Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω φτιαξει ενα δικτυο με cat6 στο σπιτι και θελω να παρω ενα switch 16αρι 10/100/1000 Mbps.

Tο σκεπτικο ειναι να επικοινωνουν 2 htpc και 2 pc μεταξυ τους και η ανταλαγη/αναπαραγωγη αρχειων (ταινιες κυριως blueray +16GB)

Εχω βρει αυτο και θα ηθελα τη γνωμη σας NetGear GS116GE

και σε καλυτερη τιμη στο Αmazon

Η καθε πριζα (12 το συνολο) εχει δικο της καλωδιο που φτανει μεχρι τον πινακα που ειναι το ρουτερ της WIND (ZTE ZXV10 H108L ).

ΥΓ.1.Ξερω οτι καποια στιγμη θα αναγκαστω να φτιαξω ενα NAS.

ΥΓ.2.Ξερετε καποιο δωρεαν DNS για dynamic ip γιατι το DynDNS δεν ειναι ποια δωρεαν

και να ειναι συμβατο με το ρουτερ της wind ZTE ZXV10 H108L

Δημοσ.

A. Αν βαλεις gbit switch πανω σε 100ρι ρουτερ (οπως το ZTE) θα παιζεις στα 100. Πρεπει να βαλεις router 1gbit, πχ αυτο http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=a3b9579e-e372-4bfa-a577-caba62f4a5b7

Eχει και USB επανω που δεχεται εξωτερικο σκληρο δισκο, πιθανως να σε βοηθησει στη δουλεια που θες να κανεις.

Β. Για switch δες κι αυτο http://www.skroutz.gr/s/328712/TP-LINK-16-Port-Gigabit-Switch.html Bεβαια ειναι rackmount οποτε να υποθεσω οτι εχεις καμπινα, διαφορετικα θα πρεπει να βρεις χωρο να το τοποθετησεις.

Και τα 2 μαζι σου βγαινουν στην τιμη του netgear περιπου. Η tp-link ειναι φθηνη μαρκα, οχι ομως και κακη για τη δουλεια που κανει.

Δημοσ.

Αν τα παντα πανε στο 1000ρι, η επικοινωνια μεταξυ των μηχανηματων θα ειναι στα 1000 (εφοσον εχουν και αναλογες καρτες βεβαιως). Μονο οταν καποιος παει να μπει στο internet θα περναει απο το router και θα επικοινωνει με αυτον στα 100 αλλα δεν εχει σημασια

Δημοσ.

Θέλεις managed ή όχι switch?

Εγώ πήρα το εξής:

http://www.amazon.co.uk/TP-Link-24-Port-Gigabit-Desktop-Rackmount/dp/B003UWXFM0/ref=sr_1_7?s=computers&ie=UTF8&qid=1337625867&sr=1-7

Το οποίο είναι unmanaged και με 24 πορτες. Υπάρχει και σε 16 πόρτες:

http://www.amazon.co.uk/TP-Link-16-Port-Gigabit-Desktop-Switch/dp/B003UWRYBI/ref=sr_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1337625867&sr=1-2

Απλά αν έχεις σκοπό να το βάλεις σε rack καλό είναι να επιλέξεις κάποιο με την δυνατότητα αυτή.

Δημοσ.

Αν τα παντα πανε στο 1000ρι, η επικοινωνια μεταξυ των μηχανηματων θα ειναι στα 1000 (εφοσον εχουν και αναλογες καρτες βεβαιως). Μονο οταν καποιος παει να μπει στο internet θα περναει απο το router και θα επικοινωνει με αυτον στα 100 αλλα δεν εχει σημασια

Εισαι βεβαιος για αυτο?

Ακομα και στο LAN η δρομολογηση γινεται απο τον ρουτερ και προφανως περνανε τα πακετα απο αυτον.

Αν ωστοσο το εχεις δοκιμασει στην πραξη (εγω δε το εχω δοκιμασει) και σου εχει δουλεψει ετσι, τοτε πασο.

Δημοσ.

@Nikos Δεν με ενδιαφερει να ειναι managed.

Το switch θα μπει στην πλατη της ντουλαπας και θα χρησιμοποιησω αυτα Velcro Heavy duty coins τα οποια σηκωνουν 4kg το καθενα.

Η προτιμηση του NetGear-GS116GE ειναι οτι ενα 5αρι που εχω 4 χρονια δουλευει ρολοι και εχει εγγυηση εφ ορου ζωης.

Απο την αλλη δεν γνωριζα οτι το ZTE ειναι 100αρι οποτε μαλλον θα παω για κατι ποιο φτηνο switch οπως αυτο που μου ειπατε και να παρω και το ρουτερ

Για το θεμα του NAS αυτο πως σας φαινεται D-Link DNS-320 ShareCenter

Δημοσ.

Εισαι βεβαιος για αυτο?

Ακομα και στο LAN η δρομολογηση γινεται απο τον ρουτερ και προφανως περνανε τα πακετα απο αυτον.

Αν ωστοσο το εχεις δοκιμασει στην πραξη (εγω δε το εχω δοκιμασει) και σου εχει δουλεψει ετσι, τοτε πασο.

Ναι ετσι ειναι. Δεν γινεται δρομολογηση απο ρουτερ για την απλη επικοινωνια εντος τοπικου δικτυου. Η δρομολογηση που κανουν τα switch με βαση το MAC address γινεται απο τα ιδια τα switch, οποτε το σημα δεν παει παραπερα.

Φυσικα μιλαμε για απλο setup, οχι το να εχεις vlans η proxy servers οποτε να πρεπει να περναει και απο αλλου

Δημοσ.

Οk my bad τοτε!

Συνεπως, kukukali, δεν χρειαζεται να αλλαξεις το ρουτερ σου καθως δεν θα εχεις bottleneck στην αποδοση του δικτυου.

Δημοσ.

A. Αν βαλεις gbit switch πανω σε 100ρι ρουτερ (οπως το ZTE) θα παιζεις στα 100. Πρεπει να βαλεις router 1gbit, πχ αυτο http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=a3b9579e-e372-4bfa-a577-caba62f4a5b7

Eχει και USB επανω που δεχεται εξωτερικο σκληρο δισκο, πιθανως να σε βοηθησει στη δουλεια που θες να κανεις.

Β. Για switch δες κι αυτο http://www.skroutz.gr/s/328712/TP-LINK-16-Port-Gigabit-Switch.html Bεβαια ειναι rackmount οποτε να υποθεσω οτι εχεις καμπινα, διαφορετικα θα πρεπει να βρεις χωρο να το τοποθετησεις.

Και τα 2 μαζι σου βγαινουν στην τιμη του netgear περιπου. Η tp-link ειναι φθηνη μαρκα, οχι ομως και κακη για τη δουλεια που κανει.

Μπόμπα το Tp-Link WR1043 το έχεις δουλέψει καθόλου? Το ερωτημα μου ειναι που στα σπεκς μιλάει για 1gabit

εγω διαβασα αυτο: "Ταχύτητα που αγγίζει τα 300Mbps ασύρματης μετάδοσης, με τις τεχνολογίες MIMO, SST, CCA, που αποδίδουν μεγαλύτερες ταχύτητες, βελτιωμένη κάλυψη και σταθερό σήμα."

Eπίσης τι είναι τα MIMO, SST, CCA πρωτη φορα βλεπω αυτην ορολογια στα δικτυα..

Δημοσ.

Εγώ έχω το 1043D και είμαι απόλυτα ευχαριστημένoς. Το Gbit δουλεύει μια χαρά αν και έχει μόνο 4 πόρτες (+1 Wan Gbit που θέλει να βάλεις το open WRT για να την δείς ως απλή LAN θύρα). ΚΑτά τα άλλα έχει και USB θύρες οπότε μπορείς να βάλεις δίσκους πάνω σαν δικτυακούς ή εκτυπωτές. Με το open WRT νομίζω ότι μπορείς να βάλεις και mobile internet στικάκι για backup.

Δημοσ.

Μπόμπα το Tp-Link WR1043 το έχεις δουλέψει καθόλου? Το ερωτημα μου ειναι που στα σπεκς μιλάει για 1gabit

εγω διαβασα αυτο: "Ταχύτητα που αγγίζει τα 300Mbps ασύρματης μετάδοσης, με τις τεχνολογίες MIMO, SST, CCA, που αποδίδουν μεγαλύτερες ταχύτητες, βελτιωμένη κάλυψη και σταθερό σήμα."

Eπίσης τι είναι τα MIMO, SST, CCA πρωτη φορα βλεπω αυτην ορολογια στα δικτυα..

Tα 300mbps οπως λεει αφορουν τις wifi συνδεσεις (που εκει ουτως η αλλως οι ταχυτητες ειναι μικροτερες απο του καλωδιου).

Εν προκειμενω μιλαμε για καλωδιο και στο καλωδιο δινει 1gigabit, καθως διαθετει 4 x gigabit ports.

Το SST και CCA δεν ξερω τι ειναι, υποθετω ομως οτι οπως και το MIMO αφορουν τεχνικα χαρακτηριστικα του wifi adapter.

Δεν εχω δουλεψει το συγκεκριμενο tplink, εχω δουλεψει αλλα φθηνοτερα και δεν εχω κανενα παραπονο. Κανουν τη δουλεια τους, ειναι αξιοπιστα και για home use προσφερουν τα απαιραιτητα features. Kι αν εισαι και μερακλης η πλειοψηφια τους σηκωνει και openwrt/ddwrt για να παιξεις λιγο παραπανω.

Δημοσ.

Το netgear που διάλεξες είναι απο τα καλύτερα.

Όταν με το καλό φτιάξεις και NAS, να ρυθμίσεις και 4Κ Jumbo Frames.

Τώρα το modem router δεν αλλάζει και πολλά. Εσύ θα συνδέσεις όλες τις συσκευές πάνω στο switch και το uplink μόνο από το ZTE θα είναι 100mbps. Βέβαια εάν συνδέσεις κάποιο pc πάνω στο ZTE θα είναι ο αδύναμος κρίκος αφού θα πρέπει να περάσει μέσα από το switch του zte για να φτάσει σε οποιαδήποτε άλλη συνδεμένη συσκευή πάνω στο netgear.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...