dimitris2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Τα μισά έσοδα από την αγορά των $111 δισ. δολαρίων των μικροεπεξεργαστών που πουλήθηκαν το 2011 ανήκει στους υβριδικούς επεξεργαστές, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας IMS Research. Πρόκειται για τους επεξεργαστές οι οποίοι περιλαμβάνουν όχι μόνο επεξεργαστικούς πυρήνες στο chip τους, αλλά ενσωματώνουν και πυρήνες επεξεργασίας γραφικών. Οι υβριδικοί επεξεργαστές όχι μόνο κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά, αλλά δίνουν την ευκαιρία στις εταιρείες όπως την AMD και την Intel να εξαπλωθούν και σε άλλες κατηγορίες όπως αυτές των tablet και των smatphone.Την τελευταία δεκαετία ολοένα και περισσότερες από τις μεγαλύτερες εταιρείες προτιμούν υβριδικές λύσεις επεξεργαστών στις φορητές συσκευές τους. Εταιρείες όπως Apple, Broadcom, Marvell, MediaTek, Nvidia, Qualcomm, Samsung, ST Ericsson και Texas Instruments χρησιμοποιούν μικροεπεξεργαστές που ενσωματώνουν πυρήνες επεξεργασίας γραφικών (GPU) σε ένα chip για εξοικονόμηση χώρου, κατανάλωσης και κόστους. “Σε μια εποχή όπου οι πωλήσεις συσκευών smartphone ξεπερνούν αυτές των ηλεκτρονικών υπολογιστών, και όπου η αγορά των tablet βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, τα υβριδικά αυτά μοντέλα μικροεπεξεργαστών αντιπροσωπεύουν την επόμενη μεγαλύτερη γενιά επεξργαστών όσον αφορά τα έσοδα” αναφέρει ο ερευνητής Tom Hackenberg. Υβριδικά μοντέλα μικροεπεξεργαστών τα οποία περιλαμβάνουν πυρήνες αρχιτεκτονικής x86 αλλά και επεξεργαστή γραφικών κυκλοφόρησαν και οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες της αγοράς Intel και AMD τις χρονιές 2010 και 2011, των οποίων οι κινήσεις αποτέλεσαν τις σημαντικότερες παρουσιάσεις νέων προϊόντων στην αγορά. Με έσοδα που έχουν διψήφια νούμερα, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε τις μεγαλύτερες εταιρείες να υιοθετούν υβριδικά μοντέλα για να διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς και στους επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αυξάνοντας παράλληλα την έρευνα για τα ενσωματωμένα αυτά συστήματα. “Το γεγονός ότι τα μισά έσοδα του 2011 από την αγορά των μικροεπεξεργαστών προέρχονται από τα υβριδικά μοντέλα είναι μια τάση που δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ” παραδέχεται ο Hackenberg. Τονίζει μάλιστα ότι αν οι προμηθευτές επεξεργαστών συνεχίζουν να συμβαδίζουν με το νόμο του Moore, οι μελλοντικοί επεξεργαστές δε θα έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητά τους, αλλά το πόσους πυρήνες διαθέτουν για διαφορετικές εργασίες. Site: xbitlabs.com
Cosbuster Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Όχι και τόσο περίεργο όταν σχεδόν οι μισοί επεξεργαστές της αγοράς είναι υβριδικοί...
dmsdms Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Και όλοι τα χρησιμοποιούν φυσικά ειδικά αυτοί με τούς 2600k ........
Redshift Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 δεν παιζει ολος ο κοσμος παιχνιδια ουτε αναβαθμιζει καθε χρονο
Xvipes Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 εμένα ο i5 με την ενσωματωμένη κάρτα με έχει σώσει πολλές φορές.Αυτή την στιγμή η κανονική μου κάρτα είναι στο πλαίσιο για αλλαγή και είμαι με την ενσωματωμένη και μπορώ να έχω υπολογιστή Θεωρώ πολύ σωστή την κίνηση αν η τιμή δεν ανεβαίνει λόγο του ότι έχει κάρτα μέσα.
Haldol Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Αυτό δε μου λέει κάτι εμένα. Πλέον σχεδόν όλοι οι επεξεργαστές περιλαμβάνουν και κάποια υποτυπώδη GPU. Δεν είναι επιλογή του καταναλωτή κάτι τέτοιο, ώστε να έχει αξία η φράση "οι μισές πωλήσεις μπλα μπλα...". Δε πάει κανείς σε μαγαζί να πει "θέλω έναν επεξεργαστή με ενσωματωμένη GPU".
Xvipes Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Αυτό δε μου λέει κάτι εμένα. Πλέον σχεδόν όλοι οι επεξεργαστές περιλαμβάνουν και κάποια υποτυπώδη GPU. Δεν είναι επιλογή του καταναλωτή κάτι τέτοιο, ώστε να έχει αξία η φράση "οι μισές πωλήσεις μπλα μπλα...". Δε πάει κανείς σε μαγαζί να πει "θέλω έναν επεξεργαστή με ενσωματωμένη GPU". μην το λες εγώ έδωσα λίγο βάρος ώστε αντί να πάρω ένα quad χωρίς gpu να πάρω έναν i5 με gpu. βέβαια αυτό που είπα και πιο πάνω.αν είναι να τον χρεώνουν extra και να πληρώνεις 30 ευρώ πιο ακριβά έναν επεξεργαστή απλά και μόνο γιατί έχει μια μουφοgpu ε δεν αξίζει
Haldol Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 μην το λες εγώ έδωσα λίγο βάρος ώστε αντί να πάρω ένα quad χωρίς gpu να πάρω έναν i5 με gpu. βέβαια αυτό που είπα και πιο πάνω.αν είναι να τον χρεώνουν extra και να πληρώνεις 30 ευρώ πιο ακριβά έναν επεξεργαστή απλά και μόνο γιατί έχει μια μουφοgpu ε δεν αξίζει Δε το κάνουν πολλοί όμως αυτό, ούτε καν οι hardcore χρήστες. Στις εξαιρέσεις είσαι εσύ που το έκανες.
jimex Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δε το κάνουν πολλοί όμως αυτό, ούτε καν οι hardcore χρήστες. Στις εξαιρέσεις είσαι εσύ που το έκανες. Και για ποιό λόγο να το κάνει hardcore χρήστης όταν κάπου θα έχει πεταμένες καμιά ντουζίνα παλιότερες κάρτες γραφικών για περιπτώσεις όπως αναφέρθηκε παραπάνω; Για low-end desktops ίσως λόγω κοστούς... αλλά για να λέμε την αλήθεια η πραγματική χρησιμότητα τους δεν είναι στα desktop PCs Πάντως αν υπήρχαν αντίστοιχοι των ivy/sandy bridge χωρίς GPU και μπορούσες να έχεις μειωμένο κόστος δεν νομίζω να νοιάζονταν κανείς για τη GPU. Στο κάτω ακόμα και σε σχετικά φθηνά notebooks βλέπουμε discrete GPUs αρκετά ισχυρότερες από τα HD Graphics 3000/4000. Τα ultrabooks και κανά tablet θα σώσουν πάλι την αγορά...
Haldol Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Το πλεονέκτημά τους είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οκ, σίγουρα δεν έχουν επαφή με τις κανονικές κάρτες γραφικών, αλλά άλλο τόσο απέχουν από τις παλιές "onboard" που λέγαμε. Οπότε έχουμε μικρή κατανάλωση ενέργειας και αξιοπρεπείς επιδόσεις = win. Να πως βγαίνουν κάτι ultrabooks με ατελείωτες ώρες αυτονομίας.
bisbirikos Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Είναι φυσικό. Οι υβριδικοί επεξεργαστές προορίζονται για φορητούς υπολογιστές ή nettop . Ακόμα και αν ο φορητός έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών, πάλι έχει υβριδικό επεξεργαστή ( Λαμπρή εξαίρεση η Alienware ). Με τους υβριδικούς επεξεργαστές όταν απενεργοποιηθεί η ξεχωριστή κάρτα γραφικών του φορητού υπολογιστή υπάρχει μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας, μικρότερη θερμότητα στην επιφάνεια του πληκτρολογίου, μικρότερη ταχύτητα του ανεμιστήρα της ψήκτρας, άρα λιγότερος θόρυβος. Πριν πέντε χρόνια η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών των υβριδικών επεξεργαστών έκανε με το ζόρι τα απολύτως βασικά και χαράμιζε την Ram του συστήματος. Σήμερα η Ram είναι άφθονη, ταχύτατη ,φτηνή και η ενσωματωμένη gpu στους υβριδικούς είναι αξιοπρεπέστατη. Ενοήται πως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν αυτούς της nividia, Ati αλλά δεν προβληματίζουν καθόλου σε τυπική χρήση υπολογιστή. Μιας και πλέον οι φορητοί υπολογιστές έχουν γίνει πολύ προσιτοί, ξεπερνώντας κατά πολύ τους επιτραπέζιους σε πωλήσεις, οι υβριδικοί επεξεργαστές έχουν την μερίδα του λέοντος.
aiolos.01 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Εντύπωση μου κάνει που είναι μόνο το 50%. Πλέον θέλεις να αποφύγεις την άχρηστη GPU στην Intel cpu σου και δεν μπορείς...
hollow_83 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δε καταλαβαινω γιατι την θεωρειτε αχρηστη. Προσωπικα θα θελα να χα μια CPU με onboard καρτα για να μην αναγκαζομαι να καιω στο Desktop την μεγαλη. Τωρα οσο αφορα τις επιδοσεις των καρτων αυτων ειναι αυτο που ειναι, κανεις δεν ειπε οτι θα παιξει Crysis 2 στο τερμα.
baskon Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Οσον αφορά την Ιντελ του χρονου αυτα τα ποσοστα θα είναι 95%.. Απο τον celeron Μεχρι τον i7 ολα τα μοντελα εχουν ενσωματωμενη Vga.. Το 5% ίσως είναι καποια παλια μοντελα που πουληθουν ή καποια μοντελα για server..Η AMD δεν εχει τετοιο ποσοστο ακομα.. Και πλεον ακόμα και οι Vga πάνω στους Intel είναι αρκετα καλες.Δεν υστερούν και για δουλειά γραφείου ,media center, κατεβαστηρι, ή αλλες δουλειές εργασίας είναι σουπερ,δινοντας τη δυνατοτητα και για ενα ελαφρυ Gaming που και που. Δεν είναι ολοι οι υπολογιστές για gaming..Και πολλοι έχουμε 3-4-5 υπολογιστές εκ των οποιων μόνο ο ενας(ή δυο με το λαπτοπ) είναι για παιχνιδια.. Οπότε πολύ καλή η ενσωμάτωση των γραφικών(με αξιοπρεπής δυνατότητες όχι όπως στις περιοδους intel 950 ή παλαιότερα) και η συνεχής βελτίωση τους.. Απο το να εχουμε μια πολύ απλη Vga πάντως πολύ καλυτερα λόγω :οικονομίας ρευματος, χώρου στο κουτι-καλυτερου αερισμού,θορύβου, κόστους, λιγότερα πραγματα να καθαρίζουμε-συντηρούμε. Αυτο που θα ηθελα να δω βεβαια θα ήταν δυνατοτητα χρησης της ενσωματωμενης για οικονομία ρευματος όταν δε κάνουμε κάτι βαρύ, και δυνατότητα χρήσης μιας οποιαδήποτε εξωτερικής για gaming.. Προφανώς αυτό γίνεται και σήμερα αλλά μιλάω για δυνατοτητα χρήσης οποιασδηποτε εξωτερικης καρτας με οποιαδηποτε ενσωματωμενη + όταν η εξωτερική δε δουλευει να τραβάει μηδενικό ρευμα(να κλείνουν μεχρι και τα ανεμιστηρια)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα