xtrmsnpr Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Επειδή παιδεύομαι για μήνες για να καταφέρω να βάλω νέους ati drivers στο lenovo y560 που έχω..Μετά από αρκετό ψάξιμο,βρήκα αυτό εδώ το site από έναν άνθρωπο,ο οποίος μάλλον είναι στο μυαλό μας,και έχει πολύ απλά βήματα.Όσοι θα ξέρετε κάποιες εταιρίες laptop αργούν ή δεν βγάζουν καθόλου μετά από ένα σημείο drivers τουλάχιστον για τις κάρτες γραφικών,και έτσι οι official ati drivers(λογικά και της nvidia ; ) δεν μπορούν να εγκατασταθούν,αφού πετάει σφάλμα ο υπολογιστής ότι δεν υπάρχει συμβατό hardware. Έτσι ψάχνοντας,βρήκα και δοκίμασα το παρακάτω για το δικό μου laptop που έχει switchable κάρτες,και δουλεύει μια χαρά! Το αρχικό και μάλλον παλιό site/blog που είχε ήταν αυτό εδώ http://leshcat.blogspot.com/ ,αλλά κάνει redirect στο http://leshcatlabs.org/ και μετά διαλέγεις το drivers section http://drivers.leshcatlabs.org/ -μπορείς απευθίας να μπεις βασικά,απλώς σας γράφω βήμα βήμα τί έκανα,για να είμαστε εντάξει . Τώρα ανάλογα ο καθένας τί κάρτα γραφικών έχει,υπάρχει ανάλογο section αν έχετε μόνο μια κάρτα τότε πάτε για τις hybrid,εαν έχετε 2 κάρτες πάνω intel-ati τότε τους switchable. Το manual για να καταλάβετε τί γίνεται είναι εδώ http://drivers.leshc...english-manual/ και εξηγεί τις διαδικασίες. Βεβαίως υπάρχει και το quick guide http://drivers.leshc...s/quick-manual/ UNIFL DRIVERS ARE DESIGNED AND TESTED ONLY ON WINDOWS 7 X64. Typical pattern is: 0. Download desired UnifL set. Set ATI card to be in charge if you running “Fixed Mode”. Reboot your PC to minimize videocard`s involvement in system work. 1. Once you launch installer, it will propose to install DSE (Driver Signature Enforcer) if not yet installed. 1.1. This operation will require reboot. 2. Run UnifL package. 3. Press [YaD`s UnifL Cleaner] button located on UnifL’s welcome page (do not perform this step if its a clean system). 3.1. Once its completed its work, system will auto-reboot. 4. Windows might want to reboot again in order to install standard vga drivers. DONT skip it and do as it says. 5. Now you are ready to configure UnifL. 5.1. Configure UnifL per your preferences. 5.2. Once previous step is finally finished, start installation via AMD Setup.exe. 6. During Installation of the driver, Windows will report that driver is unsigned. Thats totally NORMAL. Agree to install unsigned driver. 7. Once installation will finished, AMD setup can report “Setup finished with warnings“. AMD setup counts “Redist” package installed and throws warning. If all components you’ve picked up are marked as “Succeed“, reboot again. 8. Enjoy your up-to-date drivers! Αλλά πιο καλά,περάστε λίγο χρόνο με το όλο manual.Όπως λέει και ο οδηγός,μόνο για win7 και 64bit http://drivers.leshc...hable-graphics/ έβαλα αυτούς εδώ χτες βράδυ στο laptop(ati 5730) και όλα μια χαρά!!Αλλά αυτό που είχα κάνει λίγο πιο πρίν ήταν,που θα το ψάξω να δω αν χρειάζεται ή όχι,εφόσον φροντίζει γιαυτό το πρόγραμμα του leshcat.Παρόλα αυτα,θα πω,ότι άνοιξα το command line σαν administrator,και έγραψα τις εξής εντολές: > bcdedit -set loadoptions DISABLE_INTEGRITY_CHECKS bcedit -set testsigning ON απλώς κάτω δεξιά μου εμφανίζει ότι είμαι σε test mode..Μικρό το κακό..Θα το ψάξω αν γίνεται να μην απενεργοποιήσω τον έλεγχο,και να τα κανονίσει το πρόγραμμα αυτά(όπως και γίνεται αν διαβάσετε το manual) . Μια σημείωση μόνο,ΜΗΝ αφήσετε το windows update να περάσει τον intel driver,θα σας χαλάσει όλη την δουλειά.Το έπαθα από απροσεξία,και μου πήγε όλη την δουλειά πίσω,μέχρι να το σετάρω ξανά,και όταν βάζω το dx πετάει ένα σφάλμα,ίσως από αυτό,θα το τσεκάρω όμως σίντομα και θα σας πω τί έκανα.Βέβαια μπορείτε να περάσετε τους πιο τελευταίους drivers που υπάρχουν,που έβγαλε στις 15 του μήνα,απλώς εγώ έβαλα τους 12.3 για πιο σιγουριά. Ελπίζω να σας βοήθησα,μιας και εμένα μου έλυσε τα χέρια,γιαυτό ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.Και πιστεύω θα λύσει πολλών τα χέρια,μιας και ο οδηγός είναι πανεύκολος να εκτελεστεί,απλώς πάτε βήμα-βήμα. Πάντα με δικό σας ρίσκο,γιαυτό προσοχή στα βήματα!! (το έβαλα σε αυτό το section του φόρουμ,αφού έχει να κάνει με τα laptops,αν είναι λάθος μετακινήστε το στο σωστό. )
Xristaras12 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Να σαι καλα για τον κοπο σου φιλε!!!!!!! ερωτηση τα ιντελ γραφικα δουλευουν ομως; απ οτι καταλαβα βαζεις το Pc και "γυρναει" τα γραφικα ΜΟΝΟ στην ati καρτα; θα ριξω κ εγω ενα διαβασμα και θα το δοκιμασω στο dell μου αφου κανω ενα πληρες backup μιας και η κατασταση δεν παλευεται... παιχνιδια παιζουν καλυτερα με INTEL HD3000 απ οτι με 6470Μ
xtrmsnpr Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Να σαι καλα για τον κοπο σου φιλε!!!!!!! ερωτηση τα ιντελ γραφικα δουλευουν ομως; απ οτι καταλαβα βαζεις το Pc και "γυρναει" τα γραφικα ΜΟΝΟ στην ati καρτα; θα ριξω κ εγω ενα διαβασμα και θα το δοκιμασω στο dell μου αφου κανω ενα πληρες backup μιας και η κατασταση δεν παλευεται... παιχνιδια παιζουν καλυτερα με INTEL HD3000 απ οτι με 6470Μ Όχι όχι,τις κάρτες τις αλλάζεις όποτε θέλεις,όπως και πριν,κανονικά δηλαδή,τουλάχιστον εμένα έχει ένα κουμπάκι το laptop και το πειράζω όποτε θέλω,αλλιώς το έχω βάλει αν δεν έχω το ρεύμα πάνω,να γυρνάει στην intel. Και της intel δουλεύει τα ενημερώνει και αυτά τα drivers,γιαυτό και δεν πρέπει να αφήσουμε το windows update να κάνει update μόνο του μετά,δεν ξέρω γιατί βρίσκει update αυτό μετά,γιατί θα τα χαλάσει..Και για να μπεις πάλι να βλέπεις εικόνα,πρέπει από bios να διαλέξεις μόνο την ati αλλιώς θα βλέπεις μια μαυρίλα και τίποτα άλλο.Και φτου και από την αρχή. Βέβαια θα το μελετήσω κιάλλο,όπως είπα έχω κάνει κάτι με τις εντολές αυτές,που δεν ήθελε,αλλά και να τις κάνεις δεν χαλάει κι ο κόσμος.
Xristaras12 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 κατοπιστικοτατος το θεμα μου ειναι οτι εγω μεσω του catalyst μπορω και αλλαζω ποια καρτα θα χρησιμοποιησω ανα εφαρμογη ειτε αναλογως επιλογη ΔΗΛΑΔΗ οταν τρεχω μια εφαρμογη για πρωτη φορα με ρωταει ποια καρτα θελω να χρησιμοποιησω ΑΛΛΙΩΣ μπορω να επιλεξω ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ καρτα ειτε ιντελ ειτε ATI γ αυτο και με απασχολει πιο πολυ μιας και καταλαβα οτι οι drivers ειναι "δεμενοι" μεταξυ τους.Δοκιμασα απο τη διαχειριση συσκευων να απενεργοποιησω την HD και το λαπτοπ εκανε επανεκκινηση κ ελεγε οτι το προγραμμα οδηγησης AMD δεν εχει εγκατασταθει κλπ.. Κ παλι να'σαι καλα που μας ενημερωνεις και το μοιραστηκες μαζι μας.Εγω περιμενα απο τη dell να βγαλει καμια ενημερωση αλλα που.. ευτυχως το alienware μου εχει 5730 ΧΩΡΙΣ switchable γραφικα και παιρνει drivers κανονικα απο amd.. +οτι στο dell δεν μπορω μεσω bios να αλλαξω γραφικα...Ειναι ο μονος φοβος μου.Στη χειροτερη πλακωνομαι στα φορματ μεχρι να το κανω να δουλεψει ΑΝ δουλεψει.Θα παρω κ ενα πληρες backup σε εξωτερικο δισκο μεσα απ τα windows κ αν παει στραβα επαναφερω το backup Και τελειωσα..
xtrmsnpr Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 κατοπιστικοτατος το θεμα μου ειναι οτι εγω μεσω του catalyst μπορω και αλλαζω ποια καρτα θα χρησιμοποιησω ανα εφαρμογη ειτε αναλογως επιλογη ΔΗΛΑΔΗ οταν τρεχω μια εφαρμογη για πρωτη φορα με ρωταει ποια καρτα θελω να χρησιμοποιησω ΑΛΛΙΩΣ μπορω να επιλεξω ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ καρτα ειτε ιντελ ειτε ATI γ αυτο και με απασχολει πιο πολυ μιας και καταλαβα οτι οι drivers ειναι "δεμενοι" μεταξυ τους.Δοκιμασα απο τη διαχειριση συσκευων να απενεργοποιησω την HD και το λαπτοπ εκανε επανεκκινηση κ ελεγε οτι το προγραμμα οδηγησης AMD δεν εχει εγκατασταθει κλπ.. Κ παλι να'σαι καλα που μας ενημερωνεις και το μοιραστηκες μαζι μας.Εγω περιμενα απο τη dell να βγαλει καμια ενημερωση αλλα που.. ευτυχως το alienware μου εχει 5730 ΧΩΡΙΣ switchable γραφικα και παιρνει drivers κανονικα απο amd.. +οτι στο dell δεν μπορω μεσω bios να αλλαξω γραφικα...Ειναι ο μονος φοβος μου.Στη χειροτερη πλακωνομαι στα φορματ μεχρι να το κανω να δουλεψει ΑΝ δουλεψει.Θα παρω κ ενα πληρες backup σε εξωτερικο δισκο μεσα απ τα windows κ αν παει στραβα επαναφερω το backup Και τελειωσα.. Ναι δεν αλλάζει κάτι ,μην αγχώνεσαι με τα πειράματα βγάζουμε άκρη,και για μένα αυτό το πείραμα έπιασε επιτέλους! Δεν βάζεις άλλους drivers..της ati είναι από τον leshcat,απλώς τα έχει κάνει να μπορούν να κουμπώσουν πάνω,και να μην πετάξει σφάλμα ότι δεν έχουμε συμβατό hardware..Ο catalist manager είναι εκεί,λειτουργικότατος με ότι επιλογές ξέρεις.Και να κολλήσει,μπαίνεις σε safe mode με f8 πριν μπει στα windows,τα κάνεις όλα Unistall και με το driver swipper τα πετάς όλα,και περνάς της κατασκευάστριας εταιρίας σου,και ούτε γάτα ούτε ζημιά .
xtrmsnpr Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 ενα εχω να πω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!! χαίρομαι που σε βοήθησα,έλυσε και τα δικά μου χέρια.Απ ότι είδα δεν έχεις και το windows test mode
Xristaras12 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 ναι ναι!!!! αν κ τρομερη διαφορα δεν ειδα περα απο καλυτερο framerate σε youtube videos.. βεβαια ενα που παρατηρησα ειναι οτι η καρτα δεν ριχνει τα ρολογια της σε idle..το power play ειναι ενεργοποιημενο κιολας αλλα να σου πω δεν με απασχολει η 6470 ανοιγει μονο σε κανενα παιχνιδακι κ πουθενα αλλου.
viper2005 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 ρε παιδες δουλειει και για toshiba laptops το κολπακι...?
Xristaras12 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 εγω το εκανα στο dell κ δουλευει μια χαρα το μονο μειονεκτημα ειναι οτι πρεπει να εχεις κλειστο το UAC για να τρεξει ο catalyst(να αλλαξεις ρυθμισεις κλπ δλδ) Δοκιμασα πριν να το ενεργοποιησω και μου ελεγε διαρκως οτι η εφαρμογη σταματησε να λειτουργει.
Xristaras12 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 επανερχομαι. μετα απο δοκιμες ειδα οτι οι καρτες δεν ριχνουν τα ρολογια τους σε idle mode με καμια προσπαθεια μιας κ αυτο μου ρημαζει την μπαταρια,γυρισα παλι στον εργοστασιακο(αφαιρεση drivers απο πινακα ελεγχου,safe mode driver sweeper,boot normal mode εγκατασταση του εργοστασιακου) το θεμα μου ειναι οτι ο catalyst δειχνει οτι εχω ακομα 12.3 απο πριν.Τωρα αυτο ειναι προβλημα η το αφηνω οπως ειναι; το σημαντικοτερο για μενα παλι ηταν οτι επρεπε να βαλω χειροκινητα ποιες εφαρμογες θελω να τρεχουν με ποια καρτα αλλα και να μπορω να το αλλαζω καθε φορα. Αφοτου εβαλα 12.3 επρεπε να πηγαινω ολο το path μεσα απ τον catalyst να επιλεγω την εφαρμογη και να τον ενημερωνω με ποια καρτα να τρεξει... Παρ ολα αυτα δεν αποθαρρυνω καποιον να δοκιμασει να αναβαθμισει ισως σε αλλους να δουλευει καλυτερα.Επεσα στο δυστροπο :Ρ
st13 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 Δημοσ. 30 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Στο 3ο βημα κολισε ο cleaner και δεν αποκρινονταν...(κολισε στο σημειο π εκανε edit στο registry κατι..) με αποτελεσμα να μην μου κανει reboot και να κλισει και το explorer.exe ! Συνεχισα σε manual reboot μονος μ.. παρ ολα αυτα αφου ολοκλιρωσα ολα τα βηματα δεν δουλεουν σωστα παλι τα γραφικα μου.. καμια ιδεα;;; Επεξ/σία 30 Μαΐου 2012 από st13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα