Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καθόλου κακό δε του κάνει— το format γράφει απλά κάποιες πληροφορίες (ελάχιστα bytes) στην αρχή του δίσκου. Τεχνικά είναι σαν μια απλή αποθήκευση ενός αρχείου.

Δημοσ.

Απλά θα πρέπει να εγκαταστήσεις τον SSD σαν δεύτερο δίσκο προκειμένου να του εφαρμόσεις το secure erase το οποίο φυσικά θα είναι εγκατεστημένο στον σκληρό με το λειτουργικό...

Δημοσ.

Επίσης θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα γίνει σωστό alignment στο partition. Τα Windows 7 το κάνουν σωστά αυτόματα, κάνεις ένα delete/create partition για να 'σαι σίγουρος.

Άν έχεις XP θα πρέπει να δημιουργήσεις το partition πρίν την εγκατάσταση για να είναι aligned με το diskpart και τον SSD σαν 2ο δίσκο : http://www.ocztechnologyforum.com/wiki/index.php?title=How_to_set_up_Windows_on_a_VERTEX#Microsoft_Windows_XP_.28all_service_pack_levels.29

Τα διάφορα partitioning προγράμματα δεν κάνουν σωστό alignment, το επερχόμενο Minitool partition wizard ισχυρίζεται ότι θα μπορεί, αλλά το περιμένουμε.

Διαφορετικά μπορείς να ξεκινήσεις το setup των 7, να φτιάξεις το partition και να κάνεις quit, και στη συνέχεια να εγκαταστήσεις κανονικά τα XP.

Δημοσ.

7 εχω...αρα τον βαζω σε ενα αλλο Pc αφου δεν εχω αλλο λειτουργικο στον υπολογιστη μου και κανω secure erase με το προγραμμα της ocz και μετα περναω τα windows χωρις φορματ!!ε?

Δημοσ.

7 εχω...αρα τον βαζω σε ενα αλλο Pc αφου δεν εχω αλλο λειτουργικο στον υπολογιστη μου και κανω secure erase με το προγραμμα της ocz και μετα περναω τα windows χωρις φορματ!!ε?

Ακριβώς φιλε μου

Δημοσ.

Βασικά αν έχεις σχετικά νέο δίσκο δεν χρειάζεται να κάνεις καν secure erase. Delete και create partition αρκούν αν είναι aligned, δεν θα κερδίσεις ταχύτητα ούτε "υγεία" με το sanitizing...

Δημοσ.

τον εχω κανα 6μηνο..του εχω κανει μια φορα φορματ αλλα ελεγα να δοκιμασω τι παιζει και με το secure erase!aligned&sanitizing τι σημαινουν?

Δημοσ.

Δοκίμασέ το, απλά με ρέγουλο.

Sanitizing = secure erasing = επαναφορά στην εργοστασιακή κατάσταση.

Alignment = είναι θέμα χωροταξίας των sectors του κάθε cluster και πώς το λειτουργικό εφαρμόζει τις εγγραφές/αναγνώσεις ώστε να υπάρχει βέλτιστη απόδοση (περισσότερα : http://superuser.com/questions/393914/what-is-partition-alignment-and-why-whould-i-need-it)

Δημοσ.

Βασικά αν έχεις σχετικά νέο δίσκο δεν χρειάζεται να κάνεις καν secure erase. Delete και create partition αρκούν αν είναι aligned, δεν θα κερδίσεις ταχύτητα ούτε "υγεία" με το sanitizing...

επειδή σκοπεύω να πάρω αύριο εναν νεο ssd πως κάνω αυτά και απο που τα delete ..create new partition και πως βρισκουμε αν είναι aligned?, αν τον βάλω ως δεύτερο σε ένα desktop δε θα τον δει κατευτθείαν;

σκέφτομαι να πάρω τον vertex 4 της ocz και θέλει και firmware update, διάβασα οτι θα πρέπει να είναι σε ahci , ο ssd ή και ο HDD με τα windos επάνω;

και αφού του κάνω το update μετά για να του περάσω τα windows κάνω κανονικά windows install?

Δημοσ.

Το alignment στα windows 7 γίνεται αυτόματα, οπότε δεν σε απασχολεί αυτό. Για να κάνεις firmware update τον συνδέεις όντως σαν 2ο σε κάποιο SATA port και του κάνεις με το OCZ toolbox. Δεν χρειάζεται να είναι σε AHCI, έχω κάνει update σε Vertex 2 και σε IDE mode, αν και οι κατασκευαστές προτείνουν το 1ο. Διάβασε πάντως τις οδηγίες από το site, κάπου έλεγε ότι πρέπει να αναγνωριστεί ως drive0 ή κάτι παρόμοιο αν θυμάμαι καλά.

Αφού κάνεις update, απλά του κάνεις εγκατάσταση τα windows, delete/create partition γίνεται από τις advanced options στο σημείο που διαλέγεις partition κατά την εγκατάσταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...