Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω στο σπιτι για χρηση μοντεμ-ρουτερ ενα linksys wag120 και εχω κατεβασει καλωδιο

στο κατο οροφο που θελω να εχει και εκει ιντερνετ.Ετσι συνδεσα εκει ενα

μοντεμ ρουτερ παλι που ειχα περισεμμα το zte zxv10 w300.

Το θεμα ειναι οτι αυτο δεν εχει θυρα wan και συνδεσα το rj45 σε μια απλη θυρα

εθερνετ,

Το προβλημα ειναι οτι δεν εχει παντα ιντερνετ κατω και καμια φορα δεν δινει καν.

Στο pc που παιρνει απο κατω ολα οκ με το wifi του ομως εχω ενα θεμα καθως το βλεπει αλλα

δεν παιρνει ιντερνετ.

Τι ρυθμισεις θα χρειαστω,?

Δημοσ.

αν το πανω modem router ειναι 192.168.1.254 τοτε στο κατω θα βαλεις ip 192.168.1.χ οπου χ κατι διαφορετικο απο 254.καλο θα ηταν να του δωσεις μια Ip που δεν ειναι μεσα στο ευρος του dhcp που δινει το modem router που εχει το adsl.αν πχ το Linksys ειναι 192.168.1.1 που πρεπει να ειναι βαλε το zte 192.168.1.254 να ειναι .ΕΠΙΣΗΣ το βασικο ειναι να κλεισεις τον dhcp στο zte.θα υπαρχει μονο ενας dhcp και αυτος θα ειναι του linksys.στο linksys δεν θα χρειαστε να πειραξεις τιποτα.στο zte οπως ειπα.

α.του αλλαζεις Ip.

b.toy Κλεινεις τον dhcp.

γ.του φτιαχνεις το wireless.καλο θα ηταν να βαλεις ιδιο ssid και κωδικο για το wireless οπως και ιδιο τυπο κλειδωματος πχ wpa2 .η μονη διαφορα στο Wi fi να ειναι μονο το καναλι .αν το linksys εναι καναλι 1 βαλε το zte καναλι 6 .αν το linksys ειναι 6 βαλε 11 το zte.

δηλαδη να εχουν αν γινεται 5 καναλια διαφορα.απο 1 εως 11 ομως.μην πας στο 12 ουτε στο 13

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Στο linksys εχο 192,168,1,1

sto zte 192.168.1.109 γιατι εχω προβλημα με καποιες ιπ που τις εθεσα εγω,

Επισης με τα καναλια δεν εχω προβλημα γιατι ειναι 2 οροφοι διαφορα και δεν μπλεκονται καθολου,

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Στο linksys εχο 192,168,1,1

sto zte 192.168.1.109 γιατι εχω προβλημα με καποιες ιπ που τις εθεσα εγω,

Επισης με τα καναλια δεν εχω προβλημα γιατι ειναι 2 οροφοι διαφορα και δεν μπλεκονται καθολου,

οποτε απο Ip εισαι οκ.τον dhcp κλεισε στο zte.αφου ειναι 2 οροφοι οκ απλα μην βαλεις το ιδιο.εστω και ενα διαφορα.

Δημοσ.

Ενω δινει παντου το zte internet κατω το θεμα ειναι με το ενα κινητο μου οτι

ενω μπαινει στο wifi του zte δεν εχει ιντερνετ,

Υγ.

Αυτο το δοκιμαζω απο το μπαλκονι πανω που ειναι και το linksys αλλα στο zte ολα αυτα.

Τι μπορει να φταιει εκει?

Ολα τα αλλα παντως μια χαρα.

Δημοσ.

αν εχειςκλεισει τον dhcp και εχεις θεμα με το κινητο αλλαξε κλειδωμα στο zte η αλλαξε του ssid>μπορει να ειναι το ιδιο κλειδωμα με το Linksys θεωρητικα αλλα στην πραξη καπου να τρωει σκαλωμα.δοκιμασε ιδιο κωδικο ιδιο τυπο κλειδωματος αλλα αλλο ssid να δεις αν θα μπει.αν οχι και παλι τοτε βαλε αλλο κλειδωμα.αν εχεις το ιδιο ssid και ιδιο κωδικο τοτε το κινητο προσπαθει να συνδεθει με τις ρυθμισεις του Linksys και στο zte και το αναποδο.μπορει κατι ναμην του καθεται για αυτο σου ειπα αλλαξε ssid για αρχη.επισης δοκιμασε να εισαι κοντα στο zte να σβησεις το δικτυο και να το ξαναπερασεις πριν αλλαξεις το ssid Η το κλειδωμα.

Δημοσ.

Εχουν ιδιο ssid απλα το zte εχει 1 γραμμα ακομα διαφορα.

Επισης κλειδωματα ειναι τα ιδια αλλα απο τι στιγμη που ειναι διαφορετικα λογικα δεν τα καταλαβαινει ως

2 ξεχωριστα δικτυα?

Επισης πως γινεται το αλλο κινητο μου να μην αντιμετωπιζει κανενα προβλημα και να μπαινει κανονικα (εννοω σερφαρισμα) στο zte απο το ιδιο σημειο που δεν μπαινει το πρωτο?

Λαθος δικο μου.

Κανενα δεν μπορει να μπει απο το zte ασυρματα.

Το pc κατω με το καλωδιο εχει κανονικα.

Δημοσ.

Επισης κλειδωματα ειναι τα ιδια αλλα απο τι στιγμη που ειναι διαφορετικα λογικα δεν τα καταλαβαινει ως

2 ξεχωριστα δικτυα?

Επισης πως γινεται το αλλο κινητο μου να μην αντιμετωπιζει κανενα προβλημα και να μπαινει κανονικα (εννοω σερφαρισμα) στο zte απο το ιδιο σημειο που δεν μπαινει το πρωτο?

Λαθος δικο μου.

αυτο που κανεις λεγετε access point και θα πρεπει οι συσκευες μα ειναι συμβατες με τα πρωτοκολα

Δημοσ.

Δλδ δεν θα κανω δουλεια με το zte λες?

Η ενοεις να αλλαξω κατι στις ρυθμισεις του wifi?

Τελικα με επανεκινηση στο zte φτιάχνει το wifi αλλα μετα απο λιγο τα παιζει παλι.

Δημοσ.

2 ξεχωριστα δικτυα?

αν εχει διαφορα στο ssid τοτε ειναι αλλο δικτυο.

δοκιμασε αλλο κλειδωμα τελειως και αλλο καναλι.αν εχεις με καλωδιο απο το δευτερο ρουτερ τοτε πρεπει να παιζει και ασυρματα

Λαθος δικο μου.

πανω ενα Pc Εχει με καλωδιο?κανονικα ναι

αυτο που κανεις λεγετε access point και θα πρεπει οι συσκευες μα ειναι συμβατες με τα πρωτοκολα

δεν κανει Repeat κανει access point οποτε δεν υπαρχει καμια ασυμβατοτητα.το πανω ρουτερ απλα περναει την κινηση μεσα απο το switch του χωρις να κοιταει και να κανει κατι αφου ειναι adsl router και οχι σκετο ρουτερ.απειρα ατομα το εχουν κανει με οτιδηποτε ρουτερ μπορεις να φανταστεις.θα ειχε θεμα σε wds

Δλδ δεν θα κανω δουλεια με το zte λες?

Η ενοεις να αλλαξω κατι στις ρυθμισεις του wifi?

Τελικα με επανεκινηση στο zte φτιάχνει το wifi αλλα μετα απο λιγο τα παιζει παλι.

μια χαρα θα κανεις.αν επαιζε το zte κανονικα μονο του θα παιξει και τωρα αν εχεις κανει αυτα που λεμε.προσεχε με τις Ip και επαναλαμβανω στο zte κλεισε τον dhcp.στις ρυθμισεις του wifi πχ απο wpa2 καντο wpa απο aes καντο tkip αλλαξε και καναλι πχ

Δημοσ.

πανω ενα Pc Εχει με καλωδιο?κανονικα ναι

δεν κανει Repeat κανει access point οποτε δεν υπαρχει καμια ασυμβατοτητα.το πανω ρουτερ απλα περναει την κινηση μεσα απο το switch του χωρις να κοιταει και να κανει κατι αφου ειναι adsl router και οχι σκετο ρουτερ.απειρα ατομα το εχουν κανει με οτιδηποτε ρουτερ μπορεις να φανταστεις.θα ειχε θεμα σε wds

μια χαρα θα κανεις.αν επαιζε το zte κανονικα μονο του θα παιξει και τωρα αν εχεις κανει αυτα που λεμε.προσεχε με τις Ip και επαναλαμβανω στο zte κλεισε τον dhcp.στις ρυθμισεις του wifi πχ απο wpa2 καντο wpa απο aes καντο tkip αλλαξε και καναλι πχ

Τα εκανα ολα οπως ειπες και μαλλον πως εφταιγε το κλειδωμα του zte μολις το εκανα wpa και μια επανεκινηση ολα οκ..

Ευχαριστω πολυ.!!

Δημοσ.

να σαι καλα.πολλες φορες ναι μπορει καμια συσκευη να φαει κολλημα με κανα κλειδωμα η με καναν κωδικο με παραξενα συμβολα.τελος καλα ολα καλα.αμα θες αφου επαιξε ξαναδοκιμασε να βαλεις wpa2 με τον ιδιο κωδικο να ξαναδεις.αν εχει επιλογη μπορεις να παιξεις με tkip η aes.

Δημοσ.

Λοιπον μαλλον πως εντοπισα το προβλημα.

Οταν συνδεθω στο zte παντα ασυρματα με το κινητο ολα καλα.

Μολις συνδεθω στο linksys παλι ολα καλα ομως οταν ξαναγυρισω στο zte

συνδεεται αλλα δεν εχω ιντερνετ.

Τα 2 αυτα εχουν ιδιο SSID απλα του zte εχει ενα γραμμα ακομα στο τελος τις λεξης

οπως επισης και τα κλειδια τους ειναι ιδια με διαφοτετικα κλειδωματα (wpa2 wep) .

Τι μπορει να φταιει?

Δημοσ.

εισαι σιγουρος οτι οταν ξαναγυρνας στο zte το κινητο γυρναει και αυτο στο zte και δεν προσπαθει ακομα να συνδεθει στο Linksys?το εκανες manual disconnect connect να δεις?αν θες δοκιμασε και τα 2 ssid με το ιδιο ονομα και χωρις κλειδωμα και διαφορετικο καναλι και πες μου οταν πας απο το ενα στο αλλο αν εχεις ιντερνετ.λογικα οταν πλησιασεις το zte θα πρεπει να βγει απο το Linksys αυτοματα και να μπει στο zte αν εχουν ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα(κανε δοκιμη με ξεκλειδωτο) και διαφορετικο καναλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...