Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!!!! Αυτή την περίοδο δίνω Πανελλαδικές οπότε το καλοκαιράκι θα ήθελα να πάρω μια κονσόλα έτσι για να βγάλω τα απωθημένα μου :P Επειδή όμως έχει περάσει καιρός από τότε που ασχολιόμουν με αυτά έχω μείνει λιγάκι πίσω από τις πρόσφατες εξελίξεις. :mrgreen: Οπότε θα σας παρακαλούσα να έχετε υπομονή μιας και έχω αρκετές ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! :-)

Είμαι ανάμεσα στο PS2 και το PS3….Το θέμα είναι ότι παλιά είχα ένα PS2 και έχω πολύ καλές αναμνήσεις από αυτό, αλλά αφού σκέφτομαι να δώσω χρήματα για κονσόλα είπα να δώ μήπως βρω κάτι καλύτερο.

Όσων αφορά το PS3 τώρα....1)Τα παιχνίδια παίζουν από το σκληρό δίσκο(και αν ναι πώς) ή παίζουν από δισκάκια???

2) Επειδή δεν έχω την ευχέρεια να δίνω 30άρες για γνήσια παιχνίδια σκέφτομαι να το τσιπάρω….έχω δει στο internet μια μέθοδο τσιπαρίσματος με usb(με το πρόγραμμα jailbreak αν θυμάμαι σωστά)…..θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε πως λειτουργεί περίπου?? Χρειάζεται να πειραχτεί η κονσόλα?? Τα παιχνίδια θα παίζουν από αντιγραμμένα δισκάκια η μόνο από το σκληρό δίσκο μετά το τσιπάρισμα?? Και κάτι πολύ σημαντικό, πόσο θα κοστίσει όλη αυτή η διαδικασία??

3) Έχω ακούσει ότι το PS3 παίζει και παιχνίδια PS2.Ισχύει??? Αν ναι για κάνω save σε παιχνίδια PS2 θα χρειαστώ διαφορετική memory card?? Θα εξακολουθεί να τα παίζει και μετά το τσιπάρισμα?? Ρωτάω διότι θέλω να παίζω κυρίως παιχνίδια PS2 (και για να μην αποκλείσω και τα πιο καινούρια είπα να πάρω PS3)

Αυτά λοιπόν ήθελα να ρωτήσω….Σας χρωστάω ένα πολύ μεγάλο συγγνώμη για τη μακρηγορία και ένα τεράστιο ευχαριστώ για την υπομονή σας!!! :-)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να παιζει το ps3 παιχνιδια του ps2 πρεπει να ειναι fat και να εχει 4usb παρα μα παρα πολυ δισκολο να βρεισ!!! Τωρα το ps3 αμα θεσ να το κανεισ jailbreak πρεπει να το βρεισ σε firmware μικροτερο του 3.55 που παλι θα δυσκολευτησ αλλα μαλλον θα τα καταφερεισ :P και να αναφερο οτι αμα τελικα το παρεισ σε firmware μικροτερο του 3.55 το jailbreak ειναι τσαμπε ;) δυστιχοσ ομοσ για να παιζεισ καινουργια παιχνιδια πρεπει να αγορασεισ ενα στικακι το true blue που κανει περιπου 60ευρω και μετα τα παιχνιδια τα κατεβαζεισ και τσαμπε αμα θεσ!!! για το jailbreak δεν χρειαζεται να ανιξεισ την κονσολα απλα εγκαταστεισ ενα πιραγμενο firmware και τα παιχνιδια τα παιζεισ απο ρον σκληρο η απο εξωτερικο σκληρο

Δημοσ.

Κατ' αρχάς συγκρίνεις 2 κονσόλες που η μία ανήκει στην προηγούμενη γενιά ενώ η άλλη στην καινούργια. Το ps2 πλέον δεν βγάζει άλλα παιχνίδια ότι ήταν να βγει για αυτό βγήκε. Το ps3 έχει άνετα ακόμα 1.5-2 χρονάκια με φουλ κυκλοφορίες. Ήδη έχουν ανακοινωθεί τρομερά παιχνίδια που αναμένονται (the last of us, gow anscension).

Τώρα για τις ερωτήσεις σου:

1) Τα παιχνίδια παίζουν με δισκάκια τα οποία δεν είναι κανονικά DVD αλλά Blu ray. Ο δίσκος είναι απλά γιατί μερικά παιχνίδια χρειάζονται να εγκαταστήσουν κάποια δεδομένα πάνω σε αυτόν. Όχι για να τα παίζεις από εκεί μόνο χωρίς δίσκο.

2) Το "τσιπάρισμα" του ps3 είναι να του βάλεις πάνω Custom Firmware (CFW). Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχεις αναγκαστικά έκδοση 3.55 ή μικρότερη, ώστε να πας στην 3.55. Τα ps3 που κυκλοφορούν σήμερα στα καταστήματα έρχονται με έκδοση μεγαλύτερη από 3.60+ οπότε δεν μπορείς να τα χακάρεις. Μόνη λύση για να έχεις χακαρισμένο ps3 είναι να το αγοράσεις μεταχειρισμένο.

3) Και πάμε τώρα και στο τελευταίο ερώτημα που πιστεύω θα σε απασχολεί περισσότερο από όλα.

Το PlayStation 3 πλέον ΔΕΝ παίζουν ps2 παιχνίδια. Τα μόνα μοντέλα που έπαιζαν ήταν τα πρώτα με 40GB σκληρό, 60GB και κάποια με 80GB. Πλέον δεν υποστηρίζουν παιχνίδια του ps2 πράγμα το οποίο επέλεξε η Sony για ένα λόγο που ούτε αυτή ξέρει.

Αυτά τα μοντέλα πια μπορείς να τα βρεις μόνο μεταχειρισμένα. Όμως, αυτά τα μοντέλα που ήταν και τα πρώτα είναι τα πιο ευαίσθητα στην αρρώστα ylod, μία βλάβη στο εσωτερικό του ps3 που δεν μπορείς μετά να ανοίξεις την κονσόλα σου. Συνήθως αυτό το φαινόμενο φτιάχνεται αλλά υπάρχει πάλι πιθανότητα να το ξαναπαθεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Γενικά μία φορά να πάθει ylod θα σε κυνηγάει για μια ζωή.

Συμπεράσματα:

1.  
  2. 1Αφού θες να παίζεις τόσο πολύ playstation 2, πιστεύω θα ήταν καλύτερη η αγορά ενός playstation 2. Θα σου πρότεινα να πας σε κάτι μεταχειρισμένο και να τελειώνεις με 60 ευρώ. Αν ψάξεις σε αγγελίες έχει πολύ καλές τιμές. Κοίτα και να είναι τσιπαρισμένο γιατί δεν βρίσκεις εύκολα πια αυθεντικά παιχνίδια ps2 στα μαγαζιά.

3. 2 Τώρα άμα θέλεις να παίζεις και τα παιχνίδια της καινούργιας γενιάς και ps2 παιχνίδια μία είναι η λύση που προτείνω. Για να μην μπαίνεις σε ρίσκα με παλιά μοντέλα που πιθανότατα θα σου εμφανίσουν ylod, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για αρχή είναι να βρεις ένα μεταχειρισμένο ps3 σε cfw 3.55 (κοίτα να αποφύγεις τα μοντέλα 40GB, 60GB και τα 80GB που έχουν 4 θύρες usb και playstation 2 backwards compability γιατί αυτά είναι τα SOS για ylod).
    Μετά πρέπει να κοιτάξεις να πάρεις το Cobra Dongle, που σου επιτρέπεπει να τρέχεις iso αρχεία ps2 παιχνιδιών, ανεξαρτήτως μοντέλου που έχεις. Έχε όμως υπόψιν σου ότι αυτό δεν πωλείται στην Ελλάδα.

Ελπίζω να σε κάλυψα. :rolleyes:

EDIT: Ξέχασα να αναφέρω πως άμα βρεις ps3 cfw 3.55 δεν θα μπορείς να παίζεις τα νέα παιχνίδια. Η μόνη λύση σε αυτό είναι να αγοράσεις το True Blue στικάκι και με αυτό θα μπορείς να παίζεις την πλειοψηφία των νέων παιχνιδιών (όχι όλα). Αυτό πωλείται στην Ελλάδα στην τιμή των 60-70 ευρώ. :)

Δημοσ.

Ησασταν υπερκατατοπιστικοι!!!! Χίλια ευχαριστω για τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές!!!! Και κατι τελευτάιο αν είναι εύκολο....έχει σημασία αν θα πάρω ps2 slim ή κανονικό????

Δημοσ.

μπορεις ακομα να βρεις κανονικο;:shock:

εγω αυτο που θελω να σε ρωτησω φιλε μου ειναι που θα παιζεις τα νεα παιχνιδια που κυκλοφορουν εκτος κ αν εχεις pc για τον λογο αυτο.

απο κει και περα το ps3 θα σου προσφερει online gaming χωρις cheaters κλπ αν σε απασχολει αυτο.

Δημοσ.

Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ ενός PS2-PS3 είναι 150€. Αν σου φαίνονται πολλά, πήγαινε σε PS2. Έτσι και αλλιώς η βιβλιοθήκη παιχνιδιών του είναι τόσο μεγάλη που δεν πρόκειται να ξεμείνεις απο καλά παιχνίδια ούτε σε δύο ζωές. Resident Evil 4, San Andreas, God of War 1-2, Devil May Cry 3, MGS 2-3, Final Fantasy, Gran Turismo 4 και, και και... τι να πρωτοθυμηθώ. Το μόνο σίγουρο είναι οτι μόνο χαμένος δεν θα βγείς απο την αγορά του. Εγώ έχω και PS2 και PS3 και ακόμα παίζω στο 2 αρκετά συχνά.

Δημοσ.

Ησασταν υπερκατατοπιστικοι!!!! Χίλια ευχαριστω για τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές!!!! Και κατι τελευτάιο αν είναι εύκολο....έχει σημασία αν θα πάρω ps2 slim ή κανονικό????

Δες θα μας πεις τουλάχιστον τι θα αγοράσεις? Τόση ώρα καθόμουν και έγραφα :rolleyes:

Δημοσ.

Μα φυσικα!! To λιγοτερο που μπορω να κανω. ^_^ Λεω να παρω ps2 τελικα...οπως ειπε και ο Tilemaxx οι τιτλοι του φτανουν και περισσευουν!!! Εχει ομως διαφορα αν θα παρω slim ή κανονικο???

Δημοσ.

Μα φυσικα!! To λιγοτερο που μπορω να κανω. ^_^ Λεω να παρω ps2 τελικα...οπως ειπε και ο Tilemaxx οι τιτλοι του φτανουν και περισσευουν!!! Εχει ομως διαφορα αν θα παρω slim ή κανονικο???

Εγώ το slim έχω. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως το ps2 fat έχει υποδοχή για σκληρό... :rolleyes:

Δημοσ.

Εγώ το slim έχω. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως το ps2 fat έχει υποδοχή για σκληρό... :rolleyes:

Sory για το offtopic αλλα πραγματικα εχει βαλει καποιος σκληρο στο ps2? κ αν ναι για ποιο λογο;;;

To ειχα δει τοτε κ μου ειχε κανει τρελη εντυπωση (μιας κ ημουν κ πιτσιρικας κ δεν ηξερα κ πολλα πολλα)

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Sory για το offtopic αλλα πραγματικα εχει βαλει καποιος σκληρο στο ps2? κ αν ναι για ποιο λογο;;;

To ειχα δει τοτε κ μου ειχε κανει τρελη εντυπωση (μιας κ ημουν κ πιτσιρικας κ δεν ηξερα κ πολλα πολλα)

Για να παίζεις τα παιχνίδια από σκληρό... :rolleyes:

Δημοσ.

Πολύ λίγα παιχνίδια του PS2 που κυκλοφόρησαν Ευρώπη υποστηρίζουν σκληρό δίσκο. Στην Ιαπωνία βγήκαν περισσότερα γιατί εκεί ήταν διαδεδομένο περιφερειακό. Επίσης αν έχεις modded PS2 μπορείς να φορτώνεις κατευθείαν τα ISO απο τον σκληρό, αλλά μέχρι εκεί, μην φανταστείτε τίποτα το ιδιαίτερο.

Το PS2 Slim όντως δεν υποστηρίζει σκληρό δίσκο, αλλά είναι πολύ πιο αξιόπιστο και αθόρυβο. Δεν το συζητάμε οτι η καλύτερη επιλογή είναι το Slim φυσικά, οποιοδήποτε fat βρείς σε μεταχειρισμένο μετά απο τόσα χρόνια θα είναι κατα 99% διαλυμένο απο την χρήση.

Δημοσ.

Για να παίζεις τα παιχνίδια από σκληρό... :rolleyes:

Το φανταστικα να σου πω την αληθεια μετα απο χρονια βεβαια! :Ρ

Πολύ λίγα παιχνίδια του PS2 που κυκλοφόρησαν Ευρώπη υποστηρίζουν σκληρό δίσκο. Στην Ιαπωνία βγήκαν περισσότερα γιατί εκεί ήταν διαδεδομένο περιφερειακό. Επίσης αν έχεις modded PS2 μπορείς να φορτώνεις κατευθείαν τα ISO απο τον σκληρό' date=' αλλά μέχρι εκεί, μην φανταστείτε τίποτα το ιδιαίτερο.

Το PS2 Slim όντως δεν υποστηρίζει σκληρό δίσκο, αλλά είναι πολύ πιο αξιόπιστο και αθόρυβο. Δεν το συζητάμε οτι η καλύτερη επιλογή είναι το Slim φυσικά, οποιοδήποτε fat βρείς σε μεταχειρισμένο μετά απο τόσα χρόνια θα είναι κατα 99% διαλυμένο απο την χρήση.[/quote']

Οντως εχοντας κ το slim k to fat προτεινω το slim με κλειστα ματια για τους παραπανω λογους!Αν και τωρα πια εχω μονο το fat κ ακομα παρα το καψημο που εχει φαει κ τα 2ημερα κ 3ημερα που εμενε ανοιχτο συνεχομενα καλα κρατει!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...