Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν θέλεις να κάνεις "context switch" από τον κώδικα στην τεκμηρίωση δε νομίζω ότι υπάρχει τρόπος με λιγότερο overhead από το απλώς να στρέψεις το βλέμμα σου. Σαν overhead δεν εννοώ μόνο το ότι χρειάζεται ενδεχομένως να δώσεις κάποιο keyboard shortcut αλλά και τον καθαρά ανθρώπινο παράγοντα του ότι είναι πολύ ευκολότερο να πάει το μάτι κατευθείαν πάνω σ' αυτό που θέλεις όταν έχεις ήδη το στόχο στο οπτικό σου πεδίο (ακόμα κι αν δεν εστιάζεις εκεί).

Βεβαίως μπορείς να επιλέξεις να έχεις το doc μόνιμα ή ημιμόνιμα ανοιχτό αλλά τότε α) χάνεις χώρο από άλλα σημαντικά πράγματα και β) έχεις μια παραπάνω έγνοια στο μυαλό σου (τη διαχείριση του χώρου βασικά).

Σόρρυ για την επιμονή μου φίλε defacer, αλλά το context sensitive help σε επίπεδο ανάπτυξης προγραμματισμού 9 στις 10 περιπτώσεις (άντε 8 στις 10) σου ανοίγει την τεκμηρίωση ακριβώς στο σημείο που περιγράφει το context για το οποίο το κάλεσες (τις υπόλοιπες 2 ή 1 ή δεν το βρήκε ή χρειάζεται να πατήσεις κι ένα ENTER). Αντίθετα, έχοντας μόνιμα ανοιχτό το παράθυρο της τεκμηρίωσης θα πρέπει να ψάξεις να το βρεις μόνος σου το εν λόγω context. Άρα δεν ισχύει αυτό που περιγράφεις, το ότι δηλαδή πάει το μάτι σου σε αυτό που θέλεις. Αυτό που θέλεις κατά κανόνα βρίσκεται σε διαφορετική σελίδα από αυτή που έχεις ανοιχτή από την προηγούμενη.

ΥΓ: Όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει περισσότερα από κάποιον υποστηρικτή της αξίας των πολλαπλών monitors μπορεί να δει αυτό (ακολουθήστε και τα links για τα υπόλοιπα posts όμως).

Όπως για τα περισσότερα πράγματα, στο net μπορείς να βρει κανείς επιχειρήματα από όλες τις πλευρές.

Π.χ με ένα προχειρότατο googling....

http://dubroy.com/bl...act-or-fiction/

http://lifehacker.co...-span-and-focus

Επαναλαμβάνω όμως πως το δικό μου point δεν ήταν πως δεν είναι παραγωγικά τα mutl-monitor setups. Το point μου ήταν και παραμένει πως τα single-monitors δεν είναι apriori αντι-παραγωγικά. Όσο μάλιστα μεγαλώνει η ανάλυση τόσο περισσότερο παραγωγικά γίνονται, ενίοτε ακόμα πιο παραγωγικά κι από τα multi-monitor setups. Με κάποια όρια πάντα, π.χ. οι τερατώδεις αναλύσεις δυσχαιρένουν τη λειτουργικότητα του ποντικιού είτε σε single είτε σε multi monitor setups.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...