Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σε όλους!

Θα ήθελα ρε παιδιά να με βοηθήσετε λιγάκι. Θέλω να στήσω το νέο μου PC (GA-Z68XP-UD3P, Core i7 2600K, 32GB Ripjaws X) και μου λείπει η .... θερμοαγώγιμη πάστα! :( (έφαγα ήττα.. νόμιζα πως είχα και έτσι δεν μπόρεσα να στήσω το μηχανάκι...)

Οπότε η ερώτηση είναι "Ποιά πάστα;"

Αυτή είναι καλή ; http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Arctic-Cooling-Paste-Silver-5-AS5-3-5G.htm

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Όλες καλές είναι, οι διαφορές είναι ελάχιστες, με κύριες όχι στις επιδόσεις(κλαιν για 1-2 οC) αλλά στην ευκολία χρήσης(καλά κλαιν και εκεί-εγώ απλά δεν συμπαθώ τις σιλικόνες) . Ψάξε για το μεγαλύτερο gr/€ λοιπόν.

Δημοσ.

Να ρωτησω και εγω..!! Μου εδωσε ο φιλος μου εμενα μια απο την Α70 και δεν μπορουσα να την απλωσω με την πιστωτικη...Δεν ηταν και τοσο "υγρη" ....Σαν να εσπαγε..!! Και τελικα το αφησα και εγω..!! Ετσι ειναι ή απλα τα φτυσε η παστα?

Δημοσ.

Την τελευταια φορα που εψαχνα για παστα ήμουν αναμεσα σε As και A ceramique.

Τελικά πηρα τη δευτερη λογω τιμης-ποσοτητας.25 gr ceramique στην τιμη των 3.5 gr silver..

Η παστα είναι μια χαρα έχει σχεδον ίδιες θερμοκρασιες με την silver + δε φοβασαι μη παει καπου που δεν πρεπει,μιας και δεν ειναι αγωγιμη..Επισης με 25 γραμμάρια θα κρατησει αρκετο καιρο :)

Δημοσ.

Φιλε ultraxmode η Artic Silver 5 ειναι η καλυτερη θερμοαγωγημη παστα που θα βρεις.

Καταρχην ειναι ηλεκτραγωγημη αυτο βεβαια ειναι και υπερ και κατα.

Δηλαδη: αν βαλεις πολυ και σου κανει υπερχυληση και ακουμπισει καποια κυκλωματα που εχει μεσα το σιγουρο ειναι για βραχυκυκλωμα αλλα το θετικο της παστας ειναι οτι περιεχει μικρους κρισταλους αλουμινιου γιαυτο και την θεωρω ως την καλυτερη. Στην ουσια ειναι ΥΓΡΟ Μεταλο.

Δημοσ.

Φιλε ultraxmode η Artic Silver 5 ειναι η καλυτερη θερμοαγωγημη παστα που θα βρεις.

Καταρχην ειναι ηλεκτραγωγημη αυτο βεβαια ειναι και υπερ και κατα.

Δηλαδη: αν βαλεις πολυ και σου κανει υπερχυληση και ακουμπισει καποια κυκλωματα που εχει μεσα το σιγουρο ειναι για βραχυκυκλωμα αλλα το θετικο της παστας ειναι οτι περιεχει μικρους κρισταλους αλουμινιου γιαυτο και την θεωρω ως την καλυτερη. Στην ουσια ειναι ΥΓΡΟ Μεταλο.

Αυτό είχα διαβάσει και σε ένα ξένο site. Οτι είναι μία απο τις καλύτερες. Και για να πώ την αλήθεια, είχα αγοράσει και άλλη φορά μία αντίστοιχη (της Arctic Silver). Και εκείνη είχε αυτό το θέμα (δεν έπρεπε να πέσει πάνω σε κύκλωμα). Τότε είχα ρίξει μόνο μία "τελίτσα" στη μέση του επεξεργαστή και την άφησα να απλωθεί απο τη θερμότητα.

Ερώτηση : Tα 3.5 gr. φτάνουν για 2 PC; Λογικά ναι, ε;

Δημοσ.

Τα 3.5 γραμμάρια φτάνουν για αρκετά περισσότερες εφαρμογές απο 2 pc..

Απο κει και πέρα δεν είναι τοσο απλό το θεμα..

Η silver είναι ελάχιστα καλύτερη συνήθως κατά 1 ίσως βαθμό στην αρχή(αν και υπάρχουν περιπτωσεις που η ceramique ήταν καλύτερη-ίσως λογω καλυτερης τοποθετησης;;)

Εαν σκοπευεις να βάλεις την παστα και να την αφήσεις για κάποια χρόνια χωρίς ανανέωση τότε τα πράγματα μπερδεύονται ..Προσωπικά έχοντας χρησιμοποιήσει και τις 2 έχω την εντυπωση ότι μετά από καιρό η ceramique είναι καλύτερη απο την silver..

Οπότε διαλέγεις και παίρνεις..

Προσωπικά θα ξαναέπερνα ceramique ,αλλά ότι και αν παρεις μια χαρά ειναι..

Απο κει και περα να έχουμε στα υπόψιν ότι όποιος ψάχνει το απόλυτο υπάρχουν ακόμα καλύτερες λύσεις από άλλες εταιριες..

Δημοσ.

Κοίτα, η αλήθεια είναι πως ο επεξεργαστής θα μείνει εκεί για χρόνια (τουλάχιστον 2) οπότε θα ήθελα να κρατιέται (η πάστα) σε καλή κατάσταση..

Έχω μπερδευτεί λιγάκι.. :)

PS : Στο ΠΛΑΙΣΙΟ έχει μία Arctic Ceramique και μία Arctic Cooling Ceramique II . Για ποιά Ceramique μιλάμε εμείς ?

Δημοσ.

Παρε αυτην εδω την Ceramique, τα 25g 10 ευρω!

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Arctic-Cooling-Thermal-Paste-Arctic-Ceramique-22G-ZUWA-038.htm

Ειναι μη ηλεκτρικα αγωγιμη.Κανει και για καρτες γραφικων, ενω με την Arctic Silver 5 μπορει να εχεις προβλημα αν ξεχειλισει στα SMD διπλα στον πυρηνα του chipset.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...