giorgos147 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Από χθες το βράδυ, παρατήρησα έναν έντονο και ενοχλητικό θόρυβο που κάνει το τροφοδοτικό μου. Το έχω γύρω στα 4 χρόνια νομίζω, μάρκας Hiper. Ο θόρυβος που κάνει είναι σε στυλ "τζιζ-τζιζ-τζιζ-τζιζ". Μετά από αναζήτηση που έκανα για να δω τι μπορεί να φταίει, οι φόβοι μου μάλλον έγιναν πραγματικότητα και μάλλον είναι κάποιος πυκνωτής. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή τη περίπτωση; Κανά official service παίζει; Το είχα πάρει και πανάκριβα τότε. Να'στε καλά. Edit: Μόλις διάβασα ότι η Hiper δε προσφέρει πλέον service. Ωραία.
rounsmith Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Τα τροφοδοτικά είναι σαν τα Ups , χαλάνε τα αλλάζεις δεν αξίζει καν επισκευή.
duffyduck Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Κανεις οτι και εγω, θα παρεις αλλο. Δυστυχως δεν μπορουμε να το αποφυγουμε. Διαφορετικα θα μας μεινει και το τροφοδοτικο και ο υπολογιστης στα χερια. Αν και εχουμε στενοτητα οικονομικη, θα πρεπει (εφοσον μπορουμε) να παρουμε ενα τροφοδοτικο, εστω και με δοσεις.
giorgos147 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Άλλα δεν είχαμε, αυτό μας έλειπε. Τέλος πάντων. Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
giorgos147 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Το έκλεισα το μεσημέρι το τροφοδοτικό, αφού δε χρησιμοποιούσα τον υπολογιστή, γιατί όπως είχα πει έκανε συνέχεια θόρυβο, ακόμα και όταν απλά είχα το τροφοδοτικό ανοικτό αλλά ο υπολογιστής δε λειτουργούσε. Τον άνοιξα τώρα και ο θόρυβος έχει εξαφανιστεί. Βέβαια, είχα κάνει το ίδιο και χθες το βράδυ αλλά σήμερα το πρωί που ξύπνησα μόλις τον άνοιξα έκανε τον θόρυβο. Τώρα όμως, σταμάτησε. Λέτε να είμαι εντάξει;
duffyduck Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Τωρα που το λες, αυτο το τζιζ-τζιζ-τζιζ-τζιζ μπορει να οφειλεται και στη ΔΕΗ. Συμβαινει (και εγω το ακουω - ακομα και οταν ειναι κλειστος ο υπολογιστης) ειδικα το καλοκαιρι οταν υπαρχει μεγαλη ζητηση σε ρευμα λογω κλιματιστικων. Οφειλεται μαλλον στην πτωση της τασης η οποια πεφτει γυρω στα 200V, αλλα κυριως στα Hz τα οποια ειναι κατω απο 50 (ειχα UPS που μου εδειχνε τις τιμες εισοδου του ρευματος - τωρα δεν εχω γιατι χαλασε διχως δυνατοτητα επισκευης). Κατα τα αλλα θελει να κανει παλι αυξησεις η ΔΕΗ. Δεν πανε να κουρευτουν οι παλιο-απατεωνες της ΔΕΗ. Κοινωνικο αγαθο σου λεει και κουραφεξαλα, δυστυχως πολιτικοι, διοικηση, συνδικαλιστες και αλλοι ημετεροι τα εχουν κανει πλακακια και τρωνε με χρυσες μασελες. Ως μονοπωλιο επρεπε να εχει τεραστια κερδη, ομως τι συμβαινει πραγματικα? Συγνωμη που ξεφυγα απο το θεμα.
giorgos147 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Αυτο το τζιζ-τζιζ-τζιζ-τζιζ μπορει να οφειλεται και στη ΔΕΗ. Συμβαινει (και εγω το ακουω) ειδικα το καλοκαιρι οταν υπαρχει μεγαλη ζητηση σε ρευμα λογω κλιματιστικων. Δεν ήταν το "τζζζ" που ακούμε όταν δε κάνει κάτι καλή επαφή. Ακουγόνταν σαν τζιτζίκι, χωρίς υπερβολές αυτό. Και ήταν και δυνατός ο θόρυβος. Προς το παρόν, έχει φτιάξει. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι, γιατί εκτός του ότι τώρα έχω εξετάσεις και θα μείνω για μήνα+ χωρίς υπολογιστή, διότι δε θα έχω χρόνο να ασχοληθώ με την αγορά καινούριου, με έχει θυμώσει κιόλας γιατί είχα δώσει τόσα χρήματα και δε τρώει ζόρισμα.
duffyduck Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Τι να πω, εγω εχω παλι το προβλημα οτι υπολογιστης παγωνει και σβηνει αποτομα λογω τροφοδοτικου. Ουτε και εμενα τρωει ζορισμα, αλλα επειδη αλλαξα καρτα γραφικων και πηρα μια 6850, φαινεται οτι δεν την αντεχει το τροφοδοτικο.
giorgos147 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Βασικά, κοιτάξτε ρε παιδιά τι παρατήρησα στο πολύμπριζό μου. Μήπως έχω πολλές συσκευές πάνω; Ή να πάω για αλλαγή πολύμπριζου; Το "ΟΚ" το θυμάμαι πάντα αναμμένο. Πλέον δεν είναι. *Σορρυ για το μέγεθος της εικόνας. Ελπίζω να μη γονάτισα τα πισι σας. Πάει και αυτό. Το πολύμπριζο το είχα σε ένα άλλο πολύμπριζο για να μη βάζω μπαλαντέζα. Το άλλο, λοιπόν, πολύμπριζο, είχε απ'όσο φάνηκε πρόβλημα και κάτι δεν έδινε σωστό. Το πέταξα και το λαμπάκι είναι πλέον στο ON.
rounsmith Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Άρα το τζ τζ ήτανε βραχυκύκλωμα , για ρίξε ένα καθάρισμα μέσα στο πισι , και το τζ τζ μην απορήσεις αν δεις καμιά κατσαρίδα στο τροφοδοτικό που έκοβε 220V βόλτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα