Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια εχω το εξης προβλημα θελω να περασω σε καποια σχολη αλλα ταυτοχρονα δουλευω...και αυτο ξερω οτι ειναι προβλημα λογω των υποχρεωτικων μαθηματων και εργαστηριων...απο οτι εχω ακουσει τα λιγοτερα υποχρεωτικα εχουν τα αει και τα περισσοτερα τα τει...ισχυει κατι τετοιο??? εσεις ποια σχολη εχετε να μου προτεινεται ενδιαφερομαι για σχολες αθηνας και μονο οπως φυσικο, οποιαδηποτε σχολη πληροφορικης, ηλεκτρονικης,μηχανολογιας και τεοια πραγματα...ξερω οτι η ερωτηση ειναι πολυ γενικη αλλα οτι μου πειτε θα βοηθησει

Δημοσ.

Tα ΤΕΙ έχουν πολλά εργαστήρια ενώ τα ΑΕΙ όχι. Το θέμα είναι τι δουλεία θες να κάνεις και κατά πόσο μπορείς να προσαρμόζεις τις ώρες με αυτές της σχολής.

Δημοσ.

βρες απο γευματινη δουλεια. εγω ετσι ειμαι 4 χρονια τωρα. βεβαια εμενα η δουλεια μου ειναι απο τη φυση της απογευματινη αλλα κατι θα βρεις κι εσυ. απο κει και περα εχει να κανει και ποσο ενδιαφερεσαι για τη σχολη. εγω ας πουμε εκει που πηγα απουσιες δεν εκανα αλλα ειναι αλλη κατασταση

Δημοσ.

Συνήθως οι θεωρητικές. Στη δική μου τουλάχιστον μέχρι να αλλάξουν το πρόγραμμα σπουδών δεν υπήρχαν υποχρεωτικές ώρες, τώρα έχουν κάτι υποχρεωτικά φροντιστήρια.

Δημοσ.

dextergsxr θα σου πρότεινα να βγάλεις τελείως απο το μυαλό σου το μοντέλο του Βασιλάκη Καϊλα ή του Δημήτρη Παπαμιχαήλ όπου δούλευαν σκληρά και παράλληλα έπαιρναν άριστα στο σχολείο/πανεπιστήμιο. Full time δουλειά και σοβαρές σπουδές δεν ταιριάζουν. Μην χαραμισεις το χρόνο σου να σπουδάζεις εξεταστικές (γιατί αυτό σημαίνει πάω μόνο στις εξετάσεις) γιατί ούτε θα μάθεις και ούτε σοβαρή/ικανοποιητική δουλειά θα έχεις.

 

Τι θα έκανα αν δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις. Ένα χρόνο σπουδές και ενα χρόνο σχολή. Βρες ενα θέμα-σχολή που να γουστάρεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ζορίσου να περάσεις εκει. Μην πέφτεις στο τρυπάκι, να πάρω ένα πτυχίο, οτι να ειναι(*). Πέρνα εκει που σου αρέσει, πήγαινε γράψου και τον πρώτο χρόνο μην πας, αλλά δούλεψε 18 ώρες τη μέρα και αποταμίευε όσα μπορείς. Το επομενο έτος (που ουσιαστικά δεν ειναι καν ετος) κάνε το αναποδο. Μαμήσου στο διάβασμα και σπουδές. Αν κάνεις καλό απολογισμό, στο 4ο έτος θα έχεις ελάχιστα εναπομείναντα και θα μπορεις να δουλέψεις παραλληλα με τη δουλεια.

 

Για σπουδές στο εξωτερικό το σκέφτεσαι;

 

(*)Αν θες απλώς ενα χαρτι κάνε κάποιες βασικές σπουδές σε κάποιο ΙΕΚ.

Δημοσ.

βασικα θελω φυσικο... απο εκει και περα πεζουν πληροφορικης οικον. πανεπ. ,πληροφορικης και τηλεματικης και τει αυτοματισμου δεν λεω να μην πηγενω καθολου απλα αρκετες φορες δεν θα μπορω... δεν ξερω τη διαδικασια αλλα οταν θα εχω πχ υποχρεοτικα μαθημα τις ταδε ημερες καποιες απο αυτες δεν θα μπορω να παω...πχ τι επιπτοσισ εχει αυτο ποσες φορες μπορω να μην ειμαι παρων υπαρχουν αρκετα υποχρεωτικα στης προαναφερθησες σχολες????

Δημοσ.

ρε συ dexter μην ξεκινας με αυτή τη λογική ένα τοσο σημαντικο βημα στη ζωη σου. κανεις δεν σε υποχρεωνει να σπουδασεις ούτε να παρακολουθεις ''υποχρεωτικα'' μαθηματα. καμία σχολή δεν δημιουργηθηκε με τη λογικη οι φοιτητες να ερχονται στις εξεταστικες. Πραγματικα και να καταφερει καποιος να τελειωσει μια σχολή επισκεπτοντας τη 2-3 φορες το χρονο για να περασει μαθηματα, τελικα δεν θα εχει καταφερει να ''σπουδασει'' με την ουσιαστική σημασια της λεξης.

μπορει να σου φαίνεται κηρυγμα αυτα που σου λεμε εδω μεσα αλλα αργοτερα στη ζωη σου θα συνηδειτοποιησεις πως ηταν χασιμο χρονου αυτο που σκεφτεσαι να κανεις.

αν μη τι άλλο ενδιαφέρεσαι για καποιες απο τις δυσκολοτερες σχολες (φυσικο, πληροφορικη + τηλεματικη) που χωρις μεράκι και ενδιαφέρον για το αντικειμενό τους θα βλασφημας την ωρα και τη στιγμη που πηρες αυτη την αποφαση.

συμβουλή μου , μιας και δεν σε βλεπω να το εχεις παρει και πολυ θερμα/σοβαρα το ζητημα των σπουδων,είναι είτε να πας σε μια τεχνική σχολη (δημοσια ή ιδιωτική) που σου αρεσει και σε συντομο χρονικο διαστημα θα εχεις και δουλεια μεσω αυτης

είτε να δουλεψεις σε οτι εχεις αυτη τη στιγμη στο μυαλο σου και εφοσον υπαρχει η επιθυμια να μορφωθεις/σπουδασεις να ψάξεις τα προγραμματα του ανοικτου πανεπιστημιου που εν γένη ειναι πιο ελαστικά.

Υπαρχουν πολλα πραματα να κανεις τελειωνοντας το λυκειο, ο μονοδρομος των σπουδων στο τει/αει που ''κληρωσε'' το μηχανογραφικο οδηγει σε δυστυχισμενα ατομα, συντομα.

Δημοσ.

Βγάλε το φυσικό απ'το μυαλό σου φίλε μου. Μόνο αυτό σου λέω. Αν υπάρχει κάποιος που δε μετάνιωσε την ώρα και τη στιγμή που μπήκε στο φυσικό, είμαι σίγουρος ότι αυτός δεν είχε ρωτήσει σε φόρουμ οτιδήποτε σχετικό μ'αυτό. Και 100% σίγουρα δεν είχε την απορία "φυσικό ή ΤΕΙ;".

Δημοσ.

Στο λέω σαν φοιτητής ηλεκτρολογίας και ταυτόχρονα εργαζόμενος, εαν συνδυάσεις δουλειά και σπουδές θα λιώσει το κορμί σου, θα φτύσεις αίμα από την κούραση αλλά θα γουστάρεις εαν η σχολή είναι της αρεσκείας σου.;)

Δημοσ.

Στο λέω σαν φοιτητής ηλεκτρολογίας και ταυτόχρονα εργαζόμενος, εαν συνδυάσεις δουλειά και σπουδές θα λιώσει το κορμί σου, θα φτύσεις αίμα από την κούραση αλλά θα γουστάρεις εαν η σχολή είναι της αρεσκείας σου.;)

 

εμενα αυτο που με ενδιαφερει να μαθω ειναι αν ειναι τοσο αυστηρο το οτι αν δεν πας κοβεσε... δεν ειπα οτι δεν θα πηγενω καθολου η θα πηγενω μονο στα υποχρεοτικα ειπα απλα οτι δεν θα πηγενω οταν ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να παω... πχ για τα εγαστηρια ποτε μαθενεις ποτε γινονται την προηγουμενη μερα η ειναι καθορισμενο για ολλη τη χρονια???

  • Moderators
Δημοσ.

λοιπον για τα εργαστηρια. στην αρχη του εξαμηνου βγαινει το προγραμμα και γραφει ποιες μερες γινεται το καθε εργαστηριο(συνηθως εχεις παραπανω απο μια επιλογες).

δηλωνεις ποια μερα και ωρα θες να παρακολουθεις(εφοσον δεν εχει γεμισει το τμημα) και ολο το εξαμηνο πας ιδια μερα και ωρα. απουσιες διαφερει νομιζω απο σχολη σε σχολη αλλα κατα 99% ειναι 2 απουσιες. στην 3η κοβεσε.

ουτε εμεις θελαμε να πηγαινουμε ντε και καλα στα υποχρεωτικα αλλα επρεπε. βαλε προταιρεοτητες.

θες πτυχιο? θα αναγκαστεις να κανεις το προγραμμα σου με βαση τη σχολη. αλλιως αστο για αργοτερα..

Δημοσ.

Το εργαστήριο. Και σε μερικές περιπτώσεις γενικότερα το μάθημα (δηλαδή και την θεωρία). Αυτό εξαρτάται από την σχολή βέβαια.

Δημοσ.

αν μεινεις σε εργαστηριο απο απουσιες χανεις ολλο το εξαμηνο η το εργαστηριο???

 

Δεν χάνεις κανένα εξάμηνο, άμα κοπείς στο εργαστήριο το ξανακάνεις σε επόμενο εξάμηνο μαζί με τα υπόλοιπα μαθήματα που θα επιλέξεις. Το εργαστήριο θα το κάνεις από την αρχή με όλες τις εργασίες δυστηχώς. Στην θεωρία δεν είναι υποχρεωτικό να προσέρχεσαι, πάντως αν δεν μπορείς να έρχεσαι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, στο ΤΕΙ που ήμουν αν δεν πήγαινες στις θεωρίες για να κρατάς σημειώσεις δεν περνούσες το μάθημα στο τέλος, τα βιβλία και τα συγγράματα ελάχιστα βοηθάνε. Αν θες την γνώμη μου το καλύτερο για εσένα είναι κάποια θεωρητική σχολή χωρίς εργαστήρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...