Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε :250 (cpu + motherbord)

Χρήση υπολογιστή :movies, video conversion, photopshop.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:photoshop

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Monitor 42" full hd :-D

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?:Τα εχω ηδη

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος):Αθηνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?: Δεν εχω προβλημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?:Δεν χρειαζεται

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .: υπαρχει ηδη.

λοιπον παιδια καλημερα σκετομαι εδω και καιρο να προχωρησω σε αναβαθμηση απο amd σε intel. ο λογος που το κανω αυτο ειναι διοτι δεν ειμαι πολυ ικανοποημενος απο την αποδοση του στο multitasking ιδιαιτερα οταν κανω video conversion (αρχιζει και ζοριζετε το συστημα και οτι αλλο κανω ανταποκρινεται πολυ αργα) και γενικα θλεω να δοκιμασω και την intel μιας και δεν ειχα ποτε.. το τρεχον συστημα μου ειναι το εξης το οποιο θα το κανω και htpc μαλλον ειναι:

amd phenom ii x4 b60

M4A78LT-M-LE

kingston 4gb DDR3 1333 CL9

Seagate ST3500418AS 500gb

ati radeon 5770 1gb

corssair 500w psu

θα ηθελα να προσθεσω οτι το pc δεν χρεισημοποιειται για gaming και ουτε θα ασχοληθω με overclocking. θελω απλως να ειναι γρηγορο στο multitasking.

εχω σκεφτει για επεξεργαστη τον i5 3450 καθως με ενδιαφερει το γεγονος οτι οι ivy εχουν χαμηλοτερη καταναλωση. ευχαριστω για τον χρονο σας περιμενω προτασεις!

Δημοσ.

Αμα το προγραμμα για video conversion που χρησιμοποιεις ειναι φτιαγμενο ετσι ωστε να ρουφαει οτι επεξεργαστικη δυναμη του δωσεις τοτε ακομη και ο intel σε multitasking θα γονατισει! Το μονο που θα κερδισεις θα ειναι σημαντικος χρονος που τελειωνει το convert!

Επισης πες μου λιγο την χρηση της ραμ οταν τα κανεις ολα αυτα μιας και τα 4 μου φαινονται λιγα για τετοιες δουλειες και το προβλημα μπορει να ειναι εκει!

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με stm. Αν δεν είσαι επαγγελματίας του θέματος, θα σου πρότεινα να μείνεις όπως εισαι. Ναι μεν υπάρχει διαφορά, αλλά όχι τόση που να δικαιολογεί αλλαγή από 4πυρηνο phenom.

Aν τελικά προβείς σε αλλαγή, δες αυτά:

Μητρική: Gigabyte GA-B75M-D3V

Επεξεργαστής: Intel Core i5-3450

Δημοσ.

Αμα το προγραμμα για video conversion που χρησιμοποιεις ειναι φτιαγμενο ετσι ωστε να ρουφαει οτι επεξεργαστικη δυναμη του δωσεις τοτε ακομη και ο intel σε multitasking θα γονατισει! Το μονο που θα κερδισεις θα ειναι σημαντικος χρονος που τελειωνει το convert!

Επισης πες μου λιγο την χρηση της ραμ οταν τα κανεις ολα αυτα μιας και τα 4 μου φαινονται λιγα για τετοιες δουλειες και το προβλημα μπορει να ειναι εκει!

βασικα η ram μου οταν κανω convert σε βιντεο το πολυ να παει 3gb αλλα παραπανω οχι. παντοσ cpu ειναι 100% στην επεξεργασια και εκει ειναι που αρχιζει και κανει κοληματα. το ξερω γενικα οτι ο επεξεργαστης ειναι καλος αφοτου ξεκλειδωσε κιολας σε χ4 αλλα παιζει να ειναι ασταθης οι πυρηνες?

Θα συμφωνήσω με stm. Αν δεν είσαι επαγγελματίας του θέματος, θα σου πρότεινα να μείνεις όπως εισαι. Ναι μεν υπάρχει διαφορά, αλλά όχι τόση που να δικαιολογεί αλλαγή από 4πυρηνο phenom.

Aν τελικά προβείς σε αλλαγή, δες αυτά:

Μητρική: Gigabyte GA-B75M-D3V

Επεξεργαστής: Intel Core i5-3450

δεν ειμαι επαγγελματιας αλλα γενικα δεν θελω να κολλαει το pc και να αργει στο multitask. γενικα θεωρω οτι ειναι γρηγορος αλλα οταν κανει convert με απογοητευει.. αμα παω σε intel ο συγκεκριμενος δεν θα ειναι πιο γρηγορος σε ολα του? οπως ανεφερα και πριν το πρωτο σετακι θα το βαλω οπως και ναχει για htpc. οποτε αναβαμιση θα γινει.

Δημοσ.

Λοιπον , θα το πω αλλη μια φορα... απο την στιγμη που σου ρουφάει 100% τον AMD ... 100% θα σου ρουφάει και τον Ιντελ .. η μονη διαφορα που θα δεις είναι οτι το convertion θα γινεται πιο γρήγορα.. αλλα απο την στιγμη που ο επεξεργαστής θα μπουκώνει ετσι και αλλιως στο 100% το multitasking το ξεχνα κατά την διάρκεια του convertion...

Η μονη λύση ειτε στον AMD είτε στον intel είναι μεσα απο τον task manager να δηλώσεις στο συγκεκριμένο προγραμμα να χρησιμοποιεί μονο τους τρεις πυρήνες ώστε να μενει ο ενας ελεύθερος για ολα τα υπολοιπα....

Δημοσ.

Δεν λέω κάτι διαφορετικό. Και τον i7 να πάρει το ίδιο θα συμβαίνει.

βαλε αγορι μου intel inside στο avatar μην το καταπιεζεις

Δημοσ.

βαλε αγορι μου intel inside στο avatar μην το καταπιεζεις

Καταλαβαίνεις τι γράφεται γενικά?

Αυτό το διάβασες?

Δημοσ.

βασικα η ram μου οταν κανω convert σε βιντεο το πολυ να παει 3gb αλλα παραπανω οχι. παντοσ cpu ειναι 100% στην επεξεργασια και εκει ειναι που αρχιζει και κανει κοληματα. το ξερω γενικα οτι ο επεξεργαστης ειναι καλος αφοτου ξεκλειδωσε κιολας σε χ4 αλλα παιζει να ειναι ασταθης οι πυρηνες?

δεν ειμαι επαγγελματιας αλλα γενικα δεν θελω να κολλαει το pc και να αργει στο multitask. γενικα θεωρω οτι ειναι γρηγορος αλλα οταν κανει convert με απογοητευει.. αμα παω σε intel ο συγκεκριμενος δεν θα ειναι πιο γρηγορος σε ολα του? οπως ανεφερα και πριν το πρωτο σετακι θα το βαλω οπως και ναχει για htpc. οποτε αναβαμιση θα γινει.

ο φιλος ξεκαθαρα μιλαει για multitasking αυτο εννοει γρηγορος τωρα πως εσυ του προτεινεις αναβαθμιση απο την στιγμη που οτι cpu και να παρει θα δουλευει στο 100% και οτιδηποτε αλλο να κανει παραλληλα θα κολλαει μονο εσυ το ξερεις

Δημοσ.

Ναι, θα είναι πιο γρήγορος ο intel σε όλα. Εφόσον θα αξιοποιήσεις το άλλο σετάκι, πήγαινε στην αναβάθμιση.

Ετσι οπως απαντάς εδώ φαινεται σαν να τοθ λες ότι το βασικό του πρόβλημα θα λυθει... με την αλλαγή σε Ιντελ... πράγμα το οποιο δεν ισχύει...

Ο μοναδικος τροπος να λυθει το προβλημα ειναι αυτο που ειπα παραπανω!!

Δημοσ.

Ξέρεις με ποιό πρόγραμμα δουλεύει? Αν όχι, μόνο εικασίες κάνεις. Δεν δουλεύουν όλα τα προγράμματα στο 100% και ναι είναι εφικτό σε κάποιο πρόγραμμα ο ένας επεξεργαστής να δουλεύει 100% και ο άλλος 60.

Δεν υπάρχει ο όρος intel fanboy σήμερα κι αυτό γιατί το να είσαι fan δείχνει επιλογή. Όταν στις περισσότερες των περιπτώσεων (εξαιρουμένων των Llano και του κοινού τους) η intel αποτελεί μονόδρομο , τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για επιλογή.

Έγινα κατανοητός?

Ετσι οπως απαντάς εδώ φαινεται σαν να τοθ λες ότι το βασικό του πρόβλημα θα λυθει... με την αλλαγή σε Ιντελ... πράγμα το οποιο δεν ισχύει...

Ο μοναδικος τροπος να λυθει το προβλημα ειναι αυτο που ειπα παραπανω!!

Εφόσον έκανες τη διευκρίνιση και είπα ότι συμφωνώ, δεν μπορεί να εξαχθεί τέτοιο συμπέρασμα.

Ξεκολλείστε.

Δημοσ.

Ξέρεις με ποιό πρόγραμμα δουλεύει? Αν όχι, μόνο εικασίες κάνεις. Δεν δουλεύουν όλα τα προγράμματα στο 100% και ναι είναι εφικτό σε κάποιο πρόγραμμα ο ένας επεξεργαστής να δουλεύει 100% και ο άλλος 60.

Δεν ισχύει αυτό που λες μεταξύ ίδιου αριθμου πυρήνων...

Δημοσ.

Λοιπον , θα το πω αλλη μια φορα... απο την στιγμη που σου ρουφάει 100% τον AMD ... 100% θα σου ρουφάει και τον Ιντελ .. η μονη διαφορα που θα δεις είναι οτι το convertion θα γινεται πιο γρήγορα.. αλλα απο την στιγμη που ο επεξεργαστής θα μπουκώνει ετσι και αλλιως στο 100% το multitasking το ξεχνα κατά την διάρκεια του convertion...

Η μονη λύση ειτε στον AMD είτε στον intel είναι μεσα απο τον task manager να δηλώσεις στο συγκεκριμένο προγραμμα να χρησιμοποιεί μονο τους τρεις πυρήνες ώστε να μενει ο ενας ελεύθερος για ολα τα υπολοιπα....

βασικα ενα απο τα προγραματα που χρησιμοποιω ειναι το xilisoft video converter το οποιο και εχει την επιλογη να απενεργοποιησεισ οσους πυρηνες θελεις.. αλπως υφισταται και θεμα στο ποσο γρηγορα γινονται τα convert διοτι αμα βαλω ολους τους πυρηνες οπως ειπα θελει κανα 50-60" να κενει μια 720p ταινεια convert px.. αμα βαλω 2 μονο φαντασου ποσο θα παρει... γενικα μηπως ξερετε κανενα αλλο που να κανει το convert πιο γρηγορα? εχω δοκιμασει και το dvd fab αλλα πανω κατω τα ιδια ειναι.. γενικα ελεγα να δοκιμασω και την intel για να δω αν θα ανταπεξερχεται πληρως το συστημα ακομα και αν κανει convert και αλλα πραγματα παραλληλα.

Δημοσ.

Ρε συ βαλε τους 3 πυρηνες να δουλευουν για το convert και ο τεταρτος λογικά θα σου φτανει για όλα τα υπολοιπα...

Παντως ναι αν θέλεις να κερδιζεις σε χρόνο τοτε η αλλαγή σε καποιον ισχυρό intel αξίζει .. αλλα και παλι για να έχεις το multi tasking θα πρεπει να θυσιασεις τον ένα πυρήνα ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...