DimAslan Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Καλησπέρα σας. Επειδή το Home Cinema θέλει πάντα και το ποπ κορν του, θα ήθελα να ρωτήσω πως το φτιάχνετε εσείς και πιο συγκεκριμένα με την μηχανή με τον ατμό. Δεν ξέρω πώς γίνεται να κολλάει το αλάτι επάνω και είναι καλό και πιο απλό να μην χρησιμοποιούμε βούτυρο... Έχω δει κάπου ότι υπάρχει βούτυρο σε σπρέι που δεν έχει λιπαρά. Βέβαια αν είναι το θέμα εκτός νιώστε άνετα να το σβήσετε. Απλά εμπιστευόμαστε το Insomnia... για όλα... Ευχαριστώ... Μπαι δε γουέι, τί σας αρέσει να τσιμπολογάτε με τις ταινίες σας;
mouxaxa Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δεν ξέρω για κάποια μηχανή με ατμό αλλά με θερμό αέρα την οποία έχω χρησιμοποιήσει. Θέλει αρκετά μικρές ποσότητες καλαμποκιού σε κάθε δόση γιατί υπερθερμαίνεται και το ποπ κορν που βγάζει είναι πράγματι χωρίς βούτυρο αλλά για μένα άνοστα. Το αλάτι το προσθέτεις μετά στο μπολ όσο θέλεις. Τώρα, εγώ προτιμώ ποπ κορν που για τον φούρνο μικροκυμάτων. Βάζεις το σακουλάκι στον φούρνο και αρχίζουν τα σκάνε. Τα βγάζεις όταν σταματήσεις να ακούς τα σκασίματα. Σίγουρα έχουν φυτικά έλαια και αλάτι αλλά φοβερό άρωμα και καλή γεύση όπως στο σινεμά.
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μικροκυμάτων σε Pyrex με καπάκι.. Αλάτι και πριν και ανάλογα μετά..
Sadako Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Πραγματικά το θέμα που με έχει απασχολήσει κι εμένα στο παρελθόν. Εγώ έχω αυτό το μηχάνημα με τον ζεστό αέρα και έχω καταλήξει (προς το παρόν τουλάχιστον) στην εξής λύση. Βασικά εμένα σε αυτά τα μηχανήματα αυτό που με πειράζει δεν είναι μόνο που κανονικά δεν κολλάει το αλάτι αλλά και ότι είναι γενικά κάπως άνοστα. Δηλαδή εγώ θέλω και λίγο βουτυράκι. Οπότε αυτό που κάνω, είναι βάζω σε ένα μπολ (εκεί που θα τα φάω δηλαδή) λίγο βούτυρο στον πάτο, και όπως βγαίνουν τα ποπ κορν από το μηχάνημα, τα ανακατέυω. Από τον ζεστό αέρα έχει ήδη αρχίσει να λιώνει το βούτυρο, ανακατεύοντας πηγαίνει το βούτυρο σε όλα, κολλάνε τα καινούρια από τα παλιά κ.ο.κ. Βέβαια επειδή συνήθως η ποσότητα που βγαίνει είναι αρκετή, πολλές φορές για συμπλήρωμα, βάζω και μετά στο μπολ λίγο βούτυρο από πάνω και στο φούρνο μικροκυμάτων στο δυνατό για κανά λεπτό, ίσα ίσα να λιώσει και το πάνω βούτυρο, οπότε τα ανακατεύω. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι ό,τι πιο κοντά έχω βρει σε αυτό που θέλω.. Το καλύτερο βέβαια είναι αυτό με τα έτοιμα σακουλάκια, αλλά μάλλον οικονομικά ασύμφορο (τουλάχιστον για τις ποσότητες ποπ κορν που τρώω εγώ ). Σκέφτηκα σε κάποια φάση μήπως το έκανα εγώ αυτό μόνος μου, δηλαδή χαρτοσακούλα, λίγο βούτυρο μέσα, καλαμπόκι και στα μικροκύματα. Αλλά δεν την προχώρησα την ιδέα Αυτό με το Pyrex δουλεύει καλά; Βάζεις και βούτυρο μέσα; Φοβάμαι μην καούν μερικά μέχρι να σκάσουν όλα..
bluesattack Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Μπαι δε γουέι, τί σας αρέσει να τσιμπολογάτε με τις ταινίες σας; Τσιμπολογαμε μια πιτσα και 2,3 μπυρες .
antbyron Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Γουστάρω πάρα πολύ τα pop corn και κάποια εποχή έτρωγα σχεδόν κάθε μέρα με την καθημερινή βραδινή ταινία ή ντοκυμαντέρ. Τα φτιάχνω στην κατσαρόλα με λάδι γιατί θεωρείται πιο υγιές. Επίσης νόστιμα είναι και τα nachos. Πρέπει να παχαίνουν όμως σε συνδυασμό με το αλάτι.
Sadako Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Δημοσ. 27 Μαΐου 2012 Καλά, στην κατσαρόλα είναι τα καλύτερα, αλλά πέραν του ότι είναι μπελάς (μετά θέλει πλύσιμο απ'τα λάδια κλπ ) πολλές φορές μου καίγονταν μερικά από κάτω, όσο κι αν κουνούσα την κατσαρόλα σαν σέικερ..
Alxnks Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Μπαι δε γουέι, τί σας αρέσει να τσιμπολογάτε με τις ταινίες σας; μια στο τοσο γιατι εχουν και τρελες θερμιδες...πιτσινια, φουντουνια, νατσος με γευση τυρι
akilleas Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Εγω τα φτιαχνω στο τηγάνι. Λίγο βούτυρο στην αρχή και μετά απο λιγο ρίχνω και το καλαμπόκι. Εννοείται δε ότι τα σκεπάζω με καπάκι. Αλάτι στο τέλος. Sent from my iPhone using Insomnia
alan2 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Δημοσ. 28 Μαΐου 2012 Σε κατσαρόλα που την έχω μόνο για ποπ κορν.Με λαδι και χωρίς αλάτι ειναι πιο υγιεινο.
SOADNICK Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Στο σπιτι ===> ποπ κορν (απο την ποπ κορνιερα που δεν παιρνει βουτηρο με τις μικρες ποσοτητες κτλπ [απο τα lidl 15euro ]) ή πατατακια (αλλα εχουν τελειωσει στο πρωτο τεταρτο και δεν λεει. Παντος η ποπ κορνιερα παιρνει 4 κουταλια και μετα την αφηνεις να κρυωσει αλλα με 4 κουταλια βγαζεις ΓΙΓΑΝΤΙΑ ποσοτητα. Εξαλλου αποκλειεται να τα εχεις φαει σε λιγοτερο απο ενα τεταρτο. Στο σινεμα ===> sticks. τα ποπ κορν κτλπ εχουν τελειωσει πριν αρχισει η ταινια. Αυτα εδω λεω: Οσο για το βουτηρο ανθυγειηνα κτλπ... (δεν αθληστε? ωστε να καιτε το λοιπος κτλπ?) [χωρις παρεξηγηση].
dancer_69 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Μετά από πολλές δοκιμές σε φούρνο μικροκυμμάτων(σχετικά αποτυχημένες μιας και αρκετά καίγονται και χαλάνε τελείως τη γευση), κατέληξα στη λύση της κατσαρόλας. Βέβαια θέλει προσοχή μιας και είναι εύκολο να κολλήσουν. Η τεχνική στην οποία κατέληξα, ώστε ούτε να κολλάνε αλλά ούτε και να γίνονται σκλήρά είναι η εξής: λάδι, ποσότητα περίπου όσο το μέγεθος ενός CD(φοβερός τρόπος μέτρησης) ποπ κορν, περίπου μισή κούπα Βάζω το λάδι και δύο ποπκορν και περιμένω ώσπου να σκάσουν. Τότε ρίχνω τα υπόλοιπα και προσθέτω το αλάτι, και μετά κουνάω την κατσαρόλα ώστε να απλώσουν σε όλη την επιφάνεια. Κλείνω το καπάκι και περιμένω να αρχίσουν να σκάνε, και τότε σηκώνω την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και όταν σταματούν το ακουμπάω ξανά για λίγο κουνώντας ξανά την κατσαρόλα ώστε να ανακατευτούν. Μόλις αρχίζουν να σκάνε επαναλαμβάνω τη διαδικασία. Σε γενικές γραμμές δεν αφήνω την κατσαρόλα στο μάτι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο δεν κολλάει τίποτα στην κατσαρόλα και έτσι το πλύσιμο είναι πανεύκολο. Η όλη διαδικασία δε διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.
Sadako Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Αυτό δεν το πέτυχα ποτέ εγώ.. Πάντα υπήρχαν κάποια κάτω που κολλούσαν. Οπότε όσο κι αν κουνούσα πέρα δώθε την κατσαρόλα, τα από πάνω μπορεί να κουνιόντουσαν, αλλά αυτά τα από κάτω παρέμεναν στον πάτο με αποτέλεσμα στο τέλος να'ναι τελείως γκαγκανιασμένα..
dancer_69 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2012 Και εγώ κατέληξα στην παραπάνω τεχνική μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες. Δε χρειάζεται τρελό κούνημα. Το κούνημα χρειάζεται κατά διαστήματα και για να πέσουν στον πάτο της κατσαρόλας όσα δεν έχουν ανοίξει. Επίσης δεν πρέπει να μένει πολύ στη φωτιά η κατσαρόλα(γι'αυτό κολλάνε). Το κούνημα και η περιστροφή της κατσαρόλας γίνεται στα μικρά χρονικά διαστήματα που είναι πάνω στο μάτι της κουζίνας. Όταν είναι στον αέρα περιμένουμε απλά να ελατωθούν/σταματήσουν τα ποπκορν να σκάνε.
antbyron Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2012 Παιδιά σε εμένα δεν κολάνε, μήπως έχει να κάνει και με την κατσαρόλα(αντικολητική ή μη). Βασικά εγώ δεν τα κουνάω καθόλου, τα ρίχνω μέσα μόλις κάψει το λάδι και μετά όταν σταματήσουν οι "μπιστολιές" πάω και τα βγάζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα