Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας και πάλι , πρίν λίγο καιρό είχα ρωτήσει για το στήσιμο του server σε cloyd υπηρεσίες αλλά όλες είναι επι πληρωμή οπότε στρέφομαι στο στήσιμο του server στον υπολογιστή του σπιτιού μου.

Έρχομαι στο θέμα όμως του οτι έχω δυναμική ip. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω εναν λογαριασμό σε σελίδες οπως η no-ip.com όπου αυτές θα έχουν μια σταθερή ip και κάθε φορά που προσπαθώ να συνδεθώ με τον client να κάνει redirect στην δυναμική ip του server οπου θα είναι το pc του σπιτιού μου?

Διάβασα αρκετά άρθα σε blogs κτλπ αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη και δεν ξέρω αν και πώς μπορεί να γίνει αυτό που ζητάω. Στην ουσία αυτό που θέλω να κάνω είναι στο πρόγραμμα που θα φτιάξω του client να δώσω μια σταθερή ip και απο εκεί και πέρα μέσω κάποιου 3ου τα requests να γίνονται redirect στον υπολογιστή μου όπου θα γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων και θα επιστρέφονται τα αποτελέσματα (Android εφαρμογή θέλω να κάνω οπου θα στέλνει κάποια δεδομένα στον υπολογιστή μου)

Δημοσ.

Αυτό που χρειάζεσαι ονομάζεται DDNS. Στην ουσία δεν θα δίνεις ip για να συνδεθείς αλλά κάποιο ακρωνύμιο (πχ mycomputer.no-ip.com) όπου η αντίστοιχη υπηρεσία θα αντιστοιχεί με την τρέχουσα ip του υπολογιστή σου.

Για τέτοιες δουλειές προσωπικά προτιμώ το DynDNS.

Δημοσ.

Και μετά δηλαδή θα κάνω το connect δίνωντας url αντί ip? Γιατί σε εφαρμογή σε java που είχα κάνει εδινα ip. Μπορώ να δώσω url και να γίνει το connect κανονικα?

Δημοσ.

Και μετά δηλαδή θα κάνω το connect δίνωντας url αντί ip? Γιατί σε εφαρμογή σε java που είχα κάνει εδινα ip. Μπορώ να δώσω url και να γίνει το connect κανονικα?

Ναι, θα μπορείς. Άνοιξε ένα λογαριασμό στο DynDNS όπως σου πρότεινε ο κομπιουτεράς.

Δημοσ.

ΑΑ οκ ευχαριστώ πολύ παιδιά. Το έκανα τελικά με το no-ip που ήταν και δωρεάν και σου δίνουν και ένα προγραμματάκι που τρέχει, βρίσκει την ip σου και την ανανεώνει αυτόματα απλά μπερδεύτηκα στην αρχή επειδή στην στις ρυθμίζεις έβαζα port direct και έβαζα την πόρτα που άκουγε ο server κατευθείαν και δεν δούλευε. Μόλις έβαλα την επιλογή DNS Host A δούλεψε μια χαρά.

Ευχαριστώ παιδιά

Δημοσ.

Θα πρέπει όμως να κάνεις και σωστό port forwarding στον router σου για να μπορέσεις να συνδεθείς με τον server απέξω.

Δημοσ.

Θα πρέπει όμως να κάνεις και σωστό port forwarding στον router σου για να μπορέσεις να συνδεθείς με τον server απέξω.

Ναί ξέρω το forward το είχα κάνει μια χαρά και μπορώ να συνδεθώ στον σέρβερ απο έξω απλά επειδή έχω δυναμική ip προσπαθούσα να βρώ κάτι ώστε στον κώδικα του client να μήν βάζω την ip μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...