dimitris2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Ύστερα από 18 μήνες ερευνών στις πρακτικές της Google, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντόπισε τέσσερα συγκεκριμένα σημεία όπου εκφράζει τις ανησυχίες της για πιθανή εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας στην αγορά εις βάρος των ανταγωνιστών της. Οι παρατηρήσεις ανακοινώθηκαν από τον Joaquin Almunia. Ο ίδιος επικαλούμενος τη συνεχή προθυμία της Google για να ασχοληθεί με τα θέματα που εξετάζει η Ρυθμιστική Αρχή, εκφράζει την ελπίδα του ότι οι δικαστικές διαδικασίες σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν μπορούν να διευθετηθούν γρήγορα και φιλικά. Η έρευνα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010, όταν η Microsoft και άλλες εταιρείες δημοσίευσαν τις καταγγελίες τους σχετικά με μονοπωλιακές τακτικές της Google. Αρχικά αναφέρεται ότι στα αποτελέσματα αναζήτησης η Google ξεχωρίζει τους συνδέσμους προς τις δικές της υπηρεσίες όπως είναι το Maps, το images και το news, γεγονός που θεωρείται ως εσφαλμένη προώθηση των προϊόντων της. Ακόμη ο Almunia επισημαίνει την περίπτωση αντιγραφής περιεχομένου από άλλες μηχανές αναζήτησης όπως για παράδειγμα περιεχόμενο από κριτικές πελατών, αναφερόμενος στη διαδικασία δημιουργίας ευρετηρίων από ιστοσελίδες σχετικές με αναζήτηση ταξιδιών και εστιατορίων. Οι άλλες δύο “ανησυχίες” της Επιτροπής έχουν να κάνουν με τις διαφημίσεις AdWords, υποστηρίζοντας ότι η Google δυσκολεύει τόσο τις ιστοσελίδες όσο και τους διαφημιστές να διαφοροποιηθούν ή να μετακινηθούν σε εναλλακτικές πλατφόρμες διαφημίσεων αναζήτησης. Η Google διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη στάση της, κάτι το οποίο κάνει μέχρι σήμερα, αλλά είναι αρκετά λίγες οι ενδείξεις για περαιτέρω δικαστικές διαμάχες. Πολύ πιθανό η περίπτωση της Google να ολοκληρωθεί μέσω διαπραγματεύσεων με την Επιτροπή, ώστε και οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε ένα κοινώς αποδεκτό πακέτο διορθωτικών αλλαγών. Site: theverge.com
gokuthelegend Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Εγώ κατάλαβα το εξής, έχω μια επειχήρηση (google)και διαφημίζω τα προιόντα και τις υπηρεσίες μου (images, maps, docs, κλπ) και μου την λένε επειδής το κάνω.
pOLoS Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Εγώ κατάλαβα το εξής' date=' έχω μια επειχήρηση (google)και διαφημίζω τα προιόντα και τις υπηρεσίες μου (images, maps, docs, κλπ) και μου την λένε επειδής το κάνω.[/quote'] ακριβώς
activex Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Εγώ κατάλαβα το εξής, έχω μια επειχήρηση (google), επιτρέπεται σε αυτή να συνεργάζεται με αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών βλέπε (NSA) και την Eυρωπη τη χαλάει μη τυχών γίνει καμιά παρατυπία στα μονοπωλιακά Πηγές http://dienekis480.blogspot.com/2012/05/nsa-google.html http://www.voltairenet.org/La-NSA-peut-espionner-Google-mais
PETROS13 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 και γιατί να μην το κάνει? θίγει κάποιον άλλο? ή τη θέλουν αμερόληπτη και να διαφημίζει την αναζήτηση της microsoft ή της yahoo?
koslibpro Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 βλακεια της κομισιον εγω θεωρω..δεν το καταλαβα δηλαδη,δεν θα υποστηριξει τον εαυτο της?αν ειναι δυνατον..αν ειναι οι αλλοι μαγκες,ας την φτασουν.απλα τα πραγματα...
humanoid Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Η Google διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη στάση της, κάτι το οποίο κάνει μέχρι σήμερα, αλλά είναι αρκετά λίγες οι ενδείξεις για περαιτέρω δικαστικές διαμάχες. Πολύ πιθανό η περίπτωση της Google να ολοκληρωθεί μέσω διαπραγματεύσεων με την Επιτροπή, ώστε και οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε ένα κοινώς αποδεκτό πακέτο διορθωτικών αλλαγών. Αυτό δηλαδή τώρα τι σημαίνει; Ότι θα πέσει λάδωμα;
antbyron Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 θεωρώ ότι όντως υπάρχει θέμα. Όταν μιας εταιρίας οι υπηρεσίες καταλήγουν να γίνονται εξάρτηση και να ασκούν τεράστια επιρροή, τότε εγείρεται θέμα μονοπωλίου και η κριτική προς την google πρέπει να είναι αυστηρή, τόσο για την ηθική όσο και για τις ανταγωνιστικές της πρακτικές. Φυσικά οι άλλες εταιρίες όχι ότι είναι άγιες, απλώς προσπαθούν να την ανταγωνιστούν όπως μπορούν.
Gbax13 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Εγω κατάλαβα το άλλο : Τσουζει τη Microsoft... Δλδ η google ουσιαστικά πουλάει ένα προϊόν, τη μηχανή αναζήτησής της ( έστω και έμμεσα αυτο κάνει ) κ μέσω αυτής δεν μπορει να διαφημίσει τα υπόλοιπα προϊόντα της. Αν δε θέλουν μονοπώλιο να βγάλουν κάτι καλύτερο. Κι αυτο με το adwords πόσο άκυρο πια... Sent from my iPod touch using Insomnia
ares225 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Βασικα κατι παρομοιο δεν ειχαν κανει στην microsoft με το media player?
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 θεωρώ ότι όντως υπάρχει θέμα. Όταν μιας εταιρίας οι υπηρεσίες καταλήγουν να γίνονται εξάρτηση και να ασκούν τεράστια επιρροή, τότε εγείρεται θέμα μονοπωλίου και η κριτική προς την google πρέπει να είναι αυστηρή, τόσο για την ηθική όσο και για τις ανταγωνιστικές της πρακτικές. Φυσικά οι άλλες εταιρίες όχι ότι είναι άγιες, απλώς προσπαθούν να την ανταγωνιστούν όπως μπορούν. Άμα οι τακτικές ανταγωνιστικότητας κρίνονταν απ την εξάρτηση και την επιρόή τοτε το facebook επρεπε να ειχε φάει ισόβια ...Ο λογος που η Google ειναι εκεί που είναι,είναι γιατι τα προιόντα της ειναι καλύτερα του ανταγωνισμού,ετσι απλα. Προφανώς έχουν υπάρξει στο παρελθόν εταιρίες που βασισμένες σε "βρώμικες" τακτικές προώθησης εχουν χτίσει μονοπώλια(gouxou*Microso*gouxou) αλλά είναι προφανές οτι η Google δεν είναι μια απο αύτές τις εταιρίες.Ας αναπτύξει η Yahoo και η Microsoft μια αναζήτηση και ενα e-mail της προκοπής και να αφήσουν τα γλυφιτζούρια περι ανταγωνιστικοτητας.
alexandergr Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Μ'αρέσει πόσα άτομα έχουμε εδώ μέσα που κατανοούν καλύτερα απ'την Ευρωπαίκη Επιτροπή, τους νόμους περι μονοπωλείου.
kostas_dr Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Δημοσ. 22 Μαΐου 2012 Ο Αλμούνια τα είχε καταφέρει τόσο καλά στο προηγούμενο πόστο του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα