Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Θέλησα να αλλάξω δίσκο και να πάω σε SSD γιατί ο παλιός (μηχανικός) κάηκε.

Διαβάζοντας πολλά άρθρα, αλλά και forums (με πολύ προσοχή) όπως και εδώ 144 σελίδες (ουφ!!!), στο τέλος αισθάνθηκα σαν τον Λαμπιρίκο με την κουδούνα.

Μένω ή βγαίνω;

Τόσα πράγματα να κάνεις,

Ρυθμίσεις,

Απενεργοποιήσεις ή ενεργοποιήσεις,

Τrim auto or manual,

Cashe,

Μετρήσεις που δείχνουν σε άλλους νούμερα αυτοκτονίας και σε άλλους νούμερα ευτυχίας ουάου!! αλλά κανείς δεν είναι σε θέση με σιγουριά να πει γιατί συμβαίνει το ένα ή το άλλο,

Firmwares που τα παλαιότερα δουλεύουν καλύτερα από τα νεότερα,

Που κάποιες φορές δεν θα bootάρει για άγνωστους λόγους, και οι περισσότεροι το ρίχνουν στο firmware, (βγάλε το νεότερο και βάλε το παλιότερο γιατί δουλεύει καλύτερα.)

Τελικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι:

¨Η όλα αυτά είναι κλ@π@ρ@@ριές ή αν συμβαίνουν πράγματι όλα αυτά τότε είναι πολύ νωρίς για δίσκους SSD.

Ισως να βρίσκονται ακόμα στην βρεφική τους ηλικία και να πρέπει να περάσουν τις μαγουλάδες την ανεμοβλογιά κλπ.

Δεν κρύβω ότι μου θυμίζουν την συμπεριφορά των δίσκων από τα win2000 στα xp.

Αν είναι έτσι τότε θα προτιμούσα δύο WD RE4 μηχανικούς σε RAID , γιατί το νόημα είναι να δουλεύουν οι δίσκοι για σένα και όχι εσύ για τους δίσκους.

Ισως το 2016 να αγοράζεις έναν SSD να τον καρφώνεις επάνω στο σύστημα σου και να τον ξεκαρφώνεις όταν θα έχει πιάσει αράχνες.

Επάνω σε αυτά θα εκτιμούσα την άποψη ενός "ψημένου"

Δημοσ.

τα διαφορα τουηκς που διαβαζεις ειναι για ψαγμενους πολυ και ανθρωπους που τους αρεσει να "πειραζουν" τα πισια τους και τπτ να μην κανεις απο αυτα δεν θα εχεις προβλημα ουτε θα σου χαλασει ο δισκος γρηγορα (δες τα mtbf που δινουν οι κατασκευαστες)

επισης συμπληρωματικα μην νομιζεις οτι αν βαλεις ssd τα παντα θα τρεχουν ακαριαια,γρηγορα πολυ ναι ακαριαια ΟΧΙ

γενικοτερα υπερβολες πολλες γυρω απο το θεμα,αν βρεις καποιον που σε συμφερει οικονομικα παρτον και μην αγχωνεσαι

Δημοσ.

Διάφορα σαν αυτά που διάβασες θα διαβάσεις πολλά ακόμα αν συνεχίσεις να το ψάχνεις.

Γενικά ο κόσμος κάνει την τρίχα τριχιά. Κάποιος που δεν έχει πρόβλημα λέει "omfg it rocks fuck yeah" και κάποιος που έχει προβλήματα (έστω κι αν αυτό σημαίνει `λίγο χαμηλότερη ταχύτητα από benchmarks που διαβάζει`) λέει "τσάμπα λεφτά δεν αξίζουν δέκα format κάθε μέρα αλλάζω 30 firmware το μήνα γτπκ μη τον πάρετε".

Απλά πάρε, εφόσον έχεις τα χρήματα.

Δημοσ.

ο δικος μου προβληματισμος με τους ssd ειναι: να εχω εναν "βασικο" ssd εστω 60 gb μονο το λειτουργικο (7ρια) και εστω το catalyst και να κανω εγκατασταση παιχνιδια σε εναν "δευτερο" 1tb μηχανικο; γενικα στον δευτερο ν εχω τ οτιδηποτε games,movies οτιδηποτε!βοηθαει σε κατι ή μπα; ειναι δόκιμο γενικα κατι τετοιο;;

Στάλθηκε απ' το κινητό μου μέσω του Insomnia App...

Δημοσ.

ο δικος μου προβληματισμος με τους ssd ειναι: να εχω εναν "βασικο" ssd εστω 60 gb μονο το λειτουργικο (7ρια) και εστω το catalyst και να κανω εγκατασταση παιχνιδια σε εναν "δευτερο" 1tb μηχανικο; γενικα στον δευτερο ν εχω τ οτιδηποτε games,movies οτιδηποτε!βοηθαει σε κατι ή μπα; ειναι δόκιμο γενικα κατι τετοιο;;

Στάλθηκε απ' το κινητό μου μέσω του Insomnia App...

Αν πάρεις μόνο για το λειτουργικό τότε οι μόνες διαφορές που θα δεις είναι στο boot time και το shutdown. Σου προτείνω έναν 120αρι να βάλεις και 6-7 προγράμματα και άντε και κανένα παιχνίδι, εκεί θα δεις τεράστιες διαφορές στο load. Τώρα όσον αφορά τις ρυθμίσεις και τέτοια μην ακούς πολλά... απλά αν γουστάρεις βάζεις AHCI στο bios πριν εγκαταστήσεις το λειτουργικό για να φορτώνουν όλα το πολύ πολύ 2-3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα. Εγώ στο desktop μου δεν έκανα καμία ρύθμιση και τα benchmarks τα έγραψα εκεί που δεν πιάνει μελάνι και παρόλα αυτά είμαι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση του, η μέρα με την νύχτα... απλά στο AHCI που έχω στο λάπτοπ μου υπάρχει μια πολύ μικρή διαφορά στο φόρτωμα... μην κωλώνετε, SSD με κλειστά τα μάτια!

Δημοσ.

μπορείς να το γυρίσεις σε AHCI και αφού έχεις περάσει τα windows, μια αλλαγή στην registry κάνεις πριν το αλλάξεις.

Δημοσ.

Ωραίααααα!

Τον πήρα και τον έβαλα.

Φαίνεται να δουλεύει ....καλύτερα από μηχανικό.

Εχω τα xp που δεν υποστηρίζουν αυτό το περιβόητο trim.

Ο δίσκος το υποστηρίζει: OCZ AGILITY 60Gb

Κάποιο καλό software που να κάνει αυτή την δουλειά;

Δημοσ.
Ωραίααααα!

Τον πήρα και τον έβαλα.

Φαίνεται να δουλεύει ....καλύτερα από μηχανικό.

Εχω τα xp που δεν υποστηρίζουν αυτό το περιβόητο trim.

Ο δίσκος το υποστηρίζει: OCZ AGILITY 60Gb

Κάποιο καλό software που να κάνει αυτή την δουλειά;

Ναι τα windows7!

Δημοσ.

God, γιατί βάζετε λειτουργικό 11 χρονών σε καινούριο και δυνατό hardware; Δε λυπάστε τα λεφτά σας; Ένας SSD δε πρόκειται να αξιοποιηθεί ποτέ σωστά από τα Windows XP. Είναι σα να αγοράσεις Lamborghini και να της βάζεις τηγανόλαδα αντί για βενζίνη.

Το ότι ο δίσκος σου δεν αξιοποιείται φαίνεται κι από αυτό που έγραψες: «φαίνεται να δουλεύει ....καλύτερα από μηχανικό».

Αν δούλευε όπως πρέπει θα ήσουν κάπως έτσι: :shock:

Κατέβασε ένα DVDάκι Windows 7 και βάλτα.

Δημοσ.

Τα win 7 είναι ότι ποιο αποκρουστικό έχει δημιουργήσει η τεμπελιά της microsoft

Ισως ειναι το καλυτερο λειτουργικο που εχει βγαλει η microsoft.ειναι τα upgraded XP.το κοβω να τα εχω για καμια 10ετια στο συστημα....

Δημοσ.

Οκ οτι πεις... μονο απο αυτή την απαντηση δεν νομιζω οτι υπαρχει νοημα να κατσω να ασχοληθω για να σου εξηγήσω μερικά πραγματα... κατσε με τα προιστορικα ΧΡ ...

+1 στον Θανο απο πανω..

Δημοσ.

Εντελώς άκυρο αυτό που λες.

Δημοσ.

Καταρχήν να σου πω ότι είμαι/ήμουνα μεγάλος οπαδός των xp και από αυτούς που τα συστήνουν ακόμα σε μηχανήματα μικρών επιδόσεων (κάτι p4 με 1gb μνήμη είναι τραγικο να τρέχουν τα 7αρια). Επίσης δεν χαμπαριάζω από την ηλικία του λειτουργικού. Αν προσφέρει όλες τις δυνατότητες που θέλω, ας είναι και 25ετιας.

ΑΛΛΑ:

Τα win 7 είναι μια πολύ βελτιωμένη version των xp. Στα καινούρια αλλά και σε λίγο παλιότερα συστήματα είναι must. Είναι τουλάχιστον το ίδιο σταθερά με τα xp, στηρίζεται η 64bit έκδοσή τους (όχι όπως των xp), ενσωματώνουν το dx11 και άλλα πολλά. Αν θεωρείς ότι τα windows 7 είναι μια νέα έκδοση των vista κάνεις λάθος. Δεν είναι, όπως δεν ήταν και τα xp μια άλλη έκδοση των επίσης αποτυχημένων millenium.

Η ms με τα vista ρίσκαρε τη φήμη της και τις πωλήσεις της βραχυπρόθεσμα κοιτώντας το συμφέρον των κατασκευαστών hardware. Αυτό δεν συμβαίνει με τα 7. Oι απαιτήσεις τους συμβαδίζουν με την εποχή τους.

Σκέψου ότι τα 7 είναι το πρώτο λειτουργικό που αναγνωρίζουν την αξία του ακόμα και φανατικοί -κολλημένοι macαδες! Αυτό τα λέει όλα.

Στήριξε αν θες αυτό που είπες λοιπόν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...