Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με 5.1 ήχο.

tinoula

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους σας.

Πρόσφατα,έπεσε στα χέρια μου ένα blu-ray (http://www.philips.gr/c/blu-ray-dvd/3000-series-divx-plus-hd-wifi-ready-bd-live-bdp3200_12/prd/) το οποίο έχει έξοδους ήχου coaxial και audio out.

Η ερώτηση μου είναι η εξης:

Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να ακούω 5.1 ήχο βλέποντας τις ταινίες? (αν ναι θέλω να μου πείτε για τον πιο ανέξοδο)

Ευχαριστώ πολύ και αν είμαι σε λάθος τοπικ παρακαλώ να μεταφερθεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Το θέμα είναι πως δεν έχω ενισχυτή αυτή τη στιγμή,γι'αυτό ρωτάω για το τι πρέπει να κάνω.

Άρα λογικά ψάχνεις για set 5.1 με τον ενισχυτή στο sub και coaxial input για πιο φθηνά. Mετά απο σύντομο ψάξιμο βρήκα μόνο αυτά. Γνώμη μου, δεν αξίζει, καλύτερα σιγά σιγά να στήσεις ένα σύστημα με ενισχυτή και ξεχωριστά ηχεία. Περίμενε και άλλες προτάσεις.

Ευχαριστώ παρα πολύ για την βοήθεια και τον χρόνο που αφιέρωσες.

Σε περίπτωση που πάω για ενισχυτή εκείνος θα πρεπει να υποστηρίζει τα format dolby true hd και dts master hd για τον ήχο,σωστά?

Ένας οποιοσδήποτε audio-video receiver κάνει δουλειά, εμένα είναι απο το 2004 και τα έχει. Δεν πας για hi-fi εξάλλου.

Βασικα κανεις πολυ μεγαλο λαθος με αποτελεσμα να παραπληροφορείς. Τα blueray τα οποια εχουν γραφτει με ηχο κωδικοποιημένο υπο DTS HD και Dolby TrueHD format πρεπει να τα υποστηρίζει και ο ενισχυτής για να σου δωσει πολυκαναλο ηχο. Και αυτο επιτυγχάνεται μονο με την εξοδο HDMI καθως το bandwith του coaxial ανεπαρκει.

Μερικα blueray δισκακια εναι γραμενα σε απλο dts που παιζει σε ενισχυτη του 2004. Οι νεες ταινιες ομως ειναι hd dts και Dolby TrueHD.

Αρα αγαπητη μου ο ενισχυτης που θα διαλεξεις θα πρεπει να εμπεριέχει στα specs του παρακατω τιτλους: Dolby TrueHD, DTS-HD. Ο pioneer εχει βγαλει και τον VSX 421 που ειναι αντικαταστατής του 420 με μεγαλες βελτιωσεις και μικρη χρηματικη διαφορα προς τα πανω.

Θες και ηχεια ομως. Αρα το budget ανεβαινει αρκετα. Εαν δεν σε ενδιαφερει τοσο πολυ, μηπως σε συμφερει να πας σε ενα all in one σετακι και να αφησεις αυτο το blueray στην ακρη?

Εαν απο την αλλη θες κατι καλο, πες μου ποσα χρηματα διαθέτεις να στησουμε ενα καλο και σωστο.

Λοιπόν,ο πατέρας μου έχει γνώσεις και ταλέντο στο να φτιάχνει ηχεία home-cinema.Μάλιστα για να σου δώσω να καταλάβεις έχει στήσει ήδη ένα 5.1 σύστημα με δικά του ηχεία και έναν παλιό ενισχυτή που για να είμαι ειλικρινείς αποδίδει αρκετά καλά.Οπότε στο θέμα των ηχείων,μπορώ να ζητήσω τη δική του βοήθεια.Τώρα το budget.Δεν μπορώ να το καθορίσω γιατί η αγορά δεν θα γίνει από τη μια ημέρα στην άλλη,έχω υπομονή.Θέλω απλά μια λύση,η οποία θα καλύψει έναν μικρό χώρο(οπότε όχι υπερβολές),περισσότερο για ταινίες και όχι για μουσική και με κριτήριο να μπορεί να αναπαράγει 5.1 ήχο από blu-ray. Άρα όλες οι προτάσεις είναι δεκτές,ψάχνοντας πάντα το καλύτερο value for money.

Βασικα κανεις πολυ μεγαλο λαθος με αποτελεσμα να παραπληροφορείς. Τα blueray τα οποια εχουν γραφτει με ηχο κωδικοποιημένο υπο DTS HD και Dolby TrueHD format πρεπει να τα υποστηρίζει και ο ενισχυτής για να σου δωσει πολυκαναλο ηχο. Και αυτο επιτυγχάνεται μονο με την εξοδο HDMI καθως το bandwith του coaxial ανεπαρκει.

Μερικα blueray δισκακια εναι γραμενα σε απλο dts που παιζει σε ενισχυτη του 2004. Οι νεες ταινιες ομως ειναι hd dts και Dolby TrueHD.

Απλή απορία: Τα formats που λες δεν αφορούν 7.1;

Σχετικά με την παραπληροφόρηση, γι αυτο είπα να γραφτούν και άλλες απόψεις, σκέψου έχω μείνει στον nad 3020 για μουσική και σε έναν yamaha rxv 550 για ταινίες.

Οχι απαραιτητα. Ενα blueray δισκακι γραμενο σε hd dts η Dolby TrueHD χρειαζεται αποκωδηκοποιηση. Το blueray δινει μονο την ψηφιακη πληροφορία. Ο ενισχυτης καλειται να την αποκωδικοποιήσει και να την επεξεργαστεί πριν την στειλει στο τμημα εξοδου προκειμένου να ενισχυθεί.

Το περι παραπληροφόρησης δεν το ειπα για να σε προσβάλω, Αλίμονο. Απλα πρπει να προσέχουμε σχετικά με τις συμβουλές σε τετοια θεματα που κοστίζουν. Εχω πολλούς πελατες που μου εχουν έρθει με λαθος επιλογές απο φορουμς. Μετα αντε να μαζεψεις το αμαζευτο...

Τα μονα blueray που μπορουν να αποκωδικοποιήσουν την πληροφορία και να την στείλουν στον ενισχυτή ετοιμη για ενισχυση ειναι αυτα που εχουν αναλογικές 5,1 εξοδους. Τα οποια ειναι πανακριβα!! Εκτος εαν εισαι κατοχος πολυ παλιου μοντελου που τοτε ειχαν.

Tinoula οι ενισχυτες δεν ειναι value for money οπως οι τηλεοράσεις. Εχουν να κανουν με τις απαιτησεις σου. Εξαρταται απο τι ηχεια θα βαλεις. Λεπτες ηχοστηλες? δορυφόρους? κανονικη ηχοστηλη full range? Αναλογα με την επιλογη σου προκυπτει και ο ενισχυτης.

Ο 420/421 ειναι εισαγωγική σειρα οχι για πολλα πολλα.

Τελος να σου τονισω οτι το να φτιαξεις ενα ηχειο δεν ειναι ευκολο και δεν απαιτει απλα ταλεντο. Πρεπει ο κατασκευαστής να εχει γνωσεις περι ηχοληψίας και ηλεκτροακουστικής. Οπως και εξοπλισμο για να μετρηθεί το ηχειο συνολικα ως προς την αποκριση του. Συνηθως απο την αλλη κοστιζει πολυ περισσότερο να τα φτιαχνουμε εμεις παρα να τα πάρουμε ετοιμα. Εκτος αμα ειμαστε πωρωμένοι DIY (οπως και εγω) οποτε παω πασο.

Τωρα ενα ο πατερας σου τα ξερει ολα αυτα και εχει και εξοπλισμο, νομιζω δεν χρειαζεται να ρωτησεις κατι εδω, αλλα εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...