Προς το περιεχόμενο

LG 42LV4500 42" Vs Samsung UE40D5003

johnkol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελώ να αγοράσω μια τηλεόραση και είμαι μεταξύ LG 42LV4500 42" & Samsung UE40D5003.Πείτε μου την γνώμη σας.Ευχαριστώ πολύ.

Επεξ/σία από johnkol
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχει παραγίνει το κακό, θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Πλέον, στις τηλεοράσεις το μοναδικό κριτήριο που επικρατεί για την επιλογή είναι το "ποιά σου αρέσει περισσότερο". Ένας πλήρης αντιεπιστημονικός υπερυποκειμενισμός ο οποίος προωθείται από συγκεκριμενους.

Υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για να κριθεί ένα τεχλολογικό προϊόν? Κάθε νοήμων άνθρωπος ξέρει ότι υπάρχουν. Στην παντελώς αδιέξοδη κόντρα led vs plasma ακριβώς αυτά τα αντικειμενικά δεδομένα έμπαιναν κάτω από το χαλί και προτάσσονταν το γούστο του καθενός.

Όταν αγοράζουμε τηλεόραση, δεν αγοράζουμε κουρτίνες. Για να ρωτάει κάποιος "ποιά τηλεόραση να πάρω" σημαίνει ότι ενδιαφέρεται να μάθει ποιά είναι καλύτερη στα λεφτά που διαθέτει.

Αλλιώς, όλος ο τομέας των τηλεοράσεων δεν έχει κανένα νόημα. Ας εμφανίζεται μόνο ένα μήνυμα που θα λεει "αγοράζουμε όποια τηλεόραση μας αρέσει στο μάτι". Έτσι και οι άσκοπες κόντρες θα αποφεύγονται και ο καθένας θα είναι ευχαριστημένος.

Κάτι πάει να πει ο graphist83 παραθέτοντας μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά κτλ αλλά και αυτός στο τέλος πετάει ένα "πάρε όποια σ αρέσει" και αναιρεί όλη τη δουλειά που κάνει.

Έτσι κι αλλιώς ο χρήστης που ρωτάει θα πάρει όποια του αρέσει. Κοινως, περα από άκυρο είναι και άσκοπο να λέγεται κάτι τέτοιο.

Επεξ/σία από Δεινόσαυρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελώ να αγοράσω μια τηλεόραση και είμαι μεταξύ LG 42LV4500 42" & Samsung UE40D5003.Πείτε μου την γνώμη σας.Ευχαριστώ πολύ.

Δεν κοιτάς και την Samsung D6000;

Sorry, δεν σε ρώτησα μέχρι πόσα δίνεις.

Επεξ/σία από kostas_dr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχει παραγίνει το κακό, θέλω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Πλέον, στις τηλεοράσεις το μοναδικό κριτήριο που επικρατεί για την επιλογή είναι το "ποιά σου αρέσει περισσότερο". Ένας πλήρης αντιεπιστημονικός υπερυποκειμενισμός ο οποίος προωθείται από συγκεκριμενους.

Υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για να κριθεί ένα τεχλολογικό προϊόν? Κάθε νοήμων άνθρωπος ξέρει ότι υπάρχουν. Στην παντελώς αδιέξοδη κόντρα led vs plasma ακριβώς αυτά τα αντικειμενικά δεδομένα έμπαιναν κάτω από το χαλί και προτάσσονταν το γούστο του καθενός.

Όταν αγοράζουμε τηλεόραση, δεν αγοράζουμε κουρτίνες. Για να ρωτάει κάποιος "ποιά τηλεόραση να πάρω" σημαίνει ότι ενδιαφέρεται να μάθει ποιά είναι καλύτερη στα λεφτά που διαθέτει.

Αλλιώς, όλος ο τομέας των τηλεοράσεων δεν έχει κανένα νόημα. Ας εμφανίζεται μόνο ένα μήνυμα που θα λεει "αγοράζουμε όποια τηλεόραση μας αρέσει στο μάτι". Έτσι και οι άσκοπες κόντρες θα αποφεύγονται και ο καθένας θα είναι ευχαριστημένος.

Κάτι πάει να πει ο graphist83 παραθέτοντας μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά κτλ αλλά και αυτός στο τέλος πετάει ένα "πάρε όποια σ αρέσει" και αναιρεί όλη τη δουλειά που κάνει.

Έτσι κι αλλιώς ο χρήστης που ρωτάει θα πάρει όποια του αρέσει. Κοινως, περα από άκυρο είναι και άσκοπο να λέγεται κάτι τέτοιο.

Τα έχουμε ξαναπεί και μάλιστα πολύ αναλυτικά.

Ναι η καλη και ρεαλιστική εικόνα εχει αντικειμενικό κριτήριο και υπάρχουν και προδιαγραφές που έχουν οριστεί για αυτο. Το ιδιο και για τον ηχο.

Καταλήγοντας λοιπόν, tv οπως η VT30 ισως πλεον και η VT50 εχουν πετύχει σε αριθμητικό επίπεδο καλές τιμές κοντά στις προδιαγραφές που ορίζουν το αληθοφανές και ρεαλιστικό.

Αρα...Οποιος μπαινει και ρωταει του λεμε vt30-50 και ξερό ψωμί. Είτε μπει σε φωτεινό χώρο είτε σε επαγγελματικό χώρο κτλ..

Οχι δεν ειναι ετσι, αν μου επιτρέπεις να σου παραθέσω τις εμπειρίες μου ως επαγγελματίας στο χώρο για μια δεκαετία, έχοντας εξυπηρετήσει παρα πολυ κόσμο σε αυτο το μεσοδιάστημα, το συμπέρασμα είναι ένα: Υπάρχει ανθρώπινο γούστο. Η τηλεόραση η το ηχοσυστημα που θα αγοράσουμε δεν αποτελεί μέρος ενός στούντιο η ατελιέ για να έχουμε μόνο ρεαλισμό. Η πλειοψηφία του κόσμου τα επιλέγει με σκοπο να καλυψει ψυχαγωγικές ανάγκες οι οποίες καλύπτονται ανάλογα με την ψυχοσύνθεση του καθενός. Τα οπτικοακουστικά ερεθίσματα του καθενός διεγειρονται διαφορετικα, και σε αυτο δεν υπαρχει κανενας αντικειμενικός παράγοντας.

Οταν θελουμε να μετρησουμε μια λαμπα ποσο δυνατή ειναι θα δωσουμε τιμη σε lumens. Αυτο ειναι αντικειμενική μετρηση. Το πια θερμοκρασια χρωματος θα εχει παλι αντικειμενικά μετριέται σε kelvin. Το ποια θερμοκρασια ομως αρεσει στον καθενα ειναι υποκειμενικό.

Εαν καποιος ακομα και νεαρής ηλικιας, βλεπει μια ταινια με ζωηρο και έντονο χρώμα και ενθουσιάζεται, οσο και να προπαθω να τον πεισω οτι αυτο δεν ειναι ρεαλιστικό αυτος δεν θα παψει να εντυπωσιάζεται και να ψυχαγωγείται με αυτο.

Σαν επαγγελματίας μπορει να τον πεισω να παρει αυτο που θεωρώ εγω σωστο. Αυτο ομως ειναι λαθος και εχει αποδειχτεί πολλες φορες απο πελατες μας που ειχαν καταπιεστεί στην αγορα πλασμα και τελικα οπου πηγαίναν σε φιλικά σπιτια και έβλεπαν εστω και τις ΄΄μετριες΄΄ lcd (οπως τις αποκαλούν μερικοι) εμεναν με το παράπονο...

Οφείλουμε ολοι οσοι εχουμε ενα ευρύ γνωστικό επιπεδο να ενημερώσουμε τον υποψηφιο αγοραστη ποιο ειναι το σωστο και τα εκαστοτε καλα και κακα των σημερινών τεχνολογιών. Μεχρι εκει ομως. Η τηλεόραση ειναι ενα προϊών που κρίνεται απο ματιά μας πανεύκολα αρα ο καθενας μπορει να εχει την ''δικη'' του αποψη.

Τα ιδια κα με τον ηχο. Εχετε ακουσει ποτε συστημα που να τηρει hi-end προδιαγραφές? Ξερω παρα πολλους που δεν τους αρεσει ο ηχος αυτων των συστηματων καθως δεν τους ''εντυπωσιάζουν'' και μιλαμε για συστηματα εικοσι χιλιαδων ευρω +.

Τελειώνοντας ανουσιο θεωρω εγω οταν καποιος εχει μπαινει και ρωταει τι τηλεόραση να παρω? χωρις ομως να εχει δει τιποτα.

Επεξ/σία από graphist83

Μαλιστα. Άρα που καταλήγουμε; Όποια αρέσει στον καθένα. Καλώς. Συνεχίστε και συγγνώμη για την παρέμβαση. Απλά τα έγραψα μία για να μην τα ξαναγράφω.

Την επόμενη φορά θα ξέρω κι έτσι θα γλυτώσω κι ένα κάρο χρήματα. Όλες μου αρέσουν άρα θα διαλέγω τη φτηνότερη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ κατα τα λεγόμενα σου λοιπόν οποίος ρωτάει, ασχετα με το τι απαιτήσεις εχει, εσυ θα προτείνεις παντα μια. (εφοσον αυτη η μια εχει προσεγγισει τις αντικειμενικές μετρήσεις). Για ολους λοιπον μια τηλεοραση. Plasma και τιποτε αλλο..Στο εχω ξαναπει δεν εχω κατι με τις πλασμα. Και εγω κάτοχός πλάσμα ειμαι απο το 2007 (pioneer 4280). Απεχθάνομαι ομως τις μονόπλευρες επιλογες και προτάσεις.

Εφοσον σου αρεσουν ολες γιατι επέλεξες αυτη που επέλεξες?

Στον υπόλοιπο κοσμο, πλην εσενα δεν αρεσουν ολες. Αυτο ειναι το θεμα μας. Καποιος μπορει να γουσταρει μια συγκεκριμένη τηλεόραση πολυ, ακομα και εαν αυτη ειναι χαλι μαυρο. (αυτο μου εχει συμβει πραγματικά με μια τουρκικη ΒΕΚΟ που την ειχαμε σχεδον για πεταμα) Τι να τις κανει τις μετρησεις αυτος ο άνθρωπος. Να του αλλαξουν γνωμη για αυτο που βλεπει? Εαν ειχαμε να κανουμε με γραφίστες και επαγγελματίες video editors τοτε με την καθε προταση επιβάλλονται και τα charts με τα φωτομετρικά στοιχεία.

Τελος δεν μπορω να καταλάβω που ειναι το παραλογο να υπαρχει προσωπικός παράγοντας στην επιλογή ενος οπτικοακουστικού μεσου???

Οι μετρήσεις απο μονες τους δεν λενε τιποτα. Μπορω να σου παραθέσω δυο διαγράμματα σε απόκριση συχνότητας, απο δυο ενισχυτές μεσω rta. Εχει τύχει στην ιδια κλιμακα να επιτυγχάνουν την ιδια απόκριση, έχοντας τα ιδια χαρακτηριστικά. Σε πληροφορώ κατα την ακρόαση οι 2 αυτοί ενισχυτές ειχαν τελείως διαφορετική απόδοση-ακουστική. Δυο τελειως διαφορετικά μηχανήματα με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, με τις ιδιες ομως επιδοσεις σε επίπεδο μετρήσεων. Γιατι έγινε αυτο?? Κύριος παράγοντας...Οι χροιές. Χαρακτηριστικό που υπάρχει και στην εικόνα.

Κλεινοντας ειναι στο χερι του καθενος που ρωταει να ζητα ποια ειναι καλυτερη υπο την έννοια του ρεαλισμου και των μετρήσεων. Μονο που δυστηχως για την πλειοψηφία αυτα ειναι ανούσια. Δυστυχώς η ευτυχώς, ετσι ειναι, και πιστεψε με μεχρι και σημερα το επίπεδο αυτο ελαχιστα εχει ανέβει. Ο περισσότερος κόσμος θέλει μια all around tv. Οχι να στήσουν καποιο dedicated home cinema room.

Τα λεω σαν επαγγελματίας οχι κατα τυχη και κουτουρού. Παρολο που εχω κανει άπειρα review σε εργαστηριακό επίπεδο, οσο και να σου φαινεται παράλογος αυτος ο τροπος σκέψης, εαν ειχες ενασχολήθει με τοσο κοσμο, θα καταλαβαινες ποια ειναι η ουσια, η λογική και το νοημα στην προσωπική επιλογη.

Επεξ/σία από graphist83

graphist ποια είναι η γνώμη σου για την σειρά D6000;

Οι καινούργιες τηλεοράσεις Led που κυκλοφορούν δυστυχώς έχουν αρκετά υψηλή τιμή.

πχ η UE40ES6100 καλή φαίνεται αλλά έχει και σχεδόν 800 ευρώ.

Άντε να δούμε πότε και πόσο θα πέσουν.

@graphist83.

Eκτιμώ τόσο τις γνώσεις σου, όσο και την ευγένειά σου. Δυστυχώς όσες εμπεριστατωμένες απαντήσεις και να δίνεις, πάλι καταλήγεις στο γούστο. Δεν είναι κακό αυτό. Απλά αν είναι έτσι, δεν έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση. Το γούστο του καθενός είναι διαφορετικό και παίρνει όποια του αρέσει.

Κανένα θέμα δεν έχω με καμία τηλεόραση, πόσο μάλλον κόλλημα. Απλά επειδή είναι ένας τομέας στον οποίο είμαι απολύτως αρχάριος, εμπιστεύμομαι τα εξειδικευμένα sites.

Αν μου επιτρέπεις και μια τελευταία παρατήρηση: Ο περισσότερος κόσμος που αγοράζει τηλεόραση, συνήθως την αγοράζει για να αντικαταστήσει crt. Είναι αυτονόητο ότι όποιαδήποτε led/lcd/plasma και να δει, θα τον εντυπωσιάσει.

Αυτά τα ολίγα και συγγνώμη για το hijacking του θέματος.

graphist ποια είναι η γνώμη σου για την σειρά D6000;

Οι καινούργιες τηλεοράσεις Led που κυκλοφορούν δυστυχώς έχουν αρκετά υψηλή τιμή.

πχ η UE40ES6100 καλή φαίνεται αλλά έχει και σχεδόν 800 ευρώ.

Άντε να δούμε πότε και πόσο θα πέσουν.

H D 6000 είναι μια μέτρια σειρά με απλώς καλή απόδοση. Η ES έχει πολλές βελτιώσεις σε σχέση με την D που την ανεβάζουν κατηγορία. Καταρχάς έχει πλέων full HD 3D που η D δεν είχε. Έχει ενσωματωμένο wi-fi το οποίο είναι και direct και έχει πολύ ανώτερη κίνηση με το νέο σετ αλγορίθμων cmr. Για εμένα αξίζει η es κατά πολύ περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...