατηγορείς τον Βούλγαρο στην πλατεία για την χαμένη δουλειά ε? Θέλω να πιστεύω πως αναγνωρίζεις πως είναι λάθος το θείου σου (αν δεν κανω λάθος, δεν θυμάμαι ποιος σου πρόσφερε δουλειά).

Δεν κατηγορω τον Βουλγαρο..Αυτος βρηκε φως και μπηκε..

Το κρατος κατηγορω που αντι να μας προστατευε θελει να μας κανει ειτε να σηκωθουμε να φυγουμε απο τον τοπο μας ειτε να νιωθουμε ξενοι στην ιδια μας την χωρα..

Δημοσ.

Το κρατος κατηγορω που αντι να μας προστατευε θελει να μας κανει ειτε να σηκωθουμε να φυγουμε απο τον τοπο μας ειτε να νιωθουμε ξενοι στην ιδια μας την χωρα..

Μια διευκρίνηση απλώς ήθελα επειδή δεν κατάλαβα που ακριβώς το έριχνες.

Δημοσ.

Ελα παμε για ποτα οι 3 απο πανω, βρηκα παρεα επιτελους.

Ξέρω ένα στριπτιτζάδικο με ωραίες λαθραίες :-P

Δημοσ.

Εγω θα κατηγορουσα τον θειο σου παντως.

Μου θυμιζει ενα αστειο που ειχα σκεφτει πιο παλια: why the government can't force me to be normal.

Δεν θα κανω αλλους παραλληλισμους, δεν το εχουμε μου φαινεται.

Δημοσ.

Αν και γουστάρω αναρχίες, κομμουνισμούς και γενικά τέτοιες ελευθεριακές φάσεις

Φάσκεις και αντιφάσκεις, στα υπόλοιπα, συμφωνώ..

Το θέμα είναι σχετικά απλό.

Από 'δω και πέρα η κατάσταση θα χειροτερεύει, ειδικά με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Επίσης, έχει πολύ «πλάκα» το επιχείρημα, «και οι πατεράδες/παππούδες μας μετανάστευσαν».

Δημοσ.

Μπα...αδελφέ στο θέμα λαθρομεταναστών εγω νομίζω οτι θα καλυτερέψει.

Η Ελλάδα τείνει να γίνει χώρα με φθηνά εργατικά χέρια χωρις συνδικαλισμό.

Ξένους θα βλέπουμε (επενδυτές από Κίνα, Γερμανία, Ρωσία) αλλά όχι αυτούς που είχαμε συνηθήσει. Ξένους που θα τους ζητάμε πλέον δουλειά...δε θα μας ζητάνε αυτοί. (ετσι νομίζω βασικά)

Δημοσ.

Φάσκεις και αντιφάσκεις, στα υπόλοιπα, συμφωνώ..

Το θέμα είναι σχετικά απλό.

Από 'δω και πέρα η κατάσταση θα χειροτερεύει, ειδικά με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Επίσης, έχει πολύ «πλάκα» το επιχείρημα, «και οι πατεράδες/παππούδες μας μετανάστευσαν».

Δεν φάσκω και αντιφάσκω απλά ξέρω να κρίνω πότε είναι οι κατάλληλες συνθήκες για τα κατάλληλα έργα.Είμαι υπέρ της άπψης του "Έσεται ημάρ" αλλά όχι απαραίτητα για την έλευση του Απόλλωνα αλλά για την δική μας. Σαφώς και σε τέτοιο σημείο δεν υπάρχει χώρος για αυτοοργανωτικούς μηχανισμούς καθώς είδες ένα παράδειγμα για το τι έγινε στην Πάτρα. Το κράτος είναι ανύπαρκτο και το παρακράτος(μπορεί κάποιοι να το παίζουν και καλά αντίθτετοι αλλά τέτοια συμφέροντα εξυπηρετούν) αλωνίζει. Τώρα χρειάζεται ή εφαρμογή του Συντάγματος ή εφαρμογή της ταξικής πάλης και να γίνει κανάς 3ος Παγκόσμιος να ψαχνόμαστε.

Μην το ψάχνεις τα επιχειρήματα τα περισσότερα είναι της πλάκας. Απλά ακούγονται ωραία και αν δεν σκεφτείς τα θεωρείς λογικά και ορίστε ένας λουμπέν αναρχικός.

Δημοσ.

Να φυγουν διοτι δεν χωραμε..

Αυτή τη φράση την ακούω συχνά, αλλά ποτέ δε συνοδεύεται με κάποιο επιχείρημα. Θα είχε βάση αν την έλεγε κάποιος φυλακισμένος των κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών...

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος με επιχειρήματα που ακριβώς δε χωράμε και γιατί; Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι λαθραίοι και ζουν στο περιθώριο, αλλά ότι δε χωράμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεχνας ομως οτι ο ελληνας ψηφιζει πρωτα για το βυσμα του και μετα για το καλο του.

Οπότε, έστω κι αυτό το 6% που πήρε η Χ.Α., αποτελείται από ψηφοφόρους που έχουν ...βύσμα τον Αδολφολιάκο...ο.κ!

Δεν ξέρω, παρ' όλα αυτά, από που συνάγεται το συμπέρασμά σου, ότι ο μέσος Έλληνας (τόσο γενικά, τόσο απαξιωτικά και τόσο ισοπεδωτικά) δε διαχωρίζει το νόμιμο από τον παράνομο μετανάστη. Δε θα μείνω στο ότι εγώ είμαι παντρεμένος με Γεωργιανή - την οποία γνώρισα στην Ελλάδα, όπου βρισκόταν νομιμότατα - ούτε ότι είμαι ίσως ο πιο φανατικός αντιρατσιστής που θα μπορούσες να συναντήσεις, διότι πιθανότατα θα με χαρακτηρίσεις «εξαίρεση».

Θα μείνω όμως σε ένα άλλο σημείο. Όλη μου τη ζωή - με εξαίρεση τα τελευταία 4,5 χρόνια που βρίσκομαι εκτός Ελλάδος - την πέρασα στην Ακαδημία Πλάτωνος και στο Μεταξουργείο, μια γειτονιά που δεν ήταν μεν ανέκαθεν τόσο υποβαθμισμένη όσο είναι τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ δεν συγκαταλεγόταν μεταξύ των λεγόμενων «καλών» περιοχών. Κάθε άλλο θα έλεγα.

Στην περιοχή αυτή, υπήρχε - από τα παιδικά χρόνια του πατέρα μου κι από πιο πριν ακόμα - υπολογίσιμος αριθμός κατοίκων Αιγυπτιακής καταγωγής και εθνικότητας, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτοί οι άνθρωποι, είχαν έρθει νόμιμα, μαζί με τις οικογένειές τους και ζούσαν και εργάζονταν πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σ' αυτή τη γειτονιά (οι απόγονοί τους ζουν και εργάζονται ακόμα εκεί, έχοντας φτιάξει τις δικές τους οικογένειες και έχοντας πάρει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ελληνική υπηκοότητα. Με δύο από αυτές τις οικογένειες τα σπίτια μας γειτόνευαν και όλη η οικογένειά μου, εγώ ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες γείτονες - για να σε προλάβω, πριν πεις ότι ειδικά η δική μου οικογένεια μπορεί να μην ήταν προκατειλημμένη απέναντι στους ξένους, αλλά ο ...μέσος Έλληνας δεν παύει να πρεσβεύει το «πας μη Έλλην ...όξω!» - είχαμε άριστες και ιδιαιτέρως φιλικές σχέσεις, αφού οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι και δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ, το παραμικρό πρόβλημα. Ποτέ δεν τους αντιμετώπισαν οι Έλληνες με μισό μάτι, με καχυποψία, ή με έστω και την ελάχιστη αντιπάθεια. Με μία από τις οικογένειες αυτές μάλιστα, οι δικοί, μου που τους έχουν μέχρι σήμερα γείτονες, συνεχίζουν να διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων και μια πολύ ζεστή φιλία. Ο δε μεγάλος γιος τους, με τον οποίο μεγάλωσα μαζί, με παίρνει στο skype συχνότερα από αρκετούς Έλληνες φίλους μου και μιλάμε με τις ώρες. Τις ίδιες καλές σχέσεις με τους Έλληνες γείτονές τους δε, διατηρούν και όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι Αιγύπτιοι κάτοικοι της περιοχής, μέχρι και τώρα που μιλάμε.

Τι φαντάζεσαι λοιπόν; Ότι ολόκληρη η Ακαδημία Πλάτωνος και το Μεταξουργείο κατοικούνται από «μη μέσους Έλληνες»;

Ωραια, να μια λυση. Σωστη για μενα και απολυτα λογικη. Αλλα πως θα κανεις την απελαση που ο καθενας λαδωνεται?

Τώρα το πας αλλού. Το πρόβλημα δηλαδή εντοπίζεται στο ότι η διαδικασία της απέλασης δε μπορεί να κινηθεί, επειδή οι αρμόδιοι λαδώνονται. Έστω ότι το δεχόμαστε ως δεδομένο.

Άρα, αν υποθέσουμε ότι οι αρμόδιοι είναι αδέκαστοι, εσύ συμφωνείς με την απέλαση. Επιτέλους, τα βρήκαμε και κάπου! Κάτι είναι κι αυτό...

Εκτος αν νομιζεις οτι μπηκαν χωρις να το ξερει κανεις κλπ κλπ.

Τωρα αν μπορει η χωρα να τους συντηρει, η χωρα δεν κανει τιποτα για κανεναν για τα γλυκα του τα ματια.

Σαφώς και πολλοί απ' αυτούς μπήκαν χωρίς να το ξέρει κανείς! Φυσικά υπάρχουν και πολλοί που διακινήθηκαν μέσω κυκλωμάτων που λάδωσαν αρμοδίους. Λοιπόν; Παράνομοι είναι σε κάθε περίπτωση - απλώς στη δεύτερη υπάρχει υπάρχει κι ένας Έλληνας αρμόδιος στο κόλπο, αλλά και ένα επιπλέον παράπτωμα, εκτός από την παράνομη είσοδο στη χώρα: ο χρηματισμός (που δε βαρύνει ποινικά μόνο τον αποδέκτη, αλλά και αυτόν που τα δίνει...) - και ως τέτοιοι επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται.

Όσο για το ότι η χώρα δεν κάνει τίποτα για κανέναν για τα γλυκά του τα μάτια, ενώ είναι αληθές, από μόνο του δε λέει τίποτα. Συνεχίζεις να φαντάζεσαι ότι το μόνο ζητούμενο είναι οι λαθρομετανάστες να καταγραφούν και να φορολογηθούν κι από 'κει και πέρα, όλα θα είναι μέλι γάλα. Συνέχισε να το φαντάζεσαι, τι άλλο να σου πω;

Αν ειναι νομοταγης γιατι να μην μπορει να γινει πολιτης? Μην μου πεις οτι μπηκε παρανομα, δεν ηταν τυχαιο αυτο που ειπα για φπα, μιας και τα 2 ειναι αναιμακτα εγκληματα που εχουν πιο μεγαλες διαστασεις απο οτι νομιζουμε. Ξαναλεω, δεν θεωρω οτι ειναι καλο που μπηκαν στην ελλαδα, αλλα ειναι ηδη εδω. Το γιατι και το πως ειναι μικρης σημασιας, το τι κανεις ειναι το θεμα.

Μωρέ, θα στο πω και θα στο ξανά πω, ότι μπήκε παράνομα, οπότε εξ ορισμού δεν είναι νομοταγής και αυτός ο λόγος είναι αρκετός προκειμένου να μη μπορεί να γίνει πολίτης. Ας πούμε ότι εγώ ληστεύω μια τράπεζα και με πιάνουν. Με τη δική σου λογική, δικαιούμαι και μπορώ να διεκδικήσω την απαλλαγή μου από το αδίκημα της ληστείας, οπότε και τη μη τιμωρία μου γι' αυτό, με την υπόσχεση ότι στο μέλλον θα είμαι νομοταγής. Μου συγκλόνισες το είναι, όχι αστεία! Αυτό θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο ανέκδοτο, όλων των νομικών του πλανήτη...

Όσο δε, για τα «δύο αναίμακτα εγκλήματα που έχουν πιο μεγάλες διαστάσεις από ότι νομίζουμε», συμφωνούμε σε όλα εκτός από ένα, αλλά ουσιαστικό: Εσύ θεωρείς ότι για το ένα απ' τα δύο εγκλήματα είναι λογικό και πρέπον να επιβάλλονται ποινές, ενώ για το άλλο όχι, αλλά πρέπει να αναζητούνται εναλλακτικές της ποινής λύσεις. Αν το αιτιολογούσες κιόλας, καλά θα ήταν...

Ο ελληνας οποιον εχει προφορα τον κρινει το ιδιο.

Συνεχίζεις να ρίχνεις όλους τους Έλληνες στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι μεν υποχρεωτικό να αλλάξεις μυαλά, αλλά μην περιμένεις να σε παίρνουνε και στα σοβαρά (αν και, απ' ό,τι φαίνεται, δε σε νοιάζει, οπότε όλα μια χαρά...)

Ζηταει τα χαρτια του? Ξερει αν ειναι παρανομος? Ο χ-ελλην δεν ξερει ουτε τις χωρες της ΕΕ, (που ολοι οι κατοικοι της ειναι ΝΟΜΙΜΟΙ σε ολες τις χωρες της. Δεν υπαρχει πολωνος λαθρομεταναστης στην ελλαδα, οπως και δεν υπαρχει ελληνας λαθρομεταναστης στην αγγλια.

Δεν είναι αρμοδιότητα, ούτε και δικαίωμα του πολίτη, το να ζητάει τα χαρτιά του οποιουδήποτε. Αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της αστυνομίας. Ο πολίτης, απλώς «ζυγίζει» αντιδράσεις και καταλαβαίνει ποιος είναι παράνομος και ποιος όχι. Όταν ας πούμε περπατάει στην Ομόνοια, ανάμεσα σε κάποιες δεκάδες αλλοδαπούς, δε θεωρεί εκ προοιμίου ότι είναι όλοι παράνομοι. Για αυτούς όμως οι οποίοι, στη θέα και μόνο κάποιου αστυνομικού στον ορίζοντα, αρχίζουν να τρέχουν σαν παλαβοί προς όλες τις κατευθύνσεις και εξαφανίζονται σαν κάποια μαγική δύναμη να τους ...διακτίνισε, δε χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να ξέρει ότι είναι παράνομοι. Μη μου πεις δε, ότι ακόμα και οι νόμιμοι έχουν λόγο να αποφεύγουν το τετ-α-τετ με την αστυνομία διότι θα τους τραβολογήσουν για εξακρίβωση και φοβούνται, ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, διότι τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι: Τρία χρόνια ζούσα με τη νυν σύζυγό μου στην Αθήνα και κυκλοφορούσε παντού, τόσο μαζί μου, όσο και μόνη της, χωρίς ποτέ να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα με την αστυνομία, αν και της ζήτησαν πάμπολλες φορές χαρτιά στο δρόμο. Ούτε σε τμήμα για εξακρίβωση την πήγαν ποτέ, ούτε την καθυστέρησαν ποτέ για περισσότερο από δύο λεπτά. Έβλεπαν το διαβατήριό της και την άδεια διαμονής της - σημείωσε ότι τότε δεν είχαμε ακόμα παντρευτεί, ώστε να λογίζεται ως «σύζυγος Έλληνα πολίτη», αλλά βρισκόταν στην Ελλάδα με πρόσκληση από τον Έλληνα, τότε εργοδότη της - και την έστελναν στο καλό.

Όσο για τον Πολωνό ...λαθρομετανάστη, αν επέλεξες τη συγκεκριμένη εθνικότητα - λόγω χώρας μέλους της Ε.Ε. - για να δεις ποιος θα «τσιμπήσει», με το συγκεκριμένο «Χ - Έλληνα» (την αφεντιά μου εννοώ, προφανώς...) την πάτησες άσχημα! Διότι αυτός ο «Χ - Έλληνας»:

1) Γνωρίζει τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. (Δύσκολοοο!!!...)

2) Είδε από μακριά το ...δόλωμα που έριξες, οπότε και έγραψε «παράνομος Πολωνός» - όρος που υφίσταται, ακόμα κι αν αυτός βρίσκεται σε χώρα της Ε.Ε. (Μπορεί να έχει παρανομήσει διαφορετικά. Παρανομία δεν είναι μόνο η λαθραία είσοδος, ξέρεις...) - και όχι «Πολωνός λαθρομετανάστης» και,

3) Είναι τόσο «γάτος», ώστε να είναι εις θέσιν να σε πληροφορήσει για το γεγονός ότι ...λες τρίχες: Υπάρχει και παρά υπάρχει «Πολωνός λαθρομετανάστης» τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα - μέλος της Ε.Ε., όπως επίσης υπάρχει και «Έλληνας λαθρομετανάστης» τόσο στην Αγγλία, όσο και σε ολόκληρη την Ε.Ε. Να σου το πω απευθείας για να μην το κουράζεις; Ναι μεν, κάθε κάτοικος χώρας - μέλους της Ε.Ε. μπαίνει ελεύθερα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα - μέλος της Ε.Ε., αλλά αν παρανομήσει όσο βρίσκεται εκεί, η χώρα που τον φιλοξενεί, έχει το δικαίωμα να τον στείλει πίσω στην πατρίδα του, παρέα με μια ...απαγόρευση επανεισόδου παραμάσχαλα ...τόση με το συμπάθιο! Αν λοιπόν αυτός επιχειρήσει να μπει ξανά, πριν παρέλθει όλη η διάρκεια της απαγόρευσης επανεισόδου, τι είναι αυτομάτως;...

...Λαθρομετανάστηηηης! (τι έκπληξη, ε; )

Πολυαριθμοι ανθρωποι = πιθανοτητες να υπαρχουν εγκληματικα στοιχεια.

Αυτό λέμε και οι δυο. Οπότε στέλνοντας τους επιπλέον - λαθραίους - πολυάριθμους εκεί απ' όπου ήρθαν, αφενός εφαρμόζεις το νόμο όπως έχεις ως κράτος υποχρέωση να πράξεις εφόσον είναι λαθραίοι, αφετέρου δεν επιτρέπεις στο συνολικό αριθμό των εγκληματικών στοιχείων να αυξηθεί, στο όποιο ποσοστό θα αυξανόταν, σε περίπτωση που τους άφηνες να αλωνίζουν. Απλή λογική...

Ολοι μας θα σκοτωναμε κατω απο τις αναλογες συνθηκες, θα πρεπει να κριθουμε ολοι σαν δολοφονοι απο τωρα?

Όχι βέβαια! Ένα σύνολο ατόμων όμως, τα οποία βρίσκονται λαθραία στη χώρα, μπορούμε ως κράτος και έχουμε υποχρέωση να τα στείλουμε εκεί απ' όπου μας ήρθαν. Απέδειξαν ήδη μια φορά - με την παράνομη είσοδό τους στη χώρα - ότι έχουν παραβατική συμπεριφορά. Πρέπει να περιμένουμε να την επαναλάβουν - π.χ. κάποιος να σκοτώσει (έστω επειδή οι ...καταστάσεις τον οδήγησαν εκεί!) - για να κινηθούμε όπως θα έπρεπε βάσει του νόμου να είχαμε εξ αρχής κινηθεί; Γιατί να μην αποκλείσουμε την πιθανότητα, αφού μπορούμε; Πόσο μάλλον, εφόσον αυτό λέει ο νόμος!

Οσο για τα ποσοστα εγκληματικοτιτας απο το 92 και πριν (τοτε δεν ειχαμε καθοδο αλβανων?) εχω πει οτι ο κοσμος ηταν αγαθος τοτε. Μετα πονηρευτηκαμε ολοι.

Δεν ξέρω για 'σένα, αλλά εγώ ήμουν πονηρεμένος πολύ πριν την κάθοδο των ...μυρίων!

Δεν εθελοτυφλω καθολου. Αλλα δεν θα βγαλω τον καθε μεταναστη λαθραιο ουτε τον καθε λαθρομεταναστη εγκληματια

Δε θα βγάλεις τον κάθε λαθρομετανάστη εγκληματία... ο.κ., μη τον βγάλεις. Επίσης να μη βγάλεις εγκληματία ούτε τον κάθε ...ληστή, ούτε τον κάθε ...δολοφόνο, ούτε τον κάθε ...πρεζέμπορα. Η διαφορά είναι ότι, είτε τον βγάλεις εσύ εγκληματία, είτε όχι, εγκληματίας είναι ήδη, από τη στιγμή που η λαθρομετανάστευση, σ' αρέσει δε σ' αρέσει, είναι έγκλημα από μόνη της. Δε χρειάζεται να κάνει κάτι παραπάνω ο λαθρομετανάστης για να λέγεται εγκληματίας. Είναι εγκληματίας, απλώς και μόνο επειδή είναι αυτό που είναι: λαθρομετανάστης.

Εσύ βέβαια, ίσως να μην αναγνωρίζεις τη λαθρομετανάστευση ως έγκλημα (όπως ένας άλλος απίθανος εδώ μέσα, δήλωσε προσφάτως ότι δε θεωρεί έγκλημα το εμπόριο ναρκωτικών). Ευτυχώς όμως για εμάς τους υπόλοιπους, η νομοθεσία δε δίνει φράγκο για το αν εσύ ή ο οποιοσδήποτε, δε θεωρείτε έγκλημα μια πράξη. Εφόσον τη θεωρεί η ίδια έγκλημα, η κουβέντα τελειώνει εκεί...

Επεξ/σία από deesnider
Δημοσ.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος με επιχειρήματα που ακριβώς δε χωράμε και γιατί; Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι λαθραίοι και ζουν στο περιθώριο, αλλά ότι δε χωράμε;

Βρισκόμαστε σε μία φάση που η αγορά έχει παγώσει. Δουλειά δεν υπάρχει, τα οικονομικά του κράτους πάνε κατά διαόλου, ζούμε με δανεικά από τους ξένους.

Θεωρείς πως η χώρα αυτή μπορεί να θρέψει και ανθρώπους που έρχονται παράνομα να ζήσουν εδώ, τι στιγμή που δε μπορεί να θρέψει τους ανθρώπους που μένουν μόνιμα και φορολογούντε για να μένουν εδω?

Δεν είναι θέμα αν "χωράμε η όχι".Η χώρα μας ειναι τεράστια. Οικονομικά δε χωράμε. Σαφως και θα χωράγαμε αν ειχαμε υψηλότερου επιπέδου βιομηχανία, αν μπορούσαμε να εξάγουμε περισσότερο αν αν αν αν.

Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ ανάγκη ξενα χέρια. Δεν ειμαστε Γερμανία. Δεν ημασταν ποτέ χώρα που είχε ανάγκη ανειδίκευτους να έρθουν να δουλέψουν. Εχουμε χιλιάδες τέτοιους πλεον.

Δημοσ.

εγώ πάλι αυτό που ξέρω είναι ότι η γη είναι στρόγγυλη και γεμάτη ανθρώπους που μπορούν να πάνε οπού στο διάολο γουστάρουν

Δημοσ.

Βρισκόμαστε σε μία φάση που η αγορά έχει παγώσει. Δουλειά δεν υπάρχει, τα οικονομικά του κράτους πάνε κατά διαόλου, ζούμε με δανεικά από τους ξένους.

Θεωρείς πως η χώρα αυτή μπορεί να θρέψει και ανθρώπους που έρχονται παράνομα να ζήσουν εδώ, τι στιγμή που δε μπορεί να θρέψει τους ανθρώπους που μένουν μόνιμα και φορολογούντε για να μένουν εδω?

Δεν είναι θέμα αν "χωράμε η όχι".Η χώρα μας ειναι τεράστια. Οικονομικά δε χωράμε. Σαφως και θα χωράγαμε αν ειχαμε υψηλότερου επιπέδου βιομηχανία, αν μπορούσαμε να εξάγουμε περισσότερο αν αν αν αν.

Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ ανάγκη ξενα χέρια. Δεν ειμαστε Γερμανία. Δεν ημασταν ποτέ χώρα που είχε ανάγκη ανειδίκευτους να έρθουν να δουλέψουν. Εχουμε χιλιάδες τέτοιους πλεον.

δε το ξερες?στην ελλαδα ολοι εχουν πτυχια...

οι μεταναστες δεν ηρθαν τυχαια,τους βαλανε στην ελλαδα για να ριξουν τα εργατικα και να για να αυξησουν την εγκληματικοτητα(=φοβος)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...