deesnider Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 ο μεσος ελληνας δεν κανει διακριση μεταξυ λαθραιου και νομιμου. Για αυτον ειναι ολοι το ιδιο. Εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα, Toufa. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή - της οποίας η κεντρική θέση, δεν είναι φυσικά η φιλοπατρία, όπως υποκριτικότατα δηλώνει ο Αδολφολιάκος, αλλά ο ρατσισμός και η μανία κατά οποιουδήποτε μη Έλληνα βρίσκεται στην Ελλάδα, νόμιμου ή παράνομου - θα είχε πάρει τουλάχιστον 50%. Δεν θεωρω το οτι ειναι λαθραιοι στην ελλαδα σωστο. Αλλα το να λες "ολοι εξω" ενω δεν προσφερεις καποια λυση δεν ειναι σωστο. Από τη στιγμή που το να βρίσκονται λαθραία στην Ελλάδα δεν είναι σωστό, εφόσον αναφέρεσαι ειδικά στους λαθραίους με το «όλοι έξω», και λύση είναι και σωστό. Τα πράγματα είναι απλά: όπως ακριβώς είναι σωστό να υφίσταται τις ποινές που προβλέπει ο νόμος, αυτός που διαπράττει οποιοδήποτε άλλο αδίκημα, κατά τον ίδιο τρόπο είναι σωστό να τις υφίσταται και αυτός που διαπράττει το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα. Αυτό είναι το αντικειμενικά σωστό. Αν τώρα κάποιοι θέλουν - για τους δικούς τους λόγους, ιδεολογικούς ή άλλους, δεν έχει σημασία - να κάνουν διακρίσεις σχετικά με το για ποια αδικήματα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις και για ποια όχι, είναι άλλης συζήτησης θέμα, το οποίο όμως δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο την αντικειμενική θεώρηση και ερμηνεία των πραγμάτων. Το να τους κανεις νομιμους ειναι μια καλη κινηση γιατι μπορεις να τους ελεγξεις και να τους φορολογισεις. Ξαναλεω, το οτι ειναι στην ελλαδα λαθραια δεν ειναι καλο, αλλα ετσι ειναι αυτη την στιγμη. Αν ειναι σωστοι για αφομοιωση ας αφομοιωθουν. Αν οχι ας βρουμε καποια λυση. Το να τους κάνεις όλους νόμιμους, θα ήταν ίσως μια καλή κίνηση, αν το μόνο πρόβλημα που δημιουργείται από τη λαθρομετανάστευση, ήταν το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες δε φορολογούνται. Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ περισσότερα - και πολύ σοβαρότερα - προβλήματα, από τη μη φορολόγηση. Το ότι «έτσι είναι αυτή τη στιγμή», δε σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσουμε να είναι έτσι για πάντα. Τι θέση είναι αυτή; Αν δηλαδή δεν καταφέρεις να νουθετήσεις κάποιον ώστε να τον αποτρέψεις από το να διαπράξει κάποιο αδίκημα, σημαίνει ότι, από τη στιγμή που το διέπραξε, δεν πρέπει να τον τιμωρήσεις, αλλά να πεις «Ε, τώρα το έκανε, τι να κάνουμε; Ας τον βάλουμε απλά να μας ...υποσχεθεί ότι δε θα διαπράξει άλλο»; Το «αν είναι σωστοί για αφομοίωση ας αφομοιωθούν» είναι αφελώς απλοϊκή θέση. Η αφομοίωση, εκτός από το να είναι «σωστοί» - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό - προϋποθέτει επίσης και τη δυνατότητα της χώρας να τους συντηρεί, να τους περιθάλπει, να τους παρέχει θέσεις εργασίας και ένα σωρό άλλα δεδομένα, τα οποία είναι εντελώς ανεξάρτητα και άσχετα με το αν είναι «σωστοί» για αφομοίωση. Συνεπώς, ακόμα κι αν δεχθούμε ως επαρκή προϋπόθεση το να είναι «σωστοί» για αφομοίωση, αν τελικώς αποδειχθεί ότι δεν είναι, προφανώς και είναι λύση η απέλαση. 1) δεν θα σου αρεσε να σε αντιμετωπιζουν σαν παρανομο ενω δεν εισαι. 2)Γιατι ειναι οκ οι ελληνες να το κανουν? 3)Γιατι θεωρουν πως ο πολωνος πχ δεν εχει δικαιωμα να ειναι στην ελλαδα? 1)Δε θα μου άρεσε να με αντιμετωπίζουν ως παράνομο, αν όντως δεν ήμουν παράνομος. Αν ήμουν παράνομος, προφανώς και δε θα γούσταρα να με κυνηγούν, αλλά δε θα αναρωτιόμουν κιόλας το λόγο. Θα τον ήξερα ήδη. Ούτε κανένα «δίκιο» θα μ' έπνιγε. Θα ήξερα ότι δεν έχω δίκιο. 2)Είναι ο.κ. λοιπόν για όλους - Έλληνες, Άγγλους, Γερμανούς - εφόσον βρίσκονται στη χώρα τους, να αντιμετωπίζουν ως παράνομο, το λαθρομετανάστη. Αυτό ακριβώς είναι: Παράνομος. Πως θα ήταν ...ο.κ. να τον αντιμετωπίζουν; Ως καλεσμένο; Μήπως να του έβγαζαν και κανένα ...φοντανάκι; 3)Πάμε πάλι απ' την αρχή, μπας και συνεννοηθούμε καμιά φορά: Θεωρούν - και πολύ λογικά - πως ο πα-ρά-νο-μος Πολωνός δεν έχει δικαίωμα να είναι στην Ελλάδα, διότι όντως δεν έχει βάσει νόμου. Αν είχε, δε θα ερχόταν παράνομα (π.χ. με πλαστό διαβατήριο, ενώ έχει γνήσιο, ή και χωρίς καθόλου χαρτιά, κρυμμένος στις αποσκευές του λεωφορείου). Τόσο μαλάκας θα ήταν; Και οχι, ο ελληνας εγκληματιας δεν ειναι σωστος, ουτε ο ξενος. Αλλα δεν θα παω σε αυτον που δεν εχει δωσει δικαιωμα για κατι να του λεω μαλακιες να φυγει. Μην μου πεις μπηκε παρανομα = δικαιωμα, για αυτο σου ειπα για τους ελληνες κλεφτες φπα ικα κλπ. Φυσικά και θα σου πω «μπήκε παράνομα = είναι εξ αρχής υπόλογος, άρα έχω δικαίωμα - και υποχρέωση πάνω απ' όλα - να του πω να φύγει (λάθος: να τον απελάσω χωρίς καν συζήτηση)». Τι «δικαίωμα» να περιμένω να δώσει; Το έχει δώσει ήδη. (Τι σχέση έχει η περίπτωση του Έλληνα που κλέβει το Φ.Π.Α. με την περίπτωση του λαθρομετανάστη; Η μόνη σχέση που υπάρχει μεταξύ τους, είναι ότι πρόκειται και στις δύο περιπτώσεις για παράνομους, οπότε πρέπει να διώκονται και στις δύο) Λεω οτι στο παρελθον δεν ηταν τα πραγματα ροδινα. Δεν τα εβγαλα καλα και οτι "δεν κλειδωναμε τις πορτες μας" οπως βγαζουν τωρα μερικοι. Το προβλημα δεν ειναι λογω πολυαριθμων λαθρομεταναστων, το προβλημα ειναι λογω πολυαριθμων εγκληματιων. Την καταλαβαινεις την διαφορα? Εσύ καταλαβαίνεις ότι οι πολυάριθμοι λαθρομετανάστες - δεδομένου ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και εγκληματικά στοιχεία - αυξάνουν τον αριθμό των εγκληματιών; Μπορείς να κατανοήσεις, ότι πριν την έξαρση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, δεν είχε σημειωθεί ποτέ τόσο μεγάλο ποσοστό εγκληματικότητας; Γνωρίζεις ότι, πριν την έξαρση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, δεν είχε υπάρξει ποτέ πρόβλημα ...χωρητικότητας(!) των φυλακών; Αυτές είναι οι ...διαφορές που πρέπει να γίνουν, πριν από οτιδήποτε άλλο, αντιληπτές. Αν κάποιοι βέβαια, προτιμούν να εθελοτυφλούν, η συζητήσεις δεν έχουν νόημα...
V for Vagelis Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Ε ας τους νομιμοποιήσουμε τότε να μην είναι πλέον λαθραίοι. Αυτό θέλουν και οι ίδιοι. Problem solved.
Toufas Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Εντελώς αυθαίρετο συμπέρασμα, Toufa. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, στις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή - της οποίας η κεντρική θέση, δεν είναι φυσικά η φιλοπατρία, όπως υποκριτικότατα δηλώνει ο Αδολφολιάκος, αλλά ο ρατσισμός και η μανία κατά οποιουδήποτε μη Έλληνα βρίσκεται στην Ελλάδα, νόμιμου ή παράνομου - θα είχε πάρει τουλάχιστον 50%. Ξεχνας ομως οτι ο ελληνας ψηφιζει πρωτα για το βυσμα του και μετα για το καλο του. Από τη στιγμή που το να βρίσκονται λαθραία στην Ελλάδα δεν είναι σωστό, εφόσον αναφέρεσαι ειδικά στους λαθραίους με το «όλοι έξω», και λύση είναι και σωστό. Τα πράγματα είναι απλά: όπως ακριβώς είναι σωστό να υφίσταται τις ποινές που προβλέπει ο νόμος, αυτός που διαπράττει οποιοδήποτε άλλο αδίκημα, κατά τον ίδιο τρόπο είναι σωστό να τις υφίσταται και αυτός που διαπράττει το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα. Αυτό είναι το αντικειμενικά σωστό. Αν τώρα κάποιοι θέλουν - για τους δικούς τους λόγους, ιδεολογικούς ή άλλους, δεν έχει σημασία - να κάνουν διακρίσεις σχετικά με το για ποια αδικήματα πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις και για ποια όχι, είναι άλλης συζήτησης θέμα, το οποίο όμως δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο την αντικειμενική θεώρηση και ερμηνεία των πραγμάτων. Το να τους κάνεις όλους νόμιμους, θα ήταν ίσως μια καλή κίνηση, αν το μόνο πρόβλημα που δημιουργείται από τη λαθρομετανάστευση, ήταν το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες δε φορολογούνται. Δυστυχώς, υπάρχουν πολύ περισσότερα - και πολύ σοβαρότερα - προβλήματα, από τη μη φορολόγηση. Το ότι «έτσι είναι αυτή τη στιγμή», δε σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσουμε να είναι έτσι για πάντα. Τι θέση είναι αυτή; Αν δηλαδή δεν καταφέρεις να νουθετήσεις κάποιον ώστε να τον αποτρέψεις από το να διαπράξει κάποιο αδίκημα, σημαίνει ότι, από τη στιγμή που το διέπραξε, δεν πρέπει να τον πρέπει να τον τιμωρήσεις, αλλά να πεις «Ε, τώρα το έκανε, τι να κάνουμε; Ας τον βάλουμε απλά να μας ...υποσχεθεί ότι δε θα διαπράξει άλλο»; Το «αν είναι σωστοί για αφομοίωση ας αφομοιωθούν» είναι αφελώς απλοϊκή θέση. Η αφομοίωση, εκτός από το να είναι «σωστοί» - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό - προϋποθέτει επίσης και τη δυνατότητα της χώρας να τους συντηρεί, να τους περιθάλπει, να τους παρέχει θέσεις εργασίας και ένα σωρό άλλα δεδομένα, τα οποία είναι εντελώς ανεξάρτητα και άσχετα με το αν είναι «σωστοί» για αφομοίωση. Συνεπώς, ακόμα κι αν δεχθούμε ως επαρκή προϋπόθεση το να είναι «σωστοί» για αφομοίωση, αν τελικώς αποδειχθεί ότι δεν είναι, προφανώς και είναι λύση η απέλαση. Ωραια, να μια λυση. Σωστη για μενα και απολυτα λογικη. Αλλα πως θα κανεις την απελαση που ο καθενας λαδωνεται? Εκτος αν νομιζεις οτι μπηκαν χωρις να το ξερει κανεις κλπ κλπ. Τωρα αν μπορει η χωρα να τους συντηρει, η χωρα δεν κανει τιποτα για κανεναν για τα γλυκα του τα ματια. Αν ειναι νομοταγης γιατι να μην μπορει να γινει πολιτης? Μην μου πεις οτι μπηκε παρανομα, δεν ηταν τυχαιο αυτο που ειπα για φπα, μιας και τα 2 ειναι αναιμακτα εγκληματα που εχουν πιο μεγαλες διαστασεις απο οτι νομιζουμε. Ξαναλεω, δεν θεωρω οτι ειναι καλο που μπηκαν στην ελλαδα, αλλα ειναι ηδη εδω. Το γιατι και το πως ειναι μικρης σημασιας, το τι κανεις ειναι το θεμα. 1)Δε θα μου άρεσε να με αντιμετωπίζουν ως παράνομο, αν όντως δεν ήμουν παράνομος. Αν ήμουν παράνομος, προφανώς και δε θα γούσταρα να με κυνηγούν, αλλά δε θα αναρωτιόμουν κιόλας το λόγο. Θα τον ήξερα ήδη. Ούτε κανένα «δίκιο» θα μ' έπνιγε. Θα ήξερα ότι δεν έχω δίκιο. 2)Είναι ο.κ. λοιπόν για όλους - Έλληνες, Άγγλους, Γερμανούς - εφόσον βρίσκονται στη χώρα τους, να αντιμετωπίζουν ως παράνομο, το λαθρομετανάστη. Αυτό ακριβώς είναι: Παράνομος. Πως θα ήταν ...ο.κ. να τον αντιμετωπίζουν; Ως καλεσμένο; Μήπως να του έβγαζαν και κανένα ...φοντανάκι; 3)Πάμε πάλι απ' την αρχή, μπας και συνεννοηθούμε καμιά φορά: Θεωρούν - και πολύ λογικά - πως ο πα-ρα-νο-μος Πολωνός δεν έχει δικαίωμα να είναι στην Ελλάδα, διότι όντως δεν έχει βάσει νόμου. Αν είχε, δε θα ερχόταν παράνομα (π.χ. με πλαστό διαβατήριο, ενώ έχει γνήσιο, ή και χωρίς καθόλου χαρτιά, κρυμμένος στις αποσκευές του λεωφορείου). Τόσο μαλάκας θα ήταν; 1: Ο ελληνας οποιον εχει προφορα τον κρινει το ιδιο. Το κοβω σε 10 χρονια να φοβαμαι να ερθω ελλαδα για αυτο τον λογο 2-3: Ζηταει τα χαρτια του? Ξερει αν ειναι παρανομος? Ο χ-ελλην δεν ξερει ουτε τις χωρες της ΕΕ, (που ολοι οι κατοικοι της ειναι ΝΟΜΙΜΟΙ σε ολες τις χωρες της. Δεν υπαρχει πολωνος λαθρομεταναστης στην ελλαδα, οπως και δεν υπαρχει ελληνας λαθρομεταναστης στην αγγλια. Εσύ καταλαβαίνεις ότι οι πολυάριθμοι λαθρομετανάστες - δεδομένου ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και εγκληματικά στοιχεία - αυξάνουν τον αριθμό των εγκληματιών; Μπορείς να κατανοήσεις, ότι πριν την έξαρση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, δεν είχε σημειωθεί ποτέ τόσο μεγάλο ποσοστό εγκληματικότητας; Γνωρίζεις ότι, πριν την έξαρση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, δεν είχε υπάρξει ποτέ πρόβλημα ...χωρητικότητας(!) των φυλακών; Αυτές είναι οι ...διαφορές που πρέπει να γίνουν, πριν από οτιδήποτε άλλο, αντιληπτές. Αν κάποιοι βέβαια, προτιμούν να εθελοτυφλούν, η συζητήσεις δεν έχουν νόημα... Πολυαριθμοι ανθρωποι = πιθανοτητες να υπαρχουν εγκληματικα στοιχεια. Δεν ειναι κανεις απο χωρα με κλεφτες, κλεφτη τον κανουν οι καταστασεις. Ολοι μας θα σκοτωναμε κατω απο τις αναλογες συνθηκες, θα πρεπει να κριθουμε ολοι σαν δολοφονοι απο τωρα? Οσο για τα ποσοστα εγκληματικοτιτας απο το 92 και πριν (τοτε δεν ειχαμε καθοδο αλβανων?) εχω πει οτι ο κοσμος ηταν αγαθος τοτε. Μετα πονηρευτηκαμε ολοι. Δεν εθελοτυφλω καθολου. Αλλα δεν θα βγαλω τον καθε μεταναστη λαθραιο ουτε τον καθε λαθρομεταναστη εγκληματια Στην αγγλια δεν εχω δει ποτε ξυλο απο αγγλους σε ξενους. Εμενα στην χειροτερη πολη της αγγλιας, οχι σε κανα κολλεγιο. Oκ η αστυνομια εκανε δουλεια, ενα τηλεφωνο και σε 2 λεπτα το περιπολικο ηταν εκει, αλλα δεν εκρινε ποτε τους ξενους σαν ζωα. Και υπαρχει και το bnp και η edl
Dropsreef Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 ο μεσος ελληνας δεν κανει διακριση μεταξυ λαθραιου και νομιμου. Για αυτον ειναι ολοι το ιδιο. Όταν ο λαθρομετανάστης είναι ο κανόνας (τείνει να γίνει αξίωμα) και όχι η εξαίρεση δυσκολεύει πολύ η σωστή και ορθή διάκριση μεταξύ λαθραίου και νόμιμου. Το προβλημα δεν ειναι λογω πολυαριθμων λαθρομεταναστων, το προβλημα ειναι λογω πολυαριθμων εγκληματιων. Την καταλαβαινεις την διαφορα? Το οποίο πρόβλημα εντείνεται με την εκτόξευση της ανεργίας.Η οποία ανεργία δημιουργεί φτώχεια,η φτώχεια δημιουργεί ζήτημα επιβίωσης και η προσπάθεια επιβίωσης συμβάλλει στην ανάπτυξη παραβατικής συμπεριφοράς. Μία παραβατική συμπεριφορά η οποία θα αναπτυχθεί "ευκολότερα" σε έναν άνθρωπο του οποίου τα στοιχεία (όνομα,διεύθυνση κατοικίας,επάγγελμα,εθνικότητα)είναι άγνωστα για τις αρχές συγκριτικά με έναν Έλληνα ή νόμιμο μετανάστη.(λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό). Εκ των πραγμάτων 3εκ μετανάστες να ενσωματωθούν σε μία χώρα με πληθυσμό 10εκ φαντάζει αδύνατο.Όπως αδύνατον είναι να ενσωματωθούν 15εκ Έλληνες/Πορτογάλοι (αν λόγου χάρη βαρέσουμε αύριο κανόνι) στο Ηνωμένο Βασίλειο με πληθυσμό 60εκ. (Οι αναλογίες πάντως ίδιες είναι,κοντά στο 25 με 30 %)
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη συζήτηση, έχετε γράψει πάρα πολλά και δεν έχω το χρόνο. Έχω, όμως, μια απορία και θα παρακαλούσα όσους θεωρούν πως η λύση είναι ο πόλεμος με τους μετανάστες/λαθρομετανάστες να μου τη λύσουν: έχετε κάποιο ιστορικό παράδειγμα, όπου να έγινε αυτό το πράγμα και να είχε θετική έκβαση; Γιατί πέρα από το λαϊκισμό και την αρπαγή ψήφων που φέρνουν αυτές οι προτάσεις, δεν έχω δει ποτέ να έχουν αποτέλεσμα. Αντίθετα, οδηγούν σε καταστάσεις πολύ χειρότερες.
Cossutius. Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δύσκολα θα βρεις τέτοιο παράδειγμα. Οι σύγχρονες Ευρωπαικές χώρες, βρίσκουν διαφορετικές λύσεις σε ότι αφορά το λαθρομεταναστευτικό. Η πιό σύγχρονη ειναι να εγκλωβίζουν τους λαθρομετανάστες που θέλουν να πάνε στις χώρες αυτές, σε άλλες με χαμηλότερη ποιότητα ζωής.
green gordon Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Προς το παρον η αρπαγη ψηφων γινεται κυριως απο αυτους που τους στηριζουν. Σχετικες φωτο με πακιστανους να κρατανε κομματικες σημαιες υπαρχουν στο ιντερνετ. Επισης δε μιλησε κανενας για πολεμο.(εκτος αν εννοεις θυματα πολεμου οπως ο 30χρονος στην Πατρα η ο ανθρωπος με την καμερα) Λεμε απλα να φυγουν.
Liverpool89 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Να φυγουν διοτι δεν χωραμε.. Ερχεται χτες ενας θειος και μου λεει στο συνεργειο του πατερα μου ..Το οποιο και αυτο δουλεια δεν εχει και με βλεπουν να καθομαι,.. Μου λεει θα ερθεις να με βοηθησεις να βαλω κατι γυψοσανιδες ..Του λεω ναι αλλα θα με πληρωσεις μεροκαματο.. Μου λεει ποσα ? Του λεω οσο ειναι το μεροκαματο 30 ευρω και επειδη εισαι γνωστος μου 25 δωσε με.. Και τι μου απανταει χαμογελωντας...20 σε δινω αλλιως παω να παρω εναν βουλγαρο απο την πλατεια με 15 ευρω.. Και του ειπα δεν ερχομαι...
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Να φυγουν διοτι δεν χωραμε.. Ερχεται χτες ενας θειος και μου λεει στο συνεργειο του πατερα μου ..Το οποιο και αυτο δουλεια δεν εχει και με βλεπουν να καθομαι,.. Μου λεει θα ερθεις να με βοηθησεις να βαλω κατι γυψοσανιδες ..Του λεω ναι αλλα θα με πληρωσεις μεροκαματο.. Μου λεει ποσα ? Του λεω οσο ειναι το μεροκαματο 30 ευρω και επειδη εισαι γνωστος μου 25 δωσε με.. Και τι μου απανταει χαμογελωντας...20 σε δινω αλλιως παω να παρω εναν βουλγαρο απο την πλατεια με 15 ευρω.. Και του ειπα δεν ερχομαι... Και απο αυτο συμπεραινεται πως ο Βουλγαρος σου εφαγε τη δουλεια; ΕΝΤΙΤ: ο τιτλος θελει τ
Liverpool89 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Και απο αυτο συμπεραινεται πως ο Βουλγαρος σου εφαγε τη δουλεια; Απο αυτο συμπαιρενεται οτι ο καθε εργοδοτης εχει πατημα... Σου λεει ερχεσαι με αυτα ή παιρνω αλλον.. Δεν πηγα γιατι σε οικοδομη να δουλευα απο της 8:30 το πρωι ως της 17:30 το απογευμα τοποθετοντας γυψοσανιδες δεν ειναι ευκολη υποθεση . Το ελαχιστο που επρεπε να με δωσει ηταν 25 ευρω..οχι μονοπ σε μενα..γενικα μιλαω
viper2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Να φυγουν διοτι δεν χωραμε.. Ερχεται χτες ενας θειος και μου λεει στο συνεργειο του πατερα μου ..Το οποιο και αυτο δουλεια δεν εχει και με βλεπουν να καθομαι,.. Μου λεει θα ερθεις να με βοηθησεις να βαλω κατι γυψοσανιδες ..Του λεω ναι αλλα θα με πληρωσεις μεροκαματο.. Μου λεει ποσα ? Του λεω οσο ειναι το μεροκαματο 30 ευρω και επειδη εισαι γνωστος μου 25 δωσε με.. Και τι μου απανταει χαμογελωντας...20 σε δινω αλλιως παω να παρω εναν βουλγαρο απο την πλατεια με 15 ευρω.. Και του ειπα δεν ερχομαι... ποσο αρχαιος ειμαι, αναρωτιεμαι... ? Απο αυτο συμπαιρενεται οτι ο καθε εργοδοτης εχει πατημα... Σου λεει ερχεσαι με αυτα ή παιρνω αλλον.. Δεν πηγα γιατι σε οικοδομη να δουλευα απο της 8:30 το πρωι ως της 17:30 το απογευμα τοποθετοντας γυψοσανιδες δεν ειναι ευκολη υποθεση . Το ελαχιστο που επρεπε να με δωσει ηταν 25 ευρω..οχι μονοπ σε μενα..γενικα μιλαω αναρωτιεμαι για σκαψιμο τοιχου τι θα ζηταγες...
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δεκτο το οτι τα 20 που σου εδινε ηταν λιγα, γιατι δεν ξερω τι παιζει με οικοδομη κλπ. Ωστοσο, με την ανεργια που υπαρχει και τη γενικη κατασταση που επικρατει, ειμαι σιγουρος πως και καποιος ελληνας θα πηγαινε ευκολα για 20 ευρω. Ακομα και για 15.
Toufas Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Και απο αυτο συμπεραινεται πως ο Βουλγαρος σου εφαγε τη δουλεια; ΕΝΤΙΤ: ο τιτλος θελει τ ΠΡΩΔΩΤΑΙΣ ΑΛΟΙΤΑΙΣ!!!! κέ έί άρόίά φέίλί άίχί δόίκέόμά στήν άίργάσέία! Απο αυτο συμπαιρενεται οτι ο καθε εργοδοτης εχει πατημα... Σου λεει ερχεσαι με αυτα ή παιρνω αλλον.. Δεν πηγα γιατι σε οικοδομη να δουλευα απο της 8:30 το πρωι ως της 17:30 το απογευμα τοποθετοντας γυψοσανιδες δεν ειναι ευκολη υποθεση . Το ελαχιστο που επρεπε να με δωσει ηταν 25 ευρω..οχι μονοπ σε μενα..γενικα μιλαω Αν και η βουλγαρια ειναι μελος της ΕΕ, αρα δεν υπαρχει λαθραιος βουλγαρος, ο θειος σου ειμαι σιγουρος πως καποια στιγμη θα εχει πει εξω οι ξενοι (αν οχι ο θειος σου, καποιος παρομοιος του). Ειναι σαν αυτους που "σιχαινονται" τους ομοφυλοφιλους αλλα βλεπουν τσοντες με λεσβιες.
viper2005 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δεκτο, γιατι δεν ξερω τι παιζει με οικοδομη κλπ. Ωστοσο, με την ανεργια που υπαρχει και τη γενικη κατασταση που επικρατει, ειμαι σιγουρος πως και καποιος ελληνας θα πηγαινε ευκολα για 20 ευρω. Ακομα και για 15. ειμαι σιγουρος οτι θα μετανιωσω για αυτο που θα πω αλλα here goes ενας ευρωπαιος ή καποιος που εχει κοινη λογικη θα πηγαινε με την ανεργια που επικρατει αυτοι που καθονται ειναι οι πραγματικοι ελληνες or the majority...
Liverpool89 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 ποσο αρχαιος ειμαι, αναρωτιεμαι... ? αναρωτιεμαι για σκαψιμο τοιχου τι θα ζηταγες... Τα ιδια.. Εχεις σηκωσει ποτε γυψοσανιδα που πρεπει να τοποθετηθει πανω στο ταβανι?? υποψιν ειναι 25 με 30 κιλα.. Την εκανα αυτη την δουλεια και ξερω.. Υ.Γ: Τελειωσα Μηχανολογος Μηχανικος Τ.Ε .. Τον κοπο μου δεν τον χαριζω σε κανεναν..Και μην μου πειτε σιγα το διαβασμα..Για μερικους που κανουν την ιδια σχολη με μενα 7+ ετη ναι..εγω την εβγαλα σε 4,5 χρονια μαζι με την πρακτικη και βαθμο πτυχιου 7,1.. Αν και η βουλγαρια ειναι μελος της ΕΕ, αρα δεν υπαρχει λαθραιος βουλγαρος, ο θειος σου ειμαι σιγουρος πως καποια στιγμη θα εχει πει εξω οι ξενοι (αν οχι ο θειος σου, καποιος παρομοιος του). Ειναι σαν αυτους που "σιχαινονται" τους ομοφυλοφιλους αλλα βλεπουν τσοντες με λεσβιες. Τι σχεση εχουν οι ομοφυλοφιλοι με τους λαθρομεταναστες... Δεν πα να κρεμαει και το στριγκακι του εξω..Καρφι δεν μου καιγεται...
Προτεινόμενες αναρτήσεις