paokfbi Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Καλημέρα σας, έχω ένα πρόβλημα με το σταθερό PC που κλείνει μόνο του σε τελείως άκυρες στιγμές. Είτε είμαι στην επιφάνεια εργασίας, είτε παίζω Manager τυχαίνει να κλείσει μόνο του. Να σημειώσω ότι με το έχει κάνει 3 φορές μέσα σε μια βδομάδα και έχω θορυβηθεί αρκετά έως πολύ. Επίσης θέλω να τονίσω και ένα άλλο γεγονός που όταν κάνω τερματισμό από τα windows 7, ο υπολογιστής ενώ κλεινει κανονικότατα, μετά από 5 με 6 δευτερόλεπτα ανοίγει ξανά από μόνος του χωρίς να πατήσω το power και αυτό με το κάνει από τότε που άλλαξα τροφοδοτικό Corsair Builder Series 600W V2 80+ (δηλαδή εδώ και 3 μήνες). Τι φταίει για όλα αυτά? Προσωπικά θεωρώ ότι φταίει είτε το τροφοδοτικό (παρότι είναι μόλις 3 μηνών), είτε το UPS (δεν έχω αλλάξει μπαταρία εδώ και 4 χρόνια που το έχω), αν και δεν κάνει θόρυβο ούτε γίνεται κάτι με τα λαμπάκια σε αυτό, όταν κλεινει το PC. Τι φταίει για όλα αυτά? Ορίστε και μια εικόνα από τις θερμοκρασίες του υπολογιστή μου.
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Θέλεις να το βγάλεις για λίγες μέρες πάνω από το UPS να δεις αν αλλάξει κάτι ? Αυτές οι θερμοκρασίες είναι Idle ?
paokfbi Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Άμα το βγάλω από το UPS και κλείσει φοβάμαι μήπως καεί τίποτα. Τουλαχιστυον να σταθεροποιεί το ρεύμα. Όμως, παρότι είχα το UPS ολη την μέρα να φορτίσει πριν που εβγαλα την μπριζα έδειξε ότι δεν έχει καθόλου ρεύμα και ως επακόλουθο έκλεισε το PC. 'Οχι, είναι σχεδόν σε full mode οι θερμοκρασίες που βλέπεις. Το πολύ-πολύ να ανεβει ακόμα μέχρι 64 βαθμούς η CPU από όσο έχω δει.
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Αν κλείνει βίαια το Pc δεν έχει σημασία αν το κάνει πάνω η εκτός του UPS.Βγαλτο για δεις αν έχει συμμετοχή σε όλο αυτό. Επίσης έχεις κάποιο antivirus πάνω να φανταστώ έτσι ?
paokfbi Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 H μπαταρια του UPS θέλει άλλαγμα αυτό το έχω σίγουρο, αλλά δεν μου κολλάει πως γίνεται να κλείνει το PC για κάτι τέτοιο και έτσι υποψιαζόμαι και το τροφοδοτικό μιας και ξανανοίγει μετά απο τερματισμό απο μόνο του το PC!! Αν και αυτό το κάνει από την αρχή που άλλαξα τροφοδοτικό όπως έχω γράψει και πιο πάνω. Apo antivirus έχω το AVG Internet Security 2012 που τα περιλαμβάνει όλα. Έκανα και 1 scan χθες άλλα δεν με εμφάνισε τίποτα ανήσυχητικό. Σκέφτηκα και εγώ αυτό που λες να κάνω μια δοκιμή 2 μερες maximum, βγάζοντας το UPS, μήπως και φταίει αυτό και ο Θεός βοηθώς!!
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Ναι πρέπει να το κάνεις για ν'αρχισει να ξετυλίγεται το νήμα και να αποκλείσεις μερικές περιπτώσεις για να πας στις επόμενες.. Τα περισσότερα Pcs δεν έχουν ups και δεν καίγονται στην πρώτη διακοπή ρεύματος μην ανησυχείς.
paokfbi Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Το δοκίμασα για κάποιες ώρες και πριν λίγο με έκλεισε πάλι μόνο του χώρις να το έχω στο UPS και σε κατάσταση σχεδόν idle, βάζοντας το στην σελίδα του BIOS μόνο ώστε συγχρόνως να αποκλείσω και την περίπτωση ιού ή προβληματικού driver. Οπότε τώρα πως θα ελέγξω αν φταίει το τροφοδοτικό ή κάτι άλλο? Αντε να το βγάλω και να το πάω πίσω στο κατάστημα, είναι σίγουρο ότι με κάνει αυτό την ζημιά? Επεξ/σία 22 Μαΐου 2012 από paokfbi
paokfbi Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Τελικά η μητρική έφταιγε για όλο αυτό το νταβαντούρι. Το λέω για να το ξέρει όποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.
doakes Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Tι εκανες την αλλαξες την μητρικη ή εκανες BIOS Update?
GREGKERKYRA Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Μπορεί κάποιος πυκνωτής της μητρικής τα είχε παίξει, αν μπορείς να το τσεκάρεις με κάποιον ηλεκτρονικό δεν είναι τίποτα να αλλαχτεί.
Roger Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Ή να πεταξει το motherboard και να παρει αλλο,που να καθεται να τρεχει να αλλαζει πυκνωτες στο board?
doakes Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Γερη μητρικη με φουσκωμενους πυκνωτες ειναι αμαρτια να πετιεται! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα