_chris_ Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 είχα πάρει παλαιότερα μια από ebay (κινέζικη με 1,5W) αλλά μου χάλασε. όσο δούλεψε πάντως ήταν καλή. είδα τώρα αυτή. τέτοια μάρκα (wifisky) ήταν και αυτή που είχα (με κεραία 6dbi). με εντυπωσιάζει η κεραία. 60dbi! λέτε στην πράξη να αποδειχτεί καλή; καλύτερη από την προηγούμενη;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 6Watt μικροκυματα σε εσωτερικο χωρο και μαλιστα διπλα σου? Εκτος απο παρανομη, θεωρω οτι ειναι αχρηστα τοσα watt, και φυσικα με ενα τεραστιο ερωτηματικο για το ποσο ακινδυνη μπορει να ειναι η χρηση της. Μιλαμε για σχεδον 3πλασια ισχυ απο ενα κινητο που ξεπερνα τα επιτρεπομενα ορια SAR Για ποιο λογο ψαχνεις τοσο ισχυρη κεραια?
_chris_ Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 καλά το "παράνομη" ας το παραβλέψουμε. η κεραία, όπως και η προηγούμενη που είχα (1,5W) θα μπει στο μπαλκόνι-ταράτσα οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την ακτινοβολία. το θέμα είναι αν θα δω αρκετή διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη. θεωρητικά είναι πολλά τα dbi, στην πράξη όμως τι γίνεται; να πάρω μια ίδια σαν την προηγούμενη με την οποία είχα μείνει ευχαριστημένος αλλά θα ήμουν ακόμα πιο ευχαριστημένος με λίγο ισχυρότερη ή να πάρω αυτή με τα 60dbi. ο λόγος που την θέλω, στο σπίτι που είμαι τώρα δεν έχω καν σταθερό τηλέφωνο και δεν έχω σκοπό να βάλω γιατί θα φύγω μέσα στο χρόνο. οπότε δανείζομαι ιντερνετ από τους γείτονες. κάτι που ξέχασα να αναφέρω: διάβασα ένα σχόλιο από κάποιον στο νετ που λέει πως αποκλείεται να είναι 60dbi Μιας και η θύρα usb έχει μέγιστο τα 2.5W οπότε στην καλύτερη θα είναι 8-12dbi ισχύει αυτό; Υ.Γ μη μου την πέσουν οι ηθικολόγοι
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Nταξει, επι του τεχνικου κομματιου τωρα καθαρα, οχι δεν πιστευω να δεις ιδιαιτερες διαφορες. Ο λογος ειναι οτι αυτη η ισχυς δεν βοηθα ιδιαιτερα στην ληψη αλλα στην εκπομπη. Εκπεμπει με 5/10/20/60dbi. Αυτο σημαινει οτι οταν κανεις upload θα στελνεις με πολλη ισχυ. Αυτο ομως δεν επηρεαζει την ποιοτητα του link διοτι πρωτιστως εξαρταται απο το upload του αλλου προς εσενα και φυσικα την ληψη που κανεις εσυ. Με λιγα λογια, για τη χρηση που το θες, πιο καλη δουλεια θα κανεις με μια πιο effective κεραια (ως διαταξη εννοω και οχι ως ισχυ), και πολυ πιο καλη δουλεια αν τοποθετησεις σε σωστη θεση και με σωστες κλισεις και πολικοτητες την κεραια. Αρα, καταληγοντας: Γιατι δεν κοιτας σε κλασικο access point εξωτερικου χωρου?
poulinos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 α.το να στειλεις με 6 watt αχρηστο οταν θα προσπαθεις να λαβεις με 100 mw. β.βαλε πιο κατευθυντικη κεραια και παρε κατι σε alfa. γ.για το ηθικο κομματι τωρα που λες δεν θα πω οτι ειναι παρανομο που ειναι 6 watt οταν το επιτρεπομενο ειναι ουτε 500Mw απλα θαπω οτι με 5 watt με μια κεραια που δεν ειναι τελειως κατευθυντικη αυτο που καταφερενεις ειναι να σκιζεις ολους τους γυρω οι οποιοι μπορει να εχουν ενα ωραιο link των 100-200 mw και να τους προκαλεις θορυβο.βλεπε awmn κτλ.κοινως για να παρεις εσυ ιντερνετ απο αλλους σκιζεις ολους τους αλλους που κανουν πιο σοβαρη δουλεια πανω στην μπαντα των 2,4ghz
_chris_ Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 τώρα κάνω δουλειά προσωρινά με μια alfa AWUS036H. μου φαίνεται είναι πάνω κάτω σαν την κινεζιά που είχα. δε μπορώ να καταλάβω διαφορά. η διαφορά είναι ότι το καλώδιο που συνδέεται στον υπολογιστή χωρίζεται σε 2 USB οπότε για να δουλέψει χρειάζομαι 2 ελεύθερες usb.το ίδιο συμβαίνει και με έναν εξωτερικό σκληρό που έχω. γιατί συμβαίνει αυτό; μήπως παίρνει περισσότερο ρεύμα και λειτουργεί καλύτερα; λίγο εκτός θέματος αλλά σχετικό. τελικά θα πάρω μια σαν αυτή που είχα (0,5W παραπάνω είναι αυτή αλλά στην πράξη δε νομίζω να έχει διαφορά) και μια κεραία σαν και αυτή για την κεραία έχει νόημα ή δε θα αλλάξει τίποτα; επίσης για κεραία σκέφτηκα και αυτή τη yagi ακούω γνώμες....να πάρω το ματσούκι;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Ξεχνα την την yagi ειναι φασαρια στο να την στηριξεις, να την αλλαξεις θεση κλπ. Εγω ξαναρωταω. Γιατι δεν κοιτας τη λυση AP εξωτερικου χωρου? Ubiquiti nanostaion/tp link 5210? Πανε με ethernet κατευθειαν πανω στο pc σου και ειναι σαφως πιο αποδοτικες απο τα διαφορα κινεζικα που κοιτας, χωρις τρομερη διαφορα στην τιμη.
_chris_ Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Εγω ξαναρωταω. Γιατι δεν κοιτας τη λυση AP εξωτερικου χωρου? Ubiquiti nanostaion/tp link 5210? γιατί δεν ήξερα καν τι είναι αυτά. αν κατάλαβα καλά πρόκειται για συσκευές που έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από τις απλές εξωτερικές κάρτες-κεραίες;
Bspus Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 γιατί δεν ήξερα καν τι είναι αυτά. αν κατάλαβα καλά πρόκειται για συσκευές που έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από τις απλές εξωτερικές κάρτες-κεραίες; Διαβασε το παρακατω νημα http://www.insomnia.gr/topic/442736-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%8D%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85/ Οπως γραφω, εγω εμεινα ικανοποιημενος απο την αγορα μου. Αν εχεις και αλλες αποριες ρωτα
poulinos Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 Δημοσ. 20 Μαΐου 2012 τώρα κάνω δουλειά προσωρινά με μια alfa AWUS036H. μου φαίνεται είναι πάνω κάτω σαν την κινεζιά που είχα. δε μπορώ να καταλάβω διαφορά η διαφορά είναι ότι το καλώδιο που συνδέεται στον υπολογιστή χωρίζεται σε 2 USB οπότε για να δουλέψει χρειάζομαι 2 ελεύθερες usb.το ίδιο συμβαίνει και με έναν εξωτερικό σκληρό που έχω. γιατί συμβαίνει αυτό; μήπως παίρνει περισσότερο ρεύμα και λειτουργεί καλύτερα; λίγο εκτός θέματος αλλά σχετικό. τελικά θα πάρω μια σαν αυτή που είχα (0,5W παραπάνω είναι αυτή αλλά στην πράξη δε νομίζω να έχει διαφορά) και μια κεραία σαν και αυτή για την κεραία έχει νόημα ή δε θα αλλάξει τίποτα; επίσης για κεραία σκέφτηκα και αυτή τη yagi ακούω γνώμες....να πάρω το ματσούκι; a.ειτε dish ειτε yagi ειτε panel ειτε grid ολα ειναι κατευθυντικα αντιθετα με omni που ειναι πολυκατευθυντικη.οποτε θα πρεπει να την στρεψεις εκει που θες να παρεις ιντερνετ.με λιγοτερα Mw θα παιξει καλυτερα απο Omni.h alfa awus ειναι μια χαρα.οπως ειπαν τα παιδια και 5 watt να βαλεις εσενα το προβλημα σου ειναι το Receive οχι το send για αυτο και με τη awus στο 1 watt δεν βλεπεις διαφορα.δεν εχεις θεμα στο send αλλα στο receive Που ο αλλος δεν ειναι ενα Watt αλλα 100 mw.τζαμπα βαζεις πολλα watt και rfiazeis ολο το φασμα κανοντας προβληματα σε αλλους με σοβαρα Link.ειναι 2 Usb για παραπανω τροφοδοσια.το ιδιο και για τον σκληρο.οταν θελει παραπανω ρευμα θελει 2 Usb η αλλιως πολυ κοντο Usb για να μην χανει.το ιδιο και με εξωτερικα dvd κτλ.οποτε κρατα την awus. Ξεχνα την την yagi ειναι φασαρια στο να την στηριξεις, να την αλλαξεις θεση κλπ. Εγω ξαναρωταω. Γιατι δεν κοιτας τη λυση AP εξωτερικου χωρου? Ubiquiti nanostaion/tp link 5210? Πανε με ethernet κατευθειαν πανω στο pc σου και ειναι σαφως πιο αποδοτικες απο τα διαφορα κινεζικα που κοιτας, χωρις τρομερη διαφορα στην τιμη. δεν του χτυπαει ωραια στο ματι οτι η ubiquiti ειναι max 500mw.θελει watt Πολλα να βλεπει..και οτι η κινεζια βγαινει πιο φτηνα.αλλο 20 ευρω αλλο 50-60.απλα και τα ubiquiti κανονικα εχουν φτιαχτει για Links και οχι για να τραβας γυρω γυρω σαν omni. γιατί δεν ήξερα καν τι είναι αυτά. αν κατάλαβα καλά πρόκειται για συσκευές που έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από τις απλές εξωτερικές κάρτες-κεραίες; ναι επειδη ειναι κατευθυντικα και καποια ειναι παραπανω απο τα 100mw που ειναι τα απλα access point.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα