evoracing Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Ανάμεσα στο Linux Mint LXDE και xubuntu τι θα μου πρώτινες γιατί δεν κάνω μόνο εγώ χρήση κάνει και η αδερφή μου δεν είναι και ξέρει και πολλά από υπολογιστές και μήπως θα της φανούν ποιο δύσκολα από τα Windows XP
rounsmith Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Αυτή η έκδοση που ξέρω είναι free. Την έχουνε μαγειρέψει έτσι που δεν ζητάει ούτε Product key ούτε τπτ. Ψάξε για "windows xp home sp3 lite greek edition".
tolis_01 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Ανάμεσα στο Linux Mint LXDE και xubuntu τι θα μου πρώτινες γιατί δεν κάνω μόνο εγώ χρήση κάνει και η αδερφή μου δεν είναι και ξέρει και πολλά από υπολογιστές και μήπως θα της φανούν ποιο δύσκολα από τα Windows XP Και τα δυο καλά είναι, το Xubuntu με έχει εντυπωσιάσει πάντως στην έκδοση 12.04, και γρήγορο και όμορφο. Αφού μιλάμε για browsing και ταινίες, δεν θα την ξενίσει κάτι. Vlc για τις ταινίες, firefox ή chrome για ιντερνετ. Η μόνη τρανταχτή διαφορά θα είναι το msn (pidgin ή emesene πιθανότατα), που έχει διαφορετική εμφάνιση (και ίσως δεν υποστηρίζουν custom emoticons).
evoracing Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Και τα δυο καλά είναι, το Xubuntu με έχει εντυπωσιάσει πάντως στην έκδοση 12.04, και γρήγορο και όμορφο. Αφού μιλάμε για browsing και ταινίες, δεν θα την ξενίσει κάτι. Vlc για τις ταινίες, firefox ή chrome για ιντερνετ. Η μόνη τρανταχτή διαφορά θα είναι το msn (pidgin ή emesene πιθανότατα), που έχει διαφορετική εμφάνιση (και ίσως δεν υποστηρίζουν custom emoticons). Το Skype???
tolis_01 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Το Skype??? Δεν το χρησιμοποιούσα παλιότερα και δεν το ξέρω, αλλά νομίζω είναι ίδιο με τις λίγο παλιότερες εκδόσεις των Windows: http://i.imgur.com/tvTy1.png (από το PC μου, Xubuntu 12.04) Το καλό με το Xubuntu, και ειδικότερα το Linux, είναι ότι δεν έχεις να ανησυχείς για cracks κλπ, έχεις δωρεάν updates εφ'όρου ζωής, και δεν φορτώνεις το σύστημά σου με antivirus (μιας που είναι σχεδόν αδύνατο να κολλήσεις ιό). Καλό θα ήταν βέβαια να δεις αν σε βολεύει σε περιβάλλον πρώτα, οποιαδήποτε διανομη linux μπορείς να την τεστάρεις σαν liveusb (χωρίς εγκατάσταση) χρησιμοποιώντας το unetbootin
evoracing Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Ωραία σε ευχαριστώ τώρα αυτό με το unebootin το κάνω εγκατάσταση σε ένα φλασακι και κάνω boot σε usb??
tolis_01 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Ωραία σε ευχαριστώ τώρα αυτό με το unebootin το κάνω εγκατάσταση σε ένα φλασακι και κάνω boot σε usb?? Αν αποφασίσεις να το δοκιμάσεις, ναι, κατεβάζεις το xubuntu από εδώ, κατεβάζεις το unetbootin (αν είσαι σε Windows Vista/7 ίσως χρειαστεί να τοο τρέξεις σαν διαχειριστής (δεξί κλικ-> εκτέλεση ως διαχειριστής)). Επιλέγεις το diskimage και βρίσκεις το iso που κατέβασες. Επιλέγεις το γράμμα που αντιστοιχεί στο στικάκι σου (D, E, F, κλπ) και πατάς OK. Προεραιτικά, μπορείς να δώσεις και μερικά MB (ή και GB αν έχεις μεγάλο USB stick) στο "space used to preserve files across reboots" το οποίο αποθηκεύει ότι αλλαγές κάνεις (ή αρχεία που κατεβάζεις) όσο το χρησιμοποιείς σαν liveusb. Αυτό φυσικά, χρησιμεύει μόνο αν το χρησιμοποιήσεις για καιρό σαν liveusb και θες να αλλάζεις ρυθμίσεις μεσα στο στικάκι.
evoracing Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Κάτσε εγώ δεν θέλω να το εγκαταστήσω (ακόμα) θέλω αν γίνετε να το δω άμα υπάρχει κάποιο emulator να το δοκιμάσω
rounsmith Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Κατέβασε Virtualbox και στήστο στο πισι το διπύρηνο.
tolis_01 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Κάτσε εγώ δεν θέλω να το εγκαταστήσω (ακόμα) θέλω αν γίνετε να το δω άμα υπάρχει κάποιο emulator να το δοκιμάσω Virtualbox, όπως σου είπαν ήδη, αλλά και από το Liveusb μπορείς να το δοκιμάζεις όσο θες, δεν σου πειράζει τον δίσκο
evoracing Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Ώραια το κατέβασα (από το Xubuntu πατησα desktop) το πέρασα όπως μου είπες σε USB 4GB αλλά πήγα στο boot και μου έχει στο Boot Device Priority: 1) HDD: 3M-WDC WD5000A 2) 1st FLOPPY DRIVE 3) CDROM : 4M-HL-DT-ST Είχα βάλει και έτσι όπως είναι και το 2 στο 1 αλλά πάλι τίποτα το 3 ειναι σίγουρα για CD...Τι κάνω λάθος??? Sent from my iPod touch using Insomnia
rounsmith Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Πάτα στο 1) επιλογή και θα σου ανοίξει μια λίστα να επιλέξεις απο πού να Bootarei εκεί επέλεξε το usb και σαν δεύτερη επιλογή βάλε να bootarei απο τον δίσκο.
evoracing Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δεν μου έχει επιλογή USB, οι επιλογές που έχει είναι οι 3 που έγραψα παραπάνω Sent from my iPod touch using Insomnia
tolis_01 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Δημοσ. 21 Μαΐου 2012 Σε μερικές μητρικές το usb stick φαίνεται σαν δίσκος. Όταν το έχεις συνδεμένο στο pc, μπες στο bios, και δες το hard disk boot order. Αν έχει και το στικάκι εκεί βάλτο πρώτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα