NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Προσπαθω να καταλαβω πως λειτουργεί το barcode. πχ σκαναρω ενα barcode και μου βγάζει τον αριθμό "80594116" αυτο θελει καποια επεξεργασία για να δω ποιο προϊόν είναι?
nilosgr Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Λογικά κάποια επεξεργασία θα θέλει... Τίποτα δεν γίνετε από μόνο του και τίποτα δεν είναι "μαγικό". Γίνε όμως λίγο πιο περιγραφικός, χρησιμοποιείς κάποια βάση δεδομένων; Κάποια γλώσσα προγραμματισμού; Θες να κανείς κάτι συγκεκριμένο ή απλά ρωτάς από περιέργεια; 1
grecomafioso Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Καθε προιον εχει το δικο του Barcode ο οποιος ειναι καταχωριμενος στο κωδικολογιο του καταστηματος. Με το που παραλαμβανει το καταστημα ενα νεο προιον, προσθετει τον κωδικο στο κωδικολογιο. ΠΧ: Πες οτι το Barcode 80594116 αντιστοιχει στο προιον τσιχλα Trident. Στο ταμειο και στην αποδειξη δεν θα εμφανιστει ο κωδικος αλλα η ονομασια του κωδικου/προιωντος. Ελπιζω να σε καλυψα.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Καθε προιον εχει το δικο του Barcode ο οποιος ειναι καταχωριμενος στο κωδικολογιο του καταστηματος. Με το που παραλαμβανει το καταστημα ενα νεο προιον, προσθετει τον κωδικο στο κωδικολογιο. ΠΧ: Πες οτι το Barcode 80594116 αντιστοιχει στο προιον τσιχλα Trident. Στο ταμειο και στην αποδειξη δεν θα εμφανιστει ο κωδικος αλλα η ονομασια του κωδικου/προιωντος. Ελπιζω να σε καλυψα. 1. Που βρήκες οτι αυτο ειναι τσιχλα Trident? 2. Αυτος ο κωδικος ειναι μοναδικός ή μπορει να υπαρχει και καποιο αλλο προιον με τον ίδιο κωδικο. 3. Υπαρχουν ετοιμες βασεις δεδομενων για τα προιοντα ή η καθε εταιρεία περναει τα στοιχεια του barcode απο την αρχη χειροκίνητα.
computeras13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 1. Τρέχεις ένα query στην βάση δεδομένων. 2. Ο κωδικός είναι μοναδικός για κάθε προϊόν. 3. Τα στοιχεία είναι της κάθε εταιρίας. ΥΓ: Για τα 2,3 αναφέρομαι βάση προσωπικής εμπειρίας. Δεν ξέρω αν είναι γενικός κανόνας.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 1. Τρέχεις ένα query στην βάση δεδομένων. 2. Ο κωδικός είναι μοναδικός για κάθε προϊόν. 3. Τα στοιχεία είναι της κάθε εταιρίας. ΥΓ: Για τα 2,3 αναφέρομαι βάση προσωπικής εμπειρίας. Δεν ξέρω αν είναι γενικός κανόνας. οκ για το 1 πες μου σε ποια βαση αναφέρεσαι και πως εντόπισατε το προιον. Τo ρωταω γιατι αν υπαρχουν καταχωρημένα καπου να μην τα γραφω ξανα αλλα να τα κάνω copy paste στην δικη μου βαση.
computeras13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Την βάση των προϊόντων της εταιρίας. Ένα απλό query θα τρέξεις του στυλ >select * from products where barcode='123123' όπου 123123 το barcode που σκάναρες. Αυτό που λες να είναι καταχωρημένα κάπου, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Δεν μπορώ να ξέρω πως είναι η βάση σου και κάθε βάση δεδομένων είναι διαφορετική. Δεν έχει κάθε εταιρία ίδιους πίνακες και στήλες. Αυτό είναι θέμα υλοποίησης.
nspyrou Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 To barcode, ουσιαστικά θα πρέπει να το βλέπεις ως μια μορφή γραμματοσειράς. Ανάλογα με τη γραμματοσειρά έχεις και αντίστοιχη μορφή πληροφορίας που μπορείς να αποθηκεύσεις ή να επεξεργαστείς.. Όταν εσύ σκανάρεις ένα προϊόν, (ας πάρουμε ως παράδειγμα τον κωδικό προϊόντος που ανέφερες), το πεδίο της φόρμας σου ουσιαστικά λαμβάνει μαζί στο τέλος ένα χαρακτήρα Return (CRLF, ή αλλιώς Carriage Return - Line Feed). Αυτό είναι και το έναυσμά σου να ψάξεις βάσει αυτού στη βάση σου. Υποθέτοντας οτι το προϊόν Trident έχει κωδικό barcode, στην αποθήκη σου 80594116 (σου επισημαίνω οτι συνήθως στα προγράμματα διαχείρισης αποθέματος είναι άλλα τα πεδία των κωδικών προϊόντων και άλλα τα πεδία του barcode. Οι λόγοι είναι ευκολονόητοι), εσύ ψάχνεις στο Iventory σου για το συγκεκριμένο barcode. Για παράδειγμα, έστω οτι έχεις ένα TextBox που εισάγεται το barcode. Στο event TextChanged event θα έχεις παρόμοιο με το εξής: [Ο κώδικας του παραδείγματος είναι Microsoft C# ...] > private void textBox1_TextChanged(object sender, EventArgs e) { // Έλεγχος για ύπαρξη χαρακτήρα αλλαγής γραμμής if (textBox1.Text.Contains("\n")) { // καθάρισμα του κωδικού Barcode από "σκουπίδια" string BarCode = textBox1.Text.Replace("\n", "").Replace("\"", ""); // Σύνδεση με τη βάση δεδομένων DBContext db = new DBContext(); // Ρωτάμε τη βάση να μας φέρει πίσω την εγγραφή με το είδος που έχει // barcode ίδιο με αυτό στο TextBox ... var Product = (from Inventory in db where Inventory.barcode == BarCode; select Inventory); // Αν μας έφερε πίσω κάποιο είδος ... // Κάνεις τα μαγικά σου ... πχ // Ενημέρωση αποθέματος κλπ ... if (Product != null) { // Επεξεργασία ... } else MessageBox.Show(string.Format("Δεν βρέθηκε είδος με BarCode {0}", BarCode), "Σφάλμα", MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Error); } } Ελπίζω να σε κατατόπισα ...
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Να το κανω ποιο κατανοητό, εγω μπορω να γραψω ή να μεταφέρω κατι σε οποιαδήποτε βαση θελω, απλα ρωταω το @grecomafioso που βρήκε οτι αυτο το προϊόν είναι η τσίχλα? Εκανες τίποτα μαγικά βρε @grecomafioso
computeras13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Και εγώ δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις Τρέχοντας ένα query στην βάση για να πάρεις τις πληροφορίες του προϊόντος στο οποίο αντιστοιχεί το συγκεκριμένο barcode, θα δεις οτι είναι πχ ένα κουτί τσίχλες trident.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Και εγώ δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις Τρέχοντας ένα query στην βάση για να πάρεις τις πληροφορίες του προϊόντος στο οποίο αντιστοιχεί το συγκεκριμένο barcode, θα δεις οτι είναι πχ ένα κουτί τσίχλες trident. Βρε παιδια το ερώτημα ειναι πολύ απλο, ποια ειναι αυτη η βαση που λεει οτι το 80594116 ειναι τσιχλες
thanos713 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Βρε παιδια το ερώτημα ειναι πολύ απλο, ποια ειναι αυτη η βαση που λεει οτι το 80594116 ειναι τσιχλες Μα εσύ την έχεις φτιάξει, με την οποία κάθε φορά συνδέεσαι για να δεις τι σημαίνει ο κωδικός.
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Μα εσύ την έχεις φτιάξει, με την οποία κάθε φορά συνδέεσαι για να δεις τι σημαίνει ο κωδικός. Ο φιλος @grecomafioso (που ειναι?) βρήκε καπου τον κωδικο αυτον, που τον βτηκε?, εγω δεν του ειπα τι ειναι αυτος ο κωδικος και ομως μου απαντησε οτι ειναι τσιχλες. Δεν μπορω να το κανω ποια αναλυτικο Ευχαριστω
thanos713 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Ο φιλος @grecomafioso (που ειναι?) βρήκε καπου τον κωδικο αυτον, που τον βτηκε?, εγω δεν του ειπα τι ειναι αυτος ο κωδικος και ομως μου απαντησε οτι ειναι τσιχλες. Δεν μπορω να το κανω ποια αναλυτικο Ευχαριστω ΠΧ: ΠεςΈνα παράδειγμα έφερε, δεν σημαίνει ότι όντως αυτός ο κωδικός αντιστοιχεί σε τσίχλες.
koslibpro Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Δημοσ. 19 Μαΐου 2012 Ο φιλος @grecomafioso (που ειναι?) βρήκε καπου τον κωδικο αυτον' date=' που τον βτηκε?, εγω δεν του ειπα τι ειναι αυτος ο κωδικος και ομως μου απαντησε οτι ειναι τσιχλες. Δεν μπορω να το κανω ποια αναλυτικο Ευχαριστω[/quote'] Νομιζω μπερδευτηκες.ο φιλος που λες δεν βρηκε απο καπου οτι ειναι τσιχλες.στην τυχη το ειπε,για να εχει κατι χειροπιαστο να σου μιλαει.παραδειγμα ηταν δηλαδη βρε..για την Α εταιρια αυτος ο κωδικος μπορει να ειναι οδοντογλυφιδα και για την Β εταιρια να ειναι αεροπλανο. Ελπιζω να βοηθησα.. Edit:με προλαβε ο θανος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα