Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα bluray iso. Από τα αρχεία που έχει μέσα, η ταινία περιλαμβάνετε σε 1 αρχείο με την παραπάνω κατάληξη. Μπορώ να το παίξω μόνο με media player classic home cinema.

Η απορια μου είναι η εξής: Αυτό το αρχείο είναι αυτοτελές ή ενώ το αναπαράγω το πρόγραμμα διαβάζει και από άλλα αρχεία που υπάρχουν μέσα στο bluray disk? (έχω κάνει mount το αρχείο iso)

Μπορώ να πάρω αποκελιστικά αυτό το αρχείο και να το μετατρέχω σε mkv χωρίς να χάσω ούτε στο ελάχιστο σε ποιότητα? Και αν, ναι, πώς?

Αυτό το αρχέιο είναι 33gb και ολόκληρο το iso 46.

Η ταινία είναι το avatar 3d 1080p panasonic edition.

EDIT: Όταν παω να ανοίξω το δεύτερο μεγαλύτερο αρχέιο που είναι 13gb μου πετάει αυτό το μήνυμα:

post-228313-0-38253400-1337539236_thumb.jpg

post-228313-0-23735000-1337539238_thumb.jpg

post-228313-0-33655900-1337539242_thumb.jpg

post-228313-0-45533100-1337540618_thumb.jpg

Δημοσ.

Η απορια μου είναι η εξής: Αυτό το αρχείο είναι αυτοτελές ή ενώ το αναπαράγω το πρόγραμμα διαβάζει και από άλλα αρχεία που υπάρχουν μέσα στο bluray disk? (έχω κάνει mount το αρχείο iso)

Αν έχεις χώρο στον δίσκο βγάλε μόνο αυτό το αρχείο για να σιγουρευτείς...

Αυτοτελές είναι,τα υπόλοιπα είναι μενού έξτρα ίσως και γλώσσες,τρέξε το mediainfo πάνω στο m2ts να δεις τι έχει μέσα του.

Μπορώ να πάρω αποκελιστικά αυτό το αρχείο και να το μετατρέχω σε mkv χωρίς να χάσω ούτε στο ελάχιστο σε ποιότητα? Και αν, ναι, πώς?

Μπορείς να το ρίξεις μέσα στο mkvtoolnix (mmg.exe) και να το κάνεις mux σε mkv.

Δημοσ.

Σ ευχαριστώ, δες λίγο το εντιτ που έκανα με την εικόνα.

Με το freemake video converter γίνεται?

Οι υπότιτλοι που παίζουν σ αυτό (εξωτερικοί) θα παίζουν και στο νέο αρχείο, έτσι?

Με το 3d?

Δημοσ.

Με το free make μπορείς αλλά δεν θα ισχύει αυτό:

Θα το επανακωδικοποιήσει οπότε θα χάσει λίγο από την ποιότητα.

Για του υπότιτλους δεν ξέρω αλλά λογικά θα παίζουν.

Δημοσ.

Με το free make μπορείς αλλά δεν θα ισχύει αυτό:

Θα το επανακωδικοποιήσει οπότε θα χάσει λίγο από την ποιότητα.

Για του υπότιτλους δεν ξέρω αλλά λογικά θα παίζουν.

Τώρα το ξεκίνησα. Θα το αφήσω να τελειωσει να δούμε. Πάντως στις ρυθμίσεις έβαλα "ίδιο με την πηγή".

Το εργαλείο που λες θα το έκανε πιο γρήγορα?

Τώρα θα το κάνει σε 2 ώρες (με 2 pass).

Δημοσ.

Ναι,το mkvtoolnix δεν πειράζει καθόλου της ροές και απλά της «τυλίγει» σε mkv αρχείο, το κάνει δηλαδή με την ταχύτητα που μπορεί να φτάσει ο σκληρός/σύστημα.

Δημοσ.

Αν δεν πειράξω τίποτα στις ρυθμίσεις και απλά πατήσω add και μετά start muxing, θα έχω το ίδιο αρχείο?

...σε mkv,ναι.

Δημοσ.

Μπορείς να το ρίξεις μέσα στο mkvtoolnix (mmg.exe) και να το κάνεις mux σε mkv.

Το έκανα με τον τρόπο που μου λες (δεν έγινε μετατροπή).

Ανοίγω σε ένα παράθυρο το m2ts αρχείο από το bluray iso και στο άλλο το mkv για να τα βάλω να παίξουν ταυτόχρονα.

Το πρώτο παίζει σε mphc x64 με dxva και το δεύτερο με τον vlc 2 (επίσης με gpu acceleration αλλά default ρυθμίσεις). Υπάρχει διαφορά στην ποιότητα υπέρ του πρώτου, που ναι μεν δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι παρατηρίσιμη (τουλάχιστον σε μια 23 αρα οθόνη και από τα 50cm απόσταση).

Είναι πιθανό να οφείλεται αυτό στον player?

Δημοσ.

Ε,ναι αν δεν τα παίξεις με τον ίδιο player με της ίδιες ρυθμίσεις δεν μπορείς να κρίνεις,πάντως από την στιγμή που δεν έγινε καμία μετατροπή στο βίντεο σίγουρα και τα δύο θα έχουν την ίδια ποιότητα.

Δημοσ.

Να πω παντως, οτι αν το video stream στο m2ts ειναι σε format VC-1 και οχι σε H.264, δεν θα παιζει σε αρκετα standalone players (το m2ts υποστηριζει και h.264 και VC-1 για το video, μπορεις να δεις τι ακριβως εχει το m2ts αρχειο σου με το προγραμμα media info). Τα MKV players που δεν ειναι ταυτοχρονα και Bluray players δεν εχουν VC-1 decoder, οποτε δεν μπορουν να το παιξουν, ενω και στα Bluray players η συμβατοτητα δεν ειναι εγγυημενη. Κι αυτο γιατι γενικα για τα standalones, ισχυει MKV = το βιντεο stream σε φορμα H.264 (ή mpeg 4 asp), οποτε μαλλον χρειαζεται μετατροπη (δεν σχετικους οδηγους στο wiki).

Εκτος και αν δεν ενδιαφερει η συμβατοτητα με standalones, οποτε δεν υπαρχει προβλημα :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...