Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας απο τους σκληρους μου,εβγαλε bad sectors.

Δεν ειναι πολλα οποτε θα συνεχισω να τον χρησιμοποιω μεχρι να μαζεψω λεφτα να παρω καινουργιο.

 

Υπαρχει τροπος να μαρκαρω αυτα τα bad sectors ωστε να μην χρησιμοποιουνται οταν γραφω κατι στο συγκεκριμενο δισκο;

ηδη κατι rar που κατεβασα,"κατσανε" πανω στα bad sectors οποτε τα αφησα εκει.

 

Υπαρχει καποιο utility γιαυτη την δουλεια; το chkdsk των windows,αρκει;

 

υποψιν οτι ο δισκος ειναι σχεδον γεματος.

Δημοσ.

έχω την εντύπωση οτι μέχρι ένα νούμερο bad sectors οι μοντέρνοι σκληροί δεν εχουν πρόβλημα. Εχουν καβάτζα και όταν ανιχνεύεται κάποιο bad sector αυτόματα αντικαθίσταται από κάποιο καλό. Τσέκαρε και με κάποιο διαγνωστικό της εταιρία που είναι ο σκληρός για καλο και για κακό.

Δημοσ.

Το μόνο που μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σκανάρισμα με κάποιο πρόγραμμα που εμφανίζει σε GUI τις θέσεις των bad blocks (πχ HD Sentinel), και αν τυχόν τα blocks από sectors είναι συνεχόμενα, τότε μολύβι και χαρτί (ή κομπιουτεράκι) και υπολογισμούς σε ποιές θέσεις αναφορικά με την χωρητικότητα του δίσκου βρίσκεται η σειρά αυτών των bad blocks, ούτως ώστε να ακολουθήσει ένα κόψιμο του δίσκου σε αντίστοιχα partition (πχ ένα partition των 50GB που να ακολουθείται από ένα partition πχ άλλων τόσων που περιέχει την συγκέντρωση των bb και τέλος ακόμη ένα με τον εναπομείναντα ελεύθερο χώρο και αφού δημιουργηθούν όλα -μέχρι 4 μπορούν άλλωστε- σβύσιμο του/των partition που περιέχουν τα bb από τη Διαχείριση Δίσκων και να μείνει/ουν ο/οι χώρος/οι ως "αδιαμόρφωτος"/οι ώστε καν να μην ασχολείται μαζί τους το λειτουργικό. Λογικό επίσης είναι η φροντίδα της δημιουργίας των "προβληματικών" partition (στην πρώτη φάση, μέχρι να σβυστούν τελικά) έτσι ώστε να είναι κατά τί λίγο πιο πριν από την ύπαρξη των bb και λίγο μετά από αυτών, προς αποφυγή πιθανής εμφάνισης και άλλων bb κοντά στα υπάρχοντα. Αν βεβαίως ο δίσκος είναι σε διαδικασία γενικής κατάρρευσης (πληγωμένες "βελόνες" κεφαλών ή μικροσκοπικό υλικό που βόσκει επί των platter ή συνδυασμός αυτών), έστω και αργής, τότε όλα τα παραπάνω δεν βοηθάνε και πολύ για να συνεχίσει να χρησιμοποιείται ο δίσκος - όχι τουλάχιστον για πολύ διάστημα.

 

 

 

 

[To ΗDD Regenerator που ίσως προταθεί στη συνέχεια από κάποιους που νομίζουν ότι ανακαλύψανε το Άγιο Δισκοπότηρο των αποθηκευτικών μέσων, αφ' ενός είναι κατά βάση τόσο ουσιαστικό για "επιδιόρθωση" δίσκων, όσο είναι για το χάσιμο κιλών οι δίαιτες των περιοδικών (όπως "πουλιέται" έστω) - αφ' ετέρου αν υπάρχει κάτι που πραγματικά μπορεί να κάνει, είναι "έμμεσο" file recovery (προσπαθώντας κι "επιμένοντας" να διαβάσει "unreadable" sectors και ταυτόχρονα να επανεγγράψει τa data σε άλλο σημείο του δίσκου)]

 

 

 

 

 

έχω την εντύπωση οτι μέχρι ένα νούμερο bad sectors οι μοντέρνοι σκληροί δεν εχουν πρόβλημα. Εχουν καβάτζα και όταν ανιχνεύεται κάποιο bad sector αυτόματα αντικαθίσταται από κάποιο καλό. Τσέκαρε και με κάποιο διαγνωστικό της εταιρία που είναι ο σκληρός για καλο και για κακό.

Όλοι οι δίσκοι εδώ και καμμιά 15ετία είναι έτσι φτιαγμένοι (με καβατζο-sectors). To θέμα είναι το ΕΙΔΟΣ του ζοριού που τραβάει εσωτερικά ο δίσκος. Κι αφού αναφέρθηκε ότι "κολλάνε" κάποια RAR, τότε υπάρχει ήδη πρακτικό πρόβλημα, και είτε έχει σωθεί αυτή η καβάτζα, είτε είναι τέτοιο το πρόβλημα που σωτηρία δεν παίρνει (και πιθανότητα είναι σε διαδικασία κατάρρευσης το μέσο, είτε γρήγορης, είτε ακόμη και πιο αργής).  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...