geowizard Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Καλησπέρα. Στο σπιτι εχουμε συνδεση (Forthnet 2play) και το μοντεμ βρισκεται σε εναν υπολογιστη, ομως στο αλλο δωματιο απο διπλα εχουμε εναν αλλον η/υ και επειδη μεσω wifi η ταχυτητα σε εκεινον ειναι τραγικη θα ηθελα να ξερω εαν γινεται με ενα δευτερο μοντεμ που εχω να συνδεσω τον δευτερο η/υ κι εκεινον με μοντεμ. ουσιαστικα καθε ενας η/υ να εχει κι απο ενα μοντεμ. Γινεται αυτο; Ευχαριστω. btw πριζα τηλεφωνου εχουμε και στα δυο δωματια.
antonl Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Όχι, δε γίνεται. Μόνο ένα modem μπορεί να παίρνει internet ανά πάσα στιγμή.
geowizard Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Τοτυε υπαρχει καποιος αλλος τροπος εκτος του wifi για να συνδεσω και τον δευτερο η/υ στο ιντερνετ;
mpasketpro Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Ιδιο ακριβως προβλημα..Για αυτο και το pc μου βρισκεται στο σαλονι.... Και το δυνατοτερο usb που αγορασαμε (150 ευρω) δεν εκανε δουλεια..Μονο καλωδιοση για lan αλλα δεν ξερω ποιος μπορει να κανει.. Αμα θες 2 modem(ξεχωριστο internet) πληρωνεις +35 ευρω ή ποσο κοστιζει μηνιαια το internet..Και μολις το ειπα στην μανα μου εγινε διαβολος
antonl Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 1) Καλώδιο ethernet. 2) Powerline. 3) Wifi repeater κάπου ενδιάμεσα.
mpasketpro Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Το router μας είναι ακριβως διπλα απο την πορτα. Το powerline τι ειναι; Wi-Fi repeater κανει αυτο που λεει το ονομα;
antonl Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Το powerline βοηθάει στο να δίνεις δίκτυο μέσω των πριζών ρεύματος. Δεν το χω χρησιμοποιήσει, αν θες μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ. Ναι, αυτό που λέει τ όνομά του κάνει το repeater
micos000 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 @geowizard & mpasketpro Αν σας παίρνει, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι μια μικρή τρυπούλα στον τοίχο και να περάσετε ένα καλώδια utp (RJ45) το οποίο πωλείται έτοιμο από κατάστημα με υπολογιστές και αναλώσιμα. Π.χ. στο multirama έχει από 0.5 έως 20 μέτρα (http://www.multirama.gr/products/category?catid=030806&nav=030806:A00588:RJ-45&nav=030806:A00589:RJ-45&nav=030806:A00441:%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF+%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85). Να ζητήσετε καλώδιο straight και όχι crossover (ευθύ, όχι ανεστραμένο). Μπορούν να σας ετοιμάσουν και σε άλλες διαστάσεις φαντάζομαι. Αν είναι για έναν μόνο τοίχο αυτή είναι η καλύτερη λύση. Η επόμενη είναι να βάλετε μεγαλύτερη κεραία στο router ή να βάλετε κατευθυντική αντί για πολυκατευθυντική. Αν η κεραία είναι αποσπόμενη φυσικά. Επίσης, το usb είναι καλύτερα να είναι με κεραία. Έχω ένα level one (http://www.multirama.gr/products/product?pid=0517701&catid=050500) με το οποίο πιάνω πολύ καλό σήμα σε δυόροφο σπίτι, από τον έναν όροφο στον άλλο και σε 20 μέτρα μακρυά και ενδιάμεσα ένα δωμάτιο και μια αποθήκη. Η τελευταία είναι τα powerline που μεταφέρουν δεδομένα μέσω της καλωδίωσης της ΔΕΗ στο σπίτι. Αυτή η λύση όμως είναι και η πιο ακριβή. Πάντως, πριν κάνετε οτιδήποτε δοκιμάστε να αλλάξετε θέση στο router. Μερικές φορές αυτό βοηθάει. Αν είναι κολλημένο στον τοίχο απομακρύνετε το κανά 10-20 πόντους και αν περνάνε καλώδια από εκείνο το σημεία μετακινήστε το router πιο δίπλα. Επίσης, μερικές φορές βοηθάει αν το router είναι ψηλά. Έχω βρεθεί σε κατάσταση όπου το router ήταν 20 πόντους από το έδαφος, σε χαμηλό ράφι στο χωλ και δεν έπιανε ενώ όταν το έβαλα στα στο 1,5 μέτρο (στην ίδια θέση που ήταν) έβγαλε 3 γραμμές από τις 4.
8anos94 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 την περιπτωση της alfa δεν την εξεταζουμαι? αμα δεν θελει τρυπες και τετια νομιζω απο δωματιο σε δωματιο με μια κεραια την alfa θα ειναι μια χαρα εδω εγω παλια εσπαγα δυκτια στην απεναντι πολυκατικια με αυτη αχχααχαχαχχααχ
mpasketpro Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Powerline πληρωνω τον μηνα; Αυτο με το καλωδιο που ειπες ακου. Και να κανω την τρυπα δεν ξερω αν φτασουν τα 20 μετρα γιατι πρεπει να περασει απο ολο το σπιτι... Αχ πολυ μπερδεμα..
8anos94 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 http://e-wifi.gr/Product/246/Page/25/el/ νομιζω οτι θα εισαι καλυμενος με κατι τετιο αμα το πιανεις εστω και λιγο με την onboard σου τοτε με αυτο θα το πιανεις αν οχι 5/5 ,4/5 ανετα.Για ποση αποσταση μιλαμε και ποσοι τοιχοι μεσολαβουν?
mpasketpro Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Αν ρωτας εμενα..απεχουν 5-6 τοιχει αλλα ειναι μεγαλοι..περιπου 15 μετρα.. Αλλα εγω θελω να τραβηξω καλωδιο γυρω γυρω κολλημενα στον τοιχο πανω (στις γωνιες) ή εστω μεσα απ'τον τοιχο οπως ειχε αναφερει καποιος..Απλα πρεπει να βρω ατομο..Και καποιος να μου πει αυτο το powerline ειναι με τον μηνα;
micos000 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Και καποιος να μου πει αυτο το powerline ειναι με τον μηνα; Δεν είναι υπηρεσία, συσκευή είναι που συνδέεται στην μπρίζα και έχει υποδοχή για καλώδιο lan. Δες μερικές (http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C4%C9%CA%D4%D5%CF%D5&filter-2430=1). Χρειάζεσαι φυσικά τουλάχιστον δύο τέτοιες, μια εκεί που είναι το router και από μια εκεί που θέλεις να βγάλεις δίκτυο. Έχει και ασύρματες ή με περισσότερες από μία υποδοχές για lan αλλά είναι πιο ακριβές.
mpasketpro Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Και δηλαδη εγω παιρνω 2 και μετα μεσα εχω κανονικο ιντερνετ; Επισης το wifi repeater ειναι πιο αποτελεσματικο;
micos000 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 Δημοσ. 18 Μαΐου 2012 α) Ναι, και η ταχύτητα εξαρτάτε από το homeplug που θα πάρεις. Έχει με 150Kbps, έχει και με 300 και πάνω. Αν θέλεις μόνο Internet το 150άρι θα είναι σπέσιαλ. Αν θέλεις streaming και μεταφορά μεγάλων αρχείων θα πας για μεγαλύτερο. β) Αν δεν θέλεις καλώδια θα βάλεις wireless repeater και ελπίαω να καταφέρεις να το ρυθμίσεις. Ένα που έχω δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα