Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή αν δεν υπάρχει διαθέσιμος δεύτερος υπολογιστής, για να "γεμίσεις με μηδενικά" τον SSD σου θα κάνεις κλασσικά φορμάτ χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και δεν είναι η βέλτιστη λύση, σωστά; Άλλος τρόπος δεν υπάρχει;

Δημοσ.

Δηλαδή αν δεν υπάρχει διαθέσιμος δεύτερος υπολογιστής, για να "γεμίσεις με μηδενικά" τον SSD σου θα κάνεις κλασσικά φορμάτ χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και δεν είναι η βέλτιστη λύση, σωστά; Άλλος τρόπος δεν υπάρχει;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με μόνο έναν υπολογιστή, bootάρεις σε DOS και σβήνεις με HDDErase, σε ειδική διανομή Linux (Parted Magic) και το κάνεις από εκεί, ή ακόμα και σε portable Windows XP με το Hiren's Boot CD (Restored Edition).

Secure Erase γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις, το κάνει όποιος θέλει να πουλήσει το δίσκο, να σβήσει ευαίσθητα δεδομένα ή να τον επαναφέρει στην εργοστασιακή κατάσταση. Δεν προσφέρει τίποτα σε επιδόσεις/διάρκεια ζωής στους SSD, μερικοί κατασκευαστές αναφέρουν ότι οι SSD αντέχουν μέχρι 10.000 secure erases οπότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με μόνο έναν υπολογιστή, bootάρεις σε DOS και σβήνεις με HDDErase, σε ειδική διανομή Linux (Parted Magic) και το κάνεις από εκεί, ή ακόμα και σε portable Windows XP με το Hiren's Boot CD (Restored Edition).

Secure Erase γίνεται σε ειδικές περιπτώσεις, το κάνει όποιος θέλει να πουλήσει το δίσκο, να σβήσει ευαίσθητα δεδομένα ή να τον επαναφέρει στην εργοστασιακή κατάσταση. Δεν προσφέρει τίποτα σε επιδόσεις/διάρκεια ζωής στους SSD, μερικοί κατασκευαστές αναφέρουν ότι οι SSD αντέχουν μέχρι 10.000 secure erases οπότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Αν έχεις εγκατεστημένα Windows περισσότερο από χρόνο και θέλεις να κάνεις επανεγκατάσταση, νομίζω το Secure Erase επιβάλλεται προκειμένου ο δίσκος να έρθει στις αρχικές του επιδόσεις. Δεν ξέρω τώρα αν έχουν βγεί άλλες μελέτες :rolleyes:

Δημοσ.

Αν έχεις εγκατεστημένα Windows περισσότερο από χρόνο και θέλεις να κάνεις επανεγκατάσταση, νομίζω το Secure Erase επιβάλλεται προκειμένου ο δίσκος να έρθει στις αρχικές του επιδόσεις. Δεν ξέρω τώρα αν έχουν βγεί άλλες μελέτες :rolleyes:

Κάποια πηγή που να επιβεβαιώνει ότι "επιβάλλεται";

Δημοσ.

Mισο λεπτο γιατι δεν καταλαβα ρε παιδια.

Αν εχω εναν ssd πανω απο χρονο και τουχω μεσα τα win7 και αποφασισα τωρα για καποιο λογο να του κανω ενα φορματ και τα ξαναπερασω τα 7... πρεπει να κανω κατι διαφορετικο στη διαδικασια αποτι θακανα μεναν μηχανικο σκληρο;

Δημοσ.

Καλή ερώτηση. Με λίγα λόγια τι θα κερδίσουμε με το secure erase σε σχέση με ένα quick format κατά την διαδικασία μιας φρέσκιας εγκατάστασης των WIN7?

Δημοσ.

Μα ξεκάθαρο είναι, ΔΕΝ κερδίζεις τίποτα με το secure erase. Windows 7 quick format (για partition alignment) + TRIM είναι ό,τι χρειάζονται οι SSDs για (επαν-)εγκατάσταση των windows.

Σωστό Secure Erase (δλδ μέσω της αντίστοιχης ATA command σε έναν controller που την υποστηρίζει) γίνεται μόνο για να διαγράψουμε οριστικά ευαίσθητα δεδομένα.

Πού είδατε να αναφέρεται ότι πρέπει να γίνεται και S.E. σε κάθε format;

Δημοσ.

Εγώ το λέω γιατί τόσο καιρό σε διάφορα forum αυτό προτείνουν. Και καλά με το secure erase o δίσκος έρχεται στην εργοστασιακή κατάσταση και έχει υψηλότερες επιδόσεις. Όταν χρησιμοποιείται ο SSD με τον καιρό οι επιδόσεις πέφτουν. Μόνο από εσένα είδα να λές ότι με τον καιρό ο SSD παρουσιάζει υψηλότερες επιδόσεις και με το secure erase χάνονται. Εσύ στον δικό σου format του κάνεις ?

Δημοσ.

Εγώ το λέω γιατί τόσο καιρό σε διάφορα forum αυτό προτείνουν. Και καλά με το secure erase o δίσκος έρχεται στην εργοστασιακή κατάσταση και έχει υψηλότερες επιδόσεις. Όταν χρησιμοποιείται ο SSD με τον καιρό οι επιδόσεις πέφτουν. Μόνο από εσένα είδα να λές ότι με τον καιρό ο SSD παρουσιάζει υψηλότερες επιδόσεις και με το secure erase χάνονται. Εσύ στον δικό σου format του κάνεις ?

Κάποιο link να το δούμε και εμείς;

Κάποια πηγή που να επιβεβαιώνει ότι "επιβάλλεται";

Επίσης, δεν είπα πουθενά ότι "με τον καιρό ο SSD παρουσιάζει υψηλότερες επιδόσεις και με το secure erase χάνονται", διάβαζε προσεκτικότερα αν θέλεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...