Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει και ο τίτλος, ψάχνω να βρώ τρόπο να αποθηκεύω σε μια database ,τα δεδομένα μιας ιστοσελίδας και καθε μερα αυτα τα δεδομένα να ανανεώνονται.Μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του;;

Δημοσ.

Έχεις τα δεδομένα που λες; Αν ναι τότε

Επειδή η απάντηση μου δε θα σου είναι αρκετή, δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για να σου δώσουμε καλύτερες απαντήσεις.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απάντηση :D

Συγκεκριμενα αυτο που θελω να κανω ειναι να αποθηκευω στοιχεια καιρου σε μια βαση δεδομενων κ να μου τα εμφανιζει πάνω σε έναν χαρτη. Το προβλημα μου εμένα είναι οτι δεν ξέρω πώς να αποθηκευσω τα δεδομενα απο μια σελιδα οπως π.χ το meteo.gr,μέσα στη βάση μου.

Δημοσ.

Θα πρέπει η ιστοσελίδα να έχει κάποιο service και παρέχει μέσω αυτού τα δεδομένα καιρού. Συνήθως τέτοια δεδομένα παρέχονται είτε μέσω xml είτε μέσω json format. Οπότε κάνεις parsing το αντίστοιχα data και παίρνεις ότι πληροφορίες θέλεις.

Για παράδειγμα, τελευταία χρησιμοποίησα κάποια στοιχεία από vimeo. To vimeo μπορεί να σου επιστρέψει στοιχεία για διάφορα βίντεο αν ξέρεις το id τους. Δες εδώ

Διαβάζεις λοιπόν το συγκεκριμένο json και παίρνεις ότι σε ενδιαφέρει, το δείχνει στο site σου κατευθείαν, το αποθηκεύεις στη βάση σου ή και τα δύο.

Μερικές φορές τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν έρχονται δωρεάν θα πρέπει να επικοινωνίσεις μαζί τους.

Το πρόβλημά σου λοιπόν δεν είναι πως να αποθηκεύσεις τα δεδομένα, αλλά πως να τα πάρεις. Από τη στιγμή που θα τα έχεις μπορείς εύκολα να τα κάνεις ότι θέλεις...

Τέλος είδα στο meteo.gr ότι παίρνουν τα δεδομένα απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Δεν ξέρω αν είναι ελεύθερα ή όχι, αλλά θα πρέπει να το ψάξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...