aredhel_vlsi Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Καλησπέρα παιδιά! Είχα εγκαταστήσει τα Windows XP με τη βοήθεια του Virtualbox στο macbook και όλα δουλευανα μια χαρα ... Ώσπου θελησα να αυξήσω το χώρο που του είχα δώσει και τα εκανα σαλατα!! Βασικα διάβασα κάποιες οδηγίες για το πως να αλλαξεις το μεγεθος αλλα τα μπερδεψα. Επισης κατα τη διαρκεια που εκανα τα πειραματα, αφαιρεσα το εικονιδιο που ειχα και τωρα βλεπω μονο to Guest Additions! ΒΟΗΘΕΙΑ ! Κατ αρχην δεν θυμαμαι καθολου αν το αρχειο που ειχα θεσει σαν primary master στον IDE controller ηταν vhd ή vdi Εγω μεσα στο file που εχει δημιουργηθει βλεπω το επισυναπτομενο. Θερμοπαρακαλω καποιον να με βοηθησει για το πως θα το σεταρω ξανα, αν γινεται, γιατι αν ανοιξω τα παραθυρια τα XP βλεπω fatal error. Δεν ειμαι πολυ εμπειρος με τα virtual... Νομιζω πως σαν primary master ειχα το windows XP.vhd . Τωρα οταν παω να προσθεσω απο την επιλογη διπλα στον IDE controller "an existing disk" δεν δεχεται και μου βγαζει σφαλμα. Επισης η επιλογη πρεπει να ειναι στην PIX3? Τελος, πανω στις αλχημειες μου αλλαξα τελικα το μεγεθος του Guest Additions, τι θα κανω μ αυτο? Ευχαριστω εκ των προτερων. Ελπιζω να γινεται, θα πρεπει παλι να φαω ωρες για να εγκαταστησω ξανα windows και office.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VasKag Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 οταν ειχες εγκαταστησει τα xp ειχες βαλει dynamic ή fixed size? συνηθως default ειναι το πρωτο, οποτε οσο του εβαζες δεδομενα τοσο θα μεγαλωνε και ο δισκος. να υποθεσω ειχες βαλει fixed? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aredhel_vlsi Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Ειχα βαλει dynamically allocated εννοειται, αλλα στην επιλογη Virtual Hard Disk νομιζω. Όχι στη Virtual Disk Image. Αν δοκιμασω να προσθεσω το παλιο vhd παντως , μου λεει οτι δεν μπορει να το αντιγραψει, γιατι υπαρχει ηδη (wtf?) Λοιπον ειχαμε προοδο.. Δοκιμασα να φτιαξω καινουριο project, στο οποιο χρησιμοποιω το vhd . Τα windows ανοιγουν και παλι. Το θεμα ειναι τωρα πως θα κανουμε resize... Βρηκα μια αλλη λυση με terminal οπως αυτη : http://www.gubatron.com/blog/2011/08/29/how-to-resize-a-virtualbox-vdi-fixed-size-virtual-drive-on-mac/ Οποτε γραφω και γω VBoxManage modifyhd /Me/VirtualBox VMs/windows xp/windows xp.vdi --resize 40960 το θεμα ειναι οτι δεν αναγνωριζει την εντολη και εχει προβλημα : Syntax error: Invalid parameter 'VMs/windows' τι ειναι αυτο, που κανω λαθος? Να σημειωσω επισης οτι δοκιμασα αν ανοιξω το directory VirtualBox VMs. Ενω το βλεπει με το ls στο φακελο Me, δεν το ανοιγει με cd και βγαζει σφαλμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sam sam Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2012 τελικά βρήκες κάποια λύση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα