Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα.

Ειμαι πλέον κάτοχος ενός νέου TOSHIBA 750D και θα ήθελα την βόήθεια σας ....

Τι προγράμματα αφάλείας να βάλω (δωρεάν) η adware ή γενίκα άλλα.....για να είναι προσττευμένος ο H/Y.

Γενίκα πρέπει να βάλω κάποιο άλλο?

Αναμένω γνώμες....Ευχαριστώ....

Δημοσ.

Προσωπικά σε windows χρησιμοποιώ πλέον μόνο το microsoft security essentials. Μια χαρά την κάνει την δουλειά του για μένα, είναι ελαφρύ και δωρεάν.

Δημοσ.

Προσωπικά σε windows χρησιμοποιώ πλέον μόνο το microsoft security essentials. Μια χαρά την κάνει την δουλειά του για μένα, είναι ελαφρύ και δωρεάν.

Αυτό προστατεύει από όλα?΄Κάτι αλλο που πρέπει να βάλω?

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα.

Ειμαι πλέον κάτοχος ενός νέου TOSHIBA 750D και θα ήθελα την βόήθεια σας ....

Τι προγράμματα αφάλείας να βάλω (δωρεάν) η adware ή γενίκα άλλα.....για να είναι προσττευμένος ο H/Y.

Γενίκα πρέπει να βάλω κάποιο άλλο?

Αναμένω γνώμες....Ευχαριστώ....

•  
  • Το βασικότερο είναι να προσέχεις
  • Avast Free
  • Spybot search and destroy MONO για το immunize (δεν χρειάζεται να τρέχει το teatimer και το SDhelper)- update immunize μια φορα το μήνα
  • Peerblock με ενεργοποιημένες τις λίστες για Ads και Malware

Δημοσ.

•  
  • Το βασικότερο είναι να προσέχεις
  • Avast Free
  • Spybot search and destroy MONO για το immunize (δεν χρειάζεται να τρέχει το teatimer και το SDhelper)- update immunize μια φορα το μήνα
  • Peerblock με ενεργοποιημένες τις λίστες για Ads και Malware

Ευχαριστώ για το μήνυμα σου.

Μόλις έβαλα το microsoft security essentials είμαι οκ?

τι άλλο απο αυτά που λές πρέπει αν βάλω και τι κάμνει το καθένα?

Δημοσ.

Εχω βάλει......τα παρακάτω...

Μicrosoft Security Essentials

Peerblock

πρέπει να βάλω και το •Spybot search and destroy για να είμαι οκ?΄ή είμαι .....εντάξει?

Δημοσ.

Βασικά τα τελευταία χρόνια έχω μόνο ένα απλό antivirus. Το πάνω απ' όλα είναι να προσέχεις εσύ τι κάνεις και που μπαίνεις. Αν το κάνεις αυτό δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο. Ίσως και καθόλου antivirus αν είσαι αρκετά προσεκτικός και ξέρεις τι κάνεις στο internet καθώς και τι αρχεία βάζεις στον υπολογιστή σου.

Δημοσ.

Η καλύτερη προστασία είναι η συμπεριφορά μας. Αυτό ειναι ο πρώτος και σημαντικότερος κανόνας.

Απο εκεί και πέρα ο συνδυασμός προγραμμάτων που σου είπα, θα σου παρέχει ικανοποιητική προστασία (ενεργή αλλά και παθητική) χωρίς να σου γονατίζει το σύστημα. Δεν εχω γνώμη για την αντικατάσταση του avast απο το mse 4 (για το 4 μιλάμε έτσι; ) γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ΑΛΛΑ το Immunize του spybot (και η ενημέρωση - immunize θα μήνα) το θεωρώ απαραίτητο.

Δημοσ.

Η καλύτερη προστασία είναι η συμπεριφορά μας. Αυτό ειναι ο πρώτος και σημαντικότερος κανόνας.

Indeed!

Δημοσ.

Απο εκεί και πέρα ο συνδυασμός προγραμμάτων που σου είπα, θα σου παρέχει ικανοποιητική προστασία (ενεργή αλλά και παθητική) χωρίς να σου γονατίζει το σύστημα. Δεν εχω γνώμη για την αντικατάσταση του avast απο το mse 4 (για το 4 μιλάμε έτσι; ) γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ΑΛΛΑ το Immunize του spybot (και η ενημέρωση - immunize θα μήνα) το θεωρώ απαραίτητο.

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια......πλέον έχω

Μicrosoft Security Essentials 4

Peerblock

Spybot search and destroy MONO για το immunize

Μπορείς να μου πείς τι ακριβώ; είναι το καθένα.....απλά να ξέρω...?

Δημοσ.

To mse (security essentials) όπως και το avast είναι antivirus. Ελέγχουν τα αρχεία που τρέχει ο υπολογιστής μήπως είναι μολυσμένα. Βασίζεται σε "ψηφιακές υπογραφές" των ιών. Γι' αυτό πρέπει πάντα να είναι ενημερωμένο με τις τελευταίες υπογραφές. Υπάρχουν και οι επι πληρωμή σουίτες, που έχουν firewall κυρίως, καθώς και μερικές άλλες δυνατότητες.

Το antivirus ή οι σουίτες που είπα, είναι για realtime προστασία, ελέγχουν εκείνη τη στιγμή ότι είναι να ελέγξουν, και γι' αυτό είναι πρόσθετο βάρος για το σύστημα, άρα εσύ θέλεις ένα λεαφρύ πρόγραμμα όπως το mse ή το avast.

Το peerblock βασίζεται σε μια λίστα διευθύνσεων IP υπολογιστών η σύνδεση με τους οποίους είναι κακόβουλη. Άρα μπλοκάρει ένα μεγάλο σύνολο υπολογιστών στην ουσία.

Το spybot παρέχει "εμβολιασμό" απο διευθύνσεις με κακόβουλο περιεχόμενο, απο cookies που δεν είναι αθώα, απο στοιχεία activex για τον internet explorer κτλ. Ώστε να μη μπορεί να τα δεχτεί ο υπολογιστής.

Επίσης να έχεις ενεργό το τείχος προστασίας, μη το κλείνεις, κάνει βασική δουλειά, αλλά των windows 7 είναι πολύ βελτιωμένο σε σχέση με του xp.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια......πλέον έχω

Μicrosoft Security Essentials 4

Peerblock

Spybot search and destroy MONO για το immunize

Μπορείς να μου πείς τι ακριβώ; είναι το καθένα.....απλά να ξέρω...?

Πολυ γενικά.

Peerblock : κόβει την πρόσβαση σε IPs που εχουν καταγραφεί και χαρακτηριστεί για κάτι (π.χ. malware, διαφημίσεις, κλπ)

Spybot search and destroy : Η βασική του δουλειά ειναι η ανίχνευση και καθαρισμός malware-spyware (όπως το malwarebytes) αλλά εμπεριέχει και την «ανοσοποίηση» που αμα κάποιο γνωστό malware πρόγραμμα προσπαθήσει να εγκατασταθεί, δεν θα μπορέσει. Τέλος και με καταγραφές στο hosts, δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε χιλιάδες γνωστά malware sites.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να διαβάσεις στις ιστοσελίδες των προγραμμάτων

Edit: Σωστός ο flik

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...